Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Ženský fotbal

Derby žen skončilo 1:1

Dramatické a nervydrásající derby Slavia - Sparta skončilo spravedlivou remízou 1:1. Do vedení se dostaly slávistky díky krásné střele Chlumecké, vyrovnat se podařilo Spartě po přísně odpískané penaltě, úspěšná byla Petra Bertholdová.

Zápasový report
Velice vyhecované střetnutí dnes diváci mohli vidět v Edenu na umělé trávě. Sparta byla jasný favorit, v dosavadním průběhu neztratila ani bod. I úvod tomu napovídal, opticky měla Sparta o něco více ze hry, ale do zakončení se nedostala, slávistická obrana pracovala pozorně. Přibližně po čtvrt hodině hry se však svým důrazem a nasazením začaly prosazovat slávistky, dobrým napadáním jsme donutili hosty k chybám a během pár minut jsme si vytvořili tři velké příležitosti ke skórování, využili jsme však pouze jednu. Sparta se dokázala zvednout v závěru, kdy po odpískané penaltě vyrovnaly. Poslední minuty byly hlavně o nervech. I rozhodčí zápas raději ukončila o pár sekund dříve.
 
Druhý poločas byl hlavně v úvodu o tlaku Sparty, která začala hrát jinak, byla více důraznější a vynutila si převahu, často jsme v této fázi ztráceli míče. Tato fáze hry trvala asi do sedmdesáté minuty, sparťanky útočily, slávistky se převážně bránily. Posledních dvacet minut byl opět hodně hektický, o své výhře mohly rozhodnout oba celky. Nakonec po zásluze skončilo utkání remízou, což v konečném zúčtování má pro Slavii dílčí úspěch.

Průběh zápasu
15. minuta – Sparťanská brankářka Pincová špatně odkopla, míče se zmocnila Budošová a chtěla ihned vystřelit na bránu, ale bohužel trefila pouze vracející se Pincovou.
16. minuta – Po standardní situaci se odražený míč dostal za vápno k Přibyslavské, která prudce vystřelila, ale mimo tyče.
18. minuta – Sparta se dostala do brejku, z levé strany se řítila na naší brankářku Šmeralová, naštěstí trefila pouze vyběhnutou Taušovou.
22. minuta – Podařilo se nám přečíslit hostující obranu, z pravé strany se uvolnila Benýrová a šla sama na Pincovou, která špatně vyběhla, u míče byla dříve Benýrová a přehodila brankářku, bohužel míč skončil pouze na tyči.
23. minuta – Benýrová po pravé straně se dostala k vápnu, přízemním centrem vracela na hranici vápna, Budošová přenechala na volné Chlumecké, která po zpracování přesně k tyči otevřela skóre zápasu. 1:0.
27. minuta – Po standardní situaci Sparty jsme se dostali do rychlého brejku, Ižová z levé strany ihned poslala centr na střed hřiště, obránkyně Sparty chybovala a Chlumecká tak šla sama na Pincovou, její střela z vápna skončila pouze na tyči.
29. minuta – Kladrubská zahrála standardní situaci z pravé strany, míč nikým netečovaný skončil na tyči slávistické brance.
35. minuta – Šmeralová ve vápně spadla po kontaktu s Budošovou a byla nařízena penalta. Nikomu ze sparťanek se nechtělo, nakonec vzala na sebe zodpovědnost Bertholdová a vyrovnala střelou na opačnou stranu, než se vydala brankářka Taušová. 1:1.
60. minuta – Po standardní situaci, kterou zahrála Hejlová, se po závaru k zakončení dostala Chlumecká, ale mířila mimo tyče.
61. minuta – Po pravé straně se přes obranu dostala sparťanka Lucie Martínková, z úhlu vystřelila, ale Taušová pohotově vyrazila. Z rohu, který rozehrála Sparta nakrátko, zkusila z pravé strany vystřelit levačkou Kladrubská, ale jen do náruče slávistické brankářky.
69. minuta – Kladrubská zahrála standardní situaci, míč už chytala Taušová, ale neudržela ho, v pádu se ihned snažila dorazit Mocová, ale naštěstí zpět do náruče naší brankářky.
74. minuta – Budošová zahrála standardní situai z 22 metrů, ale pohotová Pincová chytla.
75. minuta – Sparta provedla rychlý přechod do útoku, Došková už se řítila sama na bránu, ale vracející se Přibyslavská skvěle odebrala protihráčku o míč.
83. minuta – Holečková šla po pravé straně sama, chtěla ještě nahrát do středu hřiště Voňkové, ale obrana Sparty nebezpečí zažehnala.
83. minuta – Míč se dostal k Hreňové, která poslala centr do vápna, kde Budošová prodloužila na volnou Chlumeckou, která sama před bránou střílela z první, bohužel těsně vedle.
84. minuta – Slávistky provedly pěknou kombinaci na jeden dotek, Holečková na Voňkovou, ta na Ižovou, která z vápna střílela, ale nad bránu.
85. minuta – Lucie Martínková se po chybě naší obrany řítila sama na bránu, ale při pokusu obstřelit Taušovou zakončila těsně vedle tyče.

