Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

O Slavii

Proběhla autogramiáda týmu

Dnes se od pěti hodin konala druhá velká slávistická autogramiáda se všemi hráči Slavie. Zájem fanoušků byl opravdu velký, naše redakce nechyběla, takže si můžete prohlédnout plno fotografií a ohlasy zúčastněných hráčů a fanoušků. Aktuálně si prohlédněte fotografie z autogramiády!

Velký dav vtrhl do velkého sálu ve Slovanském domě krátce po páté hodině odpolední. Natěšení fanoušci se rozutekli k jednotlivým hráčům, kteří se nestíhali podepisovat. Někteří si několik kartiček podepsali dopředu, takže se vyhnuli počátečnímu náporu. často se všichni podepisovali na dresy, šály, do deníčků, na ruce, na kousky papírků, plakáty apod.
 
Ozdobení sálu bylo fantasticky připravené. Nad hlavami byl velký slávistický dres, všude kolem visely napodobeniny míčů, každý hráč měl za sebou stojan se svým dresem, všichni byli oblečeni do tréninkových triček. U vchodu si lidé mohli nakoupit repliky za zvýhodněnou cenu, plakáty či vstupenky na derby.
 
Celou akci uváděl komentátor české televize Lukáš Přibyl. Fanoušci mohli soutěžit o drobné ceny, jako klíčenku, propisky či malé voňavé dresíky. Výhru si však každý musel zasloužit, buď se dělaly nožičky s míčem či dokonce hlavičky. Dále probíhala vědomostní soutěž, např. kdo je nejlepší střelec, kdy jsme naposledy porazili Spartu apod.
 
Hráči? Spokojenost
Hráči byli s akcí spokojeni. „Líbilo se mi, jak to bylo dobře zorganizované, mělo to dobrou úroveň hodnou Slavie. Překvapil mě i nápor lidí, tolik jsem jich neodhadoval,“ svěřil se Miroslav Holeňák, který se zúčastnil i loňské autogramiády na Smíchově. „Loni to taky bylo kvalitní, ale teď to bylo lepší, na vyšší úrovni,“ uvedl. Se zvoleným prostředím byl potěšen. „Překvapilo mě, jak to tady bylo vše připravené. Jen mě mrzí, že bylo málo kartiček, na hodně lidí se nedostalo,“ zasmutněl. Nápor byl opravdu velký, což asi nikdo nečekal. Odhadem přišlo 500 fanoušků! Holeňák podobné akce nikde jinde nepamatuje. „Na takové úrovni jsem to zažil až ve Slavii, jinde jsme se třeba setkali s fanoušky, ale nebylo kompletní mužstvo,“ dodal závěrem.
 
Podpisovou premiéru takového formátu poprvé zažil David Hubáček. „No bylo to výborné, něco podobného jsem nezažil,“ řekl s nadšením. I on takovou návštěvu nečekal. „To jsem fakt nečekal, mile mě to překvapilo,“ doplnil. „Bylo to pěkné, líbilo se mi to. Dobře se to zorganizovalo,“ vyřkl chválu. Podepsat takové množství či jiných suvenýrů dá hodně zabrat, každého by určitě za chvíli bolela ruka. „Nejsem na to zvyklý, takže asi budu muset hodně trénovat,“ uvedl s úsměvem. Na nějaké netradiční místa se podepisovat nemusel. „To ne, jen kartičky, plakáty apod.,“ uzavřel.
 
Fanoušci? Taktéž spokojeni
Jedním z návštěvníků autogramiády byl i pravidelný návštěvník našeho webu. „Pěkná autogramiáda, dobře organizovaná. Probíhaly zajímavé soutěže a v jedné jsem dokonce vyhrál klíčenku, takže spokojenost,“ prozradil Erik Hoffmann. A za copak asi vyhrál klíčenku? „Bylo to za nožičky,“ pousmál se. Měl jich udělat patnáct, což hravě zvládl. Této soutěže se zúčastnil i postižený fanoušek a dokonce si vytvořil osobní rekord tří nožiček, za což dostal zákonitě odměnu. Cílem většiny lidí bylo získat podpis od všech hráčů. „Konkrétně mi to bylo jedno, ale mám celé mužstvo, takže paráda,“ uzavřel Hoffmann.
 
Veskrze všichni fandové byli spokojeni, další z nich, Radek Kymlička. „No super, byl jsem poprvé a jsem fakt rád, že jsem nechyběl,“ řekl s nadšením. „Je dobře, že se to koná, hlavně kvůli slávistům,“ pokračoval. „Organizace byla dobrá, jen jak nás tu bylo hodně, tak byla trochu tlačenice,“ trochu zasmutnil. Radost do tváře mu vrátil jeho úlovek. „Mám úplně všechny, nikoho jsem si nenechal ujít. Jen u některých nemám kartičky.“
 
Rozhovor s moderátorem Lukášem Přibylem
Jak se ti líbila autogramiáda?
Autogramiáda byla super, překvapilo mě, kolik tady bylo lidí, protože to bylo ve Slovanském domě v krásném prostředí, ale relativně nepřístupné z ulice. Lidé se o tom mohli dozvědět pouze z webu nebo z médií, takže mě překvapilo, kolik dorazilo lidí a s jakou pohodou to proběhlo. 
 
Jaké bylo moderovat tuto akci?
Perfektní, všichni lidé tady byli v pohodě, jak trenér, hráči, tak fanoušci, mají fotbal rádi. Nikdo se nebál odpovídat. Není takový to stresový po zápase, kdy třeba ptát se po prohraném zápase na důvody… Bylo to hrozně uvolněné, hráči odpovídali celou větou, takže jsem spokojený, že to bylo třeba i lepší než po zápase.
 
Soutěžní otázky jsi jen tak vymýšlel, nebo jsi je měl připravené?
Byly to otázky, co mě bezprostředně napadly, člověk nemohl předpokládat, jak se to tu bude vyvíjet. Dozvěděl jsem se o tom, že tu budu moderovat včera a dneska jsem sem přijel těsně před zahájením. Otázky jsem víceméně čerpal z tiskové zprávy Slavie, takže to bylo dílo okamžiku.
 
Překvapilo tě, jak jsou lidé znalí?
Jo, byli znalí, například jeden 9-ti letý kluk, věděl, kdy Slavie vyhrála Pohár čMFS, kdo dával góly, znal historii a prakticky se v tom roce narodil, když to přeženu. Ale naopak mě překvapili hráči, kteří nevěděli, kdo dal vyrovnávací gól v posledním derby (Pozn. autora: věděl to až třetí hráč, nejdříve netušil Michal Švec, následně ani Martin Latka. Vše napravil Stanislav Vlček. Střelec Karel Piták se díval na provinilce vražedným pohledem).I když chápu, že ti hráči asi nevěnují statistikám takovou pozornost, jsou tu především, aby hráli, ale derby je svátkem, takže mě to překvapilo.
 






Komentáře (0)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)