Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Ženský fotbal

Fotbalistky porazily v přípravě Ředice

Fotbalistky Slavie sehrály v sobotu večer první přípravné utkání proti druholigovým Ředicím. Jasnou výhru 7:0 dirigovala kanonýrka a reprezentantnka Gabriela Chlumecká, autorka čtyř branek.

Zápasový report
Branky začaly padat až po čtvrt hodině hry, kdy Budošová z pravé strany přihrála před bránu Chlumecké, která na dvakrát překonala zblízka hostující brankářku. Ještě předtím jsme si vytvořili dvě nadějné příležitosti, jednou střílela Budošová, podruhé Přibyslavská. I Ředice dokázaly zahrozit, po chybách šly dokonce dvakrát samy na Taušovou, ale ta byla bezchybná. Po třiceti minutách se prosadila Voňková, když si dobře naběhla na nahrávku Budošové a z první podél brankářky nekompromisně zakončila.
 
Druhý poločas jsme přidali mnohem více branek. V 52. minutě zahrála Holečková standardní situaci a propálila nejistou brankářku Ředic. O další dvě minuty zahrála Kaplanová roh, který přeletěl vyběhnutou brankářku a pro Chlumeckou nebyl problém hlavou skórovat. A v 57. minutě po krásné kombinaci Budošové s Chlumeckou se naše kanonýrka dostala do vápna a prudkou ranou do šibenice pěkně zakončila. V závěru jsme přidali ještě dvě branky, nejdříve po pěkném přiťuknutí Holečkové šla do vápna Budošová, prudce vystřelila, brankářka jen vyrazila a dobíhající Chlumecká v pohodě dorazila. Sedmá branka padla po centru Kaplanové a hlavičce Budošové.
 
Hodnocení zápasu
V prvním přípravném zápase jsme se ze začátku dostávali pomalu do tempa. Přestože jsme měli územní převahu, střelecky jsme se neprosadili. Nepříjemností byly i časté zbytečné ztráty míče. Stínem je také fakt, že soupeř šel dvakrát sám na bránu, což by se proti druholigovému týmu nemělo stávat. Druhý poločas už byl naší jasnou záležitostí, soupeř hrozil ojediněle a náš celek se snažil neustále útočit. Předvedli jsme několik pěkných kombinací a branky byly také povedené.
 
Moment zápasu
Lucie Voňková, které za pár dní bude čtrnáct let, se poprvé střelecky prosadila ve Slavii. Velký talent, který do Slavie přišel z Teplic, nastoupil v základní sestavě. Měla velkou chuť do hry. Je určitě velkým příslibem a stane se platnou hráčkou. Situace, kdy dala branku, byla opravdu pěkná. Ve vápně se uvolnila a naběhla si na nahrávku Budošové a bez problémů z první podél brankářky poprvé ve Slavii skórovala.
 
Negativum zápasu
Zápas se odehrával na hřišti v Kolíně. Umělá tráva však nebyla připravena, na hřišti byla asi dvoucentimetrová vrstva sněhu. Bylo nám řečeno, že sníh napadl chvíli před příjezdem, ale to bylo vyloučené. Ale i kdyby tomu tak bylo, v době příjezdu už nesněžilo a během té doby mohlo být hřiště odklizeno.
 
Hvězda zápasu
Své kvality opět prokázala nejlepší kanonýrka Slavie Gabriela Chlumecká. Čtyři branky v zápase mluví za vše. Vždy byla na správném místě a často ve spolupráci s Budošovou dělaly problémy hostující obraně. Ale i další hráčky předvedly kvalitní výkon.
 
Ohlas trenéra
„První přípravný zápas se odehrál na těžkém terénu. Nové hráčky v týmu se jeví dobře. Současný fotbal je o rychlosti a důrazu a to vše splňují. Zápas měl svou kvalitu a holky plnily pokyny, které jsme si řekli. Ale stále je to příprava, uvidíme dále,“ prozradil trenér Slavie Petr Čermák.
 
Slavia – Ředice 7:0 (2:0)
Sestava Slavie: Taušová – Zubková (63. Voňková), Hreňová (46. Holečková), Petranová (46. Senette) – Přibyslavská (46. Kaplanová), Králová, Hejlová, Bottová – Budošová – Chlumecká, Voňková (46. Krůzová)
Branky: 17., 54., 57. a 80. Chlumecká, 32. Voňková, 52. Holečková, 88. Budošová

Komentáře (1)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Fotbalistky porazily v přípravě Ředice

    (host)     před 19 lety 13.02.2006 08:22 |  
    0 0

    Hehe. To je prostě Kolínské hříště..:-)) Ale zase bych to stěma centimetrama nepřehánel..:-))