Chance liga

Ostrava - Slavia 0:0

Ani v dnešním 19. ligovém kole se nemůžeme radovat z plného bodového zisku. Utkání jsem bohužel (naštěstí?) neviděl. Slavia místo aby v tabulce stoupala, tak zatím jen klesá. Sestupové vody jsou zatím daleko, tak se snad nemusí bát. Už se teším na další prohlášení hráčů na oficiálním webu, že další zápas určitě vyhrají.

sestava: R. černý - Muller, A. Petrouš, Suchopárek, Hrdlička - L. Došek, Dostálek, Gedeon, Skácel (66. Kuchař) - Piták (90. Kozák), T. Došek

Info ze Sportovních novin: Bezbrankovým smírem skončil v 19. kole první ligy dnenší zápas fotbalistů Ostravy a Slavie Praha. Domácí měli sice mírně navrch, ale soustředěnou defenzívu Pražanů nepřekonali. Slavia po třetí remíze stále čeká na první jarní vítězství.

Hosté na protivníka vyrukovali s novou posilou Skácelem na levém okraji zálohy a hned z první akce naznačili, že do Ostravy nepřijeli s defenzivní taktikou. Piták mohl Pražanům už ve třetí minutě získat vedení, ale po perfektním centru Tomáše Doška se v koncovce musel červenat - nikým neobtěžován poslal ze tří metrů míč do břevna. Tím útočná aktivita Slavie na dlouhé minuty ochabla.

I bez nemocného Látala si pak Ostravští vynutili mírnou územní převahu. Jejím vrcholem byla v 11. minutě individuální akce Matušoviče, který se na hranici pokutového území lehce zbavil Petrouše, ale jeho umístěnou ránu pod břevno černý vyboxoval.

Na rozbahněném terénu kombinační schopnosti obou týmů rychle ustoupily do pozadí. Baník se ztíženým podmínkám přizpůsobil rychleji, jeho hráči bojovali, ale ze svého tlaku už vytěžili jen sérii rohových kopů. Po jednom z nich se ve 22. minutě ve slibné pozici ocitl Špilár, jenže se nestačil zorientovat a z otočky míč poslal vysoko nad.

Až v závěru poločasu se probral také soupeř. Ve 35. minutě na sebe samostatným průnikem upozornil Tomáš Došek, avšak Laštůvka jeho přízemní ránu k bližší tyči stihl vyrazit.

Zařazením Papouška na Žůrkovo místo nabral tlak domácích v úvodu druhé půle na intenzitě. Ostravané svého soupeře hned v nástupu přikovali k jeho brance a vytvořili si dvě příležitosti, po nichž se mohlo měnit skóre. Bystroňovu střelu těsně před černým ještě přizvedl Prohászka, ale gólman reflexivně zakročil, a vzápětí zažehnal nebezpečí i před dotírajícím Lukešem s Prohászkou.

Převaha Baníku však stejně rychle odezněla a po hodině hry domácí obranu pro změnu dvakrát v krátkém sledu provětrali Pražané. Unikajícího Pitáka stačil čistým skluzem zastavit Besta a odražený míč, který doputoval až k volnému Skácelovi, skončil po jeho nápřahu jen těsně vedle pravé tyče. O boční sí? se záhy otřel i volej Lukáše Doška.

Závěr patřil Ostravě. Po Bolfově hlavičce se vyznamenal černý a už v nastaveném čase mohl slávistickou obranu přelstít přímo z rohového kopu Papoušek, ale jeho zakroucený centr odvrátil z brankové čáry Hrdlička.


Miroslav Beránek: "Na těžkém terénu si hráči obou týmu sáhli na dno sil. Oba týmy si vypracovaly řadu gólových šancí, zápasu by proto slušel asi jiný než bezbrankový výsledek. Nemohu být spokojen s proměňováním šancí, bez branek se nedá vyhrát, a i proto na jaře zatím čekáme na plný bodový zisk. V závěru nás Baník přitlačil standardkami, ale naštěstí jsme odolali."

Komentáře (12)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Ostrava - Slavia 0:0

    DDS     před 23 lety 24.02.2002 17:52 |  
    0 0

    Zatím prohra a dvě remízy, hmm...

    • Re: Ostrava - Slavia 0:0

      (host)     před 23 lety 24.02.2002 18:33 |  
      0 0

      jestli se nepletu, tak snad tři remízy.......