Moment zápasu
Hodně tekly nervy na obou stranách po dvou situacích. Nejdříve hodně nadávala slávistická strana a to v 35. minutě, kdy se do vápna dostávala Šmeralová a po drobném kontaktu s Budošovou spadla. Podle některých to neměla být penalta, z lavičky těžko soudit, ale dá se říct, že to bylo velice přísné.
Druhým momentem byla situace asi ze 40. minuty, kdy šla téměř sama na bránu Mocová, v závěsu měla Hejlovou a pak zaškrtla o její nohy a Mocová spadla před vápnem. Rozhodčí odpískala, ale neudělila kartu. Podle všeho kompenzovala penaltu, ale v tomto případě asi měla být udělena červená, přinejmenším žlutá.
Z mého pohledu, i když asi někteří budou tvrdit úplně něco jiného, došlo k poškození obou týmů. V prvním případě penalta neměla být odpískána, v druhém případě měla být Hejlová vyloučena.

Remíza? Je to úspěch
Možná že to příliš lidí neví, ale remíza se Spartou je velice cenná. Po 21 měsících jsme konečně se Spartou uhráli alespoň bod. Poslední úspěch se datuje k 12. červnu 2004, kdy jsme porazily našeho věčného soka 2:0 a udělali tak důležitý krok k mistrovskému zápasu. Od té doby bylo sehráno celkem pět zápasů a ze všech jsme s porážkou. Odveta je na programu za jedenáct dní na Strahově.
19. 6. 2004 – Sparta – Slavia 1:0
18. 9. 2004 – Slavia – Sparta 1:3
27. 3. 2005 – Sparta – Slavia 3:0
11. 6. 2005 – Slavia – Sparta 1:2
18. 6. 2005 – Sparta – Slavia 4:2

Ohlas trenérů
„Po dlouhé době jsme viděli kvalitní zápas, Sparta byla favoritem i díky plno reprezentantkám. Vytvořili jsme si více šancí, ale na to se nevítězí. Zápas byl ovlivněn penaltou, která podle mého názoru nebyla. V závěru jsme mohli strhnout vítězství na svou stranu, i když jsme také mohli inkasovat. Remíza je pro nás tentokrát asi spíše zklamáním, na druhou stranu je dobré, když se Spartou se neprohraje,“ řekl k zápasu trenér Slavie Petr Čermák. Druhý poločas už z naší strany nebyl tak povedený jako první část. „Druhou půli jsme nedokázali podržet balon, odkopávali, byli jsme málo agresivní, takže nás Sparta opticky přehrávala. Ale v závěru jsme byli lepším celkem,“ myslí si Čermák.

