Chance liga

Tiskovka po utkání Slavia - Jihlava

Zklamání čišelo z trenéra Slavie na tiskové konferenci po utkání Slavia – Jihlava. Ve středu budou moci hráči napravit zklamání, kdy nás čeká první zápas předkola Ligy mistrů proti Anderlecht. „Budeme hrát úplně jinak než dnes,“ řekl Jarolím. Stáhněte si video z tiskovky.

„Jsem spokojen, že jsme na Slavii s tak těžkým soupeřem uhráli bod. Průběh začátku jsem očekával, měli jsme přílišný respekt, Slavia nás jasně přehrávala, měli gólové šance, ale tím, že je neproměnili, tak nás dostávali do hry. Po gólu ze standardky si kluci začali věřit, že se dá hrát. Druhý poločas nás Slavia zatlačila, kvalitu jsme se snažili nahradit enormní bojovností celého kolektivu. Měli jsme tam dvě nadějné brejkové situace, ty už však nedopadly podle našich předpokladů. Slavia hrozila z každé standardky, branka po rohu byla krásná a zasloužená. Musím říct, že pro nás každý zápas v lize bude velkou školou, máme strašně nezkušené mužstvo. Kvalitu budeme nahrazovat bojovností,“ okomentoval utkání trenér Jihlavy Karel Večeřa.
 
„Jsem zklamán. Lehkovážně jsme naložili se začátkem zápasu, kdy jsme během dvanácti minut měli tři vyložené šance. Branku jsme z nich nedali a to byla voda na mlýn, zvláš? když sem přijeli s defenzivní taktikou. Chtěli jsme brzy vstřelit branku, abychom soupeře vytáhli. Bohužel se stal opak a pustili jsme Jihlavu do vedení. Ve druhém poločase jsme chtěli hrát víc aktivněji, byli jsme i daleko důslednější. Měli jsme smůlu v situaci, kdy jsme dvakrát nastřelili břevno. Naštěstí se nám podařilo vyrovnat, ale nemohu být spokojen. Hráli jsme na tři vzadu, protože jsme věděli, že budou hrát na jednoho útočníka, chtěli jsme posílit střed, což se celkem dařilo. Přehrávali jsme je, ale bez gólového efektu,“ zhodnotil utkání trenér Karel Jarolím.
 
Proč jste střídal Dušana Šventa, který byl jeden z nejlepších? „To je váš názor. Šel tam Hrdlička, který v přípravě podával také slušné výkony, i před zápasem jsem se rozhodoval, koho postavit. Je více gólovější, dokáže kopnout standardní situaci, to je další důvod,“ okomentoval překvapivé střídání.
 
Ve středu nás čeká klíčové utkání a pokud si hráči budou chtít uchovat přízeň fanoušků, kterých na toto utkání přišlo nečekaně mnoho, musí předvést dobrý výsledek. „Ke změnám dojde, i v rozestavení. Budeme tam hrát úplně jinak než dnes,“ uvedl trenér.

Stáhněte si hodnocení trenéra Slavie Karla Jarolíma z tiskové konference - ZDE.

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Tiskovka po utkání Slavia - Jihlava

