Chance liga

Statistické okénko - 21. kolo

Poslední třetinu soutěže zahájili slávisté remízou v Teplicích a jejich ztráta na páté místo se zvětšila na pět bodů.

Slavii se v Teplicích poslední roky příliš nedaří, vyhrála tam naposledy ve druhé mistrovské sezóně v řadě (tj. 2008/09) a to navíc v době, kdy už měla jistý titul. Tentokrát je však vzhledem k průběhu zápasu remíza jednoznačně ztrátou dvou bodů. V 11 dosavadních zápasech venku v této sezóně má Slavia bilanci 1-5-5 a tedy dost smutných osm bodů. To je však na druhou stranu více než za celou minulou sezónu (1-4-10 a 7 bodů!). Rozhodně zajímavý je pohled na celou ligovou tabulku zápasů venku. Za první čtveřicí Plzeň, Jablonec, Sparta a Olomouc je totiž propastná díra a páté Slovácko má s bilancí 2-3-5 jen devět bodů. Jinými slovy tři čtvrtiny ligových týmů (bohužel včetně Slavie) má venku v průměru méně než jeden získaný bod na zápas. Slavia bude hrát venku ještě s oběma kandidáty na titul a dále v Příbrami a v Jihlavě. S výkonem, který slávisté předvedli v Teplicích však z těchto zápasů příliš bodů získat nemohou a bez výrazného zlepšení jen těžko rozmnoží jedinou venkovní výhru této sezóny. Pro domácí Teplice je však získaný bod také hodně málo a znamená opět propad na sestupovou patnáctou příčku. Navzdory očekáváním totiž nevyhrály Teplice na jaře ani jedno z pěti ligových utkání a to hrály třikrát doma. Venku mají navíc nejhorší bilanci z celé ligy, 0-2-8, a tak je tým trenéra Ščasného devět kol před koncem v pořádném maléru.

Největší pozornost se v tomto kole logicky vázala k zápasu Sparta - Plzeň. V něm zvítězili domácí Lafatovým gólem 1:0. Osobně však příliš nesdílím nadšení téměř všech médií z kvality tohoto zápasu. Je samozřejmě nepopiratelné, že oba týmy jsou to nejlepší, co může liga nabídnout. Hostům zápas nevyšel, naopak hra domácích je po výhře (která ovšem klidně mohla být i porážkou) vynášena do nebes. Tato úžasná podívaná v podání domácích vedla proti chybující obraně hostů k celým třem vyloženým šancím za zápas! (Ovšem co bychom i za to často dali my, že ano...). Oba týmy tak mají devět kol před koncem stejný počet bodů, Plzeň má mírnou výhodu v čtyřbrankovém náskoku ve skóre. Kromě toho má také o trošku výhodnější los, když bude hrát pětkrát doma zatímco Sparta jen čtyřikrát.

Pronásledovatelé první dvojice ztráceli. Olomouc podlehla Liberci, což byla její první jarní bodová ztráta. Liberec naopak vyhrál doma na jaře potřetí v řadě a je tak spolu právě s Olomoucí a Duklou jediným týmem, který na jaře doma ještě neztratil body, Dukla však hrála doma jen dva zápasy.

Jablonec měl na dosah ruky vítězství v Příbrami, ta však - tak trochu podle očekávání - začíná utíkat ze sestupového pásma a i proti favoritovi dokázala vydolovat alespoň bod. Příbram doma naposledy podlehla Slovácku v šestém kole a od té doby už posedmé neprohrála. Jablonec vyhrál na jaře zatím jen jediný zápas, naopak tato remíza pro něj byla už třetí v řadě. Se šesti body z pěti zápasů v Jablonci asi spokojeni nebudou.

Týmy, které by (doufejme) chtěla stíhat a dostihnout Slavia, tentokrát neztrácely. O výhře Liberce už jsme psali, po třech zápasech bez vítězství bodovala naplno také Mladá Boleslav, která porazila Slovácko 2:0. Velmi podobně (3:1) pak dopadlo i pohárové střetnutí obou soupeřů v úterý. Boleslav sice utekla Slavii na rozdíl pěti bodů, Slovácko však alespoň zůstalo dva body za sešívanými.