    • Re: Ostrava - Slavia 0:0

      (host)     před 23 lety 25.02.2002 12:18 |  
      0 0

      nikoliv, tri remizy!
      Tedy zadna prohra!

  2. Re: Ostrava - Slavia 0:0

    (host)     před 23 lety 24.02.2002 17:56 |  
    0 0

    no a to maj hraci rikat ze prohrajou ??

    • Re: Ostrava - Slavia 0:0

      Richi (admin)     před 23 lety 24.02.2002 18:28 |  
      0 0

      no uz by urcite nemeli rikat, ze vyhrajou, ale ze se pokusi vyhrat. Nejsme Sparta, ktera si to muze dovolit toto rikat pred kazdym zapasem!!

      • Re: Ostrava - Slavia 0:0

        (host)     před 23 lety 24.02.2002 20:04 |  
        0 0

        tak to potom jo

    • Re: Ostrava - Slavia 0:0

      (host)     před 23 lety 25.02.2002 19:23 |  
      0 0

      Jestli jsem to pochopil tak remiza s hradcem je take vlastne prohra, ale vona remiza s jabloncem take neni dovijaka cenost

  3. Re: Ostrava - Slavia 0:0

    Markus     před 23 lety 24.02.2002 19:27 |  
    0 1

    Podle mě je to dobrý výsledek. Ostrava je na tom lépe než bývala a Slavie musí skládat nový tým a ten se musí sehrát. To bude trvat celé jaro než se hráči naučí znát jeden druhého a než se také ukáže kdo na to má být v základní sestavě a kdo ne. Zdá se mi, že Suchopárek stále nehraje to co by měl (krom jiného také odhlavičkovávat centry) a možná už taky nikdy nebude, ale utkání jsem taky neviděl.

    • Re: Ostrava - Slavia 0:0

      (host)     před 23 lety 25.02.2002 12:20 |  
      0 0

      Souhlas.
      Nema smysl porad brecet.
      Zmeny na vyssich mistech nemuzeme dosahnout.
      Muzstvo i trener Beranek potrebuje podporu a ne ubrecene nadavace!

    • Re: Ostrava - Slavia 0:0

      (host)     před 23 lety 25.02.2002 16:33 |  
      0 0

      Souhlasím,že výsledek je docela dobrý,ale můžu ten zápas hodnotit lépe protože jsem byl přítomen.Na šance to bylo 5:4 pro nás a kdyby první dvě,které jsme měli my proměnily nebylo co řešit.Musím konstatovat že noví hráči se uvedli velmi dobře.S jejich výkonem jsem nadmíru spokojen.Do budoucna určitě příslib.Co se týče obrany zahrála velice dobře a Honza byl skutečný pilíř jako za starých časů a Hrdlička bude za chvíli lepší Labanta!!

      • Re: Ostrava - Slavia 0:0

        (host)     před 23 lety 26.02.2002 10:12 |  
        0 0

        S tím Suchopárkem jsi mi udělal radost, opravdu bych byl velmi rád kdybychom tam takového hráče měli. Já myslím že by v každém mužstvu měl být jeden obránce "veterán", myslím že to hodně pomůže. Věřím tedy, že na vlastní oči jednou uvidím jeho dobrý výkon.

    • Re: Ostrava - Slavia 0:0

      (host)     před 23 lety 26.02.2002 13:31 |  
      0 0

      řekl bych spíš, že za situace, do které Slavii dostalo současné vedení, je to dobrý výsledek. Prostě si budeme muset zvyknout, že "systematická" práce několika posledních let nás přivedla tam, kde jsme, a v současné době máme kádr tak na střed tabulky. Teď se koupili 2 noví mladí hráči, někdo se snad chytne z rezervy, takže pokud jako v předchozích letech neprodáme bez náhrady každéhoo, kdo jen trochu vynikne nad průměr, můžeme se trochu z toho srabu vyhrabat. Na první příčky ale zapomeňme!!!! Takové hvězdy zase nepřišly!!!! V každém případě pánové pozor na nadšení z nákupu Skácela. Je to poněkud předražená náplast za neuvěřitelně diletantskou přestupovou politiku minulého období, která vyvrcholila neuvěřitelnou ostudou s Šestákem. Skácel nám má zacpat ústa. Je opravdu potřeba povzbudit hráče a trenéra Beránka. Vedení a ENIC však šetřit nesmíme. Musíme je neustále hlídat a nenechat se opít jedním rohlíkem.