Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Ženský fotbal

Podrobné výsledky ankety ženského fotbalu

O víkendu proběhl čtvrtý ročník Galavečeru mládežnického fotbalu, ženského fotbalu a futsalu. V kategorii žen byly zveřejněny kompletní výsledky, takže si je pojďme shrnout. Dočtete si stručné informace o každé naší hráčce.

Fotbalistka roku 2005
Pořadí prvních tří míst ovládla Sparta, jelikož i Pavlína Ščasná je bývalá sparťanka. Jak je zvykem, šance na úspěch slávistky v této kategorii je prakticky nemožný. Přesto si některé naše hráčky vedly zdatně. Těsně pod stupněm vítězů se umístila Blanka Pěničková, která nyní hostuje v Itálii. Na slušném šestém místě se dále umístila kanonýrka Slavie Gabriela Chlumecká. V konečném pořadí máme i další zastoupení – Kateřina Hejlová, Dagmar Hreňová a premiérově Šárka Holečková.
 
Na anketní lístek se vyplňovalo deset jmen, za první místo hráčka dostala deset bodů, za druhé devět atd. Hlasování se zúčastnili týmy první ligy žen, komise fotbalu žen a trenéři reprezentačních družstev. Jen pro zajímavost, některé týmy tak mohly hlasovat i třikrát, například Brno či Sparta. Žovinec i Veselý jsou v repre, v komisi i v klubu.
 
4. Blanka Pěničková – Pouhých šest bodů za stupni vítězů. Společně s Petrou Bertholdovou ze Sparty se umístila na všech osmnácti platných hlasovacích lístcích. Bohužel na první místě ani jednou, naopak hned čtyřikrát na druhém místě a dvakrát na třetím. Blanka celé jaro odehrála za Slavii a jako vždy patřila mezi nejlepší hráčky. Pravidelně se zapisuje mezi střelkyně a hlavně nahrávačky. V nové sezoně za Slavii stihla odehrát dva zápasy a pak se poprvé ve své kariéře podívala do zahraničí, konkrétně do italského klubu Graphistudio Tavagnacco nedaleko Udine. V prvním zápase se hned dvakrát blýskla vstřelením branky.
 
6. Gabriela Chlumecká – Nejlepší ze současných slávistek. Objevila se na čtrnácti anketních lístcích, jednou na první a jednou na druhém místě. Celkem získala 95 bodů. Ve Slavii působí dva a půl roku a získala jeden titul. V minulé sezoně se stala nejlepší střelkyní týmu a i letos si vede dobře, jedenáct branek jí řadí na první místo společně s Andreou Budošovou. Během své kariéry vyzkoušela německou ligu a dlouhá léta patřila mezi opory Sparty. V reprezentaci patří mezi opory a je bezkonkurenčně nejlepší střelkyní od rozdělení republiky, v 58 zápasech vstřelila 48 branek!
 
19. Kateřina Hejlová – Mezi prvními třemi se neobjevila. Patří mezi kvalitní hráčky, bohužel na podzim často absentovala kvůli zranění. Patří mezi univerzální hráčky, často teď ale nastupuje v obraně. Ve Slavii působí od roku 1999, kdy přišla z Krásné Studánky. V reprezentaci se objevuje na přeskáčku.
 
22. Dagmar Hreňová – Nejstarší hráčka Slavie, ve svých sedmatřiceti letech stále patří do základní sestavy a šéfuje obraně. Během své kariéry nastupovala čtyři roky za reprezentaci.
 
28. Šárka Holečková – Patnáctiletá talentovaná fotbalistka Slavie se umístila sice na posledním místě, ale i zařazení mezi mnohem zkušenější hráčky je úspěch. Její kariéra je teprve v začátku, ale i tak nastupuje pravidelně v základní sestavě Slavie!
 
 
Největší talent roku 2005
Ve Slavii vyrůstají nové slávistické naděje a nebude to dlouho trvat a brzy bychom mohli zde zaútočit na první tři místa. Nejlépe si vedla Šárka Holečková na pátém místě, hned za ní skončila Veronika Pincová. V konečném pořadí se objevily i Veronika Přibyslavská a Pavla Benýrová.
 
Systém hlasování byl trochu odlišný. Volily se pouze první tři nejtalentovanější hráčky, první místo znamenalo pět bodů, druhé tři body a třetí jeden bod. I zde bylo devatenáct hlasujících, i když hlas Krásné Studánky nebyl uznán.
 
5. Šárka Holečková – Ve Slavii působí od svých třinácti let a jakmile jí bylo čtrnáct, hned dostala šanci v prvním týmu. Hned ve svém druhém vystoupení se zapsala mezi střelkyně. V této sezoně je na třetím místě v počtu odehraných minut a s pěti vstřelenými brankami jí patří třetí příčka ve Slavii. Objevila se na třech anketních lístcích, jednou byla první a dvakrát třetí.
 
6. Veronika Pincová – Droboučká šestnáctiletá obránkyně se rychle propracovala mezi pravidelné účastnice základní sestavy. Na jaře sice hrála za B tým, ale po příchodu trenéra Petra Čermáka byla přeřazena do A týmu a postupně dostávala více šancí. Na podzim jí podle počtu odehraných minut patří čtvrté místo. Je to další z velkých slávistických nadějí. Objevila se dvakrát na druhém místě.
 
9. Veronika Přibyslavská – Reprezentantka do 19 let patří mezi stabilní hráčky prvního týmu. Přestože si ještě nepřipsala gól či nahrávku, patří mezi spolehlivé svěřenkyně trenéra. Má velkou důvěru a před sebou slibně se rozvíjející kariéru. Ve Slavii nasbírala druhý největší počet nasbíraných minut. Na lístcích se vyskytla na druhém a třetím místě.
 
13. Pavla Benýrová – Čestný jediný bodík pro ni sice znamená poslední místo, ale i tak platí, že je cenné být mezi vyvolenými.Ve Slavii nastupuje pravidelně na kraji zálohy a kdyby nebyla nemocná, patřila by mezi jednu z nejvytíženějších hráček. V této sezoně vstřelila čtyři branky. V anketě se objevila jednou na třetím místě.
 
 
Trenér roku 2005
Stejný systém jako u talentů roku. Slavia zde získala dvojí zastoupení díky Petru Čermákovi a Daně Jeřábkové. V příštím roce by se měl náš trenér prosadit ještě více!
 
4. Petr Čermák – Novic mezi trenéry ženského fotbalu. Do Slavie nastoupil v dubnu tohoto roku a přinesl čerstvý vzduch do fotbalu. Pro veřejnost není neznámou osobou, pravidelně se účastní Silvestrovského derby. Ve Slavii působil po dobu pět let. V našem kádru má jen ty největší ambice, chtěl by tedy získat titul a vybudovat silný tým. Objevil se na čtyřech anketních lístcích, jednou byl první, dvakrát druhý a jednou třetí.
 
8. Dana Jeřábková – Čestné poslední místo pro jednu z mála trenérek v ženském fotbale. Ve Slavii působí ve funkci asistentky trenéra. V létě ukončila bohatou prvoligovou kariéru a odešla na hostování do Mladé Boleslavi. I přesto stíhá se angažovat ve Slavii. Objevila se jednou na třetím místě.


Fotografie z vyhlášení si můžete prohlédnout na fotbal.cz - ZDE. Podrobné výsledky ženských kategorií naleznete ZDE.

Komentáře (0)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)