    Markus     před 19 lety 06.08.2005 08:29 |  
    0 0

    Ztráta bodů s papírově nejslabším týmem a navíc na domácím hřišti zamrzí, ale stává se to. Vzpomeňte si kolikrát se podobná věc stala v prvním kole Spartě. Vzhledem k tomu jakým směrem se Slavie vydala při posilování kádru nečekám že bysme byli schopni reálně útočit na titul, bude nám trvat hodně dlouho než se tým sehraje a pak až uvidíme zda naše nízkorozpočtové posily dokáží totéž co drazí talenti z věhlasných juniorek ligových konkurentů (myslím teď hlavně ty moravské). Toto trenér Jarolím nemohl ovlivnit, rozhodnutí o směru bylo na ENICu a ten výší své investice jasně ukázal, že si má Slavie poradit sama. Na utkání jsem nebyl, ale z online přenosů (díky za ten co byl tady, byl super!) jsem jasně viděl že Slavie měla spoustu šancí, bojovala, byla zde velká snaha vyhrát. Kromě gólů měla velké šance, ale pár jich měla i Jihlava, takže jsme také mohli zůstat bez bodu. Pokud takto bude Slavie pokračovat, hráči se sehrají a budeme hrát dobrý fotbal. Určitě je tu znát změna proti jaru a Slavie začala opět naplno makat. Je to lepší než mít zkušený tým hráčů co jsou na hřišti jak leklá ryba a trenéra co po zápase řekne že to bylo pěkné utkání kde měl soupeř štěstí, kdy to vypadalo jako kdyby mluvil o jiném utkání. Proti Anderlechtu hodnotit hru ani hráče nebudu, nebylo by to fér, dá se čekat že pár hráčům se z atmosféry podlomí kolena a může to skončit debaklem ... a nebo se chytneme ... ale papírově jsme jasný outsider a můžeme jen překvapit. O něčem jiném to bude další kolo, bude hrát v Teplicích a nemůžeme si dovolit jim dám body, jinak papá bojům o titul, Teplice si na něj dělají velký zálusk a pro nás by to znamenalo být celý podzim někde ve středu tabulky, určitě bude dost týmů co vydrží prvních pár kol bez ztráty bodu ...

  2. Re: Tiskovka po utkání Slavia - Jihlava

    (host)     před 19 lety 06.08.2005 11:33 |  
    0 0

    Naopak si myslím, že by Karel Jarolím měl ze svého doplatit hráčům, kteří se snažili a kterým to docela šlo - například Vlček, Piták, Zábojník a Latka - prémie tak, aby dostali stejně jako za tři body. Utákání prokoučoval on sám nedomyšlenou, nesehranou sestavou. Co ho to napadlo stavět Kováče? To si zasloužilo urgentní převoz do Bohnic. A Kozáčik by mu měl na prodělané prémie přidat. Takový gól, jako pustil on, nedostávají ani žákyně v ženském fotbalu.
    Tantalos

    • Re: Tiskovka po utkání Slavia - Jihlava

      Markus     před 19 lety 06.08.2005 12:07 |  
      0 0

      Tantale, nepochybuju že Kováč tam šel proto že byl trenér přesvědčený že bude hrát lépe než hráči co zůstali na lavičce a toto přesvědčení bych nediagnostikoval až tak že by bylo nutné vyšetření trenéra v Bohnicích :) A co se týká Matůše, to bys tam dal hned Šelichu?

      • Re: Tiskovka po utkání Slavia - Jihlava

        (host)     před 19 lety 06.08.2005 13:50 |  
        0 0

        Převoz by byl indikován z více důvodů, včetně subjektivních. Sám pacient konstatoval, že se musí uklidnit (viz dnešní Sport str. 3) O (věřím že) dočasné ztrátě soudnosti svědčí i řada dalších skutků, včetně toho, že obvinil z neúspěchu právě Kováče a Šventa. Ne, že by hráli skvěle, ale jejich selhání vyplývá z toho, že na ně bylo naloženo mnohem víc, než bylo rozumné.
        Pokud se Matúše týče, samozřejmě bych ho nestřídal, byl v minulé sezóně oporou a je to vynikající brankář - až na tu hru nohama. Ale za jesle a gól ze třiceti metrů - to by měl kolegům zaplatit přinejmenším dovolenou u moře.
        Tantalos

    • Re: Tiskovka po utkání Slavia - Jihlava

      PetCC     před 19 lety 06.08.2005 12:20 |  
      0 0

      V první řadě Piták se musí zamyslet, protože jeho neproměněná šance v prvních minutách zásadně ovlivnila průběh zápasu. Dokud tohle nebude proměňovat, tak se nemůžeme divit, že se do reprezentace nedostane.

      • Re: Tiskovka po utkání Slavia - Jihlava

        (host)     před 19 lety 10.08.2005 08:37 |  
        0 0

        Já si myslím, že Piták je pro nás klenot a musíme být moc rádi, že ho máme, a to, že neproměnil šanci v úvodu zápasu, to se může stát i mnohem zkušenějším hráčům a nemusíme chodit daleko - vzpomeňme na Pavla Kuku. takže svádět na jednu neproměněnou šanci Karlem Pitákem, že ovlivnila zásadně průběh zápasu, se mně moc nelíbí.