Zvítězila také Dukla (doma nad Budějovicemi 4:0) a má tak před malým derby náskok na Slavii čtyři body. Dukla doma zatím prohrála v sezóně jen jediné utkání a to na podzim v šestém kole s Plzní, od té doby pětkrát vyhrála a dvakrát remizovala. Budějovice jsou naopak na nejlepší cestě spadnout do druhé ligy (pardon, Fotbalové národní ligy). Z posledních sedmi zápasů uhrály jen dva body a nyní jejich ztráta na čtrnáctou Příbram činí už tři body.

V záchranářském souboji podlehlo Brno doma Hradci Králové a svými výkony se na jaře stává jedním z velkých kandidátů na sestup. Jeho náskok na patnácté místo činí už pouhé tři body a v posledních jedenácti zápasech získalo Brno jen pět bodů. Hodně to připomíná příběh Bohemians z minulé sezóny, klokani také byli na začátku podzimu blízko pohárovým příčkám, pak však přišel ohromný sešup, který skončil až pádem z ligy. Hradec naopak vybojoval vůbec první výhru venku v této sezóně a díky ní utekl ze sestupového pásma, na Teplice má však náskok jen jednoho bodu.

Poslední zápas Baníku s Jihlavou se musel odložit vinou velikonoční sněhové nadílky. Pokud v něm domácí neprohrají, zůstane Slavia devět kol před koncem ligy na osmém místě tabulky, v případě výhry Jihlavy se Slavia o místo propadne.

Komentáře (43)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Statistické okénko - 21. kolo

    lassiter     před 11 lety 03.04.2013 14:11 |  
    0 0

    Taktéž jsem nijak nesdílel nadšení z kvality zápasu Spary s Plzní a docela jsem koukal, jak úžasně to někteří novináři popisovali. Na to člověk musí být asi nějak emočně zainteresován, což by na některé redaktory sportu sedělo. Na druhou stranu asi plný stadion, skvělá atmosféra a umělé osvětlení zážitku dokážou dost přidat.

    • Re: Statistické okénko - 21. kolo

      Jiri1     před 11 lety 03.04.2013 16:22 |  
      0 0

      Velkmi nerad, ale zareaguji. O co vam jde, kdyz si vezmu jarni vykony naseho tymu, ani jednou nedosahl podobne kvality , jakou jsem videl v televizi v tomto zapase. Je to jako kritika Horvata , ktery by jasne prevysoval vsechny aktery naseho zapasu, ty z Teplic nevyjimaje.
      Ja narozdil od jinych nemusim lhat ostatnim, ze v kabine je vsechno oukej, ani nemusim vinit zivocicha Radu , ze nerozumi praci, kterou dela nekolik desetileti, ani vymyslet jako rodily Cech nejake saskarny z Beneluxu , proste tak to je, tym nefunguje, normalni vysvetleni selhavaji a manazeri hracu hovori o tom co jsem psal po zapase.Ono , jako nedelejme si ikuze, zadny Kozel nema zajem trenovat ve Slavii, to same Dovalil, to je hezka idea , nyni uz jen idea. Proste vyhrabat se musime sami, zadny vul ani dalsi vase vulgarity Bossi tomu nepomohou , kopat do lidi asi umite, ale mozna by jste to mel zkusit spis jako hrac .
      Je to same jako pronasledovani Rady v novinach jednoho vydavatelstvi, to uz je vazne na bliti, tim se ho nezastavam jen mne to dorazi, ze ho nekteri dokazou jeste takhle dole..

      • Re: Statistické okénko - 21. kolo

        Jiri1     před 11 lety 03.04.2013 16:30 |  
        0 0

        Snad jen dovetek, v minulosti jsem se snazil zcela pravidelne reagovat na vsechny prispevky , bez muceni priznam , ze to treba v pripade nekterych byla ztrata casu , ktery nyni vyuzivam ke studovani vysledku a vykonu v atletice, tam se zapasy neprodavaji........

        • Re: Statistické okénko - 21. kolo

          lassiter     před 11 lety 03.04.2013 17:14 |  
          0 0

          No pokud to byla reakce na můj příspěvek, což si snad ani nemyslím, ale pokud přece, tak jsem ten zápas nekritizoval, bezpochyby byl nadprůměrný v naší lize. Do lidí nekopu, na to jsou tu jiní odborníci, že. Hrát už fotbal profesionálně asi nebudu. Takže atletika říkáte?

