Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Ženský fotbal

Slávistky zklamaly s Hradcem

Tragický zápas odehrály fotbalistky Slavie na domácím hřišti proti Hradci, když remizovaly pouze 2:2. V bodovém loupení pokračoval Hradec i u juniorek, tento zápas jsme prohráli 1:2.

Zápasový report
Tak tohle se slávistkám vůbec nepodařilo. Po skvělém představení v derby se Spartou přišlo rychlé vystřízlivění. Základní sestava byla hodně pozměněna a to se projevilo negativně. Úvod zápasu jsme sice byli lepší, vytvořili si nadějné šance, ale po čtvrt hodině nastal totální kolaps. Během jedné minuty jsme dostali dvě branky po fatálních chybách v obraně. Tým tím byl naprosto rozhozen a psychicky nalomen. Museli jsme vrhnout všechny síly do útoku a do poločasu nám to přeci jen přineslo malý úspěch v podobě snížení z penalty. Vytvořili jsme si i další šance, ale hlavně pak v závěru poločasu byl Hradec nebezpečnější.
 
Po bouřce v kabině a změnách v sestavě jsme si konečně vynutili trvalejší tlak, jenže hradecký celek hrál velice zodpovědně v obraně, dobře přistupovaly k našim hráčkám a my tak měli problémy se prosadit. Bohužel často jsme chodili středem hřiště, kde to bylo přehuštěné, křídelní prostory jsme tolik nevyužívali. A když už ano, tak jsme zde byli dobře obsazeni a nedokázali rychle přenést hru. I tak si Hradec v útočné fázi prakticky neškrtl, do konce zápasu se nám podařilo pouze vyrovnat i přes velké množství šancí a nastřelená břevna.

Průběh zápasu
5. minuta – Po sklepnutí Hreňové se dostala k centru Zubková, míč se dostal do vápna, kam si nabíhala Ižová a z první vypálila z voleje, ale jen těsně nad bránu.
6. minuta – Budošová prodloužila hlavou na Chlumeckou, která prodloužila ihned na Ižovou, jež v tísni se dostala z nadějného prostoru do zakončení, ale přestřelila.
7. minuta – Hradec zahrál centr do vápna, kde se ocitla Lacinová a dostala se i do zakončení, Zbořilová byla pozorná.
14. minuta – Aktivní Nepokojová přešla přes Hejlovou a v samostatném úniku bez problémů prostřelila naší brankářku. 0:1.
15. minuta – V obraně chybovaly Pincová s Turkovou, čehož využila Nepokojová a podruhé šla sama na bránu, i tentokrát v pohodě zakončila, protože Zbořilová nestihla se vrátit do správného postavení, aby co nejlépe vykryla prostor. 0:2.
24. minuta – Hreňová ze standardní situace přízemním centrem našla ve vápně Zubkovou, která zde zmátla obránkyni, jež jí následně faulovala. Penaltu bez problémů proměnila Chlumecká. 1:2.
27. minuta – Po autovém vhazování se míč dostal ke Krůzové, která nacentrovala do vápna na Chlumeckou, jež ve vyložené šanci minula bránu z blízkosti.
43. minuta – Po centru z pravé strany se do zakončení ze sedmi metrů dostala Hlaváčková, ale Zbořilová skvěle zasáhla.
45. minuta – Další centr do vápna Slavie, tentokrát se v nadějné pozici ocitla Hýlová, ale v poslední chvíli byla odblokována.
55. minuta – Chlumecká se svým důrazem dostala za obranu Hradce, ale z úhlu nastřelila pouze nohy brankářky Scheyerové.
60. minuta – Hreňová zahrála standardní situaci a do zakončení se dostala hlavou Chlumecká, ale mířila mimo tyče.
72. minuta – Ižová z levé strany poslala centr do vápna, kde v hlavičkovém souboji byla Chlumecká, brankářka Hradce vyběhla a chtěla chytit míč, to se jí nepodařilo a míč se dostal k Holečkové, která ihned z první trefila opuštěnou bránu. 2:2.
83. minuta – Ve vápně se k míči dostala Holečková a z voleje obloučkem trefila břevno.
84. minuta – Hreňová zahrála standardní situaci, míč se dostal za obranu k Benýrové, která se snažila přehodit brankářku, ale v tísni mířila mimo bránu.
 
