Chance liga

Slavia - Slovácko 2:0 (VIDEO)

Slávisté dnes porazili 2:0 Slovácko a udělali důležitý krok k záchraně. Na začátku druhého poločasu proběhly protesty fanoušků proti současným slávistickým majitelům, o nich budeme informovat v samostatném článku. V článku je video z úžasné atmosféry na stadionu a exkluzivní děkovačka přímo ze středu hřiště!

Slavia - Slovácko 2:0 (1:0)

Góly:
10. Kaufman, 48. Jarolím

Sestava Slavie: Vaniak - Kaufman, Čelůstka, Hubáček, Trubila - M. Černý (90. Prošek), Janda (86. Milutinovič), Jarolím, Koreš - Pospěch, Vlček (63. Hora)

Lavička: Dembelé, Koubský, Dostál, Zlámal

V základní sestavě došlo oproti derby k logickým změnám, do obrany se vrátil v derby vykartovaný Čelůstka, v záloze kvůli trestu za čtyři žluté chyběl Kisel. Na pravém kraji se neobjevil Dostál a chyběl i Hora.


Slávisté, podobně jako v derby, předváděli od začátku snaživý výkon, kterému hosté nejdříve sekundovali. První šanci Slavii viděli diváci v 9. minutě, Kaufmanova hlavička se od gólmana Filípka odrazila mimo hřiště. Slavia se ujala vedení o minutu později, na Trubilův centr si ve vápně naskočil Kaufman a hlavičkou poslal míč do brány. Bohužel to byl asi jediný povedený Trubilův centr v první půli, na levé straně byl velice aktivní, ale dát míči přesný směr byl problém. Na druhé straně mohla vylekat Vaniaka v 17. minutě hlavička Perůtky po standardce, ale mířila jen těsně vedle levé tyče. Na dobrou čtvrthodinu se ujali míče slávisté, ale chybělo jim tradičně přesnější zakončení. Ve 29. minutě po přihrávce Černého pálil Vlček, ale balón se od Filípka odrazil na roh. Poté se do hry dostali i hosté, před Vaniakem rozehráli několik standardních situací. Emoce vzbudily v závěru poločasu dva fauly, po prvním musel opustit hřiště Trubila, po druhém se jen těžko zvedal ze země Janda. Slavia posledních pár minut dohrávala v deseti právě bez Trubily.

Trubila se během přestávky dal dohromady a tak Slavia nastoupila v nezměněné sestavě. Slovácko bylo i nadále značně odevzdané, to potvrdilo ve 48. minutě, balón ze standardky Lukáše Jarolíma se odrazil nejdřív do země a pak i za Filípka - 2:0. Při chuti byl o pět minut později Černý, jeho střela ale minula levý horní roh brány. Skóre mohl změnit v 58. minutě Koreš, ale pálil vedle levé tyče. V tutové šanci se za obranou zjevil v 59. minutě Švancara, ale střílel jen do Vaniaka. Nad bránu mířila i Volešákova střela ze standardky v 68. minutě. V 84. minutě po rohu si na míč naskočil Kordula, ale jeho pokus šel vedle brány. V 87. minutě Slovácko oslabilo vyloučení Hlůpika po druhé žluté kartě.

Slávisté dnes udělali důležitý krok v cestě za záchranou a v tabulce přeskočili právě v dnešním zápase odevzdané Slovácko. V dalším utkání bude kvůli čtyřem žlutým kartám chybět Janda.

"Chtěli jsme dnes hlavně získat tři body, respektive se hrálo o šest. Povedli se nám dvě standardky, ale na začátku utkání jsme začali tradičním scénářem krátkých přihrávek. Na konci prvního poločasu jsme zvolnili, hra nebyla podle mých představ. Rozhodlo se ve druhé půli, jednak náš druhý gól a jednak neproměněná šance Švancary," řekl k zápasu Michal Petrouš.

"Máme náskok devět bodů na Brno, uvidíme, jak Brno bude hrát svá utkání. My příští týden hrajeme v Plzni, pak doma s Ústím, kdyby se nám podařilo udělat čtyři body, byli bychom velmi blízko záchraně," řekl k dnešní výhře kapitán Lukáš Jarolím.

