Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

O Slavii

Trenéři pro Slavii

Na přání z diskuze vám přinášíme poměrně obsáhlý seznam trenérů, kteří by mohli v létě usednout na lavičku Slavie a dostat za úkol ji dovést zpět do pohárové Evropy.

Trenéry jsme rozdělili do několika kategorií, které se můžou překrývat.

Současní ligoví trenéři

Pavel Vrba - nejúspěšnější trenér současnosti vede Plzeň. Dlouho panovalo mezi některými fanoušky přesvědčení, že Aleš Řebíček vyjednává právě s ním. Ovšem novináři už jej vidí na lavičce slovenského nároďáku a pravděpodobnost jeho příchodu se tak nyní jeví jako velmi malá. Smlouvu v Plzni má do léta 2013.

František Komňacký - vede v současnosti Jablonec, smlouva mu tam však v létě končí. Působí také jako asistent Michala Bílka u národního týmu. Titulem s Baníkem a úspěchy s Jabloncem si získal respekt veřejnosti. Zájem o něj veřejně projevila Olomouc. Jeden z nemnoha trenérů, který není spjat ani se Slavií ani se Spartou.

Jaroslav Šilhavý - vede nadmíru úspěšně Liberec, kde má smlouvu na dobu neurčitou. Ještě před rokem by o něm v souvislosti se Slavií uvažoval málokdo, má za sebou působení v Kladně, Plzni a Budějovicích, ale jeho kredit vyletěl vysoko právě až libereckou podzimní jízdou. Jmenoval jej ředitel Platil jako jednoho z trenérů, které by si ve Slavii uměl představit. Za Slavii hrál v letech 1990-94.

Miroslav Koubek - trénuje Mladou Boleslav, kde má smlouvu na dobu neurčitou. Finančně zajištěný klub má každoročně pohárové ambice, o ty však bude svádět tuhý boj s Jabloncem, Libercem a Plzní. V mládí chytal za Spartu, jeho trenérskými úspěchy jsou postupová příčka z druhé ligy s Čáslaví a třetí místo s Baníkem.

Petr Rada - vyměnil v létě Liberec za Teplice, kde má smlouvu do léta 2012. Ambiciózní tým nemá příliš dobré výsledky a je jen o tři body před Slavií. Impulsivní trenér vedl rok českou reprezentaci, ovšem veřejné mínění bylo tou dobou výrazně proti němu. V současnosti není vnímán zdaleka tak negativně jako tehdy.

Luboš Kozel - čtyřicetiletý bývalý hráč Slavie strávil polovinu své dosavadní trenérské kariéry v juniorce Slavie, kde úspěšně vedl mladé hráče silných ročníků 88 a 89. Po nepříliš úspěšném prvním angažmá coby hlavní trenér v Jablonci se přes post asistenta trenéra v Liberci dostal v zimě 2010 do Dukly, kam šel za bývalými spolupracovníky ze Slavie s cílem dlouhodobé koncepce budování týmu. Smlouvu na Julisce má do konce roku 2012.

David Vavruška - je trenérskou kometou této sezóny. Podceňovanou Příbram naučil hrát ofenzivní fotbal a ta za podzim vstřelila skoro dvakrát tolik branek co Slavia. Jeho smlouva byla v médiích označena jako dlouhodobá, tudíž lze předpokládat, že její platnost je delší než do léta 2012. Před trénováním Příbrami byl mimo jiné ve Spartě šéftrenérem mládeže.

O dalších ligových trenérech se rozepisovat nebudeme, pravděpodobnost příchodu některého z nich (včetně Františka Cipra) je podle našeho názoru mizivá.

Trenéři spjatí se Slavií

Karel Jarolím - všem slávistům jistě dobře známého kouče není třeba představovat, stál za ziskem titulu po 12 letech a tým ho obhájil i následující rok. Poté však byl u úpadku klubu, jak herního, tak finančního, ze Slavie odešel do Slovanu Bratislava, se kterým získal vloni titul. Nyní působí v saudskoarabském klubu Al Ahlí, který je v tabulce druhý.

Miroslav Beránek - v jeho trenérské kariéře se jistě nejlépe vyjímá zlato z ME U21 z roku 2002, tedy období, kdy Beránek působil podruhé jako hlavní kouč Slavie, která pod jeho vedením předváděla pohledný fotbal. Po nevydařených angažmá v Brně a Kladně vloni zakotvil u reprezentace Kazachstánu. Tu zatím vedl v kvalifikaci na letošní mistrovství Evropy a svaz mu prodloužil smlouvu na kvalifikační cyklus o mistrovství světa 2014.

Miroslav Janů - trenér, který na konci své hráčské kariéry působil v Malajsii a poté se mu podařilo proniknout mezi trenéry klubů v Indonésii. V námi podceňované lize se stal známou osobou, s různými týmy si zahrál zápasy v asijské Lize mistrů. Jakožto trenér slávistické juniorky byl jedním z kandidátů na uvolněné místo po Karlu Jarolímovi na jaře 2010, ale vzhledem k okolnostem odešel od béčka opět do Indonésie, Aremu vzhledem k finančním problémům klubu vystřídal loni za Perselu.  

Reprezentační trenéři

Michal Bílek - zřejmě zůstane u reprezentačního A týmu i po Euru, jak se vyjádřil svazový šéf Pelta. I kdyby však nezůstal, příchod málo oblíbeného trenéra spjatého se Spartou se jeví jako nepravděpodobný.

Jakub Dovalil - ve Slavii dlouhá léta trénoval mládež, naposledy před čtyřmi lety dorost, za posledních devět let prošel jako kouč všemi možnými mládežnickými reprezentacemi, je uznávaným odborníkem a vedle trénování se věnuje fotbalu i v dalších aktivitách. V současnosti vede U21 a je asistentem reprezentačního áčka.

Josef Csaplár - vede reprezentační výběry U18 a U17, se kterou bude na jaře bojovat o postup na květnové ME ve Slovinsku. Slavii už vedl téměř rok a půl (2004-05), ovšem nakonec byl předčasně odvolán a nahradil jej Karel Jarolím. Úspěchy slavil s Ladislavem Škorpilem v Liberci a jako první trenér dovedl českou U17 na MS.

Ostatní

Zdeněk Psotka -vedl donedávna Olomouc, na podzim však vinou špatných výsledků odešel. Jeho jméno se objevilo v korupční aféře zápasu Olomouc - Střížkov. Na druhou stranu Olomouc pod jeho vedením hrála velmi dobrý ofenzivní fotbal a do té doby neznámý Psotka si udělal velmi solidní jméno.

