Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Ženský fotbal

Slávistky reprezentovaly!

Hned pět fotbalistek Slavie o tomto víkendu plnilo reprezentační povinnosti. A dvě mladé fotbalistky se představily úplně poprvé a rozhodně nezklamaly!

V Blšanech se konalo společné soustředění reprezentačního áčka a 19. Za první tým nás reprezentovala Gabriela Chlumecká a Kateřina Hejlová, v devatenáctce byly Veronika Přibyslavská, Veronika Pincová a Pavla Benýrová.
 
„Bylo to skvělé, moc se mi tam líbilo,“ svěřila se Veronika Pincová. Pozitivní pocity měla i druhá nová hráčka v reprezentaci, Pavla Benýrová. „Být v reprezentaci je odměna za práci, kterou fotbalu věnuji. Splnil se mi tak dětský sen hájit barvy naší země. Navíc jsem poznala nové lidi. Bylo super, že jsem tu mohla být.“
 
V pátek se konaly kondiční testy, které nebyly vůbec jednoduché. „Bylo to opravdu náročné, hodně jsme běhaly. Ale dalo se to zvládnout,“ uvedla Pincová. Všechny naše mladé hráčky si zde vedly opravdu dobře. „Patřily mezi lepší polovinu v kádru, což svědčí o dobré trénovanosti,“ řekl trenér Miloslav Veselý.
 
Obě naše hráčky si zahrály v sobotním i nedělním zápase proti reprezentačnímu áčku. „První zápas mě hodně překvapil. Doufala jsem, že uhrajeme aspoň remízu, ale nakonec jsme vyhrály. Druhý zápas byl horší, moc nám to nešlo, áčka hrálo lépe,“ prozradila Pincová. Její spoluhráčka se pokusila zhodnotit svůj výkon. „Překvapivě jsem nebyla moc nervózní, se spoluhráčky jsem si rozuměla a přestože to bylo proti silnému soupeři, tak to byl spíše bojovný zápas. Na těžkém terénu jsme to zvládly dobře,“ okomentovala Benýrová.

Pavla Benýrová se v sobotním zápase dokonce prosadila střelecky! „Měla jsem docela štěstí, brankářka Pincová špatně rozehrála míč, ten skákal kolem vápna, tak jsem vystřelila, ale trefila to jakoby dvojkopem. Míč se pak pomaličku doplachtil do brány. Byla to pěkná euforie, první zápas a hned gól,“ usmála se.
 
A co říká dále trenér reprezentační devatenáctky Miloslav Veselý?
_Pincová, Přibyslavská i Benýrová patří do kádru, ale je třeba je ještě více začlenit. Uvidíme dále, jak se vše bude vyvíjet v lize a jak na tom budou všichni zdravotně. V zápasech se to těžce hodnotí, byl těžký terén. V prvním zápase jsme vyhráli, kdy jsme proměňovali šance. Dnes však áčko bylo lepší, taky se lépe obulo. Pincová v defenzivě odehrála své, Benýrová bojovala, ale bohužel se moc nedostala do hry. Přibyslavská by potřebovala zvýšit agresivitu v osobních soubojích.“
 
Výsledky:
Sobota: Repre „A“ – Repre „19“ 2:3 (Branky repre 19: Svobodová, Juráková, Benýrová)
Neděle: Repre „A“ – Repre „19“ 4:0 (Branky: 2x Chlumecká, Danielová, Mocová)
 
Oba zápasy se odehrály na velice těžkém terénu, trávník byl promrzlý a v neděli dokonce napadla malá vrstva sněhu. V nedělním zápase si v úvodních minutách vytvořila reprezentace do 19 let několik šancí, ale pak iniciativu převzalo áčko a proměňovalo gólové příležitosti. Suverénní v koncovce byla naše svěřenkyně Gabriela Chlumecká. První poločas nakonec skončil 3:0, druhý už se áčko tolik neprosadilo, i když mělo více ze hry.

Komentáře (8)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky reprezentovaly!

    Skopi     před 19 lety 27.02.2006 11:51 |  
    0 0

    Super holky. Aspoň u těch holek nejsou slávistky přehlíženi tak jak u chlapů slávisti.

    • Re: Slávistky reprezentovaly!

      (host)     před 19 lety 27.02.2006 13:57 |  
      0 0

      Slávisti určitě nejsou přehlíženi!!! Kdyby na to měli, tak v tý repre jsou, ale oni na to nemají, takže mají co?? Smůlu..... Ono by se dalo polemizovat i o účastech v juniorské repre.....

      • Re: Slávistky reprezentovaly!

        kuczik     před 19 lety 27.02.2006 15:00 |  
        0 0

        Zdenek Pospech je lepsi nez Pitak... dej si facku a prober se..

      • Re: Slávistky reprezentovaly!

        Skopi     před 19 lety 27.02.2006 22:15 |  
        0 0

        Správně. Podle mě kdyby tam dal i toho Jarolíma bez zkušeností tak bude platnější než dědeček Poborský.

        • Re: Slávistky reprezentovaly!

          (host)     před 19 lety 28.02.2006 08:26 |  
          0 0

          No jo ubrečený slávististi...... postěžujte si chudinky.... každý vás přehlíží, rozhodčí vám nepřejí, hráče máte skvělý - mohli by hrát v Realu Madrid, ale Brückner je stejně nechce... to je hrozný.... smůla, nehoráznost!!!!

      • Re: Slávistky reprezentovaly!

        (host)     před 19 lety 28.02.2006 08:27 |  
        0 0

        Naprosto souhlasim!!!!!! Slávisti vždy byla ubrečená sebranka. prostě sešívky.....

        • Re: Slávistky reprezentovaly!

          Skopi     před 19 lety 28.02.2006 08:40 |  
          0 0

          Co je na tom ubrečenýho, když řeknu, že je Jarolím a Piták lepší než Poborský? Já myslím, že nic. Pokud jsi ze Sparty tak ti to je jedno pač skoro všichni ti hráči prošli pod Spartou.

  2. Re: Slávistky reprezentovaly!

    (host)     před 19 lety 28.02.2006 16:30 |  
    0 0

    Ono.. Pokud by v repre měli bejt jen nejlepší čeští fotbalisté, tak v ní asi skutečně nemá co dělat nikdo ze současného kádru Slavie - ale ani celé české ligy.

    Pokud se však do repre bere Blažek (2 puštěné goly na zápas průmer v letošní lize!), Poborský (II. česká liga, hra... darmo mluvit), Zelenka, Jun, ... Tak by v ní měli být i Piták, snad i Fořt.

    Ale uvidíme po MS, přijde generační výměna, hráči Blažek, Poborský, Šmicer, Galásek, Nedvěd, Koller a další nejspíše skončí, pak je ovšem otázkou, koho bude Bruckner (pokud mu prodlouží smlouvu?) povolávat - a snad ne pořád Zelenku, Juna a další, co v málo kvalitní české lize hráli tužku a ještě větší hovno hrajou v ještě mín kvalitní lize v Turecku!

    Piták počítám v repre že bude (přece jen bude hrát už v zahraničí a ne ve Slavii), Fořt možná nakonec taky (+ asi Papadopulos)... Čekám, kdy pozvánku dostane Martin Latka (místo Galáska?)