Chance liga

Statistické okénko - 2. kolo

Slavia na Bazalech jen remizovala. Narozdíl od první remízy až čas ukáže, jestli to je hodně nebo málo.

Slavia je v tabulce na děleném desátém místě, na první příčku však ztrácí jen dva body. O vyrovnanosti ligy svědčí mimo jiné fakt, že stejně jako loni ani letos nemá po dvou kolech žádný tým plný počet bodů. To je pro ligu pořád ještě nová věc, protože podobná situace nenastala minimálně předchozích 14 let. Přestože start do ligy není podle představ fanoušků, existuje statistika, ve které je Slavia první, totiž tabulka plus/minus. V té má Slavia jako jediný tým po dvou kolech dva plusové body, protože jediná hrála dvakrát venku. Slavii nyní čeká trojice zápasů, které by měly přinést vyšší bodový zisk, dva domácí zápasy a k tomu zápas v Brně, to by mělo vyústit minimálně v sedm, lépe však v devět bodů.

Už v pátek si připsala další domácí ztrátu právě Mladá Boleslav, tedy příští soupeř Slavie. Prezentoval se proti Českým Budějovicím zajímavým fotbalem s několika šancemi, které však vychytal výborný Kučera a po ojedinělém brejku Budějovic si jihočeši odvezli bod. Počítaje i loňskou sezónu, Mladá Boleslav vyhrála z osmi posledních domácích zápasů jeden jediný.

V sobotu přišlo už několikrát propírané vítězství Sparty nad Slováckem 2:1 brankou v nastaveném čase, které ovlivnilo nevyloučení Řepky za plivnutí na Volešáka. Je také zajímavé porovnat dobu nastavení v zápase Bohemians - Slavia (dvě minuty při pěti střídáních a červené kartě ve druhé půli, zdržování hráčů Bohemians jsme všichni viděli) a právě v zápase Sparta - Slovácko (čtyři minuty při čtyřečh střídání). Zatímco rozhodčí hráčům přikazují nehrát fair play, sami si nedokáží určit, jak postupovat při určování doby nastavení.

Právě zápas Liberce s Plzní přinesl zajímavou sondu do nového pojetí fair play v podání fotbalu. O tom, že Fleišman nesimuluje nemohlo být sebemenšího sporu, ostatně jinak by se Petržela vůbec k míči nedostal. Přesto Plzeň skórovala a po zápase si pochvalovala, jak se držela pokynů rozhodčích. Je jistě také zajímavé, že pokyny rozhodčích v tomto směru chtějí být nad vlastním vnímáním fair play hráči a chtějí dokonce určovat, jestli očekávat vrácení míče soupeřem po jeho sportovním zakopnutí do autu. Jinak zápas zaujal pěti brankami a ve třetím zápase sezóny druhou kardinální chybou golmana Krbečka, který po odevzdání Superpoháru Spartě málem připravil svůj tým o ligové body.

V neděli bodovali outsideři. Možná největší překvapení je jednoznačná výhra Ústí nad Labem v Brně. To zřejmě čeká na zápas se Slavií jako na smilování, protože s ní mají doma vynikající bilanci. Nyní však prakticky hráči Brna odevzdali body Ústí, které chce v lize odehrát důstojnou roli a nebýt jasným sestupujícím.

Dalším překvapením je tříbodový zisk Příbrami v Teplicích. Až se člověku chce mluvit o "Božích mlýnech", když viděl, jakým způsobem Příbram výhru "vydřela". V Teplicích nyní mají o čem přemýšlet.

Jako překvapení se také jeví debakl Jablonce v Olomouci, ovšem těžko říct, zda ještě někoho může překvapovat kvalitní fotbal v podání domácích. Ti navazují na loňskou sezónu a pokud se dokáží vyvarovat delšího období půstu, můžou míchat kartami na samotném čele tabulky. Jablonec si příliš nepomohl před čtvrtečním vstupem do Evropské ligy, hlavně tři branky jako přes kopírák po centru z pravé strany útočícího týmu (tedy přes prostor beka Jablonského) a prosazení se hráče ve vápně, jsou hodně k zamyšlení.

V posledním zápase si rozdělili body Hradec s Bohemians 1905, oba týmy asi bodují nad předsezónní plán a můžou být se vstupem do ligy spokojeni.

Celkem toto kolo skončilo bilancí 2-3-3, takovou bilancí loni neskončilo žádné kolo. 26 vstřelených branek po chudém prvním kole velmi vylepšilo brankový průměr ligy na 2,56 branky na zápas. Jen tak dál.

Komentáře (113)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Statistické okénko - 2. kolo

    lassiter     před 14 lety 27.07.2010 10:34 |  
    0 0

    No já si třeba myslím, že zakopávání míče do autu, když je někdo "zraněnej", je taková trochu falešná fair-play. Respektive je to často zneužíváno, což je v český lize (a nejen v ní) vidět každé kolo, každý zápas. Rozhodčí by měl podle toho, jak ke "zranění" došlo, poznat, jestli se jedná o něco závažného vyžadující okamžitou pomoc (zlomená noha, zapadnutý jazyk...) anebo o běžné nakopnutí, kvůli kterému není snad nutné okamžitě volat doktora. Pokud ten zákrok neviděl, jsou tam tři další rozhodčí a můžou spolu mluvit. Jsem přesvědčenej, že devadesát pět procent válejících se hráčů by mohlo pokračovat ve hře bez jakýhokoliv ošetření. Co není zlomený, dá se rozběhat, říkal nám vždycky náš trenér :-) A proto jsem proto, aby tohle zůstalo na rozhodčím a hráči nikam nic nezakopávali.

    Mě to válení po hřišti strašně sere, nebaví mě to. Nechápu, že to těm hráčům není trapný. V jednom z posledních zápasů na jaře začal Hošek trošku kulhat. Kulhal asi tři minuty a naprosto v klidu mohl doběhnout ke střídačce a nechat se ošetřit, pokud to bylo nutné (asi bylo, když pak musel střídat). Ale on normálně šel a najednou si sednul a pak lehnul. Hra se přerušila, přiběhli doktoři, minutu tam něco dělali a on se pak zvednul a došel za lajnu. Nechápu.

    • Re: Statistické okénko - 2. kolo

      quelhar (admin)     před 14 lety 27.07.2010 10:44 |  
      0 0

      Videl jsi, co se stalo v tom zapase Liberce? Fleisman se drzel za stehno, spoluhrac si toho nevsiml a prihraval mu. Kdyby mohl bezet, tak tu prihravku prevezme a treba ji posle do autu, ale on se skoro nemohl pohnout. Pribehl Petrzela a rozjel golovy utok. Sorry, ale jak souhlasim, ze se polehavani zneuziva, tak ted Petrzela dobre vedel, ze souper nesimuluje.

      • Re: Statistické okénko - 2. kolo

        lassiter     před 14 lety 27.07.2010 11:16 |  
        0 0

        Viděl jsem to. Dejmek dal naslepo nesmyslnou a nic neřešící přihrávku spoluhráči, kterej stojí čtyři metry od něj, i když ten na něj křičí, že nemůže, pač ho chytla v šedesáté minutě křeč. Ale to je v zásadě irelevantní. :-) Ke komentáři mě vyprovokovaly hlavně věty "pokyny rozhodčích v tomto směru chtějí být nad vlastním vnímáním fair play hráči a chtějí dokonce určovat, jestli očekávat vrácení míče soupeřem po jeho sportovním zakopnutí do autu." a "Zatímco rozhodčí hráčům přikazují nehrát fair play..." Já myslim, že rozhodčí na hřišti nikomu nic nepřikazujou, neříkaj jim, co maj dělat s míčem, jestli ho kopnout na tribunu nebo hodit zpátky soupeři.

        Jak už jsem napsal nahoře, já myslim, že tohle pravidlo je správný. Jednání Petržely bylo na hraně, možná za ní, ale myslim, že kouzlo toho pravidla je v tom, že bude aplikováno bez výjimek. A hlavně s nim někdo musí začít, pač jinak aplikováno nebude vůbec a budeme furt dokola svědky třikrát za poločas ošetřovaného Huni.

        • Re: Statistické okénko - 2. kolo

          quelhar (admin)     před 14 lety 27.07.2010 11:32 |  
          0 0

          Mi proste prijde ujete, kdyz pokyny UEFA, ktere tedy potazmo prejima CMFS a jeho komise rozhodcich, rikaji, jak se maji hraci chovat v takovych pripadech. Podle me je po tom rozhodcim houby a je na svedomi hracu, jak posoudi dane situace.

          Chapu pokyn, aby rozhodci prerusoval hru jen v zavaznych pripadech. Nechapu doplneni o tom, ze hraci nemaji zakopavat mic a kdyz zakopnou nemaji ocekavat jeho vraceni - co je proboha rozhodcim do toho, jak tu situaci resi hraci na hristi?

          Vede to pak k tomu, ze Petrzela se zachova jako hajzl (jine slovo k tomu nemam) a je za to jeste pochvalen trenerem a komisi rozhodcich.

          Je proste neco jineho, kdyz se hrac nekde skaci mimo aktualni hru a kdyz se Petrzela dostane k mici jako primy dusledek toho, ze jiny hrac ten mic nemuze odehrat a ocividne nesimuluje.

          Pokud by takovy gol dala Slavia, tak bych se fakt musel stydet. Pamatuju jen jeden gol, ktery jsme dali po podobne situaci - to byl tusim Dockal pri vyhre v Teplicich 4:2 a taky to pak v diskuzich pekne schytal. Ted verim, ze to Petrzela v nekterem z pristich zapasu poradne schyta a nekdo ho nauci, ze takhle tedy ne. Myslim, ze nejaka elementarni slusnost mezi hraci by byt mela. Tohle proste nebyl pripad trikrat za polocas osetrovaneho Huni.

          • Re: Statistické okénko - 2. kolo

            lassiter     před 14 lety 27.07.2010 12:03 |  
            0 0

            Tak samozřejmě ve finále to stejně bude vždycky na hráčích samotných, pač nikdo je k ničemu nutit nemůže ani je trestat za to, že zakopli míč anebo ho hodili zpátky soupeři. Já to chápu jako snahu něco se simulováním udělat a něco změnit. Otázka je, jestli pravidlo, které je nepsané, se dá změnit psaným doporučením.

            Změnit by se dalo asi jen tlakem fanoušků, a to těch vlastních, protože tlak fanoušků Teplic na Huňu by asi moc nepřinesl. Ale představa, že vlastní fanoušci sborově bučí na vlastního hráče, protože před chvíli simuloval, je zřejmě nereálná :-)

            • Re: Statistické okénko - 2. kolo

              Viking     před 14 lety 27.07.2010 12:20 |  
              0 0

              Komise rozhodčích se klasicky schovala za nařízení UEFY - jako při všech sporných rozhodnutích, kdy se to alibisticky nazve "je to na posouzení rozhodčího v dané situaci".

              Ač mu Kocourek mohl signalizovat hrajte dál tak Petržela mohl v pohodě zakopnout, žlutou by za zdržování nedostal. Ale hlavně, když Kocourek vidí, že v 60. minutě za stavu 1:2 má Liberec míč, hraje to mezi stopery a jeden hráč se skácí v situaci, kdy chtěl hrát evidentně balon, tak měl hru přerušit. Všechno se za regule schovat nedá a tady měl zvítězit asi selský rozum.

              Na druhou stranu - na mužstva jako ČB, Příbram, Bohemka, Teplice to aspoň bude bič. Ještě bych přidal plánovaných pět minut pro ošetřovaného hráče mimo hrací plochu a začít zase důsledně nastavovat konce zápasů.