Vítězslav Lavička - na jaře skončí v australském Sydney a vrátí se do Evropy. I jeho jmenoval ředitel Platil jako možného trenéra pro Slavii. Svými specifickými metodami slavil úspěchy v Liberci, ovšem pohořel ve Spartě, kde dlouho působil i jako hráč. Jeden z mála sparťanů, který by byl pro většinového fanouška Slavie akceptovatelný.

Zdeněk Zeman - nejslavnější český aktivní trenér, vysoce respektovaný v zahraničí. V devadesátých letech vedl oba římské velkokluby, Lazio i AS, v Itálii strávil drtivou většinu své trenérské kariéry a stal se nesmlouvavým kritikem poměrů (nejen) v italském fotbale. V současnosti vede druholigovou Pescaru. Je otázkou, zdali by měl zájem působit v českém fotbale.

Dušan Uhrin ml. - jeho jméno se v souvislosti s trénováním Slavie objevuje delší dobu. V současnosti je bez angažmá, v české lize slavil úspěchy s Mladou Boleslaví, prosadil se i v zahraničí na lavičce rumusnkých klubů Temešvár a Kluž. V mládí působil jak ve Slavii tak ve Spartě.

Stanislav Levý - měl údajně blízko do Slavie na podzim, místo něj však přišel František Straka. Vzápětí přijal nabídku albánského mistra Korcë. V lize vedl týmy Žižkova, Slovácka, Plzně nebo Zlína, zkušenosti sbíral také v německu, např. v Hannoveru.

Mohli bychom jmenovat další trenéry jako např. Pavla Hoftycha nebo Pavla Hapala, ovšem to by byl náš už tak dlouhý seznam ještě delší.

A pro úplnost

František Straka - současný trenér Slavie, pro kterého je Slavia třináctým působištěm. V těch předešlých o svých kvalitách ne vždy přesvědčil, což se dá říct i o podzimu ve Slavii. Pokud by měl ve Slavii zůstat, nevole fanoušků bude ještě větší a o trenérském přínosu se dá také pochybovat.

Jozef Chovanec - je v současnosti bez angažmá, představovat jej jistě není třeba a jeho přítomnost na tomto seznamu je čistě z důvodu symbolické tečky.

Komentáře (68)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Trenéři pro Slavii

    urs (přítel SN)     před 13 lety 24.02.2012 10:04 |  
    0 0

    nebudu troškařit a uvedu tři jména, která jsou dle mého názoru na špici:

    Kozel, Dovalil, Psotka

    :)

  2. Re: Trenéři pro Slavii

    Alanor (admin)     před 13 lety 24.02.2012 10:17 |  
    0 0

    Podle mě je nejpravděpodobnější jeden z dvojice Komňacký, Lavička. Oba dva by podle mne byly dobrou volbou.

    Já bych přeci jen zariskoval a vsadil na někoho mladšího a progresivnějšího z trojice Kozel, Vavruška, Dovalil.

    • Re: Trenéři pro Slavii

      mirecek1111     před 13 lety 24.02.2012 10:27 |  
      0 0

      Každopádně je vidět, že je z koho vybírat, protože zajimavá jména jsou, takže se skoro až děsím koho budou chtít jmenovat, protože mi přijde, že Řebíček, zřejmě na doporučení jiných (Platil, Držmíšek) dělá ve Slavie jedno špatné rozhodnutí za druhým.
      Stačí se podívat na poslední nová jména Slavie - Frejlach, Straka, Blažek, Bohm, Škoda. Když ještě u každého případu existovaly jiné varianty. Člověk si nutně říká, jestli na to vůbec mají buňky, udělat dobrá rozhodnutí. Takže si tady zase zbytečně optimisticky někoho nevysnívejme.
      No každopádně já jsem pro Kozla nebo Lavičku.

      • Re: Trenéři pro Slavii

        birkin     před 13 lety 24.02.2012 10:47 |  
        0 0

        je fakt komedie, jak nektery lidi dokazou nadavat na vsechno...muzes mi rict, co ti vadi na tom, ze prisli do Slavie Skoda s Bohmem? koho bys privedl misto nich ty?

        • Re: Trenéři pro Slavii

          mirecek1111     před 13 lety 24.02.2012 11:25 |  
          0 0

          mohli jsme zvolit Ondráška, mohli jsme nabídnout víc za toho kluka co nakonec přesoupil do Plzně. Řebíček jasně řekl, že si Příbram řekla o dva miliony či o kolik víc než jsme nabízeli. Jak je vidět, byl v těchto měsících připravený se vrátit do Česka Magera. Napřiklad Mičola nedávno v tom rozhovoru jasně ukázal, že zase tolik baníkovců s filosofií "jedině baník" jako Svěrkoš není. Nebo se podívat v zahraničí jako Sparta. Ano u nějakého afričana to bude tak (50:50) či dokonce ještě mín, jenomže jaká je pravděpodobnost, že budeme v létě shánět zase utočníka, když jsme to v zimě takle vyřešili.
          Já nevycházím z jednoho zápasu ale z kariéry těch hráčů. Bohm umýval nádobí a když začal hrát fotbal, tak ho fanoušci Žižkova kritizivali, že je palič šancí. Z přestupu Škody se na Bohemce taky nekolabovalo a jak se mu dařilo nedařilo v posledních letech si můžeme dohledat.
          Ale o nic nejde, moje peníze to nejsou, tak si prostě Řebíček v létě zaplatí znova a sezona je stejně odepsaná a věřit jim samozřejmě můžete. Mě je upřímně vvelku jedno, komu dáváš šance ty, já těm hráčům prostě nevěřím. A v létě sami uvidíme v jakém složení budeme nastupovat do té "pohárové" sezony.

          • Re: Trenéři pro Slavii

            birkin     před 13 lety 24.02.2012 11:40 |  
            0 0

            nevim, nerikam, ze z nich budou hvezdy, ale podle me je na hodnoceni brzo...a jestli ti pripada lepsi magera ze ctvrty anglicky nebo wagner z dukly? ja o tom presvedceny nejsem...taky je potreba brat v potaz podminky prichodu, Skoda i Bohm byli v podstate zadarmo...Bohm ma dokonce smlouvu jen na pul roku, tak kdyz se neprosadi, nebudeme na tom bity aspon ekonomicky... a ten argument, ze Bohm myl nadobi? ja vim, ze to byl jeden z nejvetsich talentu v baniku...a napriklad Koller zase pocital prachy v bance...