„Utkání skončilo po zásluze remízou. Mě jako trenéra zápas nenadchl, oba týmy udělaly v obraně neskutečně mnoho chyb a útočnice zahazovaly vyložené brankové příležitosti. Kdyby zápas skončil 4:4, tak by se nikdo nemohl divit. Jsem překvapen, že reprezentantky na obou stranách měsíc před kvalifikačním zápasem se Švédskem se samy dostávaly do stresových situací. I některé reakce byly zbytečné, když nešlo o play-off. Slavia se zaslouženě ujala vedení, měli jsme i štěstí, když soupeř nastřelil dvakrát tyč. Pak jsme se dostali dvakrát za obranu, jednou z toho byla penalta, podruhé jsme špatně zakončili sólo. Druhý poločas byl z naší strany lepší, ale v defenzivě jsme nadále dělali chyby. V závěru měla velkou šanci Martínková,“ řekl k zápasu trenér Sparty Dušan Žovinec.

Slavia - Sparta 1:1 (1:1)
Sestava Slavie:
Taušová - Přibyslavská, Hreňová, Hejlová, Zubková (64. Bottová) - Benýrová (70. Holečková), Králová, Budošová, Ižová - Chlumecká, Voňková (87. Tesková)
Sestava Sparty: Pincová - Martínková I., Bertholdová, Matysová, Kladrubská - Martínková L., Šmeralová, Jedličková, Mouchová (62. Ringelová)  - Došková, Mocová
Branky: 23. Chlumecká - 35. Bertholdová z pen.
ŽK: 34. Budošová, 66. Bottová - 15. I. Martínková, 75. Kladrubská, 76. Jedličková
Diváci: 100

Fotografie:

Komentáře (7)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Derby žen skončilo 1:1

    (host)     před 19 lety 17.03.2006 11:43 |  
    0 0

    no jo slavistky zase breci,ze to penalta byt nemela! kdyby jste to aspon umeli vsichni z te slavie priznat,ale to ne vy se vsichni citite hrozne dotceny! chtelo by to vic hrat nez kecat,ale tak vy uz jiny nebudete!!! hlavne Andy ta porad keca a na hristi nebyla videt! jo vlastne v jeden moment kdyz udelala tu penaltu jinak uplne neviditelna! jinak preju krasny den......

    • Re: Derby žen skončilo 1:1

      (host)     před 19 lety 17.03.2006 11:52 |  
      0 0

      my jsme pani šmerdu taky neviděli...jooo, vlastne jo, jak ve vapne netrefila balon, promachla a upadla...

    • Re: Derby žen skončilo 1:1

      (host)     před 19 lety 17.03.2006 12:47 |  
      0 0

      Tak sakra, uz toho spartani nechte. Proc se stale ohanite tim, ze Slavie porad breci, Vy byste taky breceli a mozna i vic. Priznejte si, ze hrajete tuzku, na to, ze jste skoro komplet narodak, tak by ten vykon mel vypadat jinak. A priznejme si, ze krome vymyslene penalty jste meli maximalne dve sance z kterych jste mohli skorovat. Holt, jste narazili na soupere,ktery Vam byl rovnocennym parnerem, chvílema byl lepsi. Hlavne, ze trenujete 4x týdne, asi málo, aby jste Slavii porazili. Holt, Vám pan Zovinec bude muset na Sparte zaridit profi smlouvy a budete trenovat, trenovat. Pak mozna, no, uvidime.

      • Re: Derby žen skončilo 1:1

        (host)     před 19 lety 17.03.2006 14:56 |  
        0 0

        hahaha..no jo Slavie hrala vyborne! to bylo evidentni! kazdej zapas se hold nevydari! hlavne,ze vase hvezdy trenuji poctive!!!!! nema cenu tohle vubec komentovat!!!

  2. Re: Derby žen skončilo 1:1

    (host)     před 19 lety 17.03.2006 12:00 |  
    0 0

    ty vole tady se to dobre husti...

    • Re: Derby žen skončilo 1:1

      (host)     před 19 lety 18.03.2006 16:41 |  
      0 0

      to je síla oni se snad milují(nebylo by to mezi ženami ve fotbale něco nového) že ?jen do sebe!!

  3. Derby žen skončilo 1:1

    (host)     před 19 lety 20.03.2006 14:08 |  
    0 0

    No pěkně se do sebe obouváte. Pro nestranného-ten se alespoň pobaví a zasměje. Dobře se to čte. Myslím, že se rozhodne až v červnu. Tak fotbalu zdar!