        • Re: Statistické okénko - 21. kolo

          fredydj (přítel SN)     před 11 lety 03.04.2013 18:13 |  
          0 0

          no panečku tady se člověk pobaví, když ty slátaniny dokaže přelouskat

        • Re: Statistické okénko - 21. kolo

          Pepino44     před 11 lety 04.04.2013 10:56 |  
          0 0

          Jiří 1,opět špatně,v atletice se opravdu zápasy neprodávají,ale vracejí se tam medaile. Asi si si opět špatně vybral - v atletice je málo čistých sportovců (kdo nežere bobule,ten málokdy vyhraje). Jinak Ti v tom Tvém studiu přeji hodně úspěchů.

      • Re: Statistické okénko - 21. kolo

        japhy     před 11 lety 03.04.2013 17:49 |  
        0 0

        Tak např. já jsem Radu po Teplákách nazval idiotem. Vím, že to ničemu nepomůže, snad jen mě, ale přimělo mě k tomu to jeho chválení naší kombinační hry. To mě jako vážně dojalo. Buď musí vědomě lhát nebo to myslel vážně a nevím, co z toho je horší.

      • Re: Statistické okénko - 21. kolo

        Barra     před 11 lety 03.04.2013 20:24 |  
        0 0

        Nevím proč se opakovaně nanovo a nanovo do mě obouváte a mě jmenujete ve vašich příspěvcích. Už dávno jsem chopil, že moje argumenty stejně neakceptujete, ani se nad nimi nechcete zamýšlet a že tedy nestojíte o výměnu názorů - důvod proč už vůbec na vaše příspěvky nereaguji. Nevím, proč jste tak zahořklý na mně, já v každém případě oproti vám necítím žádnou nenávist. Vaše příspěvky čtu, můžu si udělat svůj názor, ale nikdy jsem o vás nepsal, že píšete ´šaškárny´, jak vy se dnes o mě zmiňujete. Máte to doopravdy zapotřebí?

        A jinak vážně lituji, že jste včera nereagoval na dotazy kolegů, kteří na základě vašeho příspěvku se vás ptali na podrobnosti. Promeškal jste dobrou příležitost, abyste vaše tvrzení doložil a možná rozpoutal zajímavou diskuzi.

        • Re: Statistické okénko - 21. kolo

          spino     před 11 lety 03.04.2013 22:53 |  
          0 0

          Já to řeknu narovinu. Nepíše šaškárny, ale lživé, demagogické, překroucené lži!

        • Re: Statistické okénko - 21. kolo

          hamlo1 (přítel SN)     před 11 lety 04.04.2013 06:46 |  
          0 0

          jiri se tak chová celkem pravidelně, něco mnohoznačně naznačit a zmizet

        • Re: Statistické okénko - 21. kolo

          bongor     před 11 lety 04.04.2013 07:02 |  
          0 0

          Ahoj Barro,mě mrzí,že se mezi slávisty mohou rozpoutat nějaké spory,kalibru jirkova příspěvku výše.Ale stačí si přečíst těch několik řádek,abych viděl,že píše tak,jak jej to napadne právě v té určité chvilce.Nemá to bohužel žádný koncept,zrovna Rada je v jedné chvíli
          viník,ve druhém okamžiku oběť.Jak jsi se tam ocitnul Ty,dokonce bys měl snad obout kopačky,to je pro mě záhada.
          V každém případě stojím v této disputaci na Tvé straně,i když píšeš až z Beneluxu.

          • Re: Statistické okénko - 21. kolo

            travel (přítel SN)     před 11 lety 04.04.2013 08:18 |  
            0 0

            Bohužel toto není první a jediný případ,kdy se vyskytly spory tohoto kalibru.Už jsem to naznačil,když jsem si s tebou a barrou vyměňoval názor na Juhara.Z diskuse se často stává výměna názorů,která přeroste v oboustranné přesvědčování,že já mám pravdu a ty píšeš nesmysly.Neumíme často přijmout názor druhých.A další věc je,že když někdo něco napíše a nám to připadá jako nesmysl,či přímo blbost nejvyššího kalibru,tak na to vztekle reagujeme -ve své podstatě oprávněně-ale ničeho tím nedosáhneme,takže vlastně zbytečně(jenom si ulevíme).Bylo by daleko jednodušší to přejít,ignorovat a když by na to nikdo nereagoval,tak by zřejmě autora časem přestalo bavit sem něco psát.Závěrem bych rád napsal,že to píši čistě obecně, nikoho konkrétně nejmenuji,ať si každý,kdo to přečte a souhlasí s tím do příslušné kolonky dosadí konkrétní osobu sám.Myslím si,že i toto je důvod proč sem spousta lidí přestala psát příspěvky,nebo jen vyjímečně(ladislav,spojka,Dr Fe1,podol,smíchov,atd.)