Komentáře (16)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Slovácko 2:0

    klimi     před 13 lety 18.04.2011 20:37 |  
    0 0

    Pro ty, co nekoukali nebo nemohli slyšet vyjádření Platila o poločase u důvodu přítomnosti v Edenu:

    Řekl něco v tom smyslu, že po mediální bouří se mu ozvala spousta zájemců, společností apod., kteří by se chtěli na záchraně Slavie podílet.

    Takže pokud to nedopadne, tak jedině tak, že vedení nebude chtít...

    • Re: Slavia - Slovácko 2:0

      SvatyBojovnik (přítel SN)     před 13 lety 18.04.2011 21:43 |  
      0 0

      Jojo, jen se tak trochu obávám jestli opravdu ti naši majitelé nás zachránit nechtějí a mají jiný scénář....

    • Re: Slavia - Slovácko 2:0

      sasky     před 13 lety 18.04.2011 22:20 |  
      0 0

      Já bych tomu rád věřil, nicméně je otázka jak to opravdu současní majitelé se Slavií myslí.
      A druhá věc je, nakolik je Platil schopný dotáhnout něco do konce. Zatím mi jako extra schopný manažer nepřipadá. Sice to nemá jednoduché a vůbec mu to nezávidím, ale co zatím dokázal??? Zbavit se zadarmo několika hráčů, což je sice plus, nicméně k finanční stabilizaci klubu (natož k přípravě peněz na zaplacení dluhu ENICu) to evidentně nestačilo :( Nejvíc mě na tom štve to, že např. pan Rosen, který je podle jeho vyjádření ohromný klubista, zatím do médií ani nepípl a to má pravděpodobně taky pár akcií schovaných (ne-li většinu).
      Musíme jenom doufat, že se podaří ať už soudu nebo komukoliv jinému situaci rozklíčovat a Slavia nebude dlouho takto zablokovaná.
      Zároveň by nebylo od věci, aby svaz umožnil koupi profi klubů pouze subjektům se známou identitou, aby si každý mohl udělat obrázek jestli klub vlastní někdo, kdo o něj má skutečný zájem anebo nějaký darebák, který v něm chce jenom prát peníze.

  2. Re: Slavia - Slovácko 2:0

    eomer (přítel SN)     před 13 lety 18.04.2011 21:28 |  
    0 0

    Jsem spokojený, na to, že hrajou letos zadarmo klobouk dolů. Super i vzájemná podpora. Jediné co mě mrzí je návštěva. Mělo nás tam být 2x tolik. Děkovačka se krásně rozléhala po ochozech.

    • Re: Slavia - Slovácko 2:0

      Wommi     před 13 lety 18.04.2011 21:35 |  
      0 0

      .taky jsem docela koukal, vypadalo to, ze celej slavistickej narod bude v edenu a ta navsteva byla skoro zalostna, ale byl to peknej zazitek a skvele jsem si to uzil . diky vsem!

      • Re: Slavia - Slovácko 2:0

        urs (přítel SN)     před 13 lety 18.04.2011 21:57 |  
        0 0

        hoši já bych tma chtěl bejt dvakrát dneska, ale jelikož mam za tejden odevzdat diplomku, tak trůnim u poče a brečim jakej sem debil, kdybych začal o cca 1/2 roku dřív.. :(
        hráli super - ten Koreš v budoucnu snad ještě povyroste a začne dávat i důležitý branky - podle mě je to velkej talent a jdnou půjde za "big" money :)
        a Janda ať je jakej chce (prostě zmatkuje bo neumí dát předfinální nahrávku a zakončit - úplně se v něm vidim :D), tak je to strašnej makáč a na ty si já potrpim :)
        klobouček a tradá k MS word.. :-(

        • Re: Slavia - Slovácko 2:0

          eomer (přítel SN)     před 13 lety 18.04.2011 22:03 |  
          0 0

          To znám- a pakl Ti tu diplomku stejně rozcupujou ( i když předchozí verze se jim líbila) :-))

  3. Re: Slavia - Slovácko 2:0

    opicemag     před 13 lety 18.04.2011 21:55 |  
    0 0

    Hezký (na naše poměry) fotbal, velká bojovnost a nasazení hráčů, vítězství, skvělá atmosféra. Kéž by to tak pokračovalo.

