Ženský fotbal

Žákyně skončily třetí

Starší žákyně v rozhodujícím zápase o postup do finále propadly a po debaklu 1:6 s Plzní končí sezonu na třetím místě české skupiny. Mladší žákyne s mistrem ligy prohrály 1:3.

Starší žákyně:
Slávistky nasotupily do rozhodujícího zápasu na hřišti Plzně, za kterou jsme ztráceli jediný bod. Museli jsme tedy vyhrát, což byl složitý úkol, jelikož nám chyběli tři hráčky základního kádru. V prvním poločase bylo utkání poměrně vyrovnané, i když slávistky měly o něco větší územní převahu, která však nevedla k šancím. Plzeň spoléhala hlavně na brejky, kdy směřovali míče na své rychlé hráčky. V 10. minutě z první šance skórovala Marešová po standardní situaci. V 17. minutě se do vápna prodrala Svitková, ale z úhlu střelou na vzdálenější tyč těsně minula. Slávistkám se podařilo vyrovnat, v 19. minutě po standardní situaci se míč odrazil k Břížďalové, která si v koncovce poradila. O minutu později útočnice Svitková orazítkovala tyč slávistické branky. Do dalšího vedení se domácí dostali ve 23. minutě, kdy po centru Svitkové z voleje střílela Rosprimová, od břevna se dostal míč do branky od zad brankářky.

Ve druhém poločase chtěly holky vyrovnat, ale velice brzy se utkání definitivně rozhodlo. Ve 38. minutě se po sporném okamžiku dostala k míči před brankářkou Svitková a v pohodě doklepla do prázdné branky. Hra holek se pak rozpadla, Plzeň si zápas užívala a hlavně chodila do rozpadlé defenzivy. Postupně se prosadily další plzeňské fotbalistky, Beníšková nás ještě při několika pokusech podržela. Zápas z pohledu Slavie oživil příchod Houzarové, která si vypracovala dvě zajímavé příležitosti, skórovat se jí však nepodařilo. Zápas nakonec skončil krutým debaklem, Plzeň z druhého místa jde do republikového finále, slavístky končí stejně jako před rokem na třetím místě v české skupině.

Plzeň - Slavia 6:1 (2:1)
Slavia:
Beníšková - Jedličková (53. Večerová), Šrámková, Bažoutová, Kotrhonzová (52. Jeřábková) - Lébrová, Svobodová (45. Houzarová), Břížďalová, Jášová - Havelková, Vyskočilová (Macková)
Branky: 38., 48. a 61. Svitková, 10. Marešová, 23. a 53. Rosprimová - 19. Břížďalová


Mladší žákyně:
Proti mistrům ligy z Plzně chtěly odehrát důstojný poslední zápas a dle průběhu se jim dařilo favorita docela dlouho trápit. Do vedení se dostal domácí celek, když jsme nechali osamocenou Rackovou zakončovat k tyči. O tři minuty později jsme byli blízko vyrovnání, ale Houzarová trefila pouze tyč. Po většinu prvního poločasu byla hra poměrně vyrovnaná, domácí byli přeci jen více aktivnější, ale kromě výše uvedeného další nebezpečné příležiosti již nepřicházely. Ve druhém poločase se Plzni brzy podařilo zvýšit vedení, kdy Prokopová využila našeho zaváhání. V další šanci se později objevila Mrázová, branku však netrefila. Blízko vyrovnání byla Jášová, ale ve své největší šanci nedokázala zamířit mezi tyče. Radovat jsme se mohli v 52. minutě, kdy se do vápna dostala Houzarová, po faulu se kopala penaltu, se kterou si poradila. Slávistky si pak vytvořily velký tlak, ale k vyrovnání to nevedlo. V závěru přidal domácí tým pojistku, když využili naší otevřené obrany.

Plzeň - Slavia 3:1 (1:0)
Slavia:
Horáková - Hrobská, Macková, Schlitzová, Hrubá, Trčková, Fomínová, Houzarová, Čechová, Jášová, Knollová, Adámková, Novotná, Michutová
Branky: 12. Racková, 36. Prokopová, 59. Mrázová A. - 32. Houzarová pen.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)