            • Re: Statistické okénko - 21. kolo

              Kornovo     před 11 lety 04.04.2013 08:59 |  
              0 0

              souhlasim travele,mas zrejme pravdu.na druhou stranu dikuse prece je od toho aby na sebe lide reagovali,ne?myslim,ze dikuze o hracich a trenerech tu aj patri.ja jsem si nemohl dovolit opomenout reakci treba,kdyz nekdo psal ze si preje aby slavie a potazmo nase reprezentace prohravali a aby to melo za nasledek odchod rady a bilka.to me vytocilo,protoze pisatel si neuvedomuje,ze tady muzou byt i mladsi fanousci,kteri jeste nemaji ucelene nazory a nekdo kdo je fanda desitky let napise,ze kdyz nejsi spokojen s koucem tak vlastne ani nema cenu fandit,tak co si z toho ti mladi asi vezmou?pak se divime,ze v teplakach vypiskaj fenina a ze zaberu ct,jsem videl ze ti co meli tem plakat s bartem meli vekovy prumer tak 21.meli byste trochu vychovavat chlapi a nepsat uplne vsecko.....

              • Re: Statistické okénko - 21. kolo

                travel (přítel SN)     před 11 lety 04.04.2013 09:37 |  
                0 0

                Kornovo,jde mi o toto.Ať diskuse probíhá,změní se i ve výměnu názorú,ale nesmí už přerůst v přesvědčování ,že já mám za každou cenu pravdu a ne ty.To pak přeroste v hádku a nikam to nevede.

                • Re: Statistické okénko - 21. kolo

                  Pepino44     před 11 lety 04.04.2013 10:10 |  
                  0 0

                  Vážení,chci taky trošku přispět svým zamyšlením k tomuto tématu. Já čtu diskusi hlavně pro to,že se chci něco dozvědět a pobavit se třeba o zápasech.Velmi rád čtu fundované příspěvky na př.od Barra,nebo Subhumana a dalších,kteří zde vyjádří své postřehy a podělí se o informace. Potom jsou zde další,kteří se ohánějí svými tajemnými kontakty,kusými zprávami konspiračního charakteru,které se nedají ověřit. Je jasné,že má každý právo vyjádřit svůj názor a případně i nesouhlasit s názorem kolegy, to je diskuze.Vyvracet něčí názor by ale mělo být podloženo nějakými fakty a ne jenom takovým plácáním jako jedna paní povídala(nejmenovaný zdroj blízký vedení). Jinak abych se vrátil k původnímu článku. Sledoval jsem pečlivě utkání Sparta-Plzeň a ač Spartu nemám rád,tak jsem musel jejich nasazení obdivovat.Tak Slávia bohužel nehraje. Dost lidí nadává na Radu,já jej taky nemám rád,ale jenom v Radovi to není. Přeci jim nezakazuje aby běhali,bojovali. To naše mužstvo moc nedělá.I když nemáme špatné fotbalisty,tak nás mnoho mužstev právě nasazením a bojovností přehrává-bohužel.

                • Re: Statistické okénko - 21. kolo

                  bongor     před 11 lety 04.04.2013 21:43 |  
                  0 0

                  To máš pravdu,příteli traveli,musíme se za každé situace držet zpátky a vždycky mít na mysli,že ten druhý diskutující je také slávista tudíž jeden z nejbližších lidí ,které máme.Myslím,ale,že slušné přesvědčování pomocí argumentů ,není zase tak špatné,pokud nepřeroste v nějaké zesměšňování druhého.V diskusi o Juhárovi stály proti sobě subjektivní názory,to je neměřitelná záležitost.Ovšem já se vždycky snažím zastat kluků,kteří se na place poctivě snaží,i když to zrovna nejsou žádní bohem nadaní borci.

