Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

O Slavii

Karel Jarolím: Zvedáme se!

Již v neděli se koná další slavné derby pražských „S“ mezi Slavií a Spartou. Naše mužstvo nastoupí proti svému konkurentovi s řadou nováčků, ale všichni si věří. „Svému týmu věřím, jdeme nahoru po sportovní stránce i po psychické,“ zdůraznil trenér Karel Jarolím.

„Na utkání se všichni těšíme, vzhledem k tomu, že Sparta dostala nový impuls změnou trenéra, tak hrála živěji v posledních dvou utkáních. Nám se však podařilo vyhrát utkání v Mostě a jelikož hrajeme v domácím prostředí, chceme tři body potvrdit a je jedno, jaký nás čeká soupeř. Utkání musíme zvládnout, abychom byli v plusových bodech,“ řekl na úvod trenér Jarolím. „Věřím, že bude dobrá divácká kulisa. Chceme vyhrát. Dobrý je, že marodka se vyprazdňuje, chybí jen Patrik Gedeon a Adauto, který absolvuje fázi po zranění. Ještě nám bohužel bude chybět Piták, ale Spartě naopak bude chybět Miroslav Slepička,“ pokračoval.

Budete hráče nějak výjimečně motivovat?
Zas tak výjimečný zápas to není, má to svou tradici, ale jde o to, abychom utkání odehráli s tím, aby za měli kluci radost a dobrý pocit hlavně po utkání. Snažíme se na ně působit tak, aby si nepřipouštěli, kdo je na druhé straně.

Bude soustředění na klasickém místě či tentokrát kvůli derby budete jinde?
Jako vždy jedeme na soustředění, ale tentokrát to asi bude jinde než obvykle, hotel je totiž obsazen, takže ta změna rozhodně nebude z jiného důvodu, ne proto, že nás čeká Sparta.

Očekává se dobrá divácká kulisa, je to třeba i kvůli tomu, že se to koná v neděli?
Asi jeden z důvodu to je, ale druhým je fakt, že Sparta v posledních dvou zápasech pookřála, hlavně v utkání s Blšany, kdy vstřelila pět branek. Náš tým má naopak stoupající formu a to také diváky přiláká.

Není škoda, že se teď Spartě začalo dařit?
Pro lidi je to lepší, že se Spartě daří, ale věřím, že to může být oboustranně atraktivní zápas. Oni se tlačí dopředu, nepřijedou bránit, z toho důvodu může mít utkání svou kvalitu.

říká se, že vítězná sestava se nemění, zůstane tedy stejná jako v Mostě či nastanou nějaké změny?
člověk uvažuje o všem, ale myslím, že tato sestava co teď je a zvládla zápas v Mostě, tak v 90% zůstane stejná. Nějakou alternativu zvažuji, ale nechci o tom teď hovořit, ale je pravděpodobné, že změny nenastanou.

Nemá Sparta nyní nejslabší mužstvo?
Nemyslím, že by mužstvo bylo nejslabší, Sparta investovala nemalé prostředky, skoupila hráče, kteří byli vynikající ve svých klubech, takže nemyslím, že by byla slabá. Ale dostala nový impuls změnou trenéra. Utkání to určitě nebude jednoduché, ale věřím svému mužstvu, jdeme nahoru nejen po sportovní stránce, ale začíná si věřit i psychicky, jsou zdravě sebevědomí. Věřím, že odehrajeme dobrý zápas a snad i s dobrým koncem.

Máte představu, co řeknete hráčům o Spartě?
Mám představu, co hráčům řeknu, co by na ně mělo platit. I video jim asi nějaké pustím. Ale teď po mě snad nemůžete chtít, abych své představy řekl do světa. Věřím, že to hráči dokáží zrealizovat na hřišti, hlavně aby to bylo úspěšný. 

Foto: Šárka Zavadilová

Komentáře (11)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Karel Jarolím: Zvedáme se!

    Urbie     před 19 lety 20.10.2005 19:10 |  
    0 0

    Ne zítra, ale popozítří!!!

  2. Re: Karel Jarolím: Zvedáme se!

    Pete     před 19 lety 20.10.2005 21:17 |  
    0 0

    Očekává se dobrá divácká kulisa - panebože proč vyjmenovávat důvody, jakože týmy mají vzestupnou tendenci výkonů atd.... vždy? je to derby, proto musí být dobrá návštěva! Ikdyby to bylo ve 2.lize !