            • Re: Trenéři pro Slavii

              bedva (přítel SN)     před 13 lety 24.02.2012 11:59 |  
              0 0

              Čtvrtou anglickou ligu bych rozhodně nepodceňoval, zvlášť Swindon, kterej tu ligu vede. Např. před pár lety jsem navštívil zápas dvou týmů ze špičky 5. ligy a úroveň by jim takovej zápas Slavie v Příbrami moh závidět. A co se týká Swindonu tak nedávno vyřadili Wigan z FA Cupu. Druhou věcí je, že Magera si příliš v této sezoně nezahrál, což by hráč jeho pověsti na této úrovni rozhodně měl. Wagner z Příbrami by byl určitě perspektivnější.

            • Re: Trenéři pro Slavii

              JS (přítel SN)     před 13 lety 24.02.2012 19:30 |  
              0 0

              Koller byl taky naprostý poleno, od něj se ty míče jen odrážely do sítě

          • Re: Trenéři pro Slavii

            Steve2924 (přítel SN)     před 13 lety 24.02.2012 15:52 |  
            0 0

            Ondráška jsme asi přivést nemohli, když na něj nejsou peníze. Bohm se Škodou přišli jako volní hráči. Magera hrál někde 4 anglickou ligu, to by fakt byla posila. To je mnohem lepší vzít dva mladý nadějný s tím, že alespoň jeden z nich se chytne. Mičola přijde v létě, teď je zraněnej.
            A že Bohm umýval nádobí? A co jako? Dřížďal zase vařil a jak se mu u nás zadařilo. Když se mu Bohm přiblíží alespoň z půlky tak v naší situaci to bude super přestup. Si nemysli, že je nějakej velkej rozdíl mezi 1GL a ČFL, je to jen o malinko (ale fakt malinko) rychlejší.
            Já naopka zimní posili hodnotím pozitivně. Přišli volní mladí hráči, kteří mohou být příslib do budoucna. Přišel Čonka, takže konečně nebude levá obrana stát jen na Trubilovi s Hubáčkem. Byla snaha o Tavarese a Jarolíma, jeden to ještě zkusí v Hamburku a snad dorazí v létě a druhej holt chtěl moc peněz, tak zkusí štěstí jinde. Když se v létě zbavíme Straky a přijde nějakej trenér co to umí s mlaďochama, k nim na plac přivedeme Davida Jarolíma tak máme šanci hrát v příští sezóně o poháry. Ten tým není papírově špatnej, jen potřebuje kouče aby měl dlouhodobé vyrovnané výsledky. To nebyl ani Petrouš a už vůbec ne motivátor (na ) Straka...

            • Re: Trenéři pro Slavii

              mirecek1111     před 13 lety 24.02.2012 16:16 |  
              0 0

              Obhajovat Bohma příkladem Dříždala má asi stejný smyl, jako všechny budoucí černochy Tavaresem. Zcela žádný. Ostatně o tom jsme se již přesvědčili již v řadě případů.
              Narážku na to, že myl nádobí jste špatně pochopili...mě je vcelku jedno co kdo dělal předtím, než byl ve Slavii. Jde o to, že za ním nestojí nic, o co bychom se měli opřít, když tvrdím "bude to jistě lepší". Nevím, na základě čeho čekáte, že bude najednou střílet goly, když mu to nešlo na Žižkově a nejde ve Slavii. Podstatný rozdíl mezi ním a Magerou je, že Magera mohl hrát v poslední době kdo ví kde, ale jehož dřívější kvalitu, minimálně v Baníku nikdo nezpochybní.
              Ale to je vcelku jedno, ve Slavii se dělá tolik špatných rozhodnotí, že to zapadne, prostě jedeme sezonu pokus omyl. To jestli se součastnými útočníky budeme moci mít příští ročník nějaké ambice se ukáže...já těžko myslím, že jo. Ale jak říkám, tím že je stejně sezona odepsaná tak je to jedno. Jen, že bych osobně volil jiné hráče. A argument, že přišli téměř zadarmo a Ondrášek by stál peníze...no jenomže až se ti kluci neprosadí, tak stejně budeme muset za útočníka zaplatit. To je jenom odsouvání problémů.

              • Re: Trenéři pro Slavii

                Hajens     před 13 lety 27.02.2012 12:07 |  
                0 0

                Myšlenku máš, ale vadí mi, že kritizuješ, jen abys kritizoval. Protože jinak nechápu, proč se pořád oháníš Magerou, který se v Baníku jen z toho, že jankulovski se zná s Di Caniem (jejich manažer). Oni ho pustit ani nechtěli, bylo to jen na dobré slovo.

      • Re: Trenéři pro Slavii

        opicemag     před 13 lety 24.02.2012 11:01 |  
        0 0

        Tak zrovna Blažek mi přijde jako jeden z našich nejlepších hráčů. Tedy fotbalově, nemluvím o jeho nefotbalové pověsti. Jen ty góly mu chybí. A přestože se Bohm i Škoda ukázali v Příbrami jako paliči, na jejich hodnocení je brzy. Uvidíme po jaru.

        • Re: Trenéři pro Slavii

          goop     před 13 lety 24.02.2012 14:43 |  
          0 0

          Po sezoně pudou k Turkovi.

        • Re: Trenéři pro Slavii

          Steve2924 (přítel SN)     před 13 lety 24.02.2012 15:53 |  
          0 0

          Jo kdyby si to srovnal v hlavě tak by to byl dobrej hráč. Ale to by tu zase nebyl... :D

  3. Re: Trenéři pro Slavii

    martyni (přítel SN)     před 13 lety 24.02.2012 11:38 |  
    0 0

    Pěkný přehled, tak já je rozřadím podle skupin podle mých preferencí:

    1) Vrba je nejlepší současný český trenér, o tom není pochyb
    2) jinak mými favority jsou Kozel nebo Zeman,
    3) velmi spokojen bych byl Dovalilem nebo s Janů
    4) určité naděje bych vkládal i do Uhrina ml., Lavičky, Komňackého, Levého, Šilhavého, Beránka,
    5) moc bych si nesliboval od Koubka, Vavrušky, Psotky, Csaplára
    6) Opravdu nerad bych byl, kdyby byl trenerem Straka, Jarolím, Bílek, Rada
    7) symbolická tečka...:-)

    • Re: Trenéři pro Slavii

      Steve2924 (přítel SN)     před 13 lety 24.02.2012 15:56 |  
      0 0

      Já bych nechal Kozla ještě vyzrát v Dukle aby se tu nespálil jako KJ při prvním angažmá. A nebo bych zvolil variantu s GM. Kdy by byl GM někdo jako Komňacký, Zeman. A nebo by takovou pozici třeba přijmul i Cipro. A pod ním Kozel jako první trenér. Jenže na to asi Platil nedá finance.