              • Re: Statistické okénko - 2. kolo

                Bulldock (přítel SN)     před 14 lety 27.07.2010 13:37 |  
                0 0

                Těžko říct, jak by to mělo fungovat. On dneska nějaký ten obstřik patří ke každýmu nakopnutí..to by pak museli všichni ven. Je strašně těžký vymyslet obecný pravidlo, který zabraňuje takovejmhle praktikám, který jsou de facto obcházením stávajících norem. Vidělo by se v praxi, no. Možná nejlepší by bylo, kdyby se hráč musel do 10 vteřin zvednout jako v boxu. Nevstaneš? Tak za lajnu a tam si pobuď. Ale vždyť sudí už tu možnost dneska má. Jestliže hráče odnesou ze hřiště (a to je vždy, když na hřiště vběhnou doktoři), vpouští ho zpátky právě sudí pokynem. Klidně ho tam může nechat vycukat minutu dvě. Zrovnatak může nastavit 20 minut. Jak by řekl Kureš "je to na posouzení rozhodčího". Ale jaksi není vůle. Problém je v tom, že u nás neni takovej frajer, aby si to dovolil. Jednak by se ho nikdo nezastal, co víc, Macela by ho sestřelil rychlostí blesku a jednak to neni ani dost dobře možný. Systém žebříčku našich sudích ty férový spolehlivě vyřadí už na divizi.. do ligy se dostává klientelismem. Každej každýmu něco a když by (znenadání) začal pískal férově, pískal by si labutí píseň. Komise rozhodčích není nezávislá ani náhodou a to je chyba. Je to páka mocných, přitom tam to celý začíná. Tohle kdyby fungovalo, nemusela by se vymýšlet nová a nová pravidla.

                • Re: Statistické okénko - 2. kolo

                  Pepino     před 14 lety 27.07.2010 15:07 |  
                  0 0

                  Jak už sem psal včera v komentáři k nedělnímu zápasu - někde hodně dole - tak těch nešvarů je fakt spousta. K tomu, jak by to mohlo fungovat tedy jen část mého včerejšího komentáře: "Každopádně během zápasu, když dojde k ošetření ať už to je či není opravdu zranění bych dal minimálně 3 minuty - to už někdo v diskusi výše zmiňoval - od doby kdy bude rozehráno po ošetření / odnesení za pomezní čáru / než by mohl hráč naskočit. V případě, že se jedná opravdu o potřebu hráče ošetřit to je doba tak akorát, v případě, že je to simulant je ta doba dostatečná k tomu, aby to soupeř využil / a že se za 3 minuty dají třeba dostat dva góly - viz. Liberec , to už je slušný trest. Toto by mohl opět evidovat 4-tý rozhodčí. A navíc by opět došlo k situaci, že to simulující hráč odnese, a to od trenéra, případně i od spoluhráčů, atd. Samostatně bych ještě pomocí videozáznamů dodatečně simulanty trestal prostřednictvím Disciplinární komise. V dnešní přetechnizované době by to neměl být problém a určitě by si to spousta hráčů rozmyslela." Když si vezmu zápasy na vesnici, tak tam jde kolikrát o nohy z neumění, a že by tam lítali doktoři desetkrát za zápas? To už fakt musí být zlomená noha nebo nějaká krev. Je to pořád stejný fotbal 11 proti 11, tak nevím. Na druhou stranu kdyby nepolehávali hráči v průběhu zápasu a ostatní při tom neodpočívali, tak mají všichni v 60. minutě křeče a jsou na vystřídání. Jak už někdo psal, je to složité, ale všechno mají v rukou rozhodčí. I za současných pravidel můžou hráče vydusit za čarou. Pravda schytají to, ale tak rozdám nějakou kartičku a ono to časem půjde.

                  • Re: Statistické okénko - 2. kolo

                    venator     před 14 lety 27.07.2010 15:32 |  
                    0 0

                    Je to těžký, musí to být na posouzení rozhodčích jinak se bude zdržovat dál a plnější stadiony nebudou nikdy. Ta situace v Liberci opravdu vypadala jakože nesimuluje, ale podle pravidel je to na posouzení rozhodčích a tečka. Co by měl ten protihráč jako dělat, když by to samé ten hráč udělal při golové šanci soupeře?

                    • Re: Statistické okénko - 2. kolo

                      venator     před 14 lety 27.07.2010 15:36 |  
                      0 0

                      PS dal jsem si tu práci a na jaře jsem tři zápasy v Edenu stopoval čistý herní čas tzn. jen s míčem ve hře...kolik by jste tipovali,že byl průměr za ty tři zápas míče ve hře....27min. se hrálo za poločas s míčem! Pak se všichni "lámou" hlavu proč jsou u nás prázdný stadiony...

  2. Re: Statistické okénko - 2. kolo

    Bulldock (přítel SN)     před 14 lety 27.07.2010 13:21 |  
    0 0

    Jestli mohu svou troškou do mlýna..
    Nahrávání faulů, polehávání a simulování z duše nesnáším. Není nic horšího než pohled na "útočníka" Suareze, kterej ze všeho nejvíc ovládá umění plácnout sebou ve vápně a sudí mu to žerou..hrůza. Přitom to navíc všichni vědí.. Takže já vítám jakoukoli aktivitu proti hře v tomto smyslu. Moc toho bohužel není.

    Tu konkrétní situaci jsem neviděl celou, takže si opravdu netroufám soudit, jestli hráč simuloval nebo ne. Obecně souhlasím s Lassitrem, že hráči často padaj jako hrušky jakmile ztratí možnost hrát s balonem (a někteří ještě dříve viz výše..). Z tohoto pohledu mi připadala situace, jak to provedla Plzeň správná, protože bylo jasně vidět, že Petržela na chvíli přibrzdil, podíval se na sudího a na jeho pokyn pokračoval. Stejně tak měli pokračovat Liberečtí, protože jestli jsem se něco při svém amatérském hraní fotbalu naučil, tak pro hráče opravdu platí, že se hraje, dokud sudí nepískne.

    Druhá věc je, že pokud té akci předcházelo to, co říkáte, tak měl balon zakopnout.
    Podle mě fair-play by měla stát vždy nad pravidly a tedy nad rozhodčím. To je stejné jako nepsaná nebo gentlemanská dohoda. Tohle překračuje kodifikované normy a je to věcí cti každého účastníka. To, že v dnešní době, resp. v moderním profesionálním fotbale někteří svou čest natolik ztratili, že to musí být v pravidlech ošetřeno, je smutné, ale podle tohoto výkladu je to stejné jako aut nebo ofsajd. Je na sudím, aby to posoudil. Kvůli špatně odmávanému autu nebo ofsajdu se taky míč nevrací, ač by to jinak fair play přikazovala. To jenom Bican zakopnul penaltu. Dneska je to vše bohužel jinde.

    Bohužel, sudí je pořád jen jeden, ale hlídat toho musí stále víc a víc. Postranní mu přes veškeré metodické pokyny často nepomůžou. Asi by sálo za to nějak je rozmnožit, zefektivnit, uvažovat třeba o dvou hlavních jako v hokeji, když už se Fifa brání videu. Tam se zrovna jeden zaměřuje na hru a druhej na ty strkanice a vedlejší zákroky.

    Ale samozřejmě vždycky je to na konkrétní situaci, konkrétních lidech a hlavně na hodnocení. Připomněl bych bohužel smutnou kauzu tuším Hušbauera v Příbrami loni a jakou dostal "odměnu" za své férové chování.

    • Re: Statistické okénko - 2. kolo

      Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 27.07.2010 15:21 |  
      0 0

      Dobrý den přeji Vám všem.
      Chtěl jsem nejprve poděkovat za přání pevného zdraví.
      Protože považuji za slušnost odpovědět těm, co se na mne dotázali v předešlém článku, tak takto činím.
      Ano přestal jsem diskutovat, a to ne z důvodu nějakých ostrých slov proti "klokanovi" (já jsem "klokana" nikdy zvlášť nemusel a teď ho nemusím vůbec), ale protože se zde překrucovaly některé vyřčené i nevyřčené (ale myšlené) věty. Navíc dost sprostým osočením, které se mne přímo dotklo, a tak jsem přestal psát. Po celý dlouhý čas existence SN jsem se snažil psát slušně a ikdyž jsem někomu oponoval, doufám že jsem ho slovně neurážel. Já jsem zastáncem toho, že klub, jemuž po celý život fandím, má ve své filosofii bytí hlavně to, co ctí každého slušného člověka. Takový ten "vyšší princip mravní". To mi teď tak trochu chybí, ale beru to tak, že je taková doba. Nechci se s tím smířit, moc mne to mrzí, to všechno okolo stadionu, trenéra, hráčů, a diváků i včetně chybějícího kotle pod vedením pana Strašáka. Je tam smutno na té tribuně, když se tam podívám. Já chápu ten postoj a nemám právo nikoho soudit. Tím se snažím říci, že každý má právo na svůj názor na těchto stránkách a pokud jiný nesouhlasí, dá se to vyjádřit slušně a bez těch až někdy dehonestujících urážek a nařčení. A tak Ti Quelhare děkuji, že jsi nepřestal psát a nenech se otrávit až někdy přísným a nejapným auditoriem. Slávii fandím dál a bojuji s ní a to i se vším dalším, co k tomu patří.
      Přeji Vám pevné nervy a víru, že se ta naše hvězda zase bude třpytit na slunci tak, jak se má. S pokorou, šlechetně ale také s hrdostí.
      Sokrates55

      • Re: Statistické okénko - 2. kolo

        quelhar (admin)     před 14 lety 27.07.2010 15:49 |  
        0 0

        Zdravim. Slavia me jeste porad bavit neprestala, jen mozna casem taky omezim prispevky do komentaru pod clanky... :o)

        • Re: Statistické okénko - 2. kolo

          mart     před 14 lety 27.07.2010 16:02 |  
          0 0

          Zdravim Sokrate. Vic Ti sem psat nemusim. Ja vim, ze vis :)
          mart

      • Re: Statistické okénko - 2. kolo

        Bulldock (přítel SN)     před 14 lety 27.07.2010 16:41 |  
        0 0

        Také Vám děkuji za přání. Budem toho jistě potřebovat i v nové sezoně. Jsem rád, že jste se neztratil ze světa. Váš postoj respektuji, tak mi jen dovolte poznamenat, že jsou tu lidé, kterým vaše slovo a citáty opravdu chybí. Bylo to to vždy osvěžující, a právě ten Váš přístup jsem oceňoval a snažil se uvažovat podobně.

        Tak ať se daří Vám, vašemu okolí i naší Slavii!
        Bulldock.

        P.S. Přeju všeho dobrého také vokimu, pokud sem ještě někdy zajde, na kterého jsem si vzpomněl v této souvislosti.

      • Re: Statistické okénko - 2. kolo

        DrFe1     před 14 lety 27.07.2010 16:46 |  
        0 0

        Dobrý den,
        myslím si že trestáte sám sebe jako učitel v jedné cimrmanově hře, který trestá žáky tím, že si večer po večeři nezapálí oblíbený doutník .... ale to je samozřejmě vaše volba a rozhodnutí.

        Co se týče toho "vyššího principu mravního", tak já řeším co je dnes z hlediska Slávie tím vyšším principem. Jedni si myslí, že je to znamená podporovat Slávii za každých okolností tj. byť Slávii vlastní mafiáni a stbáci, vedení se vysmívá vlastním fanouškům, neúspěšný trenér je podvodně (ne)odvolán a vede tým dál aniž by projevil špetku sebereflexe, Slávii je doslova ukraden stadion atd. atd. a druzí si zase myslí, že je potřeba bojkotovat právě kvůli tomu, aby se Slávia od této Jarolímovsko-Rosenovské morální špíny očistila. To je otázka dneška.

        Je v tom nemám příliš jasno. Po tom všem hnusu co se ve Slávii odehrál a odehrává mám sto chutí bojkotovat a doufat, že se Slávia změní k lepšímu, na druhou stranu mě to samozřejmě i přes tu špínu na Slávii táhne. Máme volbu jen ze špatných možností.

        • Re: Statistické okénko - 2. kolo

          Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 27.07.2010 20:13 |  
          0 0

          Dobrý večer přeji,
          víte pane DrF1, to je přesně jako s tím mým trestáním sama sebe, pokud použiji to Vaše přirovnání k tomu nevykouřenému doutníku (ale nekouřím a tak to neva...). Zvolte si cestu, ale pak jí prosím držte a ctěte. Já bych si nedovolil o panu Rosenovi tvrdit, že je mafián. Tvrdit, že trenér Jarolím byl jen neúspěšný mi také nepřijde košér a je to takové chucpe.... Víte dobře a tím myslím nás všechny slávisty, že není nic ani bílé a ani černé. Všechno je otázka kompromisů, ke kterým se musí dojít, protože je dnes taková doba, že se nerespektuje nic závazného. Nerespektuje se demokracie v pravém slova smyslu, nerespektují se pravomocná rozhodnutí a je to takový ten multiprincipialismus urvi. Ale to je asi už moc vzdálené fotbalu.
          Pro Tebe Marte, jen abys věděl, tak rozumím :-)). Jen mi mrzí, že p.Mgr. Doležal mi po tom rozhovoru už neodpověděl a nekomunikuje. Asi jsem to trefil přímu na "komoru". Ale uznej sám, že si tak trochu naběhl.
          Pane Bulldocku, před několika dny jsem dostal jako dárek nádherné vydání českolatinského slovníku zpracované Prof. Zdeňkem Quittem a PhDr. Kucharským, dokonce si troufnu říci, že právě Prof. Zdeněk Quitt je také slávista. A tak si latinu užívám, i když jí stále vůbec neumím. Jinak Vám přeji Všem pěknou dovolenou a pokud ji máte již za sebou, tak pěkný fotbal se Slávií ( a to opravdu nemyslím jako nějakou zlou ironii) a samozřejmě studentům pěkné vagace.
          Sokrates55
          P.S:
          Dum suppetit vita, enitamur, ut mors, quam paucissima, quae abolere possit, inveniat.

