Chance liga

Slavia přivítá v sobotu Spartu!

Další derby pražských "S" je před námi! To druhé v letošní sezoně se odehraje v sobotu od 15:50 před kamerami ČT 4 Sport.

Domácí Slavia má odvěkému rivalovi co vracet, v prvním vzájemném měření sil prohrála na Letné 0:3. Oba soupeři okupují opačné póly tabulky. Sparta bojuje o titul, naše Slavia naopak nemá vůbec jistou záchranu. "I když je Sparta v tabulce první, a podle výsledků a postavení v tabulce je favoritem, my uděláme všechno proto, abychom vyhráli," říká před utkáním Martin Poustka.

Slavii na jaře trápí mizerná produktivita, v pěti zápasech dokázala vsítit pouhé dva góly - a to při prohře 2:3 v Mladé Boleslavi. "Doufám, že protrhneme střeleckou smůlu a tři body zůstanou doma," vyjádřil se Lukáš Jarolím.

Stadion se otevře v 14:30. Prodáno je již deset tisíc vstupenek, to vše včetně permanentek, vše tedy nasvědčuje velmi slušné návštěvě. Tu v Edenu přivítá patron utkání Roman Koudelka, který provede i čestný výkop.

K dlouhodobým marodům se zřejmě přidá i Milan Škoda, který se zranil při utkání proti Jablonci. Jen z tribuny si tedy utkání prohlédnou Pospěch, Frejlach, Šimeček a Koreš. Start Kamila Čontofalského je opět ve hvězdách.

Pravděpodobná sestava Slavie podle autora článku:
Berkovec - Nitrianský, Latka, Hubáček, Čonka - Jarolím, Cicman - Blažek, Hurka, Trubila - Böhm

Komentáře (16)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia přivítá v sobotu Spartu!

    opicemag     před 13 lety 22.03.2012 19:15 |  
    0 0

    Nemá být Škoda zraněný? Psali, že nebude asi připraven. Jinak nevím, Hůrka i Trubila hrají hrozně, ale nevím, kdo místo nich.

    • Re: Slavia přivítá v sobotu Spartu!

      Kactus     před 13 lety 22.03.2012 21:36 |  
      0 0

      neni to jedno?
      hral bych osobku na ty dva mladochy, okopaval bych matejovskeho a mozna 0:0 uhrajem.

      a jeste trochu optimizmu - derby je nase! :-)

    • Re: Slavia přivítá v sobotu Spartu!

      slamacek (přítel SN)     před 13 lety 22.03.2012 22:11 |  
      0 0

      Blazek pujde do utoku a na jeho misto do zalohy pujde zoran. tedy pokud nebude nekdo zazracne uzdraven. standu bych nechal na poslednich 20 minut at ma aspon nejakou sanci se prosadit

      • Re: Slavia přivítá v sobotu Spartu!

        AlesJa     před 13 lety 23.03.2012 10:27 |  
        0 0

        zázraky se dějí

    • Re: Slavia přivítá v sobotu Spartu!

      AlesJa     před 13 lety 23.03.2012 08:07 |  
      0 0

      souhlas, momentálně než oba je lepší Milutinovič, osobně bych na pravé křídlo dal toho Standu Vlčka,podhrot Blažek a zleva Zoran. No a útok bude ta kulišárna :-)

      • Re: Slavia přivítá v sobotu Spartu!

        Petha     před 13 lety 23.03.2012 09:09 |  
        0 0

        V utoku bude Besta. Ma ted prej nabehano :)

      • Re: Slavia přivítá v sobotu Spartu!

        subHuman     před 13 lety 23.03.2012 23:24 |  
        0 0

        Zoran rozhodně hrát nebude. Návrat do sestavy oslaví Petrák.

  2. Re: Slavia přivítá v sobotu Spartu!

    Artur (přítel SN)     před 13 lety 23.03.2012 00:40 |  
    0 0

    Zápas skončí 6:2 pro nás. Ať žije Slávie.

    • Re: Slavia přivítá v sobotu Spartu!

      mats     před 13 lety 23.03.2012 21:13 |  
      0 0

      Já bych to viděl na 1:0 gólem Davida Hubáčka... ;-) Jednou to přijít prostě musí...

    • Re: EDEN

      tantalos     před 13 lety 23.03.2012 08:12 |  
      0 0

      Je to dobrá nebo špatná zpráva?