      • Re: Trenéři pro Slavii

        harry     před 13 lety 24.02.2012 18:26 |  
        0 0

        Vyzrát,vyzrát.Proboha proč?A srovnávat s prvním angažmá KJ příliš nelze - v té době jsme přece jen byly někde jinde a druhé místo byla povinnost,kdežto v současné situaci jsme bohužel (doufejme) na začátku nové cesty.Proč na ní tedy nejít s mladým progresivním koučem??

        • Re: Trenéři pro Slavii

          JS (přítel SN)     před 13 lety 24.02.2012 19:33 |  
          0 0

          mladý progresivní kouč jako AVB v chelsea? :D tak bych dopadnout nechtěl..

        • Re: Trenéři pro Slavii

          Steve2924 (přítel SN)     před 13 lety 24.02.2012 23:19 |  
          0 0

          Ještě nic moc nedokázal. Ve Slavii je dost specifická situace a nezkušenej trenér tu pohoří a proto bych to Kozlovi nepřál. Podivej jak dopadl v Jablonci. Lepší když se v první lize pořádně otrká jako hlavní trenér v Dukle, kde není žádnej tlak na výsledky. Tam když něco pokazí tak se nic neděje. Ve Slavii by mu to dal každej pěkně sežrat, od fanoušků až po novináře. My teď potřebujeme někoho kdo má v hlavě nějakou koncepci a dá týmu řád a tvář.

          • Re: Trenéři pro Slavii

            Petr9608     před 13 lety 26.02.2012 01:59 |  
            0 0

            Tak v Jablonci byl před PĚTI LETY. To už snad mohl vyzrát od té doby, ne? Jinak myslím, že by jsme byli k němu více tolerantní než k Petroušovi a samozřejmě Franzovi.

  4. Re: Trenéři pro Slavii

    qazwerty     před 13 lety 24.02.2012 11:43 |  
    0 0

    Byl bych pro Zeman - GM, Kozel - 1. trenér, Dovalil - 2. trenér, Vaniak - trenér brankářů...:) To by byla paráda, ale je to asi trošku více utopická představa...:)

    • Re: Trenéři pro Slavii

      tantalos     před 13 lety 24.02.2012 13:24 |  
      0 0

      utopická, ale krásná představa...

  5. Re: Trenéři pro Slavii

    Betynka58     před 13 lety 24.02.2012 11:46 |  
    0 0

    Díky, quelhare, za téměř vyčerpávající seznam možných trenérů pro Slavii. Přesto mi tam jedna kolonka chybí, a sice zahraniční (myšleno hlavně slovenští) trenéři. Přiznám se, že o situaci např. ve slovenské lize nemám v tomto ohledu moc přehled a docela by mě zajímalo, jestli u našich sousedů není k mání nějaké zajímavé jméno. Díky.

    • Re: Trenéři pro Slavii

      quelhar (admin)     před 13 lety 24.02.2012 12:05 |  
      0 0

      Delali jsme na tom spolecne s Jane, pulka prace je jeji... Taky se priznam, ze prehled o slovenskych trenerech nemam. Nicmene z toho, ze tam uspesne tymy casto vedli Cesi (Hapal, Vrba, Hoftych) se da usoudit, ze tam zadne velke trenerske osobnosti (mimo Weisse) asi nebudou.

      • Re: Trenéři pro Slavii

        Ladislav (přítel SN)     před 13 lety 24.02.2012 14:41 |  
        0 0

        U Slováků je mimo Weisse kvalitní ještě Radolský.

  6. Re: Trenéři pro Slavii

    mathis     před 13 lety 24.02.2012 12:27 |  
    0 0

    Vrba, Zeman jsou mimo naší realitu. Byl bych rád, kdyby Slavii trénoval někdo z trojice Kozel, Dovalil, Komňanský. Jako asistenty bych si přál Suchopárka s Vaniakem ....plus bonus někoho za Platila :)

    • Re: Trenéři pro Slavii

      Petr9608     před 13 lety 26.02.2012 02:01 |  
      0 0

      Ale ne nějakýho slávistu s růžovejma brejlema. Ač to zní paradoxně, tak spíše někoho, kdo ke Slávce nemá srdcovej vztah, aby měl odstup. A nerozhazoval.

  7. Re: Trenéři pro Slavii

    DrFe1     před 13 lety 24.02.2012 13:23 |  
    0 0

    Beztak to bude buď Straka nebo Karel Jarolím, nemá cenu spekulovat nad něčím jiným :-o

    • Re: Trenéři pro Slavii

      goop     před 13 lety 24.02.2012 14:55 |  
      0 0

      V porovnání se Strakou je Jarolím zlatej. (Dvakrát)

  8. Re: Trenéři pro Slavii

    Betynka58     před 13 lety 24.02.2012 13:53 |  
    0 0

    Z jednotlivých skupin bych upřednostňoval tyto trenéry:
    a) ligoví: Komňacký, Kozel (možná Koubek)
    b) slávisti: víceméně všichni tři (u Jarolíma pod podmínkou, že vystřelí Vrabec, kterého si s sebou před lety přivedl jako první sparťanské sémě), protože v současné situaci praví slávisté v managementu i v realizačním týmu klubu zoufale chybějí
    c) reprezentační: Dovalil
    d) ostatní: Lavička (sice tady popírám za b), ale v jeho případě asi převažuje obyčejná lidská slušnost, kterou na mne vždy působil).

  9. Fotbalisty Trnavy posílí Kaufman a Naumov

    antygl     před 13 lety 24.02.2012 14:29 |  
    0 0

    Český fotbalový obránce Josef Kaufman posílí třetí tým slovenské ligy Spartak Trnava. Sedmadvacetiletý hráč, který naposledy působil ve Slavii, uspěl v týmu kouče Pavla Hoftycha na testech stejně jako bývalý útočník pražského celku Riste Naumov. Podle klubového webu oba hráči v Trnavě podepsali časově nespecifikované smlouvy. (ČTK)

  10. Re: Trenéři pro Slavii

    subHuman     před 13 lety 24.02.2012 15:20 |  
    0 0

    Myslím, že pro Štraku by měla být vytvořena jiná kategorie, nazval bych jí například NETRENÉŘI-KAŠPAŘI ARCISPARŤANI nebo tak nějak...