Ohlas trenérů
„Zápas jsem jako trenér prokaučoval, protože jsem experimentoval se sestavou. Tím se všechno rozhasilo a když jsme to vrátili do normálu, tak bylo pozdě a nevyrovnali jsme se s tím celé utkání. Druhou půli jsme sice měli převahu, Hradec jsme nepustili za polovinu, ale neustále jsme doháněli manko a nepodařilo se nám více skórovat, i když šance jsme měli. Jenže jsme byli psychicky rozhozeni, přes týden se musíme dát do kupy,“ řekl trenér Slavie Petr Čermák.
 
„Viděli jsme zajímavý zápas. Pro nás to byla na jaře premiéra, Slavia už odehrála dva zápasy. Trochu nás vyděsili výsledkem se Spartou, na druhou stranu to asi byla výhoda v tom, že nás asi trochu podcenili. Remíza je spravedlivá, první poločas jsme byli lepší, druhý zas Slavia. Bohužel se hrálo moc tvrdě,“ uvedl trenér Hradce Jiří Hruška.

Představeny další nové hráčky
V základní sestavě nastoupily hned tři nové hráčky, které jsme v minulých dnech přivedli do Slavie. Z rozpadnutého Kladna přišla brankářka Marcela Zbořilová, která ve Slavii před rokem působila. Do obrany ze stejného klubu přišla Denisa Turková. A z Vrchlabí ještě útočnice Marcela Krůzová, která v uplynulých letech hostovala v Hradci Králové.
 
Nepříjemnost zápasu? Zranění
Pro oba celky bylo utkání smolné z pohledu zranění. Nejdříve musela odstoupit Lucie Šmahelová, která shodou okolností v Hradci hostuje ze Slavie. Zranění achilovky bylo tak závažné, že musela být zavolána záchranka. Na naší straně čtvrt hodiny před koncem musela střídat Gabriela Chlumecká. Podle všeho má výron a stav je tak závažný, že je akutně ohrožen start v derby se Spartou za týden.

Slavia – Hradec Králové 2:2 (1:2)
Sestava Slavie: Zbořilová – Zubková, Hejlová (41. Králová), Turková, Pincová (46. Přibyslavská) – Hreňová, Holečková, Budošová, Ižová – Chlumecká (75. Benýrová), Krůzová (46. Voňková)
Branky: 24. Chlumecká z pen., 72. Holečková – 14. a 15. Nepokojová
 
 
Juniorky, hráno 2x40 minut
Zápasový report
I juniorkám se nevedlo, přestože nastoupily v silné sestavě. Úvod zápasu byl však nadějný, po šesti minutách se prosadila Čmakalová, když dorazila pokus Krůzové. Vytvářeli jsme si i další šance, ale koncovka byla špatná. Proto se ozval Hradec a po nedůrazné hře v obraně se uvolnila Kočovská a před brankářkou úspěšně zakončila.
 
Ve druhém poločase se hrálo na obě brány, více příležitostí měly slávistky, chtěly rozhodnout, ale přes pozornou obranu Hradce se nedařilo prosadit. A když už, tak koncovka byla velice špatná. A jak se říká, nedáš - dostaneš, to se potvrdilo i tady. V závěru utkání po chybě Chlastákové se míč dostal do vápna, kde se Lacinová obtočila kolem Králíčkové a chladnokrevně zakončila. Přes závěrečný tlak se nepodařilo vyrovnat.

Slavia – Hradec Králové 1:2 (1:1)
Sestava Slavie: Zbořilová – Pincová – Králíčková, Tománková, Feixová – Marková (52. Kaplanová), Tesková, Benýrová – Nováková, Krůzová (44. Chlastáková, 78. Cibulková), Čmakalová
Branky: 6. Čmakalová – 19. Kočovská, 68. Lacinová

Komentáře (0)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)