Chance liga

Statistické okénko - 3. kolo

Po domácí výhře nad Mladou Boleslaví má Slavia oproti minulé sezóně už tři body k dobru.

Sešívaní porazili v souboji dvou kandidátů na pohárové příčky Mladou Boleslav a posunuli se do první poloviny tabulky. Mladé Boleslavi se na Slavii v pražských zápasech poměrné dařilo, když hned čtyřikrát v řadě uhrála remízu (třikrát 1:1 a jednou 3:3). Poslední a jediné domácí ligové vítězství nad Mladou Boleslaví se datuje do podzimu 2005, kdy slávisté porazili Boleslav 2:1 vlastní brankou tehdy boleslavského Rychlíka z poslední minuty. Na Strahově tehdy bylo 2 145 diváků. I po pěti letech jsou v kádru obou mužstev pamětníci onoho zápasu, ve kterém Karel Piták obdržel z ruky sudí Damkové červenou kartu. Na té slávistické to jsou Lukáš Jarolím a Standa Vlček, ke střídání byl tehdy připraven David Hubáček - levého beka hrál Zbončák. Na straně Boleslavi ten zápas pamatují Miller, Kysela, Kulič a Brunclík. Oproti loňské sezóně uhráli slávisté už tři body navíc - dva právě proti Boleslavi a jeden navíc přivezli z Ostravy. Zrovna tak mají slávisté tři body k dobru oproti mistrovské sezóně 2007/08.

Už v pátek remizoval Liberec v Teplicích s Ústí nad Labem a pokračuje v bodově chudém vstupu do ligy. Se dvěma body je třetí od konce a z pohárových adeptů jsou na tom hůř pouze Teplice. Naopak Ústí je zřejmě nejpříjemnějším překvapením ligy a zdá se, že naprosto odmítá roli otloukánka a jistého sestupujícího.

Slovácko porazilo Hradec Králové a po dvou domácích vítězstvích je jen bod za čelem tabulky. Tým, který se loni trápil těsně nad hranou sestupu má letos zdá se ambice alespoň na střed tabulky a doma příliš bodů rozdávat nehodlá. Hradec se na druhou stranu představil venku poprvé a jeho síla byla oproti domácímu prostředí menší. I tak však se čtyřmi body asi panuje v Hradci spokojenost.

Kapitán Erich Brabec dovedl Spartu k porážce v Budějovicích, což jistě potěšilo nejednoho slávistu. Jistě je pozoruhodné, že Sparta prohrála už podruhé, zatímco v minulé sezóně se tomu dokázala úplně vyhnout. Ještě zajímavější je, že ve třech zápasech inkasovala čtyři branky, zatímco za celou loňskou sezónu dostala jen o deset branek více. Nebýt přehlédnutí sudích v minulém kole, kteří neviděli Řepkův plivanec a nevyloučili ho, mohla být Sparta teď s jedním bodem na samém chvostu tabulky. Rovněž zaujme, že Sparta ve třech kolech dala stejný počet branek jako Slavia a inkasovala o dvě více. Je sice pravda, že po třech kolech je na takové statistiky ještě brzy, ale před sezónou by leckterý slávista čekal tuto bilanci úplně odlišnou. Připomeňme, že Sparta navíc zatím nehrála ani jeden zápas proti týmům s pohárovými ambicemi.

Na čelo tabulky se dostala po vítězství nad Bohemians 1905 Plzeň s divokým skóre 7:5. Přitom má Plzeň za sebou už dva zápasy proti silným týmům. Také skóre 3:4 u týmu Bohemians by člověk asi čekal po více než třech kolech. Beton asi není ještě dostatečně pevný a vepředu to naopak hráčům až nečekaně pálí.

Baník porazil na Bazalech Brno 3:0, čímž neudělal radost slávistům. Nejenže se dostal o skóre před červenobílé, Slavii navíc Brno hostí v příštím kole a protože je nyní bez bodu poslední, lze očekávat zoufalou snahu získat konečně nějaké body. Navíc Slavii se v Brně tradičně nedaří - poslední tři sezóny tam sešívaní neuhráli ani bod! Baník je po třech kolech vzhledem k rozsáhlé obměně kádru možná trošku překvapivě blízko čela tabulky, ze silných týmů však zatím hrál pouze doma proti Slavii.