          Poněvadž nám není dopřáno dlouho žít, zanechme něco po sobě jako svědectví, že jsme tu žili.
          Plinius Minor, Epistuale V, 5,8.

      • Re: Statistické okénko - 2. kolo

        marek018     před 14 lety 27.07.2010 19:49 |  
        0 0

        musím říct, že to tu bez vás nějak není ono, vaše vždy trefné názory velmi postrádám. Přál bych si, abyste časem znovu začal přispívat:-)

      • Re: Statistické okénko - 2. kolo

        Eluin (přítel SN)     před 14 lety 27.07.2010 20:46 |  
        0 0

        Tak jsem si říkal, zde Sokrates55 nevypil ten pověstný bolehlav.
        A jsem rád že ne :-)
        Je dobré si Vás zase přečíst.

        • Re: Statistické okénko - 2. kolo

          slavia4ever     před 14 lety 28.07.2010 00:32 |  
          0 0

          Sokrates rulez! Mám ho rád, bez něho to tu nestálo za moc!

  3. Quelhare

    venator     před 14 lety 27.07.2010 15:15 |  
    0 0

    prosímtě neviděl jsi Btým proti tomu Žižkovu?
    Testovali se tam dva cizinci v útoku a ten jeden dal dva goly.
    Viděli jste je někdo?

    • Re: Quelhare

      venator     před 14 lety 27.07.2010 15:16 |  
      0 0

      PS nám by snad v současné situaci svým způsobem pomohl i ten Kincl :)

      • Re: Quelhare

        Vhoo (přítel SN)     před 14 lety 27.07.2010 23:18 |  
        0 0

        nám by pomohl do útoku i hadrovej panák :D

    • Re: Quelhare

      quelhar (admin)     před 14 lety 27.07.2010 15:47 |  
      0 0

      Bohuzel jsem nevidel v priprave becko ani jednou, jsem posledni dobou nejaky liny na to chodit.

      • Re: Quelhare

        Wommi     před 14 lety 27.07.2010 22:02 |  
        0 0

        ty, vee..tak slavista posle spartu do LM:)

        • Re: Quelhare

          Bulldock (přítel SN)     před 14 lety 28.07.2010 06:19 |  
          0 0

          NJN holt umí. Musím uznat, že mě ty jeho minely za poslední půlrok ve Slavii hodně namíchly, ale jeho přínos byl i v něčem jiném. Ať chyboval jak chyboval, pořád jsme po něm lepší obranu neměli:( Proč, to je věc jiná.. Pomalu mi dochází, že za jeho odchodem stála opravdu jen ta koncepce, tzn. vyjádřil se, že to KJ staví na... a teď se jen ukazuje, kdo za co stojí.

          P.S. Ještěže nekoupili taky Tafata. :-))

          • Re: Quelhare

            Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 28.07.2010 07:58 |  
            0 0

            Dobré ráno přeji Vám všem.
            Pokud mohu říci, tak se mi současné složení obrany nezdá být špatné, to jen k tomu zmíněnému Brabcovi, který tam měl včera několik kiksů, ale branku dal a tak to radši nebudu rozvíjet. Já mám velký problém pouze s Hubáčkem, po jehož straně a díky jeho nedůslednosti si ohlídat ten prostor, jsme dostali obě branky( Bohemians a Ostrava). Navíc ta v Ostravě, to byl nádherně trefený míč a vůbec bych nevyčítal Koubskému tu nešťastnou teč, protože na tom terénu mu míč už šel do protipohybu, spíš tam byla pomalejší reakce ve vápně od Kisela a Raqueda, mezi kterými ten odražený balon prošel k Freailachovi a ten to trefil. Jinak jak Čelůstak (velmi dobrý) tak Vomáčka (kiks neudělal a hrál po dlouhé době) a Koubský až na jednu situaci při Bolfově hlavičce to uhlídal a odtrkal. Bylo by dobré poznamenat, že v Ostravě lilo jako z konve a trávník byl velice špatný. Na první pohled se to nezdálo, ale bylo to dost měkké a docela vysoká tráva. To jen pro ty, kteří si myslí, že se v tom dá hrát rychlý fotbal. Máme poměrně dost silný střed hříště a měli bychom více využívat kraje záloh k ofenzívě. Pokud se nám povedla kombinace v prvních dvou přihrávkách, pak měla Ostrava problém, ale zase jsme to někdy překombinovali. Grajcar i Kisel by měli najít své místo a střelba je u nich silnější stránkou, J.Černý a Mína Černý by měli být těmi spojovacími elementy a Raqued zahrál defenzivu velmi dobře. Pro míče si chodí a s Kiselem a L.Jarolímem si musí na ten trojúhelník zvyknout. Navíc věřím v dobrý návrat A.Hlouška a P.Janda pokud bude využíván z pravé strany do středu, tak to umí také. Navíc tam může do hry vstoupit i T. Belaid, máme tam i P.Trappa. Proto zůstává velmi problematický útok, který v podstatě nemáme a neměli jsme ho ani celé jaro. Tam selhalo všechno. S. Vlček už asi lepší nebude (a jinak ho mám rád), Hora zatím nedozrál do role prvoligového hráče a K.J. by měl přehodnotit svou vizi, kdy hrajeme v podstatě bez útočníka. V Ostravě plnil Hora jakousi funkci atakujícího hráče v obraně Baníku a měl za úkol narušovat jejich rozehrávku, ale funkci útočníka už nějak asi neměl. To byla jedna z příčin, že jsme na Baník po přestávce už velký tlak neudělali a to byla chyba. Pokud budeme hrát v rozestavení 4 - 5 - 1, tak i průměrný laik jako já cítí, že pak potřebujeme na hrot pořádného rafana, alespoň 190 cm. Přesně něco, jako byl T. Necid. Ale takového jsme si nového nevychovali, pěkně jsme spinkali a teď máme útok takový, jaký je :((. Ano zkoušíme nové hráče, Quedrogo hrál za Béčko proti Žižkovu slušně a dal dvě branky, ale to není ten bijec o kterém mluvím a Al Hasan už teprve ne. Teď máme doma "embéčkáře". Kluci by potřebovali podpořit, a to dost. Body by se hodili a myslím si, že by to mohlo pomoci. Ale bojkot je bojkot, to se nedá nic dělat. Jen si dovolím takovou malou poznámku naokraj a snad si to mohu vzhledem ke svým šedinám dovolit. Je to taková úvaha mezi slovem mohu a slovem musím.
            Musím bojkotovat a nebo mohu pomoci. Asi sami cítíte, že já tedy mohu a pokud se mi dostane kritiky, dobře mi tak. Ale jsou to koneckonců moje peníze.
            Tak Vám přeji pěkný den. Sokrate55

            P.S: Post cohabitio eas quid plasma tristius.
            Po souloži je každá tvor smutný. Aristoteles

            • Re: Quelhare

              DrFe1     před 14 lety 28.07.2010 09:37 |  
              0 0

              Prostě a jednoduše mohu Slávii pomoci tím, že budu bojkotovat. Pokud přijde opravdu málo lidí, tak je šance, že se vedení konečně chytí za nos a alespoň něco se začne měnit k lepšímu. Anebo se spokojím se současným zatuchlým stavem a podpořím současné vedení ve špinavostech. Je to na volbě a především na svědomí každého z nás.

            • Re: Quelhare

              Eluin (přítel SN)     před 14 lety 28.07.2010 09:50 |  
              0 0

              Dobré ráno,
              souhlasím s Vámi, naše obrana mi také nepřipadá kdovíjak špatná (až snad na toho Hubáčka, ale copak se na něj můžeme zlobit? Je to poctivý kluk, srdcař, univerzál, dříč...., jen ten fotbalový um a kondička by mohly být lepší, leč ve svém věku to už asi nedožene). Problém je skutečně v útoku a to už dlouhou dobu. Bohužel se naše (anti)koncepce neorientovala na dostatečné posílení v útoku. Vytipovaný Madou byl výjimkou a je asi zřejmé, že nikoho v záloze do útoku nemáme (rád bych se mýlil). Hora se mi líbil, ale není to hráč na osamocený hrot, potřeboval by ještě někoho vedle sebe.
              Což takhle zkusit v útoku Horu a Zákostelského nebo Horu a Vlčáka? Vím, o výkonech hráčů na trénincích a o jejich dovednostech moc vědomostí nemám a rozhoduji se víceméně na základě zážitků z tv a stadionu, ale myslím si, že v dané situaci by toto řešení nemuselo být zcela zavrženíhodné.
              Přeji hezký den všem bojkotujícím i nebojkotujícím, hlavně přijďte všichni na zápas proti Boleslavi, protože kluci to budou potřebovat jako sůl. Sám však bohužel nemohu. Mám teď období cestování, po návratu z Izraele (mimochodem, ten stadion Beitaru Jeruzalém, to je pošušňáníčko) mířím ještě na několik dní na Slovensko. Co třeba zkusit bojkotovat přímo na stadionu? Koupit si lístek, přijít na zápas, ale od 1. minuty si dát přes oči černou pásku :-), to by skutečně byla cimrmanovská muka :-).

              • Re: Quelhare

                YsoEz     před 14 lety 28.07.2010 10:24 |  
                0 0

                to si asi spatne pochopil smysl a cil bojkotu...jakmile si lidi koupi listky tak papalase ve vedeni uz to nebude zajimat jim jde jen o prachy, reknou si at si protestujou hlavne ze sou na stadionu a plati. Takhle je to mnohem efektivnejsi bojkot

                • Re: Quelhare

                  Eluin (přítel SN)     před 14 lety 28.07.2010 11:08 |  
                  0 0

                  Ono to bylo myšleno hodně ironicky.

            • Re: Quelhare

              Bulldock (přítel SN)     před 14 lety 28.07.2010 10:21 |  
              0 0

              Dobrý den Vám přeju. Složení obrany se typově zdá slušné, co Hub umí a neumí víme už dlouho. Na druhou stranu nechtěl bych to hodnotit takhle zkraje, loni se Kopic taky zdál dobrej po prvních zápasech, Lafrance totéž, i brankář Senecký..

              S tím Brabcem jsem to myslel jen tak, že jsme si tohle všechno mohli odpustit. Dokonce ve Spartě nehraje ťukes mezi stopery a nenakopává svíce.. takže ono to nebude jenom o něm. A rovněž, co jsem si vždycky cenil, když mluví s novináři, má co říct a umí to na úrovni dost neobvyklé v lize, potažmo ve sportu vůbec. Doležal zpětně přiznal, že jeho konec byl chybou. To KJ nikdy neudělal. On ostatně nikdy nepřiznal svá pochybení v loňské sezoně. Ten, který je přiznal a slíbil na ně reagovat, byl odvolán. Pan Cipro to vzal na sebe a omluvil se divákům. Celé ty personální změny v létě jsou podle mě velkou chybou, kterou neomlouvá ani platná smlouva pro Jarolíma, za kterou snad chtěl Rosen ušetřit. Podle mě na tom takhle ztratí daleko víc a s tím i všichni fanoušci.

              No ať tak či onak, Brabec uměl hráče srovnat do latě a měl psychologicky pozitivní vliv na hráče kolem sebe. Takový teď v sestavě chybí. Tedy samozřejmě až na Vaniaka a čekám to i od LJ. Řada lidí ho proklíná, ale já proti němu nemohu říct křivého slova. Mám ho nejradši za všech Jarolímů a věřím, že nám bude prospěšný.