  3. Re: Slavia přivítá v sobotu Spartu!

    Sokrates55 (přítel SN)     před 13 lety 23.03.2012 07:10 |  
    0 0

    Dobré ráno přeji Vám všem.
    Pamatuji si, že když se hrálo derby, tak se o tom mluvilo u nás doma taky už 14 dní dopředu, děda se s tátou hecovali a sázeli se o všechno možný. Byl to prostě svátek a na derby jsem se těšil. Ta nostalgie je především v tom, že jsme většinou byli "rudýmzletné" vcelku rovnoceným soupeřem a měli jsme na to hráče.
    Zítra to bude jiné hlavně v tom, že "rudoši" jsou opravdu někde jinde co se týče kvality hráčů a taky ve všem ostatním jsou "nedostižné jedničky". Hrajeme "doma", to je asi tak jediná trochu pozitivní zpráva, protože na letenskou pláň já nechodím.
    Musím se smát hlavně tomu, jak se novináři snaží z našeho trenéra Poustky udělat úplného blbce a rozdmýchávají jakési "vášně". Pan Poustka ovšem mluví o derby trochu v jiném podtextu, než jak to z novin vyplývá. Slyšel jsem jeho rozhovor v televizi a on mluvil s pokorou a úctou ke všem soupeřům. Není to hlupák, který by si neuvědomoval, že hráčský potenciál našeho mužstva není na nijak oslnivé úrovni a moc hráčů, kteří snesou alespoň trochu měřítko současného ligového fotbalu v mužstvu není. Tak hovoří o tom, že si přeje vyhrát (jako jakýkoliv jiný trenér), že se pokusí něco vymyslet a překvapit (co asi taky může jiného mluvit). Na stadion půjdu, jsem slávista a tak tam patřím. Budu fandit a jen věřím, že zase nějaké trdlo nenapadne něco s dělbuchy či jinou podobnou krávovinou. Jsem nohama na zemi a tak si myslím, že za současné situace, kdy Liberec notně "rudochům" dýše na paty, nic nebudou nechávat náhodě a udělají vše pro vítězství. Kéž bychom jako slávisté odcházeli ze stadionu s hrdostí a se vztyčenou hlavou, že jsme viděli od našich kluků boj za červenobílé barvy od první do poslední minuty zápasu.
    To je má slávistická víra. Úmyslně jsem zde nepopisoval nic jiného, co se s naším klubem děje. To patří na jiné místo.
    "Cassis a nullo praestantur" - Za náhody nikdo neodopovídá.
    Sokrates55

    • Re: Slavia přivítá v sobotu Spartu!

      eomer (přítel SN)     před 13 lety 23.03.2012 08:17 |  
      0 0

      Zdravím, možná by se našla ještě jedna " výhoda" - Chovanec už se nemotá kolem lavičky. Nevím proč, ale téměř vždy jsme za jeho přítomnosti prohráli. Jeho první derby jako hráč také rozhodl. Pak si vzpomínám jak ho resuscitovali po skončení kariéry a ve starém Edenu nečekaně nastoupil a zase prohra- tuším, že tenkrát dával gól ke konci Nedvěd. Derby 4:1 na Letné bylo za Lavičky a 4:1 na Strahově zase trénoval Griga atd.

      • Re: Slavia přivítá v sobotu Spartu!

        PetCC     před 13 lety 23.03.2012 17:50 |  
        0 0

        No ten gól při návratu Chovance jsme si dali vlastně sami. A Nedvěd to nejspíš nebyl, ten nám dal gól do severní branky.

  4. Re: Slavia přivítá v sobotu Spartu!

    Tonda     před 13 lety 23.03.2012 10:00 |  
    0 0

    nasadil bych tuto sestavu:
    Berkovec - Nitranský, Čepelak, Latka, Čonka - Hurka, Petrák, Dembele, Voráček(Prošek) - Blažek - Pospěch(Vondráček)

    ale pravděpodobně bude ta od tkutníka

    Věřím že ta mnou navržená sestava by nijak více nepropadla než ta tkutníkova, spíše naopak. V té reálné jsou obrovské díry - Hubáček, Cicman, Jarolím
    vsaďte se že goly dostaneme přes tyto hráče. U Jarolíma se můžeme spolehnout že neprovedeme jediný rychlý přechod do útoku pokud bude do kombinace Jarolím zapojen. U cicmana ani hubáčka nemůžeme čekat žádné solidní příhrávky už vůbec. Pokud bude Dostal v základu, potom je to v pytli absolutně.
    Latka tu obranu sám neudrží. Sečteno podtrženo - dostaneme jednoho - dva fíky hned z úvodu a potom se derby změní v nekoukatelnou nudu jako na podzim.. Možná nám sparta přenechá aktivitu, protože si může být jistá že se v útoku na nic nezmůžeme. Jakby taky jo když jsou v týmu neútočníci typu Jarolím, Cicman a Hubáček

    Prominte mi muj pesimismus, rad bych se pletl.

  5. Sestava

    subHuman     před 13 lety 23.03.2012 23:22 |  
    0 0

    Jsem zvědav, jak se Vám bude líbit rozestavení. V uvedené sestavě jsou 1-2 chybičky.