Chance liga

Prvním jarním domácím soupeřem Mladá Boleslav

Slavia se po prohře v Olomouci pokusí napravit dojem proti Mladé Boleslavi, která z posledních 6 zápasů získala 16 bodů, což je přesně o 15 bodů více než sešívaní. Těžký úkol červenobílých můžete krom samotného stadionu sledovat i na Fandovi.

Ještě že byla před chvilkou ta zimní přestávka, chce se mi zvolat. Protože pohled na bilanci Slavie, kde červeně svítí pět porážek v řadě, přeci jen lehce zlehčuje fakt, že čtyři z nich přišly již před několika měsíci a samotná bolest z nich přeci jen za ten čas lehce přebolela. V posledním týdnu se však staly dvě věci, které otevřely staré rány - tou první je hrůzný výkon v prvních 70 minutách v Olomouci, kdy to vypadalo, že na hřišti skutečně působí druholigový tým, a pak rozhovor Petra Rady pro idnes, ze kterého musí být každému slávistovi, který se těšil na letošní sezónu, že bude konečně lepší než ty předchozí, velice smutno.

To v táboře našeho soupeře je nálada naprosto opačná. Tým začal šlapat a ačkoliv měl počátek sezóny velice ovliněn několika zraněními klíčových členů sestavy, tak se již Středočeši pomalu poptávají po vstupence na párty jménem evropské poháry. Na druhou stranu je třeba říci, že první jarní zápas Mladá Boleslav zas tak přesvědčivě taky nesehrála. Vytvořila si sice dost šancí, ale to její soupeř - poslední Příbram - také a zápas nakonec rozhodl náhodný vlastní gól, který padl po rohu koho jiného než Davida Jarolíma, který se představí jistojistě i zítra. Sága tak nekončí, Jarolím bude opět v Edenu, ačkoliv jen na 90 minut. Právě David Jarolím je jedinou vskutku vážnější posilou modrobílých v zimní přestávce, ale proč zasahovat do něčeho, co na konci podzimu tak hezky fungovalo. Krom Jarolíma budeme moci opětovně zhlédnout i další bývalé slávisty - konkrétně Kyselu a Radka Dosoudila.

Proti Bolce v Edenu to vždy byl v posledních letech nadprůměrný ligový zápas, alespoň tedy v měřítku zábavnosti. A protože se ji nyní tak daří a zároveň bude muset sbírat vítězství, pokud se chce reálně poprat alespoň o čtvrté místo a teoretickou naději na poháry, tak se dá čekat zajímavý zápas i nyní. Pro Slavii bude pravděpodobně vůbec nejzlomovější v celé sezóně, těžko předvídat, co by se dělo, kdyby došlo k další prohře, ale situace by již byla vskutku velmi vážná. Přijďte však do Edenu a svými hlasivkami pomozte, aby tato otázka nemusela být nikdy zodpovězena. Aby se nastartovala nová vítězná vlna a na tuto sezónu se nakonec vzpomínalo ještě vcelku v dobrém.

Komentáře (33)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Prvním jarním soupeřem Mladá Boleslav

    spino     před 12 lety 02.03.2013 20:04 |  
    0 0

    Moje osobní poslední šance pro Radu. Buď 3 body, nebo okamžitě ven. Remízu NEBERU!

    • Re: Prvním jarním soupeřem Mladá Boleslav

      Petr9608     před 12 lety 02.03.2013 20:55 |  
      0 0

      Jenže vedení jí asi vezme.... Vždyť přeci prorazíme tu hroznou bilanci pěti proher a opět budem bodovat!

      Jinak kolik % dáváte scénáři:

      Prohra -> Do Brna s KJVCD

      • Re: Prvním jarním soupeřem Mladá Boleslav

        longman     před 12 lety 02.03.2013 21:21 |  
        0 0

        I když bych strašně rád viděl KJVCD zpátky, tak tomu dávám max 10%. Ale stejně vyhrajeme, takže scénař nereálný:)

        • Re: Prvním jarním soupeřem Mladá Boleslav

          bongor     před 12 lety 02.03.2013 22:56 |  
          0 0

          Já myslím,že strašit nás bude především David.Možná bude hrát i za tátu a třeba i za bráchu.A taky asi bude chtít ukázat,že jsme udělali další pitomost,že jsme ho nevzali k nám.Já to za chybu pokládám,takový plejer u nás momentálně neběhá.