              V zimě bych ho bral všemi deseti, to nám takový hráč chyběl. Teď je situace jiná v tom, že na jeho post máme ještě Kisela a TB, dokonce Jardu Č. a podle mě je zkrátka chyba, že se KJ snaží za každou cenu postavit všechny. Chápu, že mají nějaké platy a všichni chtějí hrát základ, vzhledem ke svému věku a postavení, ale hře to zkrátka ubližuje. Když byl ve SZ LJ a mohl si vybrat, jestli pošle pas do běhu Krajčíkovi, Šventovi nebo Vlčkovi, případně Fořtovi, aby ho přidržel.. je to absolutně něco jiného, než když má možnost přihrát obsazenému Horovi, nebo JČ, Kiselovi do kroku..protože to opravdu nejsou typy, které budou lítat po krajích. Grajciar je jednoznačně hráč na lajnu tak jako byl Švento, jeho přednost je v rychlosti, ale KJ to spolehlivě eliminuje tím, že ho směruje do středu nebo nalevo. Tam je tak zpomalenej a čitelnej, že tyto jeho opakované tahy opravu nechápu. Hrajeme takovej nemastnej neslanej šumul na malé ploše a nemáme vůbec sílu dopředu. Připadá mi ten styl jako nějaká taktika aktivního očekávání náhody.

              A to už vůbec nemluvím o tom, k jaké hře Slavii "odsuzuje" její tradice. V tomto směru KJ na ofensivní a fotbal zcela rezignoval. Potřebujeme útočníky a změny v taktice/sestavě, jinak to lepší než loni nebude. Čekání na Hlouška s Naumovem je čekání na Godota. To samo o sobě nic nevyřeší.

              • Re: Quelhare

                Vhoo (přítel SN)     před 14 lety 28.07.2010 11:36 |  
                0 0

                Napadlo mě že KJ by mohl otázku LJ (kam sním) vyřešit aspon při domácích zápasech tak že by JČ dal na levýho beka kterýho tam už dřív zkoušel, dozadu to o moc hořší než z Hubem nebude ale dopředu by to mohlo bejt zajímavý , a hráli by všichni ti zkušení :), porblém je ale opravvdu v útoku a prostě nevěřím že budem hrát lepší výsledky dokud nějakej útočník nepřijde, on ani ten Kisel pořád goly dávat nebude, opravdu nechápu na co se ted čeká, jestli musíme za každou cenu uhrát ještě aspon tři remízy aby to pochopili už opravdu všichni.

              • Re: Quelhare

                Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 28.07.2010 11:57 |  
                0 0

                Dobrý den Vám přeji a děkuji za Váš názor pane Bulldocku.
                V mnohém stojí Váš názor za opravdové zamyšlení a má logiku a je veden slušně.
                Domnívám se, že na krajích zálohy by mohli hrát Grajciar s Jandou a prostředek vyplňovat oba Černí do ofenzivní činnosti a buď LJ, Raqued, či Kisel dozadu a to plus alternativy. Godot Hloušek tam může pak být taky. No, pokud budeme chtít hrát ofenzivní fotbal, tak nám musí začít hrát i kraje obrany a přechod musí být ne přes osm nahrávek stoperů mezi sebou. Ale ještě bych asi taky počkal, ono hrát v Ostravě otevřený ofenzivní fotbal, to by možná hrála Chelsea......:-)).
                Co se týče otázky bojkotovat či nebojkotovat zápas?
                Proč se pořád vidí jen to, že tím že přijdu fandit naším klukům na stadion, tak okamžitě podporuji šlendrián a nepoctivost vedení. To je přeci tá samá demagogie jako tvrdit, že když jsem za bolševika chodil do práce, tak jsem ho tím taky podporoval a okresní sekretariáty z mých peněz si platili své funkcionáře.
                Já chápu Ty, co zápas bojkotují. Nejdou a mají svůj důvod k tomu tam nejít. Já mám svůj důvod jít, jsou to kluci na hřišti a tečka. Pokud budete tak přísní a spravedliví, tak se divím, že jste jeli do Ostravy, kde je ten šlendrián ve vedení taky, v Jablonci jakbysmet, v Teplákách a u "rudýchzletné" to už vůbec nemluvím. No a tam ten šlendrián podpoříte svou návštěvou?
                Tak přeji pěkný den. Sokrates55

                P.S: Talis est quaque Res Publica, qualis eius aut natura aut
                volutas, qiui illam regit. CICERO

                Každý stát je takový, jaká je jeho přirozenost, nebo jaký je
                člověk, která ho vede.

                • Re: Quelhare

                  Huzgi (přítel SN)     před 14 lety 28.07.2010 13:09 |  
                  0 0

                  Zdravím Vás Sokrate a děkuji za Váš návrat. Klidné, jasné a slušné názory tady moc a moc chyběly a Quelhar je tady občas jak ten kůl v plotě :-). Co se týká bojkotu, sdílím váš názor. Vedení Slavie sneslo i dvoutisícové návštěvy na Strahově, kdo to odnese nejvíc, to jsou kluci na hřišti. Do Edenu jsme se všichni těšili hlavně kvůli větší podpoře fans a teď se o ni sami okrádáme. Mne také v první chvíli velmi naštvala informace o Bohemce v Edenu, ale pak to ve mně vyšumělo a dnes je mi to docela fuk. Ještě kdyby to nějak vadilo našim fotbalistům, ale ti to zatím jako nějaké příkoří nevidí, spíš jim vadí bojkot. Kdo to nese nelibě jsou hráči Bohemky, ale ti jsou mi zcela volní. Co se týká vedení, do účetnictví ani jiných praktik současných vládců Slavie nevidím. A hlavně nevidím nikde nikoho nažhaveného na to, Slavii převzít, vést, investovat do ní. Možná bychom spíše měli být rádi, že tam máme aspoň toho pana Rosena, kdoví, kdo by mohl přijít po něm. Peníze nás trápí dlouhodobě a zřejmě si ještě dlouho nebudeme finančně výskat. Já osobně zajásal nad možností koupit si pětiletou permanentku a bojkotovat bych ani nemohl. Od posledního jarního zápasu jsem se nové sezóny nemohl dočkat a svým případným bojkotem bych trestal jen sám sebe. Snesu i prohru nebo nepovedený výkon, ale chci být při tom... :-)

                  • Re: Quelhare

                    martyni (přítel SN)     před 14 lety 28.07.2010 15:20 |  
                    0 0

                    Tez zdravim Sokrata a jsem rad, ze sem zas napsal. Osobne si myslim, ze ani jeden tabor nezaslouzi zatracovani. Bylo by to jednoduche, kdybychom vedeli, zda slavii vic pomuze bojkot - protoze beze zmen, ktere si treba lze takto vynutit, se situace slavie nezlepsi - nebo aktivni podpora i za stavajicich podminek - protoze s fanouskovskym zazemi se slavie zvedne, i kdyz zadne zmeny neprijdou. Ja tohle ale nevim, tezko rict, ktera cesta vede k cili, ktery mame vsichni spolecny. Proto se velmi nerad zapojuji do diskuse o tom, kdo je vetsi idiot ci kdo jediny tady ma rozumny nazory.

            • Re: Quelhare

              tantalos     před 14 lety 28.07.2010 15:19 |  
              0 0

              Jelikoý je toto diskusní stránka, troufl bych si oponovat:
              Tak především výrok
              Triste est omne animal post coitum, praeter mulierem gallumque (každý živý tvor nebo lépe zvíře) je po souloži smutný, kromě ženy a kohouta) je snad výrok Galénův.
              Jinak se s Vaším hodnocením hry Slavie dá vcelku souhlasit. Na druhé straně to, co žádaji Ultras, není nic než návrat k civilizovanému fotbalu bez tajemných, netrasparentních majetnických vazeb a zákulisních machinací
              Hlavně ale vítejte zpět na SN.

              • Re: Quelhare

                Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 28.07.2010 20:38 |  
                0 0

                Dobrý večer Tantale.
                Víte, já jsem v tomto odkázán na vydané latinské výroky z několika publikací a sbírek, které mám. Proto moc děkuji za doplnění a vůbec si netroufnu zpochybňovat Vaše opravené znění výroku a i uvedeného jiného autora (také si to hned píšu k tomu mému původnímu).
                Také nezpochybňuji požadavek a způsob podání odporu vůči vedení od Ultras.
                Jen se nemusíme obviňovat, kdo je zrádce a kdo není. A nechci tu poukazovat na jiné kluby, kde je vlastnická struktura ještě mnohem horší. Navíc jakékoliv spojení zatčeného Pitra a Slávie je naprostý nesmysl. To prostě vím, protože také vím, že ten kdo Slávii opravdu pomohl by takové spojení nikdy nedovolil.
                A Tantale, zákulisní machinace ve fotbale nezavedla Slávie, ale jiný klub....
                Navíc ten, kdo tento rudý klub vedl a pak vedl i český fotbal až ho dovedl tam, kde jsme dnes, si klidně chrochtá v Rakousku, tyje si z peněz, které nebyly jeho a našemu fotbalovému národu je to fuk. A tento člověk pořád má své lidi i na ČMFS, aby to tu ohlídali a zametali, kdyby se něco dělo. A teď se do toho bude jako jediný klub odhalovat Slávie, abychom byli transparentní. Pokud budeš nyní uvažovat pragmaticky a já na to spoléhám, tak takovým zákulisním chymérám doufám nedáš také zelenou.
                Slavii fandí Gross, Paroubek, prý Slavii fandí i Grebeníček. Co s tím budeme dělat? To přeci nejde a budeme proti tomu protestovat. Uznej sám, že to vede až k těmto všem nejapným úvahám, pokud takový směr nabereme. A tak radši půjdu fandit těm klukům na pažit a i když jsem od začátku věděl, že stadion v Edenu není majetkem klubu, pořád tam je Slávia při zápase jako domácí tým. Ale nechci aby to vypadalo, že nerespektuji právo Ultras a dalších domácí zápasy Slávie bojkotovat.
                Tak zatím zdravím. Sokrates

                • Re: Quelhare

                  Wommi     před 14 lety 28.07.2010 23:01 |  
                  0 0

                  ...no a ted to chrochtajici rakouske prasatko ma sveho cloveka i ve slavii:)

                  • Re: Quelhare

                    Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 29.07.2010 07:14 |  
                    0 0

                    Zdravím, myslíte tím našeho ředitele pana Platila?

  4. Re: Rumuni vs. Poláci

    venator     před 14 lety 28.07.2010 13:52 |  
    0 0

    Tak tohle je už fakt "výblitek" to už snad není možný co je schopný napsat "nezávislý" novinář...tak nevím jestli je to k smíchu nebo k pláči:
    http://deniksport.blesk.cz/clanek/fotbal-evropske-pohary-liga-mistru/94022/komentar-ke-sparte-krasa-vitezstvi-1-0.html
    ...klasika.."naše" Sparta (protože podle autora přece každý správný Čech musí fandit Spartě) letos čelí silnému polskému mužstvu, kdežto Slávie vypadla s podprůměrným týmem nazdárků odněkud z Východu, ale že se "objektivní" žurnalista nepodívá ani na zázemí a podmínky Šerifu, které převyšujou Spartu i s Poznaní dohromady...no škoda slov

    • Re: Rumuni vs. Poláci

      Barlblog     před 14 lety 28.07.2010 14:13 |  
      0 0

      Sport není objektivní, to je všeobecně známo. Na druhou stranu Sparta i Poznaň jsou kádrem lepší tými, než Sheriff. To že Moldavané mají peníze a zázemí je hezká věc, ale tyto kluby bychom měli bezproblémů porážet, pokud si chceme alespoň hrát na klub západního střihu. Vyřadili jsme se sami, svou nesmyslnou taktikou a sestavou. Plnou odpovědnost nesou hráči a trenér. Tak to prostě je a růžové brýle nám ke zlepšení a poučení nepomůžou.

      • Re: Rumuni vs. Poláci

        venator     před 14 lety 28.07.2010 16:18 |  
        0 0

        Samozřejmě, "zatím" musíme mužstvo jako Tiraspol přejet, ale kdoví kde budou za 5-10let. Kyjev a Šachtar se tu před 10lety bral jako dneska Tiraspol. Spíš mě šlo o to vidět věci v širších souvislostech, ale to bych chtěl po našich novinářích moc:)
        Prostě, že se tu oslavuje výhra Sparty na "nějakýma" Polákama 1:0 a vypadnutí Slavie se prezentovalo jako prohra s "amatérama z Gronska"

    • Re: Rumuni vs. Poláci

      Bulldock (přítel SN)     před 14 lety 28.07.2010 14:49 |  
      0 0

      Už dlouho jsem nečetl nic tak blbýho. A nemá to s objektivitou co dělat. Ten člověk by si patrně taky notoval s KJ, že bod z Ostravy je zlatej! K čertu s takovymhle přístupem.