            • Re: Statistické okénko - 21. kolo

              Barra     před 11 lety 04.04.2013 09:59 |  
              0 0

              Dobrý den, Travele, i když jsem si naši výměnu názorů z minulé soboty dobře pamatoval, nedalo mi abych si to opět vyhledal a ještě jednou přečetl. Osobně si nemyslím, že by tato diskuze překročila hranice ve smyslu ´já mám pravdu a ty píšeš nesmysly´, jak uvádíš. Nemyslím si, že by ten, kdo má jiný názor něž já, psal nesmysly a že by reakce na to měla vést k hádce.

              Kdybys v iniciálním příspěvku napsal, že za minelou Juhara jsou jiné důvody než nešikovnost a tedy úmysl z jeho strany (kvůli opožděné výplatě či z jiných důvodů), vůbec bych na tebe ani nereagoval. V tom případě by byla veškeré diskuze od samého začátku vyloučená. My jsme ale rozvíjeli, jestli Juhar má být za tu chybu potrestán tím, že půjde na lavičku, dále jestli Skácel už má na to, aby odehrál celý zápas, také padlo, že i Horváthovi se povedla nedávno podobná hrubka.

              Nemyslím si, že by šlo o oboustranné přesvědčování, bylo to výměna argumentů. Ve francouzštině je přísloví, že ´choc des idées jaillit la lumiere´ - v překladu že výměna názorů rozsvítí světlo. SN jsou tady přece proto, abychom vedli dialog (a klidně to můžeme nazvat diskuzi), a ne proto, abychom si mysleli, že jsme neomylní a proklamujeme univerzální pravdu – což vede k monologu. Když mě včera Quelhar upozornil na to, že u Juhara se nejedná o první pochybení, neměl jsem problém s tím mu dát za pravdu.

              A hlavně doufám, že náš dialog po zápase s Teplicemi nebudeš porovnávat s příspěvky pana Jiřího1. Já v každém případě ne, kdybych měl pocit, že píšeš nesmysly, bych vůbec na tebe nereagoval, stejně jak jsem už dávno pochopil, že nemá smysl vůbec se pustit do fotbalové diskuze s panem J.

              • Re: Statistické okénko - 21. kolo

                travel (přítel SN)     před 11 lety 04.04.2013 11:04 |  
                0 0

                Barro,náš dialog právě skončil ve fázi výměny názorů,nepřerostl v přesvědčování jen já mám pravdu.Vždyť jsme to oba ukončili tím,že respektujeme názor druhého a tak to má být.Jen dovětek i já jsem napsal jako quelhar ,že to není u Juhara první pochybení,cituji"Bohužel už měl sedět Juhar dřív,potom,co předváděl jako krajní levý obránce".Asi to není úplně doslova,ale velmi podobně určitě.Škoda,že jsi si toho nevšiml.Jinak ,abych Tě přirovnával k Jiřímu,tak to by mě nenapadlo ani ve snu.A abych nevypadal,že si hraju na moudrýho,tak to co jsem napsal,jsem čerpal ze svý zkušenosti.Už je to tak 2 roky ,kdy došlo mezi mnou a jiným diskutujícím k výměně názorů,které právě přerostly v oboustranné přesvědčování,že jedině já (on) máme pravdu.Časem mě to hodně mrzelo a řekl jsem si,že už se to nesmí opakovat.Tak asi tak,pro dokreslení.

                • Re: Statistické okénko - 21. kolo

                  Barra     před 11 lety 04.04.2013 11:31 |  
                  0 0

                  Děkuji ti za tento příspěvek a budu se těšit na příští ´choc des idées´ :-)

                  Doufejme, že po zítřejším zápase s Duklou bude hej!

                  (a jen abych byl kompletní, tvoji poznámku o opakovaném pochybení Juhara jsem si všimnul a nezpochybnil, šlo ale o to, jestli by za trest měl pykat v dalších utkáních na lavičce, jak jsi navrhoval, či nikoliv).

                  • Re: Statistické okénko - 21. kolo

                    travel (přítel SN)     před 11 lety 04.04.2013 20:11 |  
                    0 0

                    Zitra samozřejmě jdu,vždyť mám permici.Pokud vyhrajem a po dobrým výkonu ,budu rád.Ale dokud bude trenérem Rada,tak mi asi jan tak hej nebude.

    • Re: Statistické okénko - 21. kolo

      Kornovo     před 11 lety 04.04.2013 00:10 |  
      0 0

      nezda se vam,ze po tom vsem by s podobnou akci mela vyrukovat i slavia?