        • Re: Prvním jarním soupeřem Mladá Boleslav

          Merlinus (přítel SN)     před 12 lety 03.03.2013 11:48 |  
          0 0

          Pro Boha - návrat trenéra Jarolíma - to snad nemůže myslet nikdo vážně. To máte tak krátkou paměť. Vždyť za to kde dneska Slavie je do značné míry může Jarolím. A srovnávat ho s érou po něm je nesmysl, kdyby měli trenéři co přišli po něm takové možnosti ve výběru a nákupu hráčů jako měl Jarolím (tzn. prakticky neomezené), tak by asi taky předváděli jiné výsledky. Já tvrdím, že angažování Rady byla strašná hloupost, ale vzít zpět Jarolíma by byla tragická chyba a výsměch všem Slavistům.

      • Re: Prvním jarním soupeřem Mladá Boleslav

        slaviator     před 12 lety 03.03.2013 00:52 |  
        0 0

        I když jsem si děsně přál, ať KJVCD ve Slavii skončí, tak jsem si nikdy nemyslel, že po něm to bude jen horší.

        Jak jsou na tom statisticky Cipro, Petrouš, Straka, Poustka, Rada co se týče bodů/zápas? Každopádně nejatraktivnější fotbal jsme hráli paradoxně s nejslabším týmem a nejhoršími hráči na jaře 2011 pod Petroušem. Škoda, že ho po nepovedeném podzimu 2011 vedení odvolalo.

        Bohužel, Janu náš A tým už nikdy trénovat nebude. Cipro má už svůj věk. Vrba do Slavie v současnosti nepůjde, tím spíše, když už naší nabídku odmítl. KJVCD fakt ne... Takže případně sáhnout do vlastních zdrojů a triumvirát Petrouš, Poustka, Vaniak?

        • Re: Prvním jarním soupeřem Mladá Boleslav

          klimi     před 12 lety 03.03.2013 08:12 |  
          0 0

          Souhlas, podle mě máme v klubu nejen potenciál v hráčích, ale i Petrouš je do budoucna hodně nadějný, pod ním jsme hráli jednoznačně nejhezčí fotbal od dob KJVCD. On na tom číselně bude taky určitě nejlépe, tu fantastickou jarní jízdu pod jeho vedením nezapomenu, hlavně zápas s Teplicemi (4:1), to byl podle mě jeden z nejlepších výkonů Slavie za poslední léta.

          Jsem jednoznačně pro trojici Petrouš, Poustka, Vaniak. Kusý si to nad nimi pohlídá a myslím si, že i mladí by dostali dost šancí.

          Jsem na to dneska zvědav, podle mě Rada stejně nezmění taktiku a budeme hrát jen na jednoho, leda že by Kusý trochu přitlačil.

          • Re: Prvním jarním soupeřem Mladá Boleslav

            slaviator     před 12 lety 03.03.2013 12:18 |  
            0 0

            Naproti tomu jestli dneska prohrajeme, tak Rada bude mít ve Slavii úžasnou bilanci 1,00 bodu na zápas...

      • Re: Prvním jarním soupeřem Mladá Boleslav

        spino     před 12 lety 03.03.2013 07:52 |  
        0 0

        V Brně především vyhrajeme, protože jim to Řebíček přikáže pustit, takže podle tohoto zápasu nelze dělat žádné závěry, ať už tam zůstane Rada nebo přijde Jarolím.

        • Re: Prvním jarním soupeřem Mladá Boleslav

          jarodo57     před 12 lety 03.03.2013 09:28 |  
          0 0

          Já souhlasím s Bongorem,že jsme měli vzít Davida.Dneska to vidím bledě.Nevím s čím přijde Rada ,ale já bych se je snažil přehrát přes jejich stopery, .Johana s Dosoudilem nejsou tak rychlý.Po krajích to nejspíš nepůjde(Šírl, Kysela).Jasně to pro mě ukazuje hra na 2 hroty (Kisel-lavička) a místo Mičoly Vošahlík. Čonka za Juhara.

          • Re: Prvním jarním soupeřem Mladá Boleslav

            YsoEz     před 12 lety 03.03.2013 10:37 |  
            0 0

            ja doufam, ze budeme hrat na 2 utocniky konecne...na podzim se to jeste dalo pochopit, kdyz jsme druheho utocnika v kadru nemeli, ted kdyz mame Fenina, Skutku, SKodu a Vosahlika, tak bych rad videl hru na Fenin + Skutka nebo Skutka + Vosahlik. Druhy utocnik samozrejme na misto delsi dobu slabeho Kisela. Obranu bych az na vyjimku slabsiho Juhara nemenil. Kisel by mozna mohl hrat na misto jednoho z 2 DZ Petrak, Gecov, na domaci zapas to je moc velky luxus mit na hristi 2 defenzivni zalozniky.

        • Re: Prvním jarním soupeřem Mladá Boleslav

          slaviator     před 12 lety 03.03.2013 10:53 |  
          0 0

          Jestli nám to Brno pustí, tak se samo dostane do záchranářského bahna...