      • Re: Rumuni vs. Poláci

        Bulldock (přítel SN)     před 14 lety 28.07.2010 14:57 |  
        0 0

        Za chvíli bude mužstvo oslavovat, že vystřelilo na bránu nebo že vydrželo na place 90 minut, ne? Tohle bych ještě chápal v rubrice dopisy čtenářů, ale tohle že píše "profesionál"? Bože chraň..

    • Re: Statistické okénko - 2. kolo

      Wommi     před 14 lety 28.07.2010 17:06 |  
      0 0

      pitr neni majitel slavie

    • Re: Statistické okénko - 2. kolo

      fiki     před 14 lety 28.07.2010 17:26 |  
      0 0

      Je to těsně vedle, jedním z majitelů Slavie je Pitrův bývalý spolupracovník Petr Sisák. viz info z internetu:
      Petr Sisák patří mezi nejbarvitější postavy českého byznysu po roce 1989. Kromě ústeckého Spolku a někdejší Setuzy kontroluje spoustu dalších věcí. V posledních letech se například významně angažoval v násilném převzetí fotbalového klubu Slavia Praha. Brutálně oloupenou stranou je holding Tavistock Group, který kontroluje investor Joe Lewis.

      • Re: Statistické okénko - 2. kolo

        slaviator     před 14 lety 28.07.2010 18:09 |  
        0 0

        "Nasilne prevzeti fotbaloveho klubu", to tak fakt nekde na internetu je napsane? :) Nevim, nejsem doma, jen jsem prolit SN z mobilu, ale tohle slovni spojeni me docela zaujalo. Evokuje to dojem, ze Sisak, Rosen a Dolezal prisli na stadion se samopalama a postrileli Collecota a dalsi. Nic neni tak cernobile, jak se jevi, nehlede na "trochu" odlisne prostredi (ceskeho - postkomunistickeho) kontinentalniho a (britskeho) anglosaskeho prava a jeho pohled na danou vec (myslim tim to "nasilne prevzeti". Byt ENIC nikoliv britsky, ale nemecky, rakousky, tak pravdepodobne by celej ten soudni spor ani nemusel byt. Na druhou stranu nevime jak presne to vse probehlo. Ale spise "nasilne prevzeti fotbaloveho klubu" bych to osobne pojmenoval "trochu" jinak. I kdyz to neni zadny terminus technicus.

        Off topic: mladeznickejch hrac Slavie Nils C. (hostovani v Hlucine) byl nominovanej do kanadske repre U-20.

        • Re: Statistické okénko - 2. kolo

          vavicek     před 14 lety 28.07.2010 18:24 |  
          0 0

          Nasilné převzetí je normální termín. V tomto případě došlo k "umělému" navýšení základního jmění aby snížili podíl ENICU.

          • Re: Statistické okénko - 2. kolo

            slaviator     před 14 lety 28.07.2010 19:47 |  
            0 0

            Asi je to slozitejsi, nevim presne zda "pojistne hracu" zapocitava i jiny klub do zakladniho jmeni, asi popravde receno ne, a asi pokud tomu tak bylo, nemelo by se s kazdym prestupem ven/dovnitr "prepocitat", kdyz uz je o "to" to zakladni jmeni navyseno? Kazdopadne byl to podfuk, to beru, ale "nasilne prevzeti" si predstavuju jinak nez "od stolu" ze pripocitam ke "kosi veci" jednu dalsi "vec", byt fiktivni a byt tim celkova hodnota vzroste z nejakejch 20-40 mil na nejakejch 400 mil...

            • Re: Statistické okénko - 2. kolo

              Viking     před 14 lety 28.07.2010 20:47 |  
              0 0

              Taky mi to nějak nesedí. I kdyby měla "česká" část akcionářů Slavie většinu, tak jak je možné, že navýšila základní kapitál o pojistný kmen k hráčům? Tento by měl teoreticky jít ve prospěch klubu a tudíž i ve prospěch ostatním akcionářů a nikoliv pouze určité vybrané skupině vlastníků klubu. Každopádně se toto asi udělalo za účelem "zrušení" blokační minority ENICu a moc košér mi to nepřipadá...

              BTW, nevlastníte někdo alespoň jednu akcii Slavie? Měl bych zájem. Myslím že pár kusů z devadesátých je ještě mezi veřejností, je tam snad omezená převoditelnost ale to by nemusel být snad takový problém...

              • Re: Statistické okénko - 2. kolo

                slaviator     před 14 lety 28.07.2010 21:15 |  
                0 0

                Jo, to mas recht, ze to navyseni melo byt i ve prospech ostatnich akcionaru. A pokud me pamet neklame, tehdy se to zduvodnovalo uplne jinak nez ze je snaha klub "dostat z podnaruce" ENICu, jestli se nepletu, mluvilo se o "kapitalizaci dluhu". Ale hledat se mi to fakt nechce, nehlede na to, ze to nic nemeni na stavu jaky je - "vlastni" nas pravdepodobne Rosen, snad i Sissak. A v Anglii je soud ENIC vs Slavia, kde jsme v prvni instanci projeli a odvolali jsme se. Hrace mame horsi nez pred trema lety (at kus za kus jako Koubsky-Brabec, Vomacka-Suchy, nebo proste JC, LJ, ale hlavne Vaniak a Vlcek proste zestarli a na nich je to nejvic znat), KJ udelal desitku bot a neponaucil se z nich, ......

                • Re: Statistické okénko - 2. kolo

                  fiki     před 14 lety 28.07.2010 23:02 |  
                  0 0

                  Násilné převzetí (části) společnosti je běžný termín, který znamená, že v našem případě část akcií Slavie byla převedena na nového vlastníka protii vůli původních majitelů. V Slavii jsou problémy dva. Jednak umělé navýšení základního kapitálu o pojistné smlouvy a tím získání většího podílu akcií proti Enicu, protože nové akcie nebyly rozděleny mezi všechny akcionáře ale získal je předem určený akcionář. A potom část akcií, která měla být převedena proti vůli majitelů. Zde se pravděpodobně jedná o podíl převedený na Sisáka. Slavia má listinné akcie, jak to bylo provedeno prakticky nevím. Některé podrobnější informace se dozvíte na www.justice.cz, pokud zadáte do vyhledávače IČ Slavie 639 99 609, a potom si otevřete Sbírku listin, tak například v poslední zápisu z valné hromady ze dne 18.5.2009 najdete protest zástupce ENICu proti vlastnictvím akcií. I v dalších dokumentech je zajímavé čtení. Stejně zajímavé, jako když si zadáte do vyhledávače Petr Sisák. Pokud ten člověk má cokoliv společného s jménem Slavie, hodně smutné čtení.

                  • Re: Statistické okénko - 2. kolo

                    DrFe1     před 14 lety 28.07.2010 23:40 |  
                    0 0

                    S tím Pitrem to ode mě byl takový černý humor, ale ono to zas ten nepravděpodobné bohužel není. Když navíc Zlámal prohlašuje, že zveřejnění majitele by znamenalo poškození Slávie, tak z toho vyplývá, že to osoba Pitrova formátu patrně bude :-(

                    • Re: Statistické okénko - 2. kolo

                      Huzgi (přítel SN)     před 14 lety 29.07.2010 00:11 |  
                      0 0

                      No pokud budeme opravdu brát v potaz pravděpodobnost, tak nepravděpodobné není v lidském životě nikdy nic (pokud nebudeme brát matematicky jevy nemožné). Takže pokud se bude někdo chtít kdykoli opírat do Slavie (nebo i jiného klubu), tak si to může vzít jako práci na doživotí.... :-) Vymýšlet si Pitry, Krejčíře, Kožené a podobné figurky, pokud to někoho baví, lze vždy, s fanděním to ale asi nic společného nemá...

                      • Re: Statistické okénko - 2. kolo

                        DrFe1     před 14 lety 29.07.2010 00:31 |  
                        0 0

                        Akorát že on si to bohužel nikdo nevymýšlí, alébrž je to smutná realita, kterou vy nechcete vidět a tak si něco namlouváte a kopete kolem sebe (viz příspěvek fikiho výše a zmíněný pitrův komplic Petr Sisák jakožto majitel podílu ve Slávii). To je dohledatelné ve veřejně přístupných zdrojích.

                        Stejně tak je smutná realita, že Zlámal prohlašuje, že zveřejnění vlastníka by Slávii poškodilo. To je pro mě velmi šokující oznámení. Ale relativizovat ,ůžete samozřejmě všechno, stejně jako i nadále dělat pštrosí politiku.

  5. Re: Statistické okénko - 2. kolo

    whitesnake01     před 14 lety 28.07.2010 18:58 |  
    0 0

    Šírl bude možná volnej a chce se vrátit do čech, na levýho beka ideální hráč, ale otázka jestli by jsme ho zaplatili...

  6. Re: Statistické okénko - 2. kolo

    Konraad     před 14 lety 28.07.2010 19:13 |  
    0 0

    Nevíte někdo něco o té schůzce činovníků Slavie s fanoušky, kterou minulý týden ohlašoval Zlámal?

    • Re: Statistické okénko - 2. kolo

      quelhar (admin)     před 14 lety 28.07.2010 19:23 |  
      0 0

      Viz stranky ultras, tento tyden bude uzavrena schuzka, kde probehne konkretizace bodu Ultras, pristi tyden otevrene forum...

  7. Re: Statistické okénko - 2. kolo

    Huzgi (přítel SN)     před 14 lety 29.07.2010 00:06 |  
    0 0

    No tak četli jsme tu už tolik spekulací i bláznivých teorií komu že vlastně patří Slavia, že si člověk snad i přeje, ať je majitel opravdu taková zrůda, že ten bojkot nebude vypadat jako blamáž tisícovek fandů z kotle. Osobně se mi nechce moc věřit, že vlastníkem je člověk na útěku ze země, to mi připadá jak z laciného špionážního filmu.

    • Re: Statistické okénko - 2. kolo

      DrFe1     před 14 lety 29.07.2010 00:37 |  
      0 0

      A přitom by stačilo, kdyby Zlámal, Rosen a spol tu vlastnickou strukturu zveřejnili. Tak proč to sakra neudělají ? ! Máte nějáké "nešpinavé" vysvětlení ? Mě žádné nenapadá. No a když Zlámal prohlašuje, že by zveřejnění majitele poškodilo Slávii, tak to všemu nasazuje korunu a potvrzuje, že to opravdu čisté není.

      Co se týče bojkotu, tak pokud jste si nevšimnul, tak osoba tajemného majitele je jenom jedním z mnoha bodů, které se fanouškům Slávie nelíbí. A to aby byl majitel nějáká zrůde si zřejmě kromě vás a fanoušků Sparty nikdo nepřeje.

      • Re: Statistické okénko - 2. kolo

        Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 29.07.2010 07:39 |  
        0 0

        Dobré ráno přeji Vám všem.
        Chtěl jsem Vám pane DrF1 položit jednu jedinou otázku.
        Jak máte potvrzeno, že to čisté není? Máte opravdu takový důkaz?
        V jakékoliv obchodní firmě, pokud jsou vlastníci neuvedení jako statutární zástupci či odp. zástupci pro činnosti, které má firma pro svůj chod zřízena, je obvyklé, že se neuveřejňují. Proč také.
        Vzhledem k tomu, že se zvedla vlna jakési zajímavě a divně podporované vize, že ve Slávii jsou vlastníky lotři nejtěžšího kalibru se pak tedy nedivím, že vlastník se pak tedy dožaduje toho, aby nebylo jeho jméno zveřejněno a p.Rosen je pak takovým slibem o nezveřejnění vázán. Je to tak i ve struktuře vlastníků Baníku, Sparty, Teplic, Jablonce, Příbrami a dalších klubů. Pokud si myslíte, že majitelem klubu Příbram je pan Starka, tak jste vedle jak ta jedle. Ale nikomu to nevadí. Podívejte se na to, že p.Rosen je pouze jedním z těch, který ve Slavii mají vlastnický podíl a je tu na něj nakydáno tolik špíny, že až zůstává rozum stát. Když tohle vidí někdo z těch , co také mají podíl ve vlastnické struktuře Slávie, divíte se, že chtějí být zatím chráněni a nepřejí si být zveřejněni. Já jednoho z nich znám, pro mne je to osoba velice důvěryhodná. Být na jeho místě a při tom co dělá, o zveřejnění nestojím také. Respektujme nějaká pravidla. Připadá mi to, jako když deník Blesk řve ústy první strany, že Karel Gott už manželku sexuálně neuspokojuje a jestli to Gott nevyvrátí, tak má Blesk pravdu. Tam až jsme se dostali.
        Sokrates55

        • Re: Statistické okénko - 2. kolo

          Eluin (přítel SN)     před 14 lety 29.07.2010 08:55 |  
          0 0

          Třeba se dozvíme, že nás vlastní Sparta :-)
          (to byl jen žert)
          Já osobně jsem smířen s tím, že jak ve vedení velkých (na české poměry) fotbalových klubů, tak i ve vedení politických subjektů jsou lidé, na které je asi zbytečné uvalovat nějaké požadavky stran striktních morálních principů (ale tím nechci samozřejmě říci, že tam několik takových lidí není).
          Zajímavě o tom píše J. Keller ve své knize "Nedomyšlená společnost", ale to už je trochu mimo naše téma :-)
          Doufám, že zápas s MB stihnu aspoň na internetu, do tipovačky jsem dal výhru 4:1, tak snad to vyjde (ale nezlobil bych se ani za upocených 1:0, protože 3 body potřebujeme jako sůl, tuším, že liga bude letost obzvláště vyrovnaná).

