Chance liga

Statistické okénko - 29. kolo

Slavia prohrála doma o tři branky, jev sice výjimečný, ale v posledních třech sezónách to bylo už počtvrté.

Co se týče evropských pohárů, není třeba hledat nijak hluboko, porážka 1:5 s Lille je ještě v živé paměti a ani působení v LM a porážka 0:3 od Sevilly není pod hlubokým nánosem prachu. Ani v lize to není tak dlouho, co se podobný kousek Slavii povedl - vzpomeňme na strahovskou derniéru 0:3 proti Viktorii Žižkov. Ovšem - pokud jsem nic nepřehlédl - předchozí domácí porážka o tři branky se datuje až do května 1991, kdy Slavia podlehla v 25. kole sezóny 90/91 0:3 Dukle Praha. Není bez zajímavosti, že dvě branky Slavii vstřelil v tomto zápase Jan Suchopárek. Vypadá to, že tuto sezónu se Slavia rozhodla vytvořit mnoho negativních rekordů.

V boji o titul se nic nezměnilo především vinou úzkého kádru Baníku. Tomu vypadli tři hráči základní sestavy, což podle trenéra Koubka bylo hlavní příčinou remízy 2:2 s Boleslaví. Baník z posledních devíti zápasů ztratil jen dvakrát a v obou případech to bylo doma.

Spartě nepomohl k výhře v Liberci ani sudí Královec, překvapivě nasazený na nejtěžší zápas Sparty v závěru ligy. Kušnír nedal penaltu a Sparta si připsala čtrnáctou remízu. Sparta tak má stále šanci vyrovnat remízovou bilanci Českých Budějovic z minulé sezóny. Naposledy venku vyhrála v 19. kole v Mladé Boleslavi náhodným gólem v nastaveném čase.

Teplice remízou s Olomoucí ztratily reálnou šanci na poháry a musí spoléhat na Jablonec, že vyhraje Ondrášovku. Tudíž není v jejich zájmu, aby Jablonec vyhrál ligu - jistě by následovaly bujaré oslavy a pohár by tak byl asi lehkou kořistí Plzně. V zájmu Teplic je tak paradoxně na Letné prohrát, odsoudit Jablonec nejlépe až na třetí místo, ať Jablonec má větší motivaci pohár vyhrát. Vypadá to, že Spartě opravdu hraje do karet vše.

Sestupuje Kladno, když nedokázalo vyhrát v Ďolíčku. Remíza 0:0 zároveň znamenala záchranu Bohemians 1905 a je jasné, že příští sezónu Eden uvidí 30 prvoligových domácích zápasů.

Sestup Kladna stvrdilo Slovácko výhrou nad Příbramí, zatímco venku bylo Slovácko toto jaro zoufalé, doma prohrálo naposledy v 18. kole s Brnem.

Plzeň remizovala na Strahově se Střížkovem, který dokázal inkasovat jen polovinu branek, co ve středu proti stejnému soupeři Slavia. Pro Plzeň to byla pátá remíza z posledních sedmi zápasů.

V zápase dvou zachráněných týmů z dolní poloviny tabulky se konečně chytilo Brno, když vyhrálo v Budějovicích, byl to pro Brno první tříbodový zisk po sedmi zápasech bez výhry.

Kolo skončilo bilancí 1-5-2, stejně jako první kolo sezóny. Více remíz v jednom kole letos liga nezažila. 24 vstřelených branek je tuto sezónu oblíbený počet, padly pošesté za posledních 14 kol.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)