Chance liga

Další zápas sehrají sešívaní v Hradci Králové

Proti historicky oblíbenému soupeři se pokusí slávisté o výhru venku po 15 zápasech. Po nezdaru v Českých Budějovicích dokončí dvojboj v zápasech venku na hřišti hradeckých Votroků. Zápas nenabízí žádná televize.

Hradec porazil Slavii v ligovém utkání naposledy v roce 1994. Slavia vyhrála v Hradci naposledy v roce 1999. K tomu přihodíme, že Hradec vyhrál letos pouze 2 zápasy z celkových 14 a Slavia venku posledních 15 nevyhrála. Jinými slovy, statistické okolnosti hovoří jasně - mělo by se jednat o remízový zápas. To by však pro Slavii bylo málo. Protože zatímco po derby to vypadalo, že by se Slavia mohla pokoušet snad i o pohárové příčky, tak po pěti následujících zápasech, kdy se povedlo urvat pouhé čtyři body, přičemž tři z nich přišly po domácím povinném vítězství s neškodnou Příbramí, se Slavia musí obávat, zda bude vlastně hrát první polovinu tabulky.

Pomyslný hřebíček do rakve přišel v posledním zápase. Shodou okolností proti týmu, se kterým Hradec naposledy doma prohrál. Porážku však zvládla i Slavia, na hřišti Českých Budějovic vinou odfláklé první půle podlehla 2:1. O zápase bylo již nadiskutováno v posledních dnech dost a dost, nemá cenu se již k tomu vracet. V každém případě má Petr Rada a spol. snad jednu z posledních možností ještě hřebíček z rakve vyrvat, protože případná další ztráta by již mohla zasadit pořádný hřebík, kterého by se také sešívaní do konce sezóny již nemuseli zbavit.

Přiznám se, že mi ty preview před venkovními zápasy přijdou již velmi stereotypní, bohužel. Ono pozastavovat se nad tou naprosto katastrofální bilancí venku je již jen takovým mlácením prázdné slámy. Nejhorší je onen fakt, že když už si člověk říká, že by to konečně mohlo vyjít, že to již prostě vyjít musí, tak přijde další rozčarování. Nejblíže výhře byla Slavia zatím letos asi v Liberci, tam se jen neproměnili jasné šance, to se dá pochopit. Ale po posledních zápasech, především na Slovácku a tom minulém, se člověk už snad ani na ten zápas netěší, jen čeká, co zase přijde.

Jedno je jisté, do sestavy zase přijde čerstvý debutant v reprezentačním dresu Martin Latka, který by měl zajistit, že se nebudou opakovat věci jako v zápase na jihu Čech. Želbohu však jako na potvoru vypadl ze sestavy také kvůli karetnímu trestu další důležitý hráč Petrák. Stejný osud pak potkal i Mičolu. Naopak krom Latky by měl být již v pořádku a připraven Nitrianský.

Co se týče soupeře, tedy Hradce, tak vězte, že se jedná jak o remízového krále, tak také o nejnudnější tým ligy, tedy minimálně co se týče počtu vstřelených a inkasovaných branek. Pro ten, který je v této nelichotivé bilanci na druhém místě, není třeba chodit daleko, je to samozřejmě Slavia. Z toho tedy vyplývá, že oba týmy trápí v současné době hlavně střílení branek, o ty hradecké by se měl starat především talentovaný Pavel Dvořák, ten však dal stejně jako náš Milan Škoda pouhé tři góly. Žádný další nepřidal on, ani jeho spoluhráči v Příbrami, kde se povětšinou hradečtí pouze bránili a nakonec mohli být za bod i rádi.

Poslední vzájemný zápas snad netřeba připomínat, skvělé představení sešívaných korunovaných gólem 'kanonýra' Hubáčka a výsledek 5:0. Na druhou stranu ale v tom podzimním, který se odehrál právě v Hradci měli k výhře blíže domácí, ačkoliv šlo o oboustranně nekoukatelný zápas. Ten se dá čekat i zítra, ale Petr Rada říkal, že tam jedeme vyhrát a odehrát úplně jiný první poločas než minule. Tak nevím, třeba nás to všechny překvapí...

Komentáře (13)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Další zápas sehrají sešívaní v Hradci Králové

    fredydj (přítel SN)     před 12 lety 18.11.2012 01:49 |  
    0 0

    přeju si 3 body ale víme jak na tom jsme :)))) vidém to na kříž 1:1 Laty :)

    • Re: Další zápas sehrají sešívaní v Hradci Králové

      bongor     před 12 lety 18.11.2012 09:35 |  
      0 0

      Koukám,jak se sem příspěvky jen hrnou,na to by se měli podívat naši borci,než začnou zápas.Asi by je nenapadlo,aby se na to zase vykašlali jako minule v Budějkách.Ono hrát před prázdnými tribunami není vůbec příjemné a stejné je vidět,že zájem o vás upadá.
      průměrný měsíční plat uklízeče je 7460-Kč.