    Jinak z výše jmenovaných je pro mne pořadí prvních pěti (po zvážení jednak mého subjektivního hodnocení jejich kvalit, "vhodnosti" pro Slavii a obecné "vhodnosti" a možnosti působit v rámci českého fotbalu /z toho důvodu bohužel vypadává Zdeněk Zeman/) následující:

    1. Pavel Vrba - důvody netřeba zmiňovat, kdo viděl všechny zápasy Plzně v evr. pohárech musí mít jasno
    2. Dušan Uhrin ml. - osobně se mi velmi líbila jeho práce v Mladé Boleslavi a navíc zná prostředí - je přítomen prakticky na všech našich zápasech
    3. Luboš Kozel - progresivní, Slávista, navíc sympaťák
    4. Zdeněk Psotka - atraktivní herní projev Olomouce, umí pracovat s mladými, progresivní. Na podzim podle mne hanákům hodně ublížil bodový odpočet
    5. František Komňacký - atraktivní herní projev, nadhled, příjemné vystupování, práce s mladými...

    Naopak na opačném pólu je pro mne Levý, Lavička, Rada, Beránek, Koubek a zcela mimo a totální úlet jsou jména jako nevyChovanec a Bílek, o kašparovi Štrakovi už jsem psal.

  11. Re: Trenéři pro Slavii

    quelhar (admin)     před 13 lety 24.02.2012 16:23 |  
    0 0

    Pro zajimavost moje poradi je:
    1) Vrba (v aktualnim rozhovoru na idnes naznacil, ze muze od leta pusobit jinde v Cesku nez v Plzni, tak treba jeho prichod jeste vylouceny neni)
    2) Dovalil (kdyz muze Sparta vzit trenera U19, proc by nemohla vzit Slavia trenera U21?)
    3) Kozel
    4) Uhrin ml.
    5) Silhavy
    6-9) Komnacky, Lavicka, Psotka, Zeman

    Ovsem misto Straky je az na Chovance lepsi kdokoli.

    • Re: Trenéři pro Slavii

      ZahadnaNeznama     před 13 lety 26.02.2012 12:45 |  
      0 0

      Ovšem Chovanec přece není trenér, ale byl pouze GSM :-D!

  12. Re: Trenéři pro Slavii

    naplavnik     před 13 lety 24.02.2012 16:49 |  
    0 0

    Má kritéria výběru jsou asi takováto: trenér s nějakým svým stylem, podpisem; schopný pracovat ve finančně omezených podmínkách; mediálně zdatný a/nebo charismatický; schopnost pracovat s mladými/odchovanci.

    Z toho mě vyšli Vrba, Šilhavý, Psotka, Dovalil, Komňacký, Kozel a Beránek.
    No a realistické pořadí asi toto:
    1. Komňacký
    2. Kozel
    3. Psotka
    4. Šilhavý
    5. Dovalil
    6. Vrba
    7. Beránek

  13. Re: Trenéři pro Slavii

    polivka     před 13 lety 24.02.2012 16:52 |  
    0 0

    Vrba je vidlák.Ten kdyby nedělal fotbal,tak jezdí po poli v traktoru.

    • Re: Trenéři pro Slavii

      martyni (přítel SN)     před 13 lety 24.02.2012 16:57 |  
      0 0

      v tom pripade to byla dobra volba..:-)))

    • Re: Trenéři pro Slavii

      JS (přítel SN)     před 13 lety 24.02.2012 19:36 |  
      0 0

      s Vrbou jsem mluvil v létě na Ruzyni a do vidláka má tak daleko jako Mercedes k Zetoru, je to velmi sympatický, inteligentní a vtipný pán.. jo a má charisma a přirozenej respekt

  14. Re: Trenéři pro Slavii

    Citrus (přítel SN)     před 13 lety 24.02.2012 17:43 |  
    0 0

    Z mého pohledu:
    1)zcela nepřijatelní:
    Straka, Bílek, Chovanec - nikdy mě nepřesvědčili o svých kvalitách a k tomu sparťani, + ještě Rada

    2)nechtěl bych je:
    Koubek - dřív se mi celkem líbil, ale poslední dobou má v mých očích sestupnou tendenci + vyhořel v pohárech
    Uhrin ml. - žije z jedné povedené sezony v MB, pak už výsledky neměl a ani ve "svojí" Boleslavy se podruhé neprosadil, navíc mi přijde skoro jak na objednávku, že kdykoliv je někde volný místo píše se o něm jako o kandidátovi a přitom je pořád bez angažmá
    Csaplár - v TV se poslouchá hezky, ale pro mě je to spíš žvanil, na druhou stranu uznávám, že fotbal U-17 na MS se mi líbil
    Beránek - už mi přijde trochu za zenitem, ale alespoň je to Slávista
    Psotka - tady je to čistě z morálního hlediska, trenér je to kvalitní, ale nerad bych se dočkal odpočtu bodů
    Hoftych - přijde mi, že Slávia je na něm moc, mě se perfektně hodí do Bohemky
    Hapal - nikdy mě ničím moc nezaujal

    3)nevadili by mi, ale ani bych nejásal:
    Levý - libí se mi jeho orientace na Německý fotbal, ten já mám rád
    Šilhavý - Liberec je zatím první vlaštovka, chtělo by to úspěch opakovat
    Jarolím - narozdíl od některých bych si ho tu dovedl v budoucnu představit, ale asi je ještě moc brzo

    4)Zvláštní kategorie:
    Janů - toho absolutně nedovedu posoudit, ale slyšel jsem na něho dobré reference
    Vavruška - Příbram naučil hrát fotbal a to chce kumšt, ale v pořadu před ligou říkal, že nemá absolutně zájem jít mimo Příbram a když ho vyhodí, vrátí se k mládeži, takže je nejspíš mimo hru

    5)Byl bych pro:
    Zeman - renomovaný trenér, letos zdá se znovu ožil
    Dovalil, Kozel - bylo by pěkné, kdyby pracovali spolu se Zemanem, ale i samostatně bych jim dal šanci, byť je to trochu risk
    Komňacký - hraje atraktivní fotbal, má za sebou úspěchy, ale velké mínus jsou poháry, tam vždy vyhořel
    Lavička - sice rudoch, ale hrozně příjemnej a slušnej člověk a ti mají na Slávii místo, pro mě je to 2.nejlepší volba

    6) favorit č.1:
    Vrba - asi nemá smysl se o něm moc rozepisovat, všichni ho známe, ale je to asi nereálná varianta

    • Re: Trenéři pro Slavii

      Rottax (přítel SN)     před 13 lety 24.02.2012 17:56 |  
      0 0

      Do kategorie č.5 bych přidal Uhrina ml. a Levého, ale jinak souhlas - i s komentářema.

