Chance liga

Slavia - Teplice 3:0

Po dlouhé době jsme se dnes všichni dočkali, Slavia jasně přehrála svého soupeře a získala tři body...

góly: 2x Kuka, Skácel

sestava: R. černý - L. Došek, A. Petrouš, Suchopárek (65. Šuškavčevič), Hrdlička - Piták, Gedeon, Dostálek, Skácel - T. Došek (82. Švancara), Kuka (72. Kuchař)

Hlavním problémem letošních vystoupení slávistů bylo neproměňování šancí. Do 40. minuty dnešního zápasu se zdálo, že tento problém stále přetrvává. Do týmu se konečně vrátil Pavel Kuka, dostal se do tří velkých šancí, ale žádnou neproměnil. Ještě před poločasem se však dokázal prosadit hlavou po standardní situaci a za deset minut obešel brankáře a do prázdné branky rozhodl. Svůj první gól v sešívaném dresu vstřelil Rudolf Skácel.

Slávisté podali velmi dobrý výkon, Teplice neměli šanci a mohli prohrát mnohem větším rozdílem.

Je zarážející, kolik fanoušků si našlo cestu na Strahov. Jen něco kolem 1500, což je obrovská ostuda. O to více musíme ocenit předvedenou hru našich hráčů. Snad to příště bude lepší. Každopádně dnešní výkon je příslibem do budoucno. Několik chyb se samozřejmě najde, ale to se bude jen a jen zlepšovat.

Info ze Sportovních novin: Po třech jarních remízách se dočkali fotbalisté Slavie Praha v první fotbalové lize konečně vítězství. V předehrávaném střetnutí 20. kola si domácí poradili hladce s Teplicemi 3:0, když dvě branky vstřelil Kuka. Ještě déle čekal na ligovou výhru domácí trenér Beránek, naposledy se radoval z tříbodového zisku v srpnu loňského roku v 5. kole na lavičce Blšan proti Olomouci.

Po čtyřech měsících se po zranění vrátil do sestavy Slavie střelec Kuka a hned ve čtvrté minutě mohl své konto rozšířit. Sám před brankářem Poštulkou však tak dlouho mířil, až míč poslal přesně na teplického gólmana. O tři minuty později musel Poštulka podruhé jeho střelu vyrážet na roh. Domácí soupeře od začátku zatlačili do defenzivy, ale jejich snaha končila na obraně Teplic, či na vlastní nepřesnosti. Po dvaceti minutách poslal Suchopárek trestný kop těsně vedle, hezkou střelu L. Doška z hranice vápna vyrazil Poštulka na roh.

Hosté měli jedinou příležitost, když Dostálek chyboval, ale černý včasným vyběhnutím zabránil pohromě. Až krátce před přestávkou zahrál trestný kop z levé strany Skácel a na hlavičku Kuky byl Poštulka krátký.

Ani to nepřinutilo trenéra hostů Cipra k odvážnější hře a osamocený Divecký na hrotu útoku se pochopitelně prosadit nemohl. Naopak na druhé straně si naběhl na dlouhý pas Kuka, před vápnem obešel i vybíhajícího Poštulku a přidal druhou branku. Tepličtí odpověděli jen střelou M. Doležala, ta však pozorného černého překvapit nemohla. Krátce nato zmařil jasnou příležitost T. Došek, který namířil vedle. O minutu později si stejně vedl Hrdlička, ale vzápětí se po kombinaci dostal míč ke Skácelovi a ten zaznamenal v dresu Slavie svou první branku.

Rozhovor s Pavlem Kukou na iDnes naleznete zde.

Komentáře (5)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Teplice 3:0

    mao     před 23 lety 01.03.2002 21:15 |  
    0 0

    Ano, moc mě to potěšilo, jak přístup, tak výkon hráčů. Věřím, že se započala dlouhá série bez porážky.

    • Re: Slavia - Teplice 3:0

      (host)     před 23 lety 01.03.2002 21:50 |  
      0 0

      ano, me taky potesilo ... pekny darek k mym narozeninam !!!

  2. Re: Slavia - Teplice 3:0

    Markus     před 23 lety 02.03.2002 07:54 |  
    0 1

    Fakt pěkný. Sice Teplice nebyly zrovna špičkovým soupeřem, ale je to cenné vítězství, hlavně pro psychiku mužstva ... i fanoušků ;-))). Opravdu jsem nečekal že na hřišti uvidím Pitáka, Hrdličku i Skácela, no byl jsem z nich opravdu nadšen. Na Hrdličkovi bylo vidět že mu asi záloha sedí víc než obrana. Ale Piták se Skácelem, to byla nádhera, opravdu jsem už dlouho ve Slavii neviděl aby někdo takhle bojoval o zdánlivě ztracené míče, aby tak pěkně rozehrával standardky a aby obchnázel hráče soupeře. No a samozřejmě moje poklona útočníkům, funguje to přesně jak se mi to líbí, T.Došek tam vepředu trošku provokuje a soupeři ho musí pečlivě bránit, jenže pokud je na hřišti Pavel Kuka, tak musí bránit i jeho a to pak už se hráč občas do nějaké šance dostane, no a když tam ještě k tomu po křídlech občas zaútočí Piták se Skácelem, fakt nádhera. říkám to nerad, ale asi bysme měli pustit Zelenku, je to hráč který je mi sympatický tím co říká, ale bohužel ho nemám rád na hřišti, je pomalý a hlavně mu to zakončování moc nejde, přitom mám takový tušení že bude mít v klubu velmi dobré podmínky a myslím, že si nemůžeme dovolit takhle platit hráče lavičky. A taky mě potěšil výkon Petrouše, jak vidíte, on skutečně je schopen jít podpořit útok stejně jako Lukáš Došek, tak už se nedivte!

    • Re: Slavia - Teplice 3:0

      (host)     před 23 lety 04.03.2002 08:54 |  
      0 0

      Určitě pomohl návrat Pavla Kuky, jde o osobnost, která dokáže svou bojovností strhnout některé ostatní a skutečně v pátek se mně moc líbily naše mladé posily i oba Doškové. Moc si cením toho, že se po dlouhé době našel ve Slavii trenér, který se nebojí dávat příležitost našim novým hráčům. Teď už je jen na nich samotných, aby si místo v základní sestavě udrželi svými výbornými výkony.
      A pokud bude Slavia pokračovat v podobných výkonech jako proti Teplicím, určitě se vrátí na Strahov i diváci.

  3. Re: Slavia - Teplice 3:0

    kopejtko     před 23 lety 04.03.2002 15:51 |  
    0 0

    Krásný počasí...15min před začátkem utkání někdo ze skupinky rozcvičující se slávistické lavičky zařval..." TAK LIDI, KDE STE! " ...rozhlíd jsem se po stadiónu a bylo zde doslova pár set diváků... Doteď jsem byl ve svých příspěvcích ke hře Slávie docela kritický, ale zápas s Teplicemi mi po dlouhé době udělal vážně radost. Bylo vidět spousta prvků, které jsem u "dřívější" Slávie postrádal. Líbilo se mi vysoké a neúnavné napadání hráčů, snaha o rychlý přechod do útoku, snaha zálohy a útočníků prosadit se při hře jeden na jednoho a z toho všeho vznikalo před bránou Teplic dost slibných příležitostí, ze kterých byly tři proměněny...co víc si přát. Chtěl byl hráčům moc poděkovat za přístup k zápasu a předvedenou hru s tím, že doufám, že jim to vydrží.