Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Ženský fotbal

Slávistky nestačily na Dánky

Fotbalistky Slavie sehrály přípravný zápas proti kvalitnímu dánskému týmu. Moc se nám nedařilo, ale je to pouze příprava. V utkání jsme si zkoušeli různé herní varianty pro ligu.

Zápasový report
K tomuto zajímavému zápasu jsme přistoupili opravdu přátelsky. Proti silnému soupeři jsme si vyzkoušeli různé herní varianty a zvláště v prvním poločase se nám nedařilo udržet míč proti velice aktivně hrajícím Dánkám. Díky jejich neustálému napadání jsme se při rozehrávce dostávali pod tlak
 
Ve druhém poločase jsme přeskupili řady a hned to bylo lepší. Soupeř se nedostal do tolika šancí a s postupem času jsme se začali více prosazovat i my. Bohužel v závěrečné fázi jsme nedokázali zachovat chladnou hlavu, takže se Dánky většinou v pohodě ubránili.
 
Průběh zápasu:
6. minuta – Hejlová se dostala do střetu s protihráčkou, ale nepískalo se. Odražený míč se dostal k dánské hráčce, která se ocitla sama před Taušovou a v pohodě jí překonala. 0:1.
16. minuta – Králová přiťukla Budošové, která ve vápně přihrála volné Přibyslavské, jež však v zakončení trefila pouze brankářku.
20. minuta – Na hranici vápna po střetu se Zubkovou upadla protihráčka a rozhodčí odpískal penaltu. S následným proměněním nebyl žádný problém. 0:2.
29. minuta – Dánský celek podnikl rychlý brejk, obrana byla přečíslena. Z pravé strany následoval centr do vápna na zcela volnou spoluhráčku, pro kterou nebyl problém obstřelit Taušovou. 0:3.
64. minuta – Zaváhání naší brankářky, kdy nedokázala pořádně zpracovat míč, který jí odskočil a protihráčka toho využila a skórovala. 0:4.
67. minuta – Po standardní situaci, kterou zahrávala Hejlová, prodlužovala Budošovou hlavou za obranu soupeře, k míči se dostávala Přibyslavská, ale byla faulována vybíhající brankářkou. Následnou penaltu bez problému proměnila nejmladší hráčka na hřišti Voňková.
76. minuta – Po odraženém míči se k zakončení dostala Přibyslavská, ale neprostřelila hostující gólmanku.
 
Absence v zápase
Hned pět hráček nám chybělo v kádru. Nejvíce rozhodně kapitánka Gabriela Chlumecká. Dále jsme nemohli počítat s Dagmar Hreňovou, Šárkou Holečkovou, Marcelou Krůzovou a Lucií Teskovou.
 
Zajímavý moment
Možná to ani moc lidí neví, ale po hřišti se na slávistické straně pohybovala fotbalistka roku 2005! Nebyla to žádná z českých hráček, nýbrž naše střední záložnice Andrea Budošová! Na Slovensku tak poprvé vyhrála tuto anketu. Takže blahopřejeme.
 
Soupeř? To je kvalita!
Dánský celek byl opravdu velice kvalitní. Takovým stylem nehraje u nás v lize žádný celek. Hráčky jsou většinou profesionálky či poloprofesionálky. V letošní sezoně v dánské jsou prozatím na třetím místě. Loňský rok se umístili na čtvrtém místě. Před dvěmi lety skončili na druhém místě a o rok dříve byli dokonce dánští mistři.
 
Slavia – Skovlunde I.F. 1:4 (0:3) - hráno 2x40 minut
Sestava Slavie: Taušová – Zubková (61. Pincová), Hejlová, Pincová (41. Petranová) – Benýrová (41. Kaplanová), Králová, Přibyslavská, Bottová (58. Benýrová) – Budošová – Voňková, Seberte (41. Šeranová)
Branky Slavie: 67. Voňková z pen.

Komentáře (2)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky nestačily na Dánky

    (host)     před 19 lety 09.03.2006 11:34 |  
    0 0

    Richi,

    dovol mi upravit trochu jedno z tvých tvrzení o fotbalistce roku 2005. Nemám nic proti Andy, naopak je to fotbalistka s velkým "F" která by si takové ocenění zasloužila a moc jsem jí to přála, ale tvé tvrzení není zcela pravdivé. Andy byla součástí vyhlášené jedenáctky roku 2005. Mají anketu jinou než je obvyklé v ČR a tak se "fotbalistkou roku" stane ten kdo v té 11ce roku (volí se dle postů) má nejvíce nominací a to bohužel Andy nebyla. Anketu vyhrála Katarína Dugovičová ze Slovanu Duslo Šala. Pokud to chceš dopodrobna, tak se Andrea podle počtu hlasů umístila až na 6. místě. Mimo to, to nebyla její první nominace v jedenáctce roku jak píšeš, objevovala se tam již v minulosti. Pro ucelenou informaci složení slovenské jedenáctky roku bylo následující: Gazdíková – Matysová – Mackovičová, Kolenová , Jarošová – Petrušová, Budošová, Fedorková, Králiková – Strožová, Dugovičová
    S pozdravem
    BS

    • Re: Slávistky nestačily na Dánky

      Richi (admin)     před 19 lety 09.03.2006 11:42 |  
      0 0

      Aha, tak to diky za objasneni, byl jsem tedy mystifikofan, sorry.