  15. Re: Trenéři pro Slavii

    slamacek (přítel SN)     před 13 lety 24.02.2012 17:50 |  
    0 0

    Vrba
    + posledni vysledky a tim nemyslim jen v plzni. je potreba si uvedomit ze mel moznost si tym delsi dobu budovat
    - ochota stavet novy tym od zakladu, penize a take ocekavam vetsi ambice nez vest "jen" cesky klub, hrozba podlehnuti dojmu jsem nejlepsi
    proto jej necham mimo poradi
    Komnancky
    + zkusenosti, proverena kvalita
    - v evropskem meritku si nepamatuju zadneho uspechu a to ted muzstvo jablonce je dosti kvalitni
    prave pro slabe vysledky v evrope bych jej nechtel
    Kozel
    + je to slavista, zazil neuspesne angazma, kdy jeste nebyl pripraven/ dukla pod jeho taktovkou hraje pohledny fotbal a i dovede pracovat s mladejma, navis si myslim ze je i hladovy po uspechu
    - mozna snad jeho mladi, kdy se mu nekteri starsi muzou do prace mluvit
    pro mne jasna 1.

    Uhrin ml
    + zna prostredi, dosahl uspechu a ma i podporu v otci, je volny
    - nic mne nenapada :-)
    pres to je to jen 2. misto

    Dovalil
    + zna prostedi, uspechy s 20 a 21
    - mam pocit ze nikdy nevedl ligovy tym. ta prace je preci jen trochu jina
    3. misto

    Silhavy
    + prosel si nepodene stace a ted konecne prodava nabite zkusenosti
    - tym nebudoval, ale prakticky prisel k hotovemu. a ta kvalita toho kadru tu byla, jen potreboval vyzrat
    v mem poradi 4 misto. obavu bych mel o to zda dokaze tym budovat.

    Lavicka
    byt jej vnimam jako kvalitniho trenera a jako slusneho cloveka, jeho spartanska minulost tu je. ikdyz pro mne by prekazkou nebyla, mohla by pro nektere jine byt a pri prvnich nezdarech by mu toto mohlo byt predhazovano. navic spartanu uz mame v klubu dost a tech je potreba se zbavit

    koho z jmenovanych urcite ne
    Chovanec, Bilek, Rada, Psotka (mj. i kvuli korupci), zvanil Csaplar.

    • Re: Trenéři pro Slavii

      harry     před 13 lety 24.02.2012 18:31 |  
      0 0

      mně se to typicky české poukazování na mladí a nezkušenost trenéra vůbec nelíbí. Kolik týmů vedl Mourinho předtím než začal coby hlavní kouč Porta?(přičemž,v Portugalsku jsou tlaky na výsledkyu klubů kalibru Porta xnásobně větší než tady..), a pro dalčí podobné případy bych jistě nemusel chodit daleko...

      • Re: Trenéři pro Slavii

        slamacek (přítel SN)     před 13 lety 24.02.2012 19:38 |  
        0 0

        a proto jej mam na prvnim miste :-) je to mysleno spis tak, ze tu na slavii jsme vzdy meli spoustu chytraku, co vse znaj lepe a mohli by mu do prace kecat, hazet mu klacky pod nohy, protoze takovy "smrkac" je prece nebude poucovat

    • Re: Trenéři pro Slavii

      honzah (přítel SN)     před 13 lety 25.02.2012 00:41 |  
      0 0

      Já si myslím, že Šilhavého angažmá v Budějovicích nebylo špatné.

  16. Zdarec!

    SvatyBojovnik (přítel SN)     před 13 lety 24.02.2012 19:04 |  
    0 0

    Tak aj já dám svoju trochu do mlýna... :-)

    Pavel Vrba - Pro mě 1. Ale dost pochybuju že by hnedle přešel k nám když tady je nejistota (finanční i personální) Dokáže tým vézt jak v lize tak v pohárech. Takže ANO!

    František Komňacký - Tady nevím pro je liga proti poháry.... NE

    Jaroslav Šilhavý - Kdyby nevedl půl roku Liberec, tak by jej všichni zavrhli, otázkou je zda-li kvalitu potvrdí i na jaře. U něj mi převládá spíše NE

    Miroslav Koubek - Další sparťan, tady je to pro mě jasné. Kvalita byla jen jednu sezonu v Baníku... Verdikt: NE

    Petr Rada - Nebrat - jak repre tak i GL týmy nijak extra nepozvedl... NE

    Luboš Kozel - Můj oblíbenec jako hráč i trenér, trochu se mi nabízí varianta, že by byl asistentem, ale i jako hlavního trenéra jej beru. ANO

    David Vavruška - Jak píšete - je to zatím jen kometa, otázkou je, zda-li zhasne nebo se rozhoří ještě více. Jeho krátkodobá působnost v GL a sparťanská minulost na mě působí že NE

    Karel Jarolím - Když přišel podruhé do Slavie, liboval jsem si že máme nesmlouvavého a přitom kvalitního trenéra, jenže to jeho neustálé (a hlavně nesmyslné) míchání sestavou mě už ke konci jeho cyklu dostávalo do pořadníku pacientů léčebny Bohnice... Pokud se v SAE uklidnil a dostal by nad sebe pevnou ruku, tak snad... Takže NEVÍM

    Miroslav Beránek -Tady se přímo nabízí sázka na něj, když chceme pracovat s mládeží, jenže je tady to Brno a Kladno... Pro mě NE

    Miroslav Janů - Béčko pod ním údajně hrálo pěkný fotbal, dost kluků asi zná, ale ligová zkušenost nulová, takže u něj je to spíše pro místo asistenta.... NE

    Michal Bílek - Už jako hráče jsem jej nijak nemiloval, je to sparťan a jeho "trenérské kvality" jsou všem dobře známy... NE NE a ještě jednou NE

    Jakub Dovalil - Tady je to pro mě jasné, dlouhodobé úspěchy s repre a práce s mládeží a slavistická minulost jasné ANO

    Josef Csaplár - jako teoretik se krásně poslochá, ovšem na hřiště to jaksi nejde prodat.... Byl tady a bylo to nic moc raději NE

    Zdeněk Psotka -je sice mladý perspektivní s dobrým herním stylem, ale korupční aféra spojená s olomouckým vyhazovem z posledního místa je pro mě NE

    Vítězslav Lavička - Jeden z mála slušných sparťanů, kterého by snad i tolerovalo "tvrdší jádro"... :-) Ovšem jeho herní styl si jaksi nemůžu vybavit, takže NEVÍM

    Zdeněk Zeman - Tady si jej cením jak pro přímočaré a otevřené názory.Otázkou je zda-li nejslavnější český aktivní trenér, by přijal tuto štaci... Pro mě ANO

    Dušan Uhrin ml. - Nevím, zdá se mě přeceňovaný... NE

    Stanislav Levý - Tady marně hledám úspěch v GL... Spíše NE

    František Straka - Tohleto fakt ne, už mi Franty začíná být i líto za tu propagandu proti němu, jenže si to zavinil sám že to přijal, předtím jsem jej respektoval jako sparťana, tady je mimo... Jeho trenérské kvality jsou taky mimo, cením si jej jako motivátora, to mi u hodně trenérů chybí.... Jako trenéra opravdu NE!!!