          • Re: Statistické okénko - 2. kolo

            Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 29.07.2010 09:40 |  
            0 0

            Dobrý den přeji pane Eluine,
            pokud jste p.Kellnera četl pozorně, tak on se s tím vypořádával něsčíselněkrát, ale nikdy to také nevyřešil. I za lidmi, s kterými on vstupoval do PPF nebo do jiných kapitálových propojení, sám několikrát jen tušil další závoje (pokud použiji jeho výraz). A také proti tomu nemohl brojit. Musel to vzít jako fakt.
            Jinak bych se vrátil k fotbalu. Body opravdu potřebujeme a moc bych si je přál. "Embéčkáři" jsou docela dobří, tak se snad bude hrát fotbal. Co by se stalo, postavit to asi takhle:
            Vaniak - Čelůstka, Vomáčka, Koubský, Kaufman? Trapp
            Grajciar, Kisel, Raqued,Černý M, (Janda)
            Hora, J.Černý

            Nevím , co je s LJ, ale ten Trapp by to na levém beku snad taky uhrál. Hubáček je prostě špatnej, Vlček taky a zkusit Zákostelského od začátku, to je risk. A co třeba Kaufmana na hrot, on pomalý není a techniku má dobrou.... A teď mi dáte asi sodu,co???
            A pod dohledem statného Tantala :-))
            P.S: Causa finita est, utinam aliquando finatur error.
            Záležitost skončila a tím končí i omyl, který obsahovala.
            Sv.Augustin

            • Re: Statistické okénko - 2. kolo

              DrFe1     před 14 lety 29.07.2010 10:08 |  
              0 0

              Dobrý den,
              zřejmě si pletete Jana Kellera (sociolog) s Petrem Kellnerem (finančník), to jsou dvě dost rozdílné osoby.

              Co se týče toho vlastnictví, tak ono nezveřejňování je pro mě znakem necivilizovaného grunderského kapitalismu devadesátých let a žádné výmluvy to neomlouvají. Tím netvrdím, že musí být majitel nutně nějáký gauner, ale používá nečisté metody minimálně v tomto ohledu. Nehraje otevřeně.

              U jiných klubů, kde zástupce majitele vystupuje konzistentně, to tak nebije do očí a tolik to nevadí. Jeho kroky jsou předvídatelné a nemění se každou chvíli o 180 stupňů. Ve Slávii to tak není, jak jsme svědky za poslední cca půl rok. Klub nefunguje konzistentně, prohlášení vydané včera, dnes už neplatí (viz třeba neuvěřitelné odvolávání/ neodvolávání Jarolíma, který jak se ukázalo nakonec vůbec odvolán nebyl nebo výměna Doležala, několikrát dementovaná a nakonec potvrzená). Takže nejen, že vlastníky neznáme, ale navíc probíhá jakýsi nám neznámý zákulisní boj bůh ví koho s bůh ví kým. Navíc je zde spor s ENICem, kde to zavání krádeží (nejsem právník, abych to posoudil, kdo je v právu, ale jistoty to nedodává).. Tohle jsou hlavní zdroje nejistoty a rozkladu klubu a nedůvěry řady fanoušků vůči klubu. A to je také jeden z hlavních důvodů, proč neznámost vlastnické struktury vadí u Slávie víc než třeba u Jablonce. Je to o důvěře a komunikaci a v tom současné vedení naprosto selhává

              • Re: Statistické okénko - 2. kolo

                mart     před 14 lety 29.07.2010 10:58 |  
                0 0

                No vidite, zase sem se spletl. Kdo by to byl rek, ze s Vami budu beze zbytku souhlasit. (.....) Ale ted proste musim (cely posledni odstavec, .... a vlastne do pismene!).
                On ten stav Slavie (v poslednim odstavci dobre popsany neprehledny binec) mel nekolik duvodu, ale rozhodne jeden z nich uz (prakticky) neexistuje. Ted zbyva jen vyckat, jestli ten (nyni prakticky neexistujici) faktor byl jedinou, nebo alespon jednou z hlavnich pricin nevyrovnanosti projevu majitelu Slavie.
                Ja verim ze ano. Ja verim, ze se veci urovnaji. Nebo jinak, spousta ukazatelu se zlepsi - alespon na uroven Jablonce (tfuj) , a tedy i doufam, ze to (alespon nektere slavisty) prestane tolik palit v ocich.
                mart

              • Re: Statistické okénko - 2. kolo

                Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 29.07.2010 11:03 |  
                0 0

                Pane DrF1, já si je nepletu.
                Já jsem mluvil o P.Kellnerovi záměrně, protože J.Keller o těchto záležitostech také právě ve své knize hovoří. To má souvislost.
                Pokud budeme hovořit o tom, co vadí Vám, tj., že ve Slávii bylo několik lidí a každý mluvil svým stylem a každý mluvil jinak? Tak se tedy rozhodlo, že bude mluvit jen jeden a p.Doležal to nechtěl respektovat. Tak byl vyměněn. Teď je výstup jednotný a zase to vadí. Píšete o rozkladu klubu. Klub běží pořád dál, rozkládá se něco jiného a to je podpora fandů. A už teď si někdo mne ruce. Jen je třeba "ty slávisty rozesrat ještě víc" a tak napíšeme o Pitrovi, a zítra o Gebeníčkovi a atd. Já jsem Vám chtěl jen říci, že uznávám to, že Vás taková situace trápí, štve Vás a to tak, že se domníváte a dovozujete takové špatné věci. Troufnu si povědět, že jste velký fanda Slávie, není Vám lhostejná celá tahle situace. Věřte mi, že mně to trápí také. Celá tahle zbytečná situace až trochu zavánějící hysterií. Nechci tvrdit, že je všechno vpořádku, také mám pochybnosti o tom, jak jsme ošetřili to navýšení kapitálu o sumu pojistění na hráče a proč to u nás soud vzal jako regulérní položku a britský soud to tak nevidí. Existují pochybnosti a i proto, musí a také má Slavia prostředky, aby pak takovou pohledávku umořila. Co se týče stadionu, taky mi klokan vadí, ale v Edenu jsme prostě doma a tak to beru. A o té důvěře, ta přeci musí oboustranná. O.Zlámal něco, řekne a apriori se mu prostě hned nevěří. Já Vám Váš postoj brát nebudu, máte na něj plné právo a já to respektuji. Pojďme mezi sebou tady na SN udělat takovou nepsanou dohodu.
                Vynechme teď na pár týdnů všechny majetkoprávní věci okolo Slávie a dejme tomu řekněme do 31.9.2010 čas. Pokud to bude tak špatné, že to bude opravdu signalizovat velký průser klubu, nechť se stavidla otevřou a pak se toto téma znovu otevře.
                Pojďme se bavit o fotbalu, jaký Slávia hraje a co všechno se při utkání stalo či nestalo. Je to návrh a nemusíte s ním souhlasit. I to budu respektovat, ale já si prostě ještě chvíli počkám. To snad také mohu. A to opravdu myslím v pokoře a v úctě k Vám, protože Vás opravdu chápu, že Vás to jako slávistu žere.

                • Re: Statistické okénko - 2. kolo

                  DrFe1     před 14 lety 29.07.2010 11:24 |  
                  0 0

                  Děkuji za vstřícný příspěvek. K té jak píšete hysterii snad jen tolik, že tohle vzniká právě z té neinformovanost, tajnůstkaření a v minulosti rozporných informací vycházejících navenek z klubu. Pak logicky vzikají různé nepotvrzené doměnky ba i fámy. Vy zřejmě máte lepší přístup k informacím z klubu a tak jste třeba v těchto ohledech klidnější, protože jste informovanější. Zkuste si ale představit, že mi lidi "z ulice", bez kontaktu se zákulisím klubu si děláme obrázek jen z oficiálních informací + náznaků na různých diskusních fórech, proto nás to samozřejmě znepokojuje víc než vás, protože ty výstupy nám opravdu žádný uklidňující obrázek nedávají. Spíš je to všechno hodně zahaleno mlhou. To na vysvětlenou.

                  Jinak souhlasím, že pitvat to donekonečna zaváním mlácením prázdné slámy a budeme asi spíš řešit věci fotbalové. I když ono je to někdy těžké, zvlášť když se nedaří. Mějte se hezky.

                • Re: Statistické okénko - 2. kolo

                  vavicek     před 14 lety 29.07.2010 15:01 |  
                  0 0

                  Evidentně si je pletete. P. Kellner žádnou knihu nenapslal. Divim se, že vám ty vaše blaboly tady žerou.

        • Re: Statistické okénko - 2. kolo

          martyni (přítel SN)     před 14 lety 29.07.2010 11:02 |  
          0 0

          Zdravím, Sokrate, nezveřejňování vlastníků je obvyklé a možné jen u akciových společností s listinnými akciemi na majitele. Bohužel z praxe již víme, že důvodem utajení vlastníků je často jejich snaha zbavit se odpovědnosti za své podnikání, ukrýt majetek před věřiteli, zakrýt své vlastnictví a nečelit tak podezření ze střetu zájmů. Podle mého je chyba, že naše právo toto umožňuje, zvlášť když u všech jiných forem podnikání to možné není. Je to pozůstatek ranného kapitalismu 90.let, jak o tom dole píše DrFe1.

          Je mi zcela volné, jak je to v jiných klubech, natož ve spartě. U Slavie bych byl rád, aby byla zachovávána nějaká etická pravidla, byť právo, jako minimum morálky, umožňuje i jiné chování. Krom je zde poměrně důvodná obava, že skrývající se vlastníci to se slavií nemyslí dobře, popř. dělají kroky, které ji poškozují:
          1) Soud s Enicem dosud pravomocně zřejmě neskončil, nicméně je podezření, že současní tajní majitelé převzali kontrolu nad slavií protiprávním způsobem, přesto za toto jednání neberou sami odpovědnost, ale škodu způsobenou ENICU splácejí z peněz slavie; pokud je tomu jinak a někdo je o tom blíže informován, nechť o tom něco napíše.
          2) Spory majitelů loni zcela paralyzovly rozhodování o zásadních otázkách týkajících se klubu, nyní zas došlo k tomu, že šéfem klubu je člověk s pověstí mafiánského policisty, košťálovec a sparťan.
          3) Majitelé se rozhodli podporovat trenera Jarolima, který stojí za sportovním úpadkem A týmu v posledním období, a to jednak svou přestupovou politikou, ohledně které je plno nejasností a podezření, i svým koučingem. Majitelé se rozhodli toto podporovat i nadále, což je napováženou.
          4) Vůbec personální politika majitelů je podivná, očekával bych, že slavie bude více spolupracovat s bývalými slávisty a zajišťovat si tak důvěryhodnost a kontinuitu.
          5) Slavie nezvládá jednání s vlastníkem stadionu a nedostatečně prosazuje zájmy klubu, bez něhož by byl stadion odsouzen k zániku.
          6) Slavie špatně komunikuje s fanoušky a majitelé dopustili to, aby lide, kteri v poslednich letech delali tak fantastickou podporu na stadione, prestali chodit. Ano,neco se tedka dela, Ondra Zlamal se snazi, uvidime.