      • Re: Statistické okénko - 21. kolo

        Fallen (přítel SN)     před 11 lety 04.04.2013 12:10 |  
        0 0

        Jak Kusý říkal, stadion neni náš a zápas stojí miliony, takže vstupné zdarma mohlo být na Strahově, ale ne v Edenu

        • Re: Statistické okénko - 21. kolo

          Kornovo     před 11 lety 04.04.2013 14:16 |  
          0 0

          no vsak at se na to slozi conto a spol.ja gratuluju kazdemu z vas,kteri na tu holomajznu chodite a platite za ni,klobouk dolu pred vama,ale hraci by se meli zamyslet

  2. Re: Statistické okénko - 21. kolo

    Matlafous     před 11 lety 04.04.2013 09:33 |  
    0 0

    Don't feed the trolls.

  3. Re: Statistické okénko - 21. kolo

    Jiri1     před 11 lety 04.04.2013 11:25 |  
    0 0

    Snad na zaver
    Nemam uz silu treba reagovat na vas Spino, uz v priprave , kdy jste chvalil trenera za tvrdost jsem si dovolil Vas upozornit, ze takhle to nejde, ty veci v kabine meli a maji svuj spad, casti hracu je Rada a jeho neustale vylevy u zadku, jine to sere a to doslova.
    Jini si na tom chteji vybudovat svoji dalsi karieru po ukonceni aktivni cinnostim asi vite koho mam na mysli a kdo ma platnou trenerskou licenci a zrovna on je ten problem v kabine , byt to Rada vehementne popira.
    Preji vsem a hlavne sobe uz konecne lepsi hru a hlavne lepsi vysledky to je tak vse , vic uz k tomuto tematu nnenapisi.

    • Re: Statistické okénko - 21. kolo

      vlk30 (přítel SN)     před 11 lety 04.04.2013 12:05 |  
      0 0

      Vy dva se spinem alias vocelem si můžete podat ruce,jeden za osmnáct druhej bez dvou za dvacet.:-))

  4. Zajímavé info

    Ferguss     před 11 lety 04.04.2013 13:25 |  
    0 0

    Doneslo se mi info ze spolehlivého zdroje, že v současnosti probíhá v Edenu audit a dává se dohromady bordel po E-side, důvodem by měl být prodej stadionu novému vlastníkovi. Jinak stadion jeví známky jasné pračky na prachy - skyboxy, které ani fyzicky neexistuj,í pronajaté na 100 let atd.

    • Re: Zajímavé info

      klimi     před 11 lety 04.04.2013 13:40 |  
      0 0

      "Prodej novému vlastníkovi"-po kolikáté už? Neměnil se náhodou majitel nedávno?

      • Re: Zajímavé info

        quelhar (admin)     před 11 lety 04.04.2013 13:51 |  
        0 0

        Tak je otazka, kdy se prestanou menit majitele "jen naoko" a koupi to nekdo, kdo bude mit opravdu zajem ten stadion dlouhodobe provozovat. U soucasneho majitele ten pocit opravdu nemam.

    • Re: Zajímavé info

      Markus     před 11 lety 04.04.2013 14:03 |  
      0 0

      Obávám se, že pračka na prachy je v našem fotbal běžná věc. Natolik běžná, že se financování fotbalu mnoho solidních společností vyhýbá právě proto, aby se zbytečně nedostali do podezření, v rámci společenské zodpovědnosti financují raději jiné aktivity. Uhnu teď k panu Kusému a článku na iHned o jeho sponzorování Zemanovců : http://zpravy.ihned.cz/politika/c1-59630300-kusy-dal-zemanovi-ctvrt-milionu-na-kampan-prezidenta . Mohl bych teď rozvíjet o teorii o dalším pojítku ke spekulacím, jak Topol sponzoroval v počátku Zemanovce a o podivuhodném vztahu Topola s Řebíčkem, ale článek je napsaný docela seriozně a nemám důvod nevěřit důvodům co tam pan Kusý říká.