    Jozef Chovanec - Tohodle nabubřelce, který mi byl nesympatický jako hráč, trenér i GSM bych nesnesl i kdyby se jen prošel kolem naší lavičky a dost je mi líto že už není v spartě, mohl tam škodit dál a více.... :-D

    • Re: Zdarec!

      (host)     před 13 lety 24.02.2012 19:31 |  
      0 0

      Pises, ze Janu nema ligove zkusenosti, ale uprimne - ty zkusenosti z postu hlavniho trenera v Indonesii jsou podle me hodne cenne, vedl tam tymy proti kvalitnim souperum v poharech a jiste ziskal urcitou psychickou odolnost vzhledem k tomu, jake pomery v tamejsi lize panuji. jane

      • Re: Zdarec!

        SvatyBojovnik (přítel SN)     před 13 lety 24.02.2012 19:47 |  
        0 0

        Přiznám se že indoneskou ligu nesleduju.... :-) Takže fakticky nevím jaké poměry a hlavně jaké výsledky tam měl a má... Jinak fakticky proti němu nic jiného nemám. Pokud si tam dobře vede i v pohárech tak by to za zkoušku mohlo stát... :-)

        • Re: Zdarec!

          (host)     před 13 lety 24.02.2012 20:16 |  
          0 0

          To je jasne, nikdo ji nesledujeme, ja mam informace o jeho pusobeni hlavne z rozhovoru s nim, ktery jsem bohuzel nemohla zverejnit, tam jsem pochopila, ze je tam velmi znamy a pomerne uspesny trener a treba asistenta u acka Slavie uz by podle me nedelal. A podle me je na tom v Indonesii mnohem lepe i financne.

          • Re: Zdarec!

            honzah (přítel SN)     před 13 lety 25.02.2012 00:44 |  
            0 0

            České nebe:

            - ,,Ten Cimrman, to je znamenitý všeuměl!´´
            - ,,A kdo to říkal?´´
            - ,,Von.´´

  17. Re: Trenéři pro Slavii

    opicemag     před 13 lety 24.02.2012 19:41 |  
    0 0

    Osobně by se mi líbil někdo z trojica Vrba, Lavička či Kozel. Leč je tam víc přijatelných jmen (Dovalil, Zeman + pár u kterých nevím, co od nich čekat).

  18. Re: Trenéři pro Slavii

    honzah (přítel SN)     před 13 lety 25.02.2012 00:32 |  
    0 0

    Vrba: Sci-fi. Ledaže by to byl ještě větší magor (míněno pochvalně), než si myslíme.

    Komňacký: Sázka na jistotu.

    Šilhavý: Nepravděpodobný. Když někdo plácne, že chce ,,jídlo typu guláš´´, může si dát klidně i svíčkovou.

    Koubek: Nesympaťák, výsledky nemluví zdaleka jednoznačně.

    Rada: Takový Straka soft. Nebrat.

    Kozel: Sympaťák, ve srovnání s Komňackým více nadějí i rizik.

    Vavruška: Trenérský objev, ale ať se zatím ukazuje v Příbrami.

    Jarolím: Ty lež, ty mrtvý a nevstávej. Aspoň v nejbližší době. Jinak kvalita.

    Beránek: Nepravděpodobný.

    Janů: Nevím, neznám.

    Bílek: Výplod šílence.

    Dovalil: Sci-fi.

    Csaplár: Docela nedůvěra. Dříve doktor Cvach českého fotbalu, ale už si nejsem tak jistý.

    Psotka: Šel by trenérsky, ale toho korupčního zápachu je tu již teď dostatek.

    Lavička: Nepravděpodobný. Když někdo plácne, že chce ,,jídlo typu vepřo-knedlo-zelo´´, může si dát klidně i králíka se špenátem.

    Zeman: A teď tu o Sněhurce.

    Uhrin ml.: Asi bych ho bral.

    Levý: Toho už jsme prošvihli a nevadí mi to.

    Straka: Bojím, bojím, aby náhodou nebyl přídavek...

    Chovanec: Výplod šílence.

    Takže sedět tak ve vedení, začnu sondovat přednostně situaci kolem Komňackého, Kozla a Uhrina.

  19. Re: Trenéři pro Slavii

    Merlinus (přítel SN)     před 13 lety 25.02.2012 10:16 |  
    0 0

    Nechci se tady moc rozepisovat. Ideálních trenérů je několik, otázka je nakolik je reálné je získat. Co mi, ale hlava nebere, jak tady někdo může jen zauvažovat nad Jarolímem. Copak si nepamatujete, kam Slavii dovedl. Jeho děsivá taktika nasazování hráčů, podle agentů (za peníze?). Rozeštvání kádru. Slavii přivedl ke krachu nejen hernímu, ale i ekonomickému. A omílaná písnička o dvou titulech a lize mistrů - přiznejme si, že to byly sezóny jednooký mezi slepými králem, a kdyby nám ti tituly Sparta prakticky nedarovala, tak nevím, nevím. Postup přes Ajax byl taky haluz jako kráva (čaroděj Vaniak) a pak realita v podobě historického nářezu na Arsenalu mě děsí dodnes. Takže "JNM" - Jarolím never more.

    • Re: Trenéři pro Slavii

      naplavnik     před 13 lety 25.02.2012 10:30 |  
      0 0

      Pokud mám věřit tomu, jakým způsobem trénoval Jarolím ve Slávii, tak se dodnes divím, že jej žádný z hráčů na přechodu nesrazil, dvakrát... Možné je, že to tak ale funguje všude, no nevim... Nicméně nedají se mu upřít dva tituly a LM. Co mě však děsí je to, že by se jinou cestou k podobným úspěchům ve Slavii (resp. v ČR) nedalo dojít...