          Za teto situace by skutecne bylo dobre vedet, kdo jsou ti majitele a co maji se slavii vlastne v umyslu, moje duvera, ze to s ni mysli dobre, byla dost silne otresena.

          • Re: Statistické okénko - 2. kolo

            Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 29.07.2010 11:09 |  
            0 0

            Také Vás zdravím a píšu to o link výše.
            Sokrates55

            • Re: Statistické okénko - 2. kolo

              martyni (přítel SN)     před 14 lety 29.07.2010 11:17 |  
              0 0

              Ja chapu sokrate, ze chcetre pusobit pozitvne, bohuzel to co pisete, me moc neuklidnuje. Rozhodne odmitam to, ze slavii rozkladaji fanousci, nene, to slavie se musi snazit, aby si je ziskala na svou stranu. Chce to argumenty a ciny, ja zatim vidim jen snahu O. Zlamala a to je vse, pak je tu urednik Platil, ktery hlavne nechce zadne potize a problemy se snazi vysedet, KJ, ktery nechce uz s nikym delat kompromisy, neb je sam genialni a zly Dolezal mu skodil, Rosen, ktery me neprijemne prekvapuje...

      • Re: Statistické okénko - 2. kolo

        quelhar (admin)     před 14 lety 29.07.2010 10:22 |  
        0 0

        Zlamal nikdy neprohlasil, ze by zverejneni majitele poskodilo Slavii, viz jeho odpovedi v predchozim clanku. To si zase vymyslel denik Bleskosport z tvrzeni, ze "neni mozne zverejnovat informace, ktere by Slavii poskozovaly".

        Majitele si nepreji byt zverejneni, ale to neznamena, ze to patri do kategorie informaci, ktere by Slavii poskozovaly. Opet lide skacou na spek medialni virtualni realite.

        • Re: Statistické okénko - 2. kolo

          DrFe1     před 14 lety 29.07.2010 10:33 |  
          0 0

          Koukám na ten předchozí článek a z toho jasně vyplývá, že Zlámal mluví ve smyslu, že by zveřejnění majitelů poškodilo Slávii. Nevím na čem zakládáš jiný výklad ? Nebo si to podle tebe novináři vymysleli a Zlámal nic takového neříkal ? Vyveď nás prosím z té mediální virtuální reality a uveď to na pravou míru. Co tedy Zlámal řekl, když ne tohle ?

          • Re: Statistické okénko - 2. kolo

            lassiter     před 14 lety 29.07.2010 10:35 |  
            0 0

            "Věřím, že fanoušci naše postoje pochopí, nemáme před nimi co skrývat. Na druhou stranu není možné prozrazovat informace, které by Slavii poškozovaly." Proč si seš tak jistej, že mluví o akcionářích? Může mluvit o nájemních smlouvách nebo co všechno to chtěli ultras zveřejnit...

            • Re: Statistické okénko - 2. kolo

              quelhar (admin)     před 14 lety 29.07.2010 10:41 |  
              0 0

              Viz lassiter, v cele te odpovedi neni o majitelich nebo akcionarich ani zminka. Urcite sam prijdes na nekolik veci, ktere Slavia nekomentovala a ktere se netykaly majitelu - to jsou presne ty informace, jejichz zverejneni by Slavii nejspis neprospelo.

              Tuhle vec si dohromady s majiteli Slavie dal vyhradne Bleskosport, Zlamal toto spojeni poprel - a koneckoncu proc se tu asi po zverejneni clanku v Bleskosportu uvedly opravdove odpovedi? :o)

              • Re: Statistické okénko - 2. kolo

                Kocour_mike     před 14 lety 29.07.2010 11:05 |  
                0 0

                Fakt obdivuju Quelhare. Přiznám se, že jsem po konci minulé sezóny a začátku té letošní zvolil stejný přístup jako pan Sokrates, tedy číst a nekomentovat, protože mě to prostě .... Já vím, diskuze je diskuze, ale některý lidi by se fakt měli naučit číst ... Jinak mě pořád fascinuje ta snaha po každým neúspěchu kopat do vlastního, místo podpory. Mno nic.

                • Re: Statistické okénko - 2. kolo

                  fiki     před 14 lety 29.07.2010 11:17 |  
                  0 0

                  Ještě poznámku k vlastníkům Slavie. S myšlenkou Sokrata55 o tom, že vlastníci nechtějí být zveřejněny proto aby se nestali terčem pomluv a kydání špíny, lze v obecné rovině souhlasit. Je jasné, že ne všichni velcí akcionáři Slavie jsou automaticky nedůvěryhodné osoby. Mně by ani tak nevadilo, že hlavní akcionáře neznám jmenovitě, kdybych ale na druhé straně mohl věřit tomu že jim jde o fotbal, že jim jde primárně o prospěch Slavie, o fotbalový klub, ne o jeho majetek. Že splňují dvě kritéria: Tím prvním je, že jako spolumajitel Slavie získal své akcie řádným způsobem, aniž by jiného akcionáře jakýmkoliv způsobem poškodil, to považuji za zásadní. Tím druhým kritériem je, že se dá důvodně předpokládat, že jeho investice do fotbalového klubu Slavia není pouze za účelem rychle vydělat pro sebe peníze a pryč – „po nás potopa“. V Čechách fotbal je a dlouho bude činnost na které se výrazně vydělat nedá. Pokud hlavní akcionáři chtějí zůstat utajeni, mohli a měli by najít nějaký jiný způsob jak deklarovat svůj vztah ke klubu, objasnit co zamýšlejí do budoucna, předložit dlouhodobou koncepci (tím nemyslím tu Jarolímovu ) a strategii. Slavia Praha se vzhledem ke svému jménu a své historii přesahující několik generací nesmí stát finanční hračkou v rukou kohokoliv. Cesta do pekla bývá často dlážděna dobrými úmysly. Mementem budiž kauza Dolíček.

                  • Re: Statistické okénko - 2. kolo

                    martyni (přítel SN)     před 14 lety 29.07.2010 11:24 |  
                    0 0

                    Pekne napsano, fiki.

                    • Re: Statistické okénko - 2. kolo

                      Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 29.07.2010 11:48 |  
                      0 0

                      Dobrý den přeji a díky pane Fiki. A děkuji i za příspěvek DrF1.
                      Já také moc stojím o to, aby značka Slavia byla opravdu důvěryhodnou a poctivou značkou. Jsem k tomu vychován svým dědem i otcem a tak jsem to vždycky bral. Také nechci vzbudit dojem, že jsem "nějaký děd vševěd". Jsem na tom v mnoha otázkách stejně jako Vy a proto ty obavy chápu. Také se nechci dožít toho, aby jsme se stali klubem špíny a praní peněz. Pojďte zvážit můj návrh a nechat tomu pár týdnů klidu, už jen proto, že DrF1 správně vystihnul termín "mlácení prázdné slámy". Už právě z "hlediska vyššího principu mravního" nemám právo Vás tu chlácholit a tvrdit, že je vše v pořádku. Také čekám na některé informace a vývoj, abych si mohl udělat lepší anylýzu. Věřte mi, že je třeba si to všechno řešit v klidu a hledat pravdu. A omlouvám se, že jsem zmínil jiné kluby. Budem se bavit o naší Slávii.
                      A tak se Vás ptám, co říkáte na sestavu, co jsem nastínil. Projde mi to? Sokrates55

                      • Re: Statistické okénko - 2. kolo

                        martyni (přítel SN)     před 14 lety 29.07.2010 12:06 |  
                        0 0

                        CO se sestavy tyce, nevim, esli Trapp muze hrat krajniho obrance ani nemam predstavu jak je na tom Kaufmann ci zda by dokonce zvladl hrat utocnika. Asi bych minimalne v prubehu zapasu zkusil Zakostelskyho, horsi to v utoku byt nemuze. Sestava? Vaniak - Celustka, Koubsky, Trapp, Hubacek - Ragued - Grajciar, Kisel, M.Cerny, Janda - Hora.

                        • Re: Statistické okénko - 2. kolo

                          quelhar (admin)     před 14 lety 29.07.2010 13:00 |  
                          0 0

                          V sestave bych neexperimentoval. Na neco se smerovala cela priprava, tak si nemyslim, ze by to bylo dobre po dvou remizach rozbijet. Potrebujeme, aby se Grajciar dostal do formy z pripravy. LJ bych zaradil spise misto J. Cerneho nez M. Cerneho, ale myslim, ze se trener rozhodne opacne. Do utoku bych doma nasadil do zakladu Vlcka a Horu rekneme na zaverecnou pulhodinu.
                          Vaniak - Celustka, Koubsky, Trapp, Hubacek - M. Cerny, Ragued, LJ, Kisel, Grajciar - Vlcek.

                          Odpurci systemu 451, at si sestavu prepisou treba do formy 433 :o) Vaniak - Celustka, Koubsky, Trapp, Hubacek - Ragued, LJ, Kisel - M. Cerny, Vlcek, Grajciar

                          • Re: Statistické okénko - 2. kolo

                            lassiter     před 14 lety 29.07.2010 13:39 |  
                            0 0

                            odpůrci by ho raději viděli na hřišti než na papíře :-)

                            • Re: Statistické okénko - 2. kolo

                              Kmotr (přítel SN)     před 14 lety 29.07.2010 15:54 |  
                              0 0

                              ten byl dobrej ;-)

                          • Re: Statistické okénko - 2. kolo

                            Huzgi (přítel SN)     před 14 lety 29.07.2010 13:39 |  
                            0 0

                            Mne Hora v prvním zápase nenadchnul, ve druhém už se mi líbil mnohem více. Dostal-li by důvěru, určitě by šel hodně nahoru. Otázka je, zda si to Slavie může dovolit. Myslím čekat a vychovávat. Zdá se, že v současné rozjitřené době jsou nutné dobré výsledky ihned a za každou cenu :-)

                            • Re: Statistické okénko - 2. kolo

                              martyni (přítel SN)     před 14 lety 29.07.2010 14:10 |  
                              0 0

                              Coze??? ty vycitas lidem, ze chteji vysledky? ze kvuli tomu slavie nemuze pracovat s mladymi hraci? vzdyt ty sam si vzdy byl nejvetsi obhajce toho, ze KJ nemuze stavet mlady hrace ze stejnyho duvodu.. psal jsi, ze chces vysledky v lize a tituly a to s mladymi nejde... vycitas to tedy ted najednou sam sobe?

                              nevim, nezlob se, ale nemuzu se zbavit dojmu, ze jedinym cilem tvych prispevku je obhajoba vseho, co KJ udela, kde je ale nejaka kontinuita nazoru? Co si myslis ty osobne?

                              • Re: Statistické okénko - 2. kolo

                                Huzgi (přítel SN)     před 14 lety 30.07.2010 00:07 |  
                                0 0

                                Tak tedy vůbec nevím o čem píšeš. Zkus se občas i zamyslet.

                          • Re: Statistické okénko - 2. kolo

                            kokac     před 14 lety 29.07.2010 13:59 |  
                            0 0

                            Nazdar Quelhare, můžeš mi na sebe dát nějakej přímej kontakt, nejsem schopnej ho nikde tady najít. ICQ, Skype, FB, mail...je mi to to fuk, jen abych nemusel psát sem do diskuze...rád bych se na něco optal.
                            Dík. Kokac

                            • Re: Statistické okénko - 2. kolo

                              kokac     před 14 lety 29.07.2010 14:02 |  
                              0 0

                              Sorry, jsem fakt dřevák :D Objevil jsem mail.

                          • Re: Statistické okénko - 2. kolo

                            martyni (přítel SN)     před 14 lety 29.07.2010 14:11 |  
                            0 0

                            jo, kdyz uz bude LJ, tak asi takhle.

                    • Re: Statistické okénko - 2. kolo

                      Wommi     před 14 lety 29.07.2010 11:49 |  
                      0 0

                      ..souhlasim s tvymi vyse uvedenymi argumenty, pro mne je cela ta posledni "hra" slavie predevsim velkym zklamanim...

                      co se tyka poskozeni slavie, i bych vedel, co by v pripade zverejneni mohlo slavii poskozovat, ale psat sem to nebudu, je to prilis citlive a nerad bych aby se to objevovalo pak v nejakejch sportech.