  5. Re: Statistické okénko - 21. kolo

    Tugarin     před 11 lety 04.04.2013 14:01 |  
    0 0

    Já bych přidal jeden jeden dost nešťastný příspěvek. My jsme byli s kluky na jarním soustředění mimo Prahu, v zařízení, kde byly celkem čtyři mládežnické týmy, to je cca. dohromady 120 dětí. Vedle tréninku, jsme dělali i různé ankety, tj. nejoblíbenější hráč, klub atd. Zarážející bylo, že mezi malými kluky se našlo jen 9 slávistů (jednalo se o tři pražské a jeden středočeský klub). Děláme ji už dva roky - poprvé 31 slávistů, loni 21, letos 9.A všichni fandili Slavii proto, že jí fandí tatínci. Sice mě bezpochyby dost lidí setře, že to není vypovídající, ale já si myslím, že to stojí za zamyšlení.
    V rámci soustředění jsme samozřejmě shlédli zápas Sparty s Plzní a druhý den Slavky s Teplicemi. Ačkoli jsem kovaný slávista a Spartu nemám rád, tak herně nám ujeli o o několik parníků a na hře, kterou předváděli se dala cvičit fotbalová moderní taktika a herní disciplíny. Bohužel druhý den jsme po dvaceti minutách hromadné sledování rozpustili, absolutně nemělo cenu pro malé fortbalisty ten zápas sledovat. Samozřejmě jsem hodně zasažený prací s "prcky" kde nejde o body, ale o hru, nicméně Slavia s tímhle herním projevem obrovským způsobem ztrácí i potencionální fanouškovskou základnu.

    • Re: Statistické okénko - 21. kolo

      Markus     před 11 lety 04.04.2013 14:09 |  
      0 0

      Smutná pravda, až se bude Slavii opět dařit, bude slávistů opět plno. Svým způsobem mám období kdy se nám nedaří raději, právě proto, že odpadnou tihle přeběhlíci a o Slavii se zajímají lidé s hlubším vztahem. O nevhodnosti dávat současnou hru A-týmu Slavie jako příklad v rámci motivace nebude asi žádná diskuze, nemohu to ani nazvat systémem, protože ten jestli vůbec existoval přestaneme hrát v první minutě zápasu.

      • Re: Statistické okénko - 21. kolo

        Ferguss     před 11 lety 04.04.2013 14:55 |  
        0 0

        Ono ale nejde jen o fandění, ale i o to kolik se hlásí malých fotbalistů do náborů a kolik k ná přestupuje v mládežnickém věku. Věřím, že naše momentální dominance v mládežnických kategoriích je daná mimojiné i náborem v období našich dvou titulů.

        • Re: Statistické okénko - 21. kolo

          EdCable     před 11 lety 04.04.2013 19:05 |  
          0 0

          Nase tituly jsou nejakych pet let zpatky, i kdyby se nabory delaly v deseti letech, tak se to projevi pouze u zaku a ne dorostu. Jenze u zaku, jestli se nepletu, je nase dominance dana hlavne strukturou soutezi, kdy se malokdy potkavame s odpovidajicimi souperi. Co se tyce prestupu v pozdejsim veku, tam se domnivam, ze velkou roli hraje povest predevsim prace s mladezi a ne vykony A muzstva.

    • Re: Statistické okénko - 21. kolo

      vlk30 (přítel SN)     před 11 lety 04.04.2013 14:31 |  
      0 0

      Je to naprosto pravdivá satistika,v normálním životě to je tvrda realita Slavisté vymírají.Vidím to ve svém okolí kde se dříve vesnice dělila víceměně na slávisty a rudochy, tak dnes se bud fandí sparte a nebo to mladí mají u prdele a zajímají je jiné věci.Náprava je jediná mít takové úspěchy jako Plzen,jinak věřím tomu žekdyby ta anketa proběhla v dobách našich dvou titulů tak dopadne malinko odlišně.

      • Re: Statistické okénko - 21. kolo

        Tugarin     před 11 lety 04.04.2013 14:58 |  
        0 0

        To určitě ano, vždy je to polatné době a úspěchu, ale také je to dáno alespoń nějakou atraktivitou fotbalu. Já bych o sobě neřekl, že jsem nějaká naplavenina, na Slavii chodím už 20 let, od doby co mám rodinu a děti samozřejmě méně, v týdnu se nedostanu v pátek máme trénink atd. Ale problém vidím trochu v tom, že když jsem tam s sebou bral syna, tak s výjimkou derby za chvíli o zápas ztratil zájem, protože bohužel divácky mě vtahuje toliko červenobílý dres a nikoli to co se hraje. A ta mantra důležitá není hra ale výsledek vyznávaná praktiky a funkcionáři mě dost leze ne nerv. A zase bych mohl pokračovat, ještě za Petrouše nás tam chodila s dětmi skupina, postupně jsme rezignovali, protože když tidítě začně argumentovat, proč tam máme jít, když to byla nuda, tak jsem dost nahraný.