      O svých představách ohledně trenéra jsem psal výše, tak snad se Řebíček boyz inspirují :D

    • Re: Trenéři pro Slavii

      Mac     před 13 lety 25.02.2012 22:55 |  
      0 0

      Vy nemáte rád Jarolíma a nechcete, aby se vrátil. Dobře, je to Váš názor a máte na něj právo. Ovšem co mě štve a kvůli čemu Vám odpovídám, je dehonestování jeho úspěchů, přesněji řečeno úspěchů SK Slavia Praha za doby jeho trénování. Sparta nám nikdy žádné tituly nedarovala, my jsme si je zasloužili, protože obě sezony jsme byli nejlepší a drtivou většinu soutěže ligu vedli! Zvlášť při druhém titulu jsme ligu zcela ovládli.

      Postup přes Ajax bylo štěstí (slovo haluz používají sparťani), ovšem zapomíná se, že během pětiletky KJ jsme 4x postoupili do skupiny evropských pohárů (1x LM, 2x UEFA, 1x EL) a z toho 2x přežili zimu, což považuji za výbornou bilanci. Takže to není jen LM, na kterou rád vzpomínám a na rozdíl od Vás mě neděsí.

      Rád bych opět viděl KJ na naší lavičce, ale právě kvůli poněkud hysterické atmosféře by to nyní nebylo vhodné. Je třeba situaci uklidnit a stmelit fanoušky a celou slávistickou obec. Proto je pro mě nejlepším řešením Luboš Kozel a Jan Suchopárek (místo dvojice Straka-Vrabec).

      • Re: Trenéři pro Slavii

        Petr9608     před 13 lety 26.02.2012 02:30 |  
        0 0

        Blbost.

        Kolik najdeš slávistů, co by měli na lavičce místo dvou rudejch neumětelů tadš dva Slávisty s dobrym potencionálem. Takoví Slávisti nejsou. No ne? :-)))

  20. Re: Trenéři pro Slavii

    LukySKS     před 13 lety 25.02.2012 10:31 |  
    0 0

    Já bych nejraději viděl na lavičce Kozla, pak Lavička, Dovalil (Komnacký)

  21. Re: Trenéři pro Slavii

    vizzir     před 13 lety 25.02.2012 11:09 |  
    0 0

    Bylo by fajn se zase vratit nohama na zem a zamyslit se, co tem dobrym trenerum muzeme nabidnout, aby k nam sli. Treba takovy Vrba, kdyz vidi u nas ten naprosty amaterismus, kde nejsou nastavene zakladni vnitropodnikove procesy, co by ho k nam vedlo? penize to asi nebudou... Vrba urcite da prednost napr. Jablonci...
    Vsechno stoji a pada s novym majitelem, dokud to nebude PPF nebo podobna, opravdu silna, skupina, tak zmena k lepsimu nenastane. Bohuzel Ti maji ted hodne prace se Sazkou, tak snad se jim za cas uvolni ruce.
    Osobne bych si take nejvice pral Vrbu, ale myslim ze to bude nekdo prumerny ci necitelny, ostatne jako cele rizeni klubu.

    • Re: Trenéři pro Slavii

      Petr9608     před 13 lety 26.02.2012 02:35 |  
      0 0

      Proč by chodil Vrba do Jablonce?! Jestli nepůjde o level vejš (repre SR, cizina), tak by měl zůstat v Plzni. Peníze budou, EL bude taky. fanoušci jsou, stadion pěknej. Snad dobrá šance se dostat do skupiny (byla by Viktorka pořád nasazovaná - až do posledního kola před skupinama?)

      • Re: Trenéři pro Slavii

        slaviator     před 13 lety 26.02.2012 10:07 |  
        0 0

        Plzeň v létě rozprodá kádr, odejde Rajtoral, Limberský; Horváth bude zas o rok starší,...

        • Re: Trenéři pro Slavii

          Petr9608     před 13 lety 26.02.2012 11:02 |  
          0 0

          Tak snad se i něco nakoupí. A Vrbu by postavení (polo)-novýho mačaftu mohlo bavit, ne?

          • Re: Trenéři pro Slavii

            Petr9608     před 13 lety 26.02.2012 11:04 |  
            0 0

            A zase naopak - trochu bych se bál toho, aby nám v tomto případě Plzeň nevzala Kozlíka Šikulu ;-)

  22. Re: Trenéři pro Slavii

    korda     před 13 lety 25.02.2012 12:03 |  
    0 0

    Tak ještě pro tu úplnost bych doplnil trenéra Uličného, což je podle mě rozhodně lepší než primitiv Rada, nebo Bílek s jeho reprezentačním "superfotbalem"

    • Re: Trenéři pro Slavii

      Betynka58     před 13 lety 25.02.2012 15:49 |  
      0 0

      Uličného jsem vždy považoval za jednoho z největších trenérských frajerů a charakterů v našem fotbale a moc jsem ho vždy uznával. Navíc s ním vždy byla sranda. Ale bohužel v současné době už je asi za zenitem a nejsem si jistý, jestli by měl Slavii ještě co dát. Ze stejného důvodu bych ani neuvažoval nad dalším sympaťákem Škorpilem, který už snad je dokonce v důchodu.

      • Re: Trenéři pro Slavii

        slaviator     před 13 lety 26.02.2012 00:41 |  
        0 0

        Škorpil je snad zastupitel Hradce a ve FK dělá sportovního ředitele, mám pocit

        • Re: Trenéři pro Slavii

          Betynka58     před 13 lety 26.02.2012 12:22 |  
          0 0

          Myslel jsem v trenérském důchodu, špatně jsem se vyjádřil.

  23. Re: Trenéři pro Slavii

    slaviator     před 13 lety 26.02.2012 00:24 |  
    0 0

    1. Kozel
    2. Vrba
    3. Komňacký
    4. Vavruška
    5. Lavička

  24. Re: Trenéři pro Slavii

    komby     před 13 lety 28.02.2012 02:29 |  
    0 0

    A co takhle Vlastimil Petržela? Z hraní už se snad vyléčil a teď pokud vím působí někde na Slovensku, takže by ho Slavie mohla lákat jako návrat do záře reflektorů.. A navíc bych řekl, že je to jeden z nejzkušenějších českých trenérů.

    • Re: Trenéři pro Slavii

      knaphi     před 13 lety 28.02.2012 10:19 |  
      0 0

      Zrovna jsem přemýšlel, že mi tady určitě jeden trenér ještě chybbí, a za boha jsem si nemohl vzpomenout.... Ale tvůj poslední příspěvek mi ho připomněl. Ano je to Petržela, podle mě velmi reálný trenér pro finančně vicucaný tým jakým je práve teď Slavia. Spekulace o Vrbovi nebo Zemanovi jsou opravdu z říše snů, ale Petržela je realita a výsledky a zkušenosti mu už nikdo neodpáře ikdyž měl nějaké problémy v soukromém životě si myslím že by to byla jedna z nejlepších možností.