  3. Re: Karel Jarolím: Zvedáme se!

    gary     před 19 lety 20.10.2005 22:01 |  
    0 0

    Užijme si do neděle našeho velkého vítězství na stránkách tisku. Ne nadarmo se říká, že pes který štěká nekouše. V derby dostaneme dva fíky a bude klid. Sice musím uznat ,že poslední dobou forma našeho týmu stoupá ,ale na Spartu prostě bohužel nemáme.

    • Re: Karel Jarolím: Zvedáme se!

      PetCC     před 19 lety 20.10.2005 23:26 |  
      0 0

      To je správnej fanda, toho by jsme měli vystavovat, aby nám všichni záviděli!

      • Re: Karel Jarolím: Zvedáme se!

        bojler     před 19 lety 21.10.2005 10:22 |  
        0 0

        Otazka je v jakym stavu ho vystavovat. Esli este s provazem kolem krku, nebo uz bez neho....

      • Re: Karel Jarolím: Zvedáme se!

        (host)     před 19 lety 21.10.2005 11:01 |  
        0 0

        A proč by si nemohl myslet, že prohrajeme???

        • Re: Karel Jarolím: Zvedáme se!

          Sidonio     před 19 lety 21.10.2005 11:05 |  
          0 0

          No protože správnej fanda přece dopředu neříká, že jeho tým prohraje. V neděli zůstanou tři body na Strahově.

          • Re: Karel Jarolím: Zvedáme se!

            (host)     před 19 lety 21.10.2005 11:43 |  
            0 0

            Tak asi taky nejsem správnej fanda. A můžu jako nesprávnej fanoušek jít fandit na stadion nebo musím sedět doma u televize?Japhy

          • Re: Karel Jarolím: Zvedáme se!

            Kopcem     před 19 lety 21.10.2005 13:13 |  
            0 0

            Nesprávných fanoušků je nás tedy asi víc. I někteří další, když se na celou záležitost podívají s chladnou hlavou si možná všimnou, že:

            - při porovnání kádrů obou mužtev nemá Slavia ani na jednom postu lepšího hráče než Sparta

            - jedinou výhodu, kterou jsme donedávna měli, tedy lepšího trenéra, už jsme bohužel ztratili

            - Spartou řízená "korupční aféra" už dospěla tam, kam měla. Že tedy rozhodčí opět pískají pro Spartu a že už si nedovolí takový prohřešek, jako za vyrovnaného stavu písknout proti Spartě penaltu eventuelně někoho z jejích hráčů vyloučit, zatímco po Slavii jdou jak slepice po flusu

            - za daného stavu tedy i remíza bude úspěchem.

            Ale i my nesprávní fanoušci si přesto dovolíme svému mužstvu fandit až do ochraptění. Můžeme?

    • Re: Karel Jarolím: Zvedáme se!

      posed     před 19 lety 21.10.2005 13:19 |  
      0 0

      No je pravda, že to utkání může dopadnout jakkoliv, ale vážně nevim kdy jindy Spartu porazit, když ne teď.

  4. Re: Karel Jarolím: Zvedáme se!

    gary     před 19 lety 22.10.2005 03:28 |  
    0 0

    Ve své podstatě mne nijak neuráží ,že nejsem považován za fotbalového fandu. Osmdesát procent fandů fotbalu pochází z řad nejnižších příjmových skupin. Proto není náhodou, že největší návštěvy má chudá Ostrava. Já naštěstí patřím mezi ten zbytek ,který se právem řadí mezi slávistickou Elitu.
    Bohužel, každý kdo mne jen trochu zná ,mne považuje za fotbalového Experta ,jehož slovo má velkou váhu. A jelikož používám vlastní mozek, tak nesednu na lep řečem, jak skvěle jsme posílili a jakou má náš tým budoucnost. Není náhodou ,že z posil se prosadil jen Švento a díky vynucenému odchodu Kolouška se do sestavy vešel také Jarolím.
    Tenhle tým prostě v současné době nemá na to zastínit Spartu .A to i přesto ,že na herním projevu Sparty ještě pořád zůstává šrám po rezavém Hřebíku.
    Suma sumárum ,nemohu říkat že porazíme Spartu ,jelikož bych nedostál pověsti ,že v devadesáti procentech na má slova vždy dojde. I když bych si moc přál ,abych se pro jednou mýlil. Ale to se stává jednou , maximálně dvakrát do roka.