  2. Re: Prvním jarním soupeřem Mladá Boleslav

    Tom     před 12 lety 02.03.2013 23:02 |  
    0 0

    Vyhrajeme 2 : 0 ( Mičola , Škutka )

    : )

    • Re: Prvním jarním soupeřem Mladá Boleslav

      JS (přítel SN)     před 12 lety 02.03.2013 23:29 |  
      0 0

      s naší sestavou spíš Hubáček, Škoda

  3. Re: Prvním jarním soupeřem Mladá Boleslav

    Petr9608     před 12 lety 02.03.2013 23:08 |  
    0 0

    Ale dneska ta Příbram - Teplice...

    Přímo prototyp zápasu na holomaisenu 0:0 a no to skončí 3:1...

    • Re: Prvním jarním soupeřem Mladá Boleslav

      slaviator     před 12 lety 03.03.2013 00:56 |  
      0 0

      Ten spodek tabulky se dost srovnává... Mezi 11. a 16. týmem rozdíl dva body (s tím, že máme zápas k dobru, ALE! Boleslav má po Plzni druhou nejlepší formu poslední ligová kola vč. konce podzimu) a Brno nám to příští zápas těžko asi pustí, tím by se sami nedobrovolně dostali do zachránářských starostí. Naopak, pokud Zbrojovka vyhraje příští kolo, tak si vytvoří slušný náskok a de facto se zachrání...

  4. Re: Prvním jarním domácím soupeřem Mladá Boleslav

    coolair     před 12 lety 03.03.2013 08:59 |  
    0 0

    Taky by k nám mohl zase po dlouhých letech Beránek, pod ním to kdysi taky šlo. Třeba by z těch svých exotických štací přivedl nějaký svůj objev :-)

    • Re: Prvním jarním domácím soupeřem Mladá Boleslav

      Kornovo     před 12 lety 03.03.2013 11:06 |  
      0 0

      jo beranka bych take rad uvital.a kdyz jsme u tech navratu po letech taj co takhle csaplar a asistent rehak?to by byla dvojka

      • Re: Prvním jarním domácím soupeřem Mladá Boleslav

        brotheus     před 12 lety 03.03.2013 11:39 |  
        0 0

        Jako vtip dobrý.

  5. Re: Prvním jarním domácím soupeřem Mladá Boleslav

    Matlafous     před 12 lety 03.03.2013 11:25 |  
    0 0

    Když jsem dal v zimě Radovi "druhou šanci", nebudu ho přeci po jednom, dvou zápasech zas zatracovat.

    Myslím, že tým je připravený dobře. Kdyby se vedení přeci jen rozhodlo pro změnu, bude nový trenér velmi výrazně profitovat z Radovy práce.

    Chtěl bych, aby nám na lavičce vydržel trenér zase minimálně pět let.

    • Re: Prvním jarním domácím soupeřem Mladá Boleslav

      Matlafous     před 12 lety 03.03.2013 11:26 |  
      0 0

      Když to po sobě čtu, jsou to spíše takové tři spolu nesouvisející štěky. Holt mi to ale musíte odpustit. :))

    • Re: Prvním jarním domácím soupeřem Mladá Boleslav

      spino     před 12 lety 03.03.2013 11:27 |  
      0 0

      Já jsem Radovi šanci dal taky, ale on mi plivl do obličeje tím rozhovorem na IDNES.

      • Re: Prvním jarním domácím soupeřem Mladá Boleslav

        Matlafous     před 12 lety 03.03.2013 11:43 |  
        0 0

        Ále hovno. :))

    • Re: Prvním jarním domácím soupeřem Mladá Boleslav

      Merlinus (přítel SN)     před 12 lety 03.03.2013 11:50 |  
      0 0

      To, že Rada je průměrný looser, bez koncepce a umu jsem věděl vždycky a dodnes nechápu, proč ho Řebíček, tak strašně chtěl. Angažovat ho byla strašná chyba a zase ztracená sezóna. Doufám, že už tam dlouho otravovat nebude.

  6. Re: Prvním jarním domácím soupeřem Mladá Boleslav

    Barra     před 12 lety 03.03.2013 12:54 |  
    0 0

    Možná by bylo zajímavé přečíst si zpětně příspěvky, kde byl Michal Petrouš zesměšňován jako tělocvikář a podívat se na jeho tehdejší výsledky.