        Ti kluci mají obrovský zájem o fotbal, alespoń valná většina, ale bohužel jim Slavia po odchodu Martina Latky (máme od něho osobně podepdsané dresy a byl u nás na tréninku), jako bijce a osobnosti momentálně nenabízí vůbec nic.

        • Re: Statistické okénko - 21. kolo

          vlk30 (přítel SN)     před 11 lety 04.04.2013 17:51 |  
          0 0

          Je to prostě jedno z druhým v tv stovky zápasů týdně z těch nej pohárů a lig.Pravda je ta že atraktivita veškerá žádná a konkurence veliká.Ještě vidím jisté rezervy v propagaci.Další problém je v kreditu fotbalu ve společnosti a ta je díky Peltům,Berbrům a kabelám katastrofální,jenže tak by se dalo pokračovat do nekonečna.Každopádně ryba smrdí od hlavy.

          • Re: Statistické okénko - 21. kolo

            subHuman     před 11 lety 05.04.2013 06:46 |  
            0 0

            Peltum, Berbrum, kabelam... Ale taky Rebickum.

      • Re: Statistické okénko - 21. kolo

        bongor     před 11 lety 04.04.2013 21:53 |  
        0 0

        Já bych neřek vlku.Vždycky je to závislé na postavení v tabulce,protože velká většina lidí vůbec nepozná rozdíl ve hře Slavie a rumuna,už proto,že prostě fotbal nesledují,ale výsledky se k nim donesou.Když jsme vyhráli dva tituly,tak byl slávista každý druhý,teď holt ti rychlokvašení opět odešli fandit sraltě a dalším Kromě toho rumun zahrál jen pár povedených mačů,předtím hráli supertužku a brzy ji budou hrát zase,to je jenom vzepětí a potom jim jejich fandové budou nadávat o to víc.Upletli si na sebe pěkný bič.Na dobré pokoukání se dobře a rychle zvyká,aber ty konce!Uvidíš sám a nebude to trvat dlouho.

        • Re: Statistické okénko - 21. kolo

          vlk30 (přítel SN)     před 11 lety 04.04.2013 22:41 |  
          0 0

          To je bezesporu,každopádně kdybychom hráli o čelo tak by prostě chodilo víc lidí.

    • Re: Statistické okénko - 21. kolo

      Barra     před 11 lety 04.04.2013 15:34 |  
      0 0

      Sparta – Plzeň: proti sobě dva soupeři, kteří oba chtěli vyhrát, hra byla otevřená, motivace pro oba velká. Myslím, že i to hrálo svojí roli. Kvalita hry se automaticky zvedá, když obě mužstva jdou za svým. A dále faktor Matějovský, Sparta vyhrála bitvu na středním poli. I když má Slavia jak obranu, tak útok relativně kvalitní, již více krát se tady psalo, že nám chybí Spielmacher v záloze. Někdo, kdo má fotbalové ´brains´, je kreativní, umí něco vymyslet, ví jak maximálně připravit útočníkům šance, vůdčí osobnost. Vošahlík-Petrák-Zmrhal-Juhar: není to úroveň Matějovského, Horvátha, Daridy a jiných. Ať chceme či ne, 36letý Kisel nám chyběl. Ne, že by stále hrál na vysoké úrovni, jde ale za míčem, umí hecovat, střílí sakra důležité góly. Nedávno jsem se díval na sestřih gólů Škutky v Košicích. Bylo pěkné vidět, jak krásně spolupracuje se zálohou, jak je ´zásobován´ perfektními přihrávkami. Pak se dobře střílí.

      • Re: Statistické okénko - 21. kolo

        Pepino44     před 11 lety 05.04.2013 10:40 |  
        0 0

        S tím Škutkou máš pravdu,někde jsem četl,že Škutkovi na 70% golů nahrál nějaký záložník jehož jméno si již nepamatuji.Byla to prý velice dobře sehraná dvojice. Nevím,proč se nekoupil taky.Bylo by sice o jednoho záložníka víc,ale tenhle chlapec to asi umí šoupnout jak to Škutka potřebuje.