Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Rozhovory

Stanislav Vlček: Vyhrajeme 3:2!

Do derby vstoupí Slavia s kapitánem Stanislavem Vlčkem a i na něho se bude spoléhat, aby vstřelil branku, která by třeba mohla znamenat tři body. „Je jedno, kdo dá gól, ale a? je to slávista a znamená tři body,“ uvedl Vlček.

„V kabině se na tento zápas všichni těšíme, jdeme s cílem získat tři body, je to pro nás povinnost, hrajeme doma. Chceme potvrdit body z Mostu v domácím zápase se Spartou a minimálně zůstat na dostřel špičce tabulky," prozradil na úvod slávistický útočník.
 
Je tento zápas více vyhecovaný?
Každý ví, že tento zápas je specifický, ale věřím, že k tomu přistoupíme jako k normálnímu zápasu, protože spíš by nás to svazovalo, kdyby se to bralo jako zápas roku. Má to specifika, je to nejsledovanější zápas ligy, je to tradice, musíme to brát jako další ligový zápas, který se pokusíme zvládnout. Kdyby to tak nebylo, svazovalo by nám to nohy. Nesmíme se z toho podělat, že je to Sparta. Přistoupíme k tomu jako k posledním zápasům.
 
Kdo je podle tebe favoritem?
Na tento zápas se každý koncentruje na sto a více procent. V minulém derby jsme po sérii porážek dokázali utkání zremizovat, předvedli jsme dobrý výkon a navíc Sparta byla favorit. Teď se jasný favorit určit nedá.
 
Nemůže v tom hrát roli, že mají nového trenéra?
V posledních dvou zápasech u hráčů bylo vidět, že jezdí po zadku. Je to ale normální, každý s příchodem nového trenéra bojuje. Je to nová motivace pro všechny hráče dostat se do základní sestavy a hlavně pro ty, kteří za předchozího trenéra nehráli. V tomhle zápase však nerozhoduje, zda mají nového trenéra.
 
Pomůže vám, že máta na Spartu dva body náskok? Většinou to bylo obráceně.
Já doufám, že tento náskok ještě o tři body zvýšíme. A nevím, zda je to výhoda, je to také o štěstí a třeba o jednom gólu. Uvidíme, komu bude přát víc.
 
A kdo ho dá?
Byl bych rád, kdyby nějaký slávista a je jedno, kdo, hlavně aby byl tříbodový.
 
Odkoukal jsi něco od Henryho?
No odkoukal, ale nenaučil (smích).
 
Sparta tě dala dost gólů, myslíš, že to utkání bude hodně ofenzivní?
Myslím, že jo. Sparta dozadu hrát nebude. Griga jim bude vštěpovat útočnou hru a my určitě taky žádného zanďoura hrát nebudeme. Věřím, že to bude dobrý zápas pro diváky, hodně ofenzivní. A může padnout hodně gólů.
 
Václav Petrák je velký antispar?an, hecuje vás nějak, má nějaké prupovídky?
Prupovídky má na Spartu celý rok. Asi by byl jeden z nejšťastnějších lidí na Strahově, kdyby se nám Spartu podařilo porazit.
 
Jsou některé prupovídky publikovatelný?
No to nejsou (smích). Ale ne, je to v rámci hecování.
 
Víš, kdy Slavia naposledy Spartu porazila?
Bylo to někdy v roce 99, nepočítám-li pohár. Už je to hodně dlouhá doba. Je čas to změnit.
 
Pod vedením kapitána Vlčka …
To vůbec ne, tak to nebereme. Patrik Gedeon je kapitán, nástupce je Karel Piták, oba jsou ale mimo. Třetí na řadě jsem já. To vůbec nerozhoduje, teď jsme se dostali z útlumu po Anderlechtu, kdy zklamání bylo obrovské. Věřím, že zápasy, které jsme odehráli, měly úroveň a podařilo se nám je dotáhnout do tříbodového konce. Třeba v Olomouci, Plzni či Příbrami se nám to nepodařilo. Teď to zvládneme.
 
Může být výhoda, že jste v týdnu nehráli oproti Spartě?
Těžko říct, mě osobně vyhovovalo, když jsme hráli středa neděle. Neměl jsem s tím problémy. Výhoda to určitě nebude, mužstva jsou dostatečně trénovaný.
 
Slavii chybí Piták, Spartě bude chybět Slepička, kdo je více oslaben?
Myslím, že Karel je u nás větší autorita, než Slepička, který je tam krátce. Karel táhne Slavii druhým rokem, určitě to pro nás bude větší oslabení.
 
Jaký máš tip na výsledek?
Věřím, že vyhrajeme 3:2. Bude to o tom jednom gólu.

Foto: Šárka Zavadilová

Komentáře (3)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Stanislav Vlček: Vyhrajeme 3:2!

    (host)     před 19 lety 21.10.2005 10:08 |  
    0 0

    Teda nevim, ale uz me ty kecy o tom ze ten zapas musi brat jako kazdy jiny zacinaj stvat! Naopak je potraba to brat jako zapas roku a ze je potreba Spartu rozkopat! A nejaky to ze nesmi myslet na to, ze to je Sparta je taky blbost to zni jak kdyby se ji bali! Spravny pristup je rikat si, ze je to jen Sparta a my jsme lepsi! A jestli si kluci neveri tak at tam radsi pusti me ja se jich nebojim:-)

    • Re: Stanislav Vlček: Vyhrajeme 3:2!

      posed     před 19 lety 21.10.2005 13:03 |  
      0 0

      No ono by taky ale nadruhou stranu mohlo vyznít, že kdyby brali Spartu jako něco víc, tak na ostatní zápasy v lize neberou takovej ohled. Každej zápas by měl hrát stejně - na 100 %! Rozkopat je třeba každýho a nejen Spartu.

      • Re: Stanislav Vlček: Vyhrajeme 3:2!

        (host)     před 19 lety 21.10.2005 16:59 |  
        0 0

        Tak jasny, ze je treba srovnat kazdyho, ale pri vsi ucte k ostatnim tymum to je proste automatika zato Sparta je nas uhlavni nepritel! Me se libi veta, kterou rekl kdosi v diskuzi s Grigou ze " Derby je zapas kde se prohra neodpousti, ale za vyhru se odpusti jine neuspechy"! Ale kdyz Vlcek prohlasi pred derby "Verime, ze se nepodelame" no tak co si o tom mam myslet? tim to vlastne naznacil, ze se jich boji a to je proste zakladni chyba!