Ženský fotbal

Derby žákyním nevyšlo

Starším žákyním dnes vůbec nevyšlo poslední letošní derby a se Spartou prohrály vysoko 1:6. Mladší žákyně se bohužel také neprosadily a prohrály 1:4. Přípravka dnes vyhrála nad Kunraticemi 3:0 a zajistila si třetí místo. Prohlédněte si 18 fotografií ze zápasu přípravky.

Starší žákyně:
Poslední letošní derby holkám absolutně nevyšlo. Začátek probíhal jako z nejhoršího snu, uplynulo padesát sekund a na branku se řítila osamocená Krejčíříková a suverénně naší brankářku přelobovala. A třetí minuta další míč za obranu, Fojtíková šla sama a střelu pod brankářkou zvýšila. Divoký úvod pokračoval, ve 4. minutě slávistky snížily, Jášová před vápnem parádně uvolnila Vyskočilovou, její střelu brankářka vyrazila a dobíhající Svobodová doklepla. Sparťanky po skvělém úvodu byly trochu zaskočené, slávistky se chtěly vrátit do zápasu, bohužel přišly další branky, opět v rychlém sledu. V 17. minutě se z úhlu do šibenice prosadila Winterová, o tři minuty později šla sama na bránu Fojtíková a nemýlila se. Slávistická defenziva dnes totálně vyhořela, soupeřky procházely za obranu jak nůž máslem, navíc jsme sparťankám nechávali hodně prostoru. V závěru poločasu pátou branku přidala Krejčíříková, kdy se prosadila z voleje.

Druhý poločas se již pouze dohrával, slávistky se aspoň pokusily zabojovat, takže dlouhou dobu to již nebyla tak jednoznačná záležitost. Zápas byl přesto v režii domácích, do šance jsme se nedostali. S přibývajícím časem přicházely další šance Sparty, jednou to byla tyč, pak několik zahozených šancí. V 61. minutě jsme dostaly šestý gól, kdy se potřetí v zápase prosadila Krejčiríková střelou z dálky na vzdálenější branku. Premiéru si dnes odbyla Macková, svůj poslední zápas za starší žákyně naopak odehrála Vlčková. Holky prožily trpký zápas, bohužel i to se ve fotbale stává. Je třeba se z toho poučit do dalších soubojů, příště to může být zase jiné.

Sparta - Slavia 6:1 (5:1)
Slavia:
Beníšková - Jedličková, Šrámková (46. Večerová), Vlčková, Jeřábková - Bažoutová - Lébrová, Břížďalová (60. Macková), Jášová (36. Havelková), Svobodová - Vyskočilová
Branky: 1., 31. a 61. Krejčiříková, 3. a 20. Fojtíková, 17. Winterová - 4. Svobodová


Mladší žákyně:
Mladé žákyně čekalo další derby, naposledy smolně prohrály, přestože několikrát vedly. Dnes slávistky chtěly konečně pořádné potrápit a úvod se vydařil, ve dvanácté sekundě zápasu se do míče opřela Břížďalová a vymetla šibenici. Bohužel přišel menší zkrat, v 5. minutě Trčková nejdřív vychytala Budilovou, po rohu se však prosadila Ašenbrennerová. A o chvíli později přišel další trest po zaváhání, kdy skórovala Kovaříková. Sparta se díky tomu dostala na koně, slávistky však po chvíli hru vyrovnaly a s přibývajícím časem dokonce měly více ze hry, domácí se k naší brance moc nedostávali. V koncovce jsme ale moc nebezpeční nebyli, takže do kabin jsme šli s jednogólovým mankem.

Druhý poločas začala lépe Sparta, ve 32. minutě se otřáslo slávistické břevno. V 35. minutě se z úhlu za obranu dostala Stárová, Trčková nás podržela. Slávistky dokázaly zahrozit, nejdříve se individuálně prosadila Jášová a hledala volnou Novotnou, pak se ke střele dostala Knollová. Ve 47. minutě jsme mohli vyrovnat, po rohu se k míči dostala Houzarová, z otočky však zakončila pár centimetrů vedle. Hned poté zahrozila Sparta, nic z toho naštěstí nebylo. V poslední desetiminutovce se hrálo poměrně nahoru a dolů, slávistky chtěly vyrovnat, sparťanky zvýšit vedení. V 53. minutě jsme se dostali pod tlak, naštěstí jsme se ubránili a hned poté do brejku šla Houzarová, bohužel si míč příliš předkopla. Pojistku přec jen dala domácí Sparta, v 55. minutě po centru se hlavou prosadila Stárová. Tři minuty před koncem Stárová vyslala pěknou střelu, Trčková vyrazila na roh. Z něho se dokázala prosadit Čížková. Holky si i přes snahu nepřipsaly žádný bod, i když se jim vydařil úvod.


Sparta - Slavia 4:1 (2:1)
Slavia:
Trčková, Horáková - Hrobská, Macková, Schlitzová, Fomínová, Houzarová, Čechová, Jášová, Jeřábková, Knollová, Adámková, Novotná, Michutová, Břížďalová
Branky: 5. Ašenbrennerová, 6. Kovaříková, 55. Stárová, 58. Čížková - 1. Břížďalová


Přípravka:
Mladé holky v předposledním zápase sezony nastoupily proti čtvrtým Kunraticím. Aby se umístily na třetím místě, potřebovaly získat minimálně bod. Ze začátku si však nějaké šance vytvořil hostující celek, slávistky krizové okamžiky přežily. Hra se postupně vyrovnala a Kunratice se k zakončení moc nedostávaly. V 16. minutě naposledy v prvním poločase zahrozily, po rohu šla střela těsně vedle tyče. V 19. minutě jsme si vytvořili velkou šanci, kdy šla sama Hladíková na branku, místo nahrávky volné Jennifer Hilbertové volila střelu, branku však minula. Hned o minutu později po další střele jsme opět těsně minuli. Ve 21. minutě zahrál hostující hráč ve vápně rukou, následnou penaltu proměnila Šuleková.

Ve druhém poločase jsme brzy přidali pojistku, ve 31. minutě se po rohu Šulekové před brankou nejlépe zorientovala J.Hilbertová a usměrnila míč k tyči. Kunratice se však nevzdávaly, ve 34. minutě šel Andelt sám na branku, trefil naší brankářku, následná dorážka Kadlece šla nad. Slávistky chtěly až moc útočit, tak občas zapomínaly na zadní vrátka, proto ve 38. minutě soupeř podnikl brejik, ale střelu Kadlece S.Hilbertová chytla. Pět minut před koncem přišlo definitivní rozhodnutí, nejdříve neproměnil penaltu hostující Troníček, z následného brejku Šuleková v jasné šanci netrefila, z rohu se pak parádně z voleje prosadila J.Hilbertová. Slávistky vyhrály další zápas a mají jisté třetí místo ve skupině.

Slavia - Kunratice 3:0 (1:0)
Slavia:
Hilbertová S. - Bernardová, Šebrlová, Hladíková, Kotrhonzová, Becková, Hilbertová J., Hrtánková, Stodolová, Šuleková, Novotná, Kroa
Branky: 21. Šuleková pen., 31. a 46. Hilbertová J.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)