  4. Re: Slavia - Slovácko 2:0

    podol (přítel SN)     před 13 lety 18.04.2011 21:58 |  
    0 0

    Přátelé,právě jsem dorazil ze zápasu.přiznám se,že jsem měl obavy.Hráči,kteří od prosince nedostali výplatu,kteří neví,zda mužstvo kde hrají nezanikne,kteří neví,co s nimi bude a kde se
    budou živit.Njenom že vyhráli,ale nechali na hřišti srdce a byli jednoznačně lepší.Možná že tam byly chybičky,které bychom mohli kritizovat,ale dnes jim vyjadřuji velký dík a poklonu.Pomalu snad můžeme říci,že se Slávia zachrání v lize svým nasazením a že si ligu zaslouží.Další poděkování patři "kotli",nejen za choreo,ale
    za neúnavné,trvalé povzbuzování.Chlapci děkuji.Podol

    • Re: Slavia - Slovácko 2:0

      travel (přítel SN)     před 13 lety 18.04.2011 22:15 |  
      0 0

      Připojuji se k Vašemu článku.Byl jsem tam se synem a hráči opravdu makali a dalo se na to i koukat.Jen jeden hráč mi tam výkoností nesedí,ale nebudu ho jmenovat,teď to není důležité.Samozřejmě se připojuji i k poděkování kotli a po přestávce jsme se synem byli s nimi na východní tribuně.Ještě jednou všem díky a doufám,že vše se Slavií nakonec dobře dopadne.

  5. Re: Slavia - Slovácko 2:0

    Viking     před 13 lety 18.04.2011 22:17 |  
    0 0

    Nejlepší zápas pod Petroušem a nejlepší výkon od L. Jarolíma od návratu z Itálie.

    • Re: Slavia - Slovácko 2:0

      Botelho     před 13 lety 18.04.2011 22:27 |  
      0 0

      Až na to zahrávání rohů, to je pořád marný, ale jinak souhlas

    • Re: Slavia - Slovácko 2:0

      Kactus     před 13 lety 18.04.2011 23:09 |  
      0 0

      jo, po velice dlouhy dobe jsem videl Jarolima i behat !

      jen to chce se nebat a jeste vic strilet. On u nas zadnej Casillas nechyta, nebo Cech, tak to tam vzdy zapadne.

  6. Re: Slavia - Slovácko 2:0

    Eluin (přítel SN)     před 13 lety 18.04.2011 23:21 |  
    0 0

    Inu, já byl spokojen. Nasazení vynikající, chyb v rozehrávce by se sice našlo několik, nicméně Slovácko jsme přehráli a zaslouženě získali 3 body.
    A fandění rovněž super, jen ta návštěva by mohla být tak ještě o 3 tisíce lepší...

    • Re: Slavia - Slovácko 2:0

      Wommi     před 13 lety 19.04.2011 09:36 |  
      0 0

      ..koukal jsem na zaznam a musim rict, ze snad trochu omluvou pro ty nekdy strasny prihravky a zpracovani mice je zalostnej stav travniku,...vcra se o nem komentatori mnohokrat bavili,....pry je strasne tvrdy podklad,...nevim co by se s tim dalo delat,...ale bohuzel pro hru SKS je stav travniku dost dulezitej, je videt, ze i kdyz se hraje o zachranu, porad ten styl kombinace a prihravek je videt,..coz je dobre:)))

  7. Re: Slavia - Slovácko 2:0 (VIDEO)

    lassiter     před 13 lety 19.04.2011 09:48 |  
    0 0

    video je moc pěkný Richi, jen to slovo "Konec" si na konec dávat nemusel, hodilo mě to opět trošku do deprese :-)