    Petrouš šéfoval v 2010-11 celkem 20 zápasů v kompetici, ve kterých Slavie získala 30 bodů z možných 60, tedy 1 bod na zápas.
    V podzimní části, když Petrouš přebral mužstvo, se mu dařilo méně, výsledek byl 6 bodů z 21 možných (7 zápasů), tedy průměr 0,857 bodů na zápas). V jarní části mužstvo ale získalo 25 bodů z 39 (13 zápasů), tedy průměr 1,923 bodů na zápas. Možná ještě dodat že tehdy jsme také přes Teplice vstoupili do semi-finále poháru, kde jsme úvodní zápas v Olomouci sice 0-1 prohráli, ale šance abychom se dostali do finále bylo přece reálná, nebýt … (ale o tom je škoda mluvit). V 2011-12 vedl Petrouš Slavii během 9 zápasů, ve kterých jsme získali 9 bodů na 27, tedy průměr 1 bod na zápas.

    Výsledky se zdály Alešovi Řebíčkovi nedostačující, důvod proč byl povolán der Franz. Pod Strakou jsme hráli 11 zápasů a získali 14 bodů na 33 – průměr 1,2727 bodů na zápas. Martin Poustka odšéfoval 10 zápasů, 11 bodů z 30, průměr 1,1 bodů na zápas.

    V této sezóně máme po 17 kolech 18 bodů z 54 možných, tedy 1,058 bodů na zápas. Mít teď stejný průměr jako jsme měli pod Petroušem v letní části, tak máme zaokrouhleno 33 bodů (o 16 více než teď) a jsme na 3. místě v tabulce, za Viktorii a za tím klubem z Letné.

    Když dáme výsledky 4 posledních trenérů vedle sebe, tak vede Petrouš s 1,3448 bodů na zápas, druhý je Straka s 1,2727 bodů, třetí Poustka se 1,1 bodů a na chvostu žebříčku je Rada s 1,0588 bodů na zápas. Bohužel. Přitom Michal Petrouš pracoval v těch nejhorších podmínkách ze všech, kde hráči hráli zadarmo. Možná je ale právě to semklo, aby ukázali, že si své místo v první lize zaslouží.

    • Re: Prvním jarním domácím soupeřem Mladá Boleslav

      Matlafous     před 12 lety 03.03.2013 12:59 |  
      0 0

      Hned první údaj máš špatně - jedná se o 1,5 bodu na zápas (pokud se nepletu).

      • Re: Prvním jarním domácím soupeřem Mladá Boleslav

        Barra     před 12 lety 03.03.2013 13:31 |  
        0 0

        Shame on me.

        Máš pravdu, průměr je 1,5 bodů na zápas v 2010-11.

        A když už se opravuji: v letní části 2010-11 jsme měli 24 bodů a ne 25, tedy průměr 1,846 na zápas a ne 1,923 jak jsem psal, v podzimní části to bylo 0,857, celkový průměr tedy, jak správně říkáš, 1,5 / zápas.

        V 9 zápasech během 2011-12, než byl Petrouš odvolán měl 9 bodů nebo tedy průměr 1 bod. Kombinovaně to dělá těch 39 bodů během 29 zápasů, tedy průměr 1,3448 na zápas, jak jsem psal. Finální výsledek by měl být správný.

        Snad jsou to všechny chyby – to je tak když člověk čmárá své poznámky na malé papírky.

  7. Re: Prvním jarním domácím soupeřem Mladá Boleslav

    Markus     před 12 lety 03.03.2013 17:41 |  
    0 0

    Nastoupíme v sestavě Čontofalský - Nitrianský, Dobrotka (K), Bortel, Juhar - Vošahlík, Gecov, Petrák, Zmrhal - Škutka, Fenin. Záruka výhry to není, ale doufám, že obraz naší hry bude výrazně lepší než v Olomouci, chci vidět bojovnost a střelbu na jejich branku. Juhar dostává další šanci, snad ji využije a přesvědčí nás, že je na hřišti prospěšný.

    • Re: Prvním jarním domácím soupeřem Mladá Boleslav

      quelhar (admin)     před 12 lety 03.03.2013 17:45 |  
      0 0

      Za sebe to hodnotim jako dobrou sestavu, byt bych osobne Juhara za vykon v Olomouci posadil. Chvili jsem se radoval, ze Rada odvazne posadil Kisela, ale ten chybi pro zraneni a ne kvuli spatnym vykonum. Kazdopadne s touto sestavou verim ve vitezstvi.

    • Re: Prvním jarním domácím soupeřem Mladá Boleslav

      Philliip     před 12 lety 03.03.2013 17:48 |  
      0 0

      Sestava se mi docela líbí. Konečně na 2 hroty a navíc mimo sestavu hráči bez formy (Kisel, Mičola). To vidím jako pozitivum, kdo chce hrát, musí odvádět kvalitní výkony. 3:1 vyhrajeme.