Chance liga

Zítra proti Teplicím

Zítra nás čeká důležité utkání ve druhém kole Gambrinus ligy. Po dobře odehraném pohárovém utkání zajíždíme do Teplic. V sestavě nejspíš bude chybět kapitán Patrik Gedeon!

Na tréninku se sešlo poměrně málo hráčů, pouze šestnáct. Byl zde i Michal Švec, ten se však připravoval individuálně. Dále zde byli Kozáčik, Šeliga, Latka, Holeňák, Zábojník, Hubáček, Kováč, Zbončák, Jarolím, Suchý, Piták, Hrdlička, Švento, Vlček, Fořt a Pešír.
 
Hráči se šli pořádně protáhnout, aby se jim nic nestalo. Gólmany si do parády vzal Luboš Přibyl, zajímavé bylo trénovaní v chytání centrů. Jelikož Šeliga ještě neholduje příliš českému jazyku, tak když chtěl zařvat „máááám“, tak to vypadalo dost komicky, spíše ze sebe vydával nějaké huhňání a takové nejisté. Naopak Kozáčik byl jistější a hlavně hlasitější.
 
Ostatní mezitím přistoupili na další fázi tréninku, která byla chvíli srandovní. Byly dvě skupiny, z každé jeden hráč se postavil před překážku a na písknutí jí musel přeskočit, při dopadu trenér Jarolím řekl jeden z několika signálů a podle toho, který patřil k jaké straně, tam vyběhl. Vystartovat mohli napravo, nalevo či rovně. Stávalo se, že každý běžel na jinou stranu, holt ne vždy jim v rychlosti došlo, kam se vydat.
 
Pak si konečně mohli vzít míč. Nebyl to Adidas, ale Umbro, se kterým se zítra bude hrát v Teplicích. Hráči s nimi nebyli moc spokojeni. Ve skupinkách po dvou či třech si nahrávali dlouhé míče a hlavně museli být pořád v pohybu, jinak je trenér seřval. Po chvilce Jarolím zapískal a všichni sprintem museli běžet do středového kruhu.
 
Po zbytek tréninku probíhalo nacvičování různých kombinací na zakončení, když někdo nemakal poctivě, hned to schytal. I třeba Pešírovi se nadávalo, když často zahazoval šance, ale i pochválilo při dobrém zakončení. Nutné bylo zvednout hlavu před přihrávkou, na to trenér dbal. Na závěr si zahráli fotbálek proti sobě.
 
Nepříjemností jsou teploty Patrika Gedeona. Lékaři se pokusí udělat zázraky, ale teď to spíše vypadá, že by neměl nastoupit. V tomto případě bychom zítra měli hrát systémem 4 – 4 – 2. Základní sestava by vypadala takto:
Kozáčik – Kováč, Latka, Holeňák, Zbončák – Piták, Suchý, Jarolím, Švento – Fořt, Vlček.
Kdyby se přeci jen uzdravil, asi bychom nastoupili ve stejné sestavě jako v Bruselu, jen na levé straně zálohy asi nastoupí Švento.
 
 V historii novodobé české ligy sehrála Slavia s Teplicemi doposud 18 utkání s bilancí 9-3-6 a aktivním skóre 27:18. Utkání doma: 6-2-1, utkání venku: 3-1-5. Naposledy se Slavia představila v Teplicích na podzim minulého roku v 11. kole 1. Gambrinus ligy. Prohrála tehdy  0:1, jedinou branku vstřelil těsně před přestávkou Jiří Mašek. V závěru byl vyloučen kapitán Teplic Karel Rada.  Celkově se Slavii proti Teplicím v lize daří, v posledních devíti duelech sedmkrát zvítězila, jednou remizovala a jednou prohrála.  Jarní měření sil zvládla lépe Slavia, na Strahově zvítězila na začátku května 2:0 góly Pavla Fořta.
 
„Věřím tomu, že průběh zápasu na Anderlechtu hráče zdravě nabudil, měli by si víc věřit. Chceme uspět,“ řekl kouč Karel Jarolím. „Únava obou celků po pohárech? Nechci spekulovat, je to vždycky v hlavě. Jsem přesvědčen, že se kluci dají dohromady a budou schopni podat dobrý výkon,“ dodal kouč.
 
Zápas se hraje v Teplicích od 17:00, Fanklub vypravuje jeden autobus, další jedou po vlastní ose. V kotli by se mohlo sejít kolem stovky slávistických fanoušků. Kdo může, tak se stále hlaste, místo do autobusu jsou nadále.

