Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

O Slavii

Tiskovka po utkání Slavia - Jablonec

Hodně divoké utkání bylo na Strahově k vidění. V jeden moment se radoval Jablonec, nakonec se z vítězství radovala Slavia. „Pro nás to byl infarkt, takový začátek jsem ještě nezažil,“ řekl na tiskovce trenér Karel Jarolím.

„Viděli jsme pro diváky zajímavé utkání. Dostali jsme se velice brzo do vedení, což nám asi ublížilo. To nikdo nečekal, ani já. V prvním poločase jsme hráli dobře. Do 75. minuty se Slavia postupně dostávala navrch, ale nepřehrávala nás. Pak jsme dostali gól a prakticky se vytratili ze hřiště a v poslední čtvrthodině prohráli. Je to kruté, během té doby jsme neustáli tlaku Slavie, dostali i góly ze standardek, na které jsme se připravovali,“ začal s hodnocením hostující trenér Petr Rada.
 
Dostat tři branky v rozmezí jedenácti minut není obvyklé, navíc v závěru utkání. „Tuto prohru nezkousnu dlouho, minimálně rok. Je to však fotbal, krutý. Postihlo to nás a odjíždíme domů s prázdnou. To, co hráči předvedli v poslední čtvrthodině, je trestuhodné,“ řekl zklamaný Rada. „Byl to podle mě minimálně remízový zápas, ne-li vítězný. Takhle blízko tady Jablonec k vítězství nebude,“ doplnil.
 
Slavii čeká ve středu hodně důležitý zápas Anderlechtem, na což nezapomněl i Rada. „Chci Karlovi pogratulovat a hlavně popřát na středu, aby hráli stejně jako posledních patnáct minut a podařil se jim životní sen, postup do Ligy mistrů.“
 
 
„Pro diváky možná zajímavý zápas, pro nás však na infarkt. Takový začátek jsem snad ještě nezažil, hlavně jsme hráče upozorňovali na standardní situace, protože z úvodních zápasů jsme čtyřikrát inkasovali po standardkách. O to víc to zamrzí, že jsme opět zaváhali a soupeři tím usnadnili vstup do zápasu. To se pak projevilo na průběhu prvního poločasu, všude jsme byli druzí, nervózní, nedokázali si přihrát, nohy ztěžklý,“ nešetřil kritikou a zklamáním na úvod trenér Slavie Karel Jarolím. „Museli jsme brzy střídat, Karla jsme chtěli trochu pošetřit, měl menší svalové problémy a nasadit jsme ho chtěli ve druhém poločase, aby měl herní zátěž. Hru jsme stáhli na tři obránce a zesílili střed. Do poločasu to moc platný nebylo. V kabině jsme si řekli, že když dáme kontaktní gól, soupeř znejistí, začne se strachovat o výsledek a nám to pomůže. A to se taky stalo,“ dokončil hodnocení zápasu.
 
Již v 54. minutě jsme měli tři vystřídané hráče, což není obvyklé, kdyby se někdo zranil, dohrávali bychom o deseti. „Risk to by, ale co nám jiného zbývalo? Byl jsem si toho vědom a chtěli jsme s výsledkem něco udělat, nakonec se to podařilo,“ uvedl k riskantnímu kroku. Stalo se mu něco podobného v jeho kariéře? „Myslím, že v soutěžním zápase jsem tak brzy hráče nestřídal,“ doplnil.
 
Hodně překvapivým tahem bylo nasazení Matěje Krajčíka z rezervy. „Připravoval se s rezervou a podle zátěžových testů vím, že po kondiční stránce je na tom dobře. Proto jsem se ho nebál postavit. Je to hráč, který má už zkušenosti. Riziko to takové nebylo. S výkonem jsem spokojen, první branku dal, na druhou nahrál. Patřil k tomu lepšímu,“ prozradil na jeho adresu Jarolím.
 
Podruhé nebyl k ligovému zápasu připraven kapitán Patrik Gedeon, což je citelná ztráta. Bude připraven na Anderlecht? „Dnes byl poprvé vyklusávat, takže snad k dispozici bude. Měl čtyřicítky teploty a těžkou angínu, uvidíme, jak se bude cítit.“

Komentáře (0)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)