Jablonec přišel o tři body proti Teplicím až v poslední minutě, z bodového stavu obou mužstev však jejich fanoušci asi mít radost nemohou. Čtyři body Jablonce (se dvěma domácími zápasy) jsou pouze průměrným ziskem klubu, o kterém se šušká, že letos tvrdě zaútočí na titul. Co příznivce Jablonce těšit může, je střelecká forma Pekharta, k němu se však zatím nepřidal vůbec nikdo. Kapitolou samou pro sebe jsou Teplice. Klub, který loni na podzim lize kraloval a na jaře dlouho bojoval o poháry, se krčí s jedním bodem těsně nad dnem tabulky, dříve solidní obrana inkasovala už šestkrát, na dva vstřelené góly se hráči nadřeli až neskutečně.

Kolo završil souboj defenzivy Příbrami s ofenzivou Olomouce. Protože měla navrch defenziva, nudný zápas skončil bez branek. Olomouc je vedle Slavie jediným týmem, který má v hodnocení plus/minus dva plusové body a v této statistice jsou tyto dva kluby na čele.

Celkem toto kolo skončilo bilancí 5-3-0, v loňské sezóně pro srovnání nebylo jediné kolo, v němž by hosté alespoň jednou nezvítězili. Po brankově bohatém druhém kole se liga vrátila do průměru, 13 vstřelených branek (jen polovina počtu z minulého kola) snížilo brankový průměr ligy na 2,25 branky na zápas.

Komentáře (20)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Statistické okénko - 3. kolo

    Barlblog     před 14 lety 02.08.2010 20:46 |  
    0 0

    Vstup do ligy je celkem pozitivní. Od Sparty asi můžeme čekat vzestup po předkolech CHL a doufejme EL. :-)

    • Re: Statistické okénko - 3. kolo

      slaviator     před 14 lety 02.08.2010 21:21 |  
      0 0

      Ono je to jedno. Ať tak či onak, pokud Sparta udrží tempo, jakým získává v lize letos body, tak by se zachránit měla. Bylo by to těsné, ale zachránila by se. Ale nedělejme si iluze, Královec s Fraňkem a Kovaříkem začnou úřadovat :)

      • Re: Statistické okénko - 3. kolo

        urs (přítel SN)     před 14 lety 02.08.2010 22:11 |  
        0 0

        já to vidím tak, že od teď bohužel již rudý nezaváhá a bude to defakto do konce ligy - co zápas to 3 body..

        urs

      • Re: Statistické okénko - 3. kolo

        bongor     před 14 lety 03.08.2010 14:55 |  
        0 0

        to já taky očekávám,zatím je to na ně brzy a myslí si,že to teď není potřeba.Naštěstí ale ten klub není bez jejich pomoci soběstačný a tak
        počítám,že začnou už příště,To komise rozhodčích je daleko prozřetelnější a tak začala s nasazováním soudruhů na zápasy rudého zázraku zavčasu.Krávovec však neodvedl svou práci dobře a tak je to zatím jak to je.

  2. Re: Statistické okénko - 3. kolo

    Bulldock (přítel SN)     před 14 lety 02.08.2010 22:45 |  
    0 0

    Hezké popíchnutí v úvodu, ale správně. :)

    Jinak bych nedělal velké závěr, od začátku sezony jsme pořád v bodě nula, posun žádnej. Co víc, podle indicií zevnitř Slavie čekám ještě větší regres, ať teprve začne sranda a oddělí se zrno od plev.