  2. Re: Další zápas sehrají sešívaní v Hradci Králové

    Eluin (přítel SN)     před 12 lety 18.11.2012 10:10 |  
    0 0

    Tak teď už snad vyhrajeme...

  3. Re: Další zápas sehrají sešívaní v Hradci Králové

    Pepino44     před 12 lety 18.11.2012 11:33 |  
    0 0

    Doufám,že Rada nebude opět experimentovat s Cicmanem a na DZ dá místo Petráka - Dobrotku.

    • Re: Další zápas sehrají sešívaní v Hradci Králové

      quelhar (admin)     před 12 lety 18.11.2012 11:40 |  
      0 0

      Myslim, ze ani jedno, pokud ve stredu zalohy nastoupi nekdo jiny nez Zmrhal s Jarolimem, tak to pro me bude obrovske prekvapeni. Celkove se vlastne ta sestava da tentokrat IMHO celkem lehce tipnout: Contofalsky - Nitransky, Latka, Hubacek, Conka - Kores, Zmrhal, Jarolim, Juhar - Kisel - Skoda.
      Maximalne je mozne zkusit nekam vrazit Tusjaka, ale to je asi tak jediny dalsi hrac, ktery ma realnou sanci se v sestave objevit, aspon podle dosavadnich zkusenosti s Radovym skladanim zakladni sestavy.

      • Re: Další zápas sehrají sešívaní v Hradci Králové

        Alanor (admin)     před 12 lety 18.11.2012 15:10 |  
        0 0

        Naprostý souhlas s quelharem. Co se týče zápasu, tak čekám nic moc fotbal a plichtu. Ale Rada říkal něco jiného, tak to tak třeba bude. :)

      • Re: Další zápas sehrají sešívaní v Hradci Králové

        marcocruz (přítel SN)     před 12 lety 18.11.2012 16:44 |  
        0 0

        Tak jsi tu sestavu az na brankare, coz nemohl vedet nikdo, trefil:))

        • Re: Další zápas sehrají sešívaní v Hradci Králové

          quelhar (admin)     před 12 lety 18.11.2012 16:49 |  
          0 0

          No ono to fakt u Rady neni zadne velke umeni :o)) Tak snad to tentokrat konecne bude stat za to, ale neverim tomu.

          • Re: Další zápas sehrají sešívaní v Hradci Králové

            fredydj (přítel SN)     před 12 lety 18.11.2012 16:51 |  
            0 0

            dneska mam tucha že Hurka výrazně promluví do zápasu :)

            • Re: Další zápas sehrají sešívaní v Hradci Králové

              Matlafous     před 12 lety 18.11.2012 16:52 |  
              0 0

              Dostane ze střídačky červenou kartu? :))

              • Re: Další zápas sehrají sešívaní v Hradci Králové

                quelhar (admin)     před 12 lety 18.11.2012 16:58 |  
                0 0

                ROFL :o)))

                • Re: Další zápas sehrají sešívaní v Hradci Králové

                  Matlafous     před 12 lety 18.11.2012 17:23 |  
                  0 0

                  Nebyl před vyrovnávacím gólem faul?

  4. Re: Další zápas sehrají sešívaní v Hradci Králové

    slaviator     před 12 lety 18.11.2012 23:07 |  
    0 0

    S vychladnutím emocí.... Po derby jsem v nadsázce říkal, že vyhrajeme ligu, reálně jsem doufal v evropské poháry. Ale poslední měsíc mě posadil tvrdě na zadek. Za celý kalendářní rok ani jednou nevyhrát na hřišti soupeře je fakt na tým jména Slavie tragédie, neomluvitelná věc, za kterou by měl být někdo odpovědný...

    Po půl sezoně být zase na desátém místě je ostuda, a to ač k tomu, že mezi pátým Brnem a jedenáctou Boleslaví je rozdíl jen tří bodů, takže je to neuvěřitelně vyrovnanej střed tabulky a stačí jedna výhra nebo prohra a kterýkoli tým se může posunout nahoru či dolů o několik míst.

    V zimě MUSÍ přijít několik posil, jinak se z tohohle marasmu nikdy nevyhrabeme. Nutně musí přijít jeden obránce plus dát v přípravě šanci Dobrotkovi na stoperu, musí přijít jeden kreativní středový záložník do sestavy vedle k Petrákovi, musí přijít jedno nebo dvě křídla a musí přijít dva útočníci. V zimě se rozloučit s Cicmanem, s Milutinovičem. Hubáček, Kisel, Jarolím ze sestavy.