                      Nakonec jen bych chtel podotknout co se tyka vlastniku, kdyz se nad tim zamyslime, jak nam muze pomoct to, ze je zname?!..nijak,..treba ja jsem vlastnik slavie.....pomohlo to?!:)..nepomohlo....myslim, ze v soucasne situaci je to jedno kdo ten klub vlastni nebo ne (je to samozrejme zajimava zalezitost vedet kdo a nebo si myslet, ze vedet:)), pro mne nakonec je jeho vystupovani, chovani k fanouskum, jednani vuci fotbalistum, pristup trenera a vsechny ty kroky, ktere jsem mel na slavii rad a veril jsem, ze se vzdy snazila dodrzovat a byt jakymsi lepsim fotbalovym tymem nez ostatni, protoze to jednoduse mela ve svych zakladech; a to i pri vedomi, ze je to jenom fotbal a tedy, ze se tam pere spinave pradlo, at je to sparta nebo slavia (i kdyz teda samozrejme u rudejch to bylo vzdycky vic), ale co se deje dnes, to je pro mne zklamanim a treba chovani KJ mne dostava vic nez jeho fotbalove uspechy.
                      M.

                      • Re: Statistické okénko - 2. kolo

                        martyni (přítel SN)     před 14 lety 29.07.2010 12:01 |  
                        0 0

                        ano, ale bylo by to dobre vedet prave ted, kdyz ty dulezitejsi veci proste nefunguji, abychom si mohli udelat obrazek o tom, proc nefunguji a zda neni pricinou vlastnik.

  8. Re: Statistické okénko - 2. kolo

    Barlblog     před 14 lety 29.07.2010 12:18 |  
    0 0

    Je velmi dobře že se vrátil klidný antický prvek v podobě Socrata. Tím ho zde také opětovně vítám.

    Vyjadřovat se k otázce požadavků ultras a bojkotu je zbytečné. Sám už jsem o tom psal nesčíslněkrát. Buď jsme civilizovaná společnost, dodržujeme zákony a určitou kulturu vedení společnosti, nebo ne.

    • Re: Statistické okénko - 2. kolo

      Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 29.07.2010 12:39 |  
      0 0

      Dobrý den přeji i Vám.
      Kdo z nás?
      P.S:
      Soli hoc sapienti contigit, ut nihil faciat invitus, nihil dolens, nihil coaktus.

      Jen vskutku moudrému se zdaří neučinit nic proti své vůli, neučinit nic, čeho by litoval a neučinit nic, k čemu ho někdo nutí.
      Cicero

      • Re: Statistické okénko - 2. kolo

        Bulldock (přítel SN)     před 14 lety 29.07.2010 13:53 |  
        0 0

        Dobrý den,
        nechci už znovu jitřit tu debatu nahoře. Jen povím, že vcelku přesně souhlasím s tím, co psal martyni a fiki. Uvažuju velmi podobně.

        Jen bych se rád vrátil k té vaší úvaze o tom, co napíše Blesk o Gottovi. Je to velmi smutný projev naší doby, ale skutečně to funguje tak, jak píšete. Co napíšou noviny (a bohužel je lhostejno jestli Lidovky, Blesk, Sport) a řekne televize, TO JE realita.

        Média jsou dnes sedmou velmocí víc než kdy jindy s tím, že už sáma nad sebou ztratila kontrolu, či spíše vymknula se kontrole kohokoli. Už proto je například mediální válka Slavie s ČT hodně nepříjemná a jakkoli to může být někdy práce nechutná, až nestravitelná pro žaludky z důvodu "vyššího principu mravního", s médii je nutno být zadobře. A v tom je třeba například Sparta o sto honů před námi a podobně i Přibyl. Oni mají totiž poutavý příběh, který můžou vyprávět..jak Bohemka vstala z popela a bojuje dnes a denně se stohlavou hydrou. Proti tomu my (vědomky či nevědomky) vyprávíme příběh o tom, jak chudák ke štěstí přišel a pak ho sám rozšustroval.

  9. Re: Statistické okénko - 2. kolo

    thc     před 14 lety 29.07.2010 13:42 |  
    0 0

    No takže bohemáci už sou u nás natrvalo ... Ted nezbývá než se modlit aby spadly do druhý ligy no a jistá šance tu je nikdy sem nikomu sestup nepřál ale ted kdyby bohemáci spadly tak by to bylo něco jako kdybychom vyhrály titul

    • Re: Statistické okénko - 2. kolo

      Kmotr (přítel SN)     před 14 lety 29.07.2010 13:52 |  
      0 0

      Myslíš, že by tu nehráli dál? Podle mě vůbec nejde o to, co hrajou za soutěž a ňákej projekt stadiony 2012. Tady prostě "všichni" chtěj, aby navždy hráli v Edenu (majitel Edenu, majitel Bohemky, radnice P10), protože na tom všichni vydělají.. Naopak fanoušci Bohemky a Slavie to nechtějí. A pak je tu ještě majitel Slavie, o kterém nikdo vlastně neví, co v této kauze chce.. Takže podle mě sestup Bohemky nic nevyřeší.

  10. Re: Statistické okénko - 2. kolo

    Kmotr (přítel SN)     před 14 lety 29.07.2010 13:47 |  
    0 0

    http://deniksport.blesk.cz/clanek/fotbal-gambrinus-liga/94059/konec-dolicku-majitele-nechteji-stadion-opravit.html

    Vím, že už k tomu není moc co říct, ale já osobně to považuji za velice smutnou událost, která mi ze všech současných problému nejvíce svírá srdce. Znovu vrácení do Edenu pro mě mělo velký význam, protože jsem se opět naplnil hrdostí, větší než když jsme například předváděli pěkný fotbal. Toto je totiž pocit z jiné kategorie. Každý (nejen fotbalový klub) by měl mít svůj domov, svůj hrad, na který je pyšný, kde bude suverénní, jedinečný. Je to věc, která jen tak nepomine (jako třeba právě ten pěkný fotbal, hráči atd.)..
    A o tuhle hrdost, která může být spojená pouze s vlastním stadionem, jsme znovu přišli. Tentokrát to však bude horší. Na Strahově jsme měli naději, že se jednou do Edenu vrátíme. Dá se říct, že záleželo především na Slavii jako klubu, jak se s tím popere. Teď už se ale nemáme kam vracet. A situaci už ve "svých" rukou taky nemáme. Teď už nám zbývá jen doufat, že klub jako je Bohemka zkrachuje a zmizí z fotbalové mapy (už to samo o sobě je dost smutné). První se stát může, druhé podle mě jen stěží, takže já to vidím na věčné (a smutné) časy.. :-(

    • Re: Statistické okénko - 2. kolo

      Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 29.07.2010 14:10 |  
      0 0

      Dobrý den přeji,
      tak teď si připadám asi jako blbec. Prostě jsem blbec.
      Je mi tak smutno jak už dlouho ne. A to jsem toho vydržel dost.
      Víte, že ani nevím co na to říci. Asi bych měl zase zalézt do nory.
      Sokrates55

      • Re: Statistické okénko - 2. kolo

        lassiter     před 14 lety 29.07.2010 14:24 |  
        0 0

        Kmotře hezky si to napsal, cítím to úplně stejně. Sokrate, z čeho je Vám tak smutno, vždyť v tom článku vůbec nic nového není? Hlavně nikam nezalézejte :-)

      • Re: Statistické okénko - 2. kolo

        Kmotr (přítel SN)     před 14 lety 29.07.2010 14:26 |  
        0 0

        Zdravím Vás Sokrate,
        schválně jsem počkal až spolu povedeme rozhovor, abych Vás mohl "osobně" pozdravit a popřát Vám hodně zdraví a štěstí a taky říct, že jste mi chyběl.
        Zpátky k rozhovoru, přiznám, že přesně nevím, co jste tou první a druhou větou myslel. Možná to samé co já, protože já si teď taky připadám jako blbec, když se mi při pomyšlení na to vše, co se teď se Slavií děje, a hlavně to s Edenem, derou slzy do očí..

        PS. Je mi tak smutnou jak už dlouho ne.
        Sokrates55

      • Re: Statistické okénko - 2. kolo

        Bulldock (přítel SN)     před 14 lety 29.07.2010 14:52 |  
        0 0

        I mně, i za klokany, tohle je rána do vazu oběma klubům, hlavně však zelenobílým.

        A ať si kdo chce co chce, Ďolíček, nebo Žižkov, to jsou stadiony jak maj bejt, tam je cítit ta atmosféra. Zdi nasáklý desítkama let fotbalu. Je to možná kacířské, ale dokonce ani Eden takovou patinu nemá. To je něco co se nedá udělat šmahem. Šmahem se to dá jen zničit.

        Chápal bych to ještě na Highburry, kterej praskal ve švech, ale i tam to fanoušci sakra těžko kousali. A to je ještě k tomu stadion zakonzervován coby památka. Ale u nás, kde jsou stadiony poloprázdný zrušit jeden z mála, kde maj lidi o fotbal zájem? Přjde mi, že u nás se při tom jak se "dělá" fotbal, často zapomnělo proč se dělá..nebo kdysi dělal. Protože to bejvávala zábava a radost.

      • Re: Statistické okénko - 2. kolo

        fiki     před 14 lety 29.07.2010 14:55 |  
        0 0

        Dobrý den přeji pane Sokrate55,
        za sebe si přeji aby jste nikam nezalézal, a vyměnil noru za aktivní účast na tomto fóru. Vaše příspěvky by mi chyběli.
        Já se necítím o nic lépe, ale je potřeba si říct, že zpráva o tom jak majitelé Ďolíčku již nebudou do stadionu investovat se čekala, není to nic nového, zpráva je součástí připraveného scénáře, který končí změnou územního plánu na pozemky pod Ďolíčkem. K tomu ještě nedošlo, a je naděje že do podzimních voleb se tak již nestane, a pak bude záležet na novém složení zastupitelstva. Jak bude úspěšná Desítka pro domácí, a věřím že i ostatní nové větší strany (TOP09 a VV ) ze k této změně územního plánu v rámci volební kampaně vyjádří. Pokud k němu nedojde, nemůže majitel pozemků dokončit svůj záměr, a je šance že bude přístupný k jejich prodeji ( najde-li se kupec). A klokan by se mohl vrátit.
        Pokud se týče dostavby jižního křídla v Edenu, zde by měla vzniknout čtyřpodlažní budova, v které bude mít Bohemians pronajaté pouze přízemí ( a možná že ne celé). Po případném odchodu Bohemky mají pak tyto prostory sloužit jako zázemí pro slávistickou mládež. Již v původních plánech stadionu bylo za jižní tribunou projektováno podobné křídlo jako za severní, které potom bylo v rámci úspor vypuštěno.

        • Re: Statistické okénko - 2. kolo

          Ravik     před 14 lety 29.07.2010 15:18 |  
          0 0

          Fiki o pozemky pod Ďolíčkem zas tolik nejde, zase tak lukrativní nejsou. Bytový projekty, který vyrostly kolem např. Nad Bohemkou mají problém s rozprodáním. V dnešní době se do stavby bytů a ani administrativního centra jen tak nepustí. CTY jde o něco jiného, o pozemky v Hostivaři, které patří MČ a chce je vykšeftovat. Ten zm.d Hrdlička to má dobře pojištěný. A jak píšeš možná jedinou nadějí je výsledek podzimních komunálních voleb. Proto se to všechno dělalo tak narychlo. Ale změnu rozhodne nepřinese vítězství VV. Tam si to Hrdlička taky ohlídal.

          • Re: Statistické okénko - 2. kolo

            Bulldock (přítel SN)     před 14 lety 29.07.2010 16:21 |  
            0 0

            Taky by asi byla možnost vyhlásit Dolíček za technickou památku.

            • Re: Statistické okénko - 2. kolo

              Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 29.07.2010 17:53 |  
              0 0

              Dobrý podvečer,
              víte s čím vším my už jsme se museli smířit a co už jsme za ten náš život museli vydržet, víte to všichni. Tak si připadám jako tehdy, když nás přejmenovali na Dynamo. Já se přiznám k tomu, že klokana moc nemám rád. Oni se vždycky jako hlásili k nám, ale vždyky jsme od nich dostali zezadu pecku. Jen to musím zase rozkousat a polykat po kousíčkách.
              Tohle kdyby viděl praděda Ondry Zlámalů z "Huléna", co musí všechno Ondra zahlásit, ten by snad i nějaké to kilo shodil.Ale byl to slávista jako hrom.
              No nic, s kým že to v hrajesobotu hrajeme ? :-))
              Sokrates55