Komentáře (10)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Zítra proti Teplicím

    mart     před 19 lety 13.08.2005 19:04 |  
    0 0

    dik, za zpravu. Jinak Svento od zacatku? No, nevim, ja bych radeji hral Zboncaka s Hubackem.... no a Svento do druhe pule za jedno z nich. Me ten Svento pripada jako takovej ZOLIK ( aspon casem by se jim mohl stat) Podobne to resil Mourinho ze zacatku s Aarjenem Robenem, taky az do druhe pule..... o.k. ja vim, byl po zraneni, ale stejne. No, nakonec Karel Jarolim to snad vi lepsi nez ja. ...... tak teda na ne! Slavia do toho!

    • Re: Zítra proti Teplicím

      jarmik     před 19 lety 14.08.2005 10:07 |  
      0 0

      Nevím proč by měl Švento sedět. Celá hospoda z něj byla ve středu nadšená (alkoholem to nebylo). Má strašně rychlý start a i když fandím Hrdličkovi i Zbončákovi, Švento je lepší. Teda po Bruselu se mi zdá, že ano.

      • Re: Zítra proti Teplicím

        vikingzlipy (přítel SN)     před 19 lety 14.08.2005 11:29 |  
        0 0

        Tak nějak, souhlas, u nás v putyce se nám všem hodně zamlouval.

      • Re: Zítra proti Teplicím

        mart     před 19 lety 14.08.2005 11:31 |  
        0 0

        ..ale to's mi spatne rozumel. Ja proti Sventovi nic nemam. Naopak. Pripada mi jen, ze v druhe puli je ucinejsi..... (proste mam jiny pohled). Navic to neni o tom, kdo je lepsi nebo horsi ( Zboncaka a Sventa nelze srovnavat - jsou typove ulne odlisni), ale o tom co a kdy ( ve ktere casti zapasu) hrat. Nakonec snad dodam, ze ( jak uz sem predeslal) pan Jarolim tomu nastesti rozumi vic nez Ty a ja ( a cela vase hospoda :-) ), a tak to snad postavi spravne, abychom v Teplicich vyhrali. Zdravi mart.

        • Re: Zítra proti Teplicím

          jarmik     před 19 lety 14.08.2005 11:57 |  
          0 0

          Já vím jak jsi to myslel. Ty jsi psal, že bys dal Hubáčka a Zbončáka. Tím pádem by hrál Zbon v záloze a tím pádem ho lze srovnávat se Šventem. V obraně hrál hodně dobře (v Bruselu), byl rychlý a důrazný. Švento je ale (asi taky díky tomu, že je o 10 let mladší) ještě rychlejší, dynamičtější a víc si vyhraje, což se na l. zálohu hodí víc než Zbončákův důraz, který épe využijeme v obraně. Hubáček skoro nehrál a tak nevím, z čeho usuzuješ, že by měl hrát v Teplicích. Taky doufám, že vyhrajeme.

          • Re: Zítra proti Teplicím

            mart     před 19 lety 14.08.2005 14:06 |  
            0 0

            ..nevis :-). Zretelne nevis vubec jak jsem to myslel. Polopaticky - Svento je vyslovene hrac dopredu, Zboncak je sice pomalejsi ( jako ostatne proti Sventovi skoro kazdy), ale muze hrat jak dopredu, tak dozadu. ......no a proti Teplicim si myslim, ze jako teda, asi mozna ze zacatku trochu na ZANDOURA, co Ty na to? Ale jak uz sem rikal, my to mu rozumet nemusime. Hlavni sef je Karel.
            Tak at to vyjde!

          • Re: Zítra proti Teplicím

            mart     před 19 lety 16.08.2005 16:33 |  
            0 0

            ...tak sem koukal, se si vedeme skoro stejne dobre v Tipovacce :-), no snad se to vsechno zlepsi. mart

  2. Re: Zítra proti Teplicím

    (host)     před 19 lety 14.08.2005 12:07 |  
    0 0

    sakra richi, soupeři nepotřebujou žadný asistenty na rozebraní našeho teamu, od toho maj tebe :-) gordon

  3. Re: Zítra proti Teplicím

    (host)     před 19 lety 14.08.2005 19:04 |  
    0 0

    Už je konec a prohráli jsme brankou z penalty 1:0!!! Dle reportáže v radiožurnálu pěkné utkání se špatným koncem!!!!!!!!!!!!!!
    Richi dotaz na tebe : nemohli by si psát o staré gardě? Dnes tato parta sehrála velmi pěkné utkání ve Zlonicích, vyhráli 9:2. Střelecky se dařilo Příložnému a Váňovi dali po třech golech, ale spíš to byla velmi pěkná propagace fotbalu s krásnými akcemi! Díky