    P.S.Sice nejhorší jsou trpaslíci, ale ta KJova taktika se jim rovná. Doufám, že začnem konečně hrát fotbal. :)

    • Re: Statistické okénko - 3. kolo

      DrFe1     před 14 lety 03.08.2010 01:01 |  
      0 0

      A ještě ke všemu je tady nad článkem reklama s trpaslíkem na jakési zelené imperium - další Bohemácká provokace :-)

      • Re: Statistické okénko - 3. kolo

        Viking     před 14 lety 03.08.2010 09:09 |  
        0 0

        Největší bohemácká provokace je zelonobíločervená SLAVISTICKÁ PERMICE:))))

        • Re: Statistické okénko - 3. kolo

          PetCC     před 14 lety 03.08.2010 10:22 |  
          0 0

          Zelená je tráva, jaká jiná barva by asi na permenentce měla být, abychom si ji nespletli s loňskou?

          • Re: Statistické okénko - 3. kolo

            Viking     před 14 lety 03.08.2010 10:33 |  
            0 0

            Neber to tak vážně:) Mě třeba napadlo dát každý rok na permici foto slávistické osobnosti z historie...

  3. Re: Statistické okénko - 3. kolo

    Viking     před 14 lety 03.08.2010 09:10 |  
    0 0

    Jinak bolševik killer Jarabica jde do Krakova...

  4. Dynamo!

    Jachym     před 14 lety 03.08.2010 09:17 |  
    0 0

    Jako Jihočech a Budějčák jsem rád, že z jihu odjela Sparta s prázdnou. Jinak statistiky jsou pro Slavii po třech kolech celkem příznivé ve srovnání s loňskou sezonou, ale na hře nevidím žádný pokrok. Připomíná mi to nástup do jarní sezony, kdy jsme první dva zápasy nějak ukopali a vyhráli, ale pak to šlo s námi s kopce.

    • Re: Dynamo!

      PetCC     před 14 lety 03.08.2010 10:28 |  
      0 0

      No já vidím jeden zásadní pokrok, že máme konečně hráče, který hraje fotbal hlavně hlavou. Snad se to od něj naučí i ostatní hráči, protože v tom já vidím hlavní problém hry současné Slavie. Řekl bych, že 80% situací se řeší neoptimálně a to se potom těžko vytvářejí pořádné šance.

      • Re: Dynamo!

        lassiter     před 14 lety 03.08.2010 10:35 |  
        0 0

        myslíš Koubskýho?

  5. Re: Statistické okénko - 3. kolo

    skman     před 14 lety 03.08.2010 12:29 |  
    0 0

    a zase Bilek nepovola Suchyho, kterej pravidelne hraje v zakladu Spartaku Moskva... nemam slov

    • Re: Statistické okénko - 3. kolo

      bongor     před 14 lety 03.08.2010 18:41 |  
      0 0

      vtip roku:Chovaněc:V Polsku budeme hrát atraktivní fotbal.Kam se hrabe Bolek Polívka.

  6. Re: Statistické okénko - 3. kolo

    PetCC     před 14 lety 03.08.2010 22:12 |  
    0 0

    Mimochodem, teď jsem si doplňoval statistiky hráčů Slavie, poslední rok jsem to trochu flákal a zjistil jsem, že Hubáčkovi v červenci skončila smlouva anikde jsem nenašel, že by podepsali novou. To hraje bez smlouvy? :-)

    • Re: Statistické okénko - 3. kolo

      quelhar (admin)     před 14 lety 03.08.2010 22:41 |  
      0 0

      To uz par lidi resilo a zda se, ze nekdy v prubehu bud o rok prodlouzil nebo byla puvodni informace nepresna, ale kazdopadne ma pry smlouvu az do pristiho leta.

      • Re: Statistické okénko - 3. kolo

        PetCC     před 14 lety 03.08.2010 23:56 |  
        0 0

        Na ofic.webu je jedině článek o tom, že podepsal do 2009 + roční opce. O tom, že by podepsal další smlouvu jsem nic nenašel, ale nejspíš opravdu někdy prodloužil :-)

        • Re: Statistické okénko - 3. kolo

          quelhar (admin)     před 14 lety 03.08.2010 23:58 |  
          0 0

          Ja si vzpominam, ze se na to na oficialkach uz nekdo ptal a bylo odpovezeno, ze ma Hub smlouvu do pristiho leta. Ale bez vysvetleni, jak k tomu doslo :o)