Chance liga

Slavia - Jihlava 1:1

Fotbalisté Slavie nezvládli první zápas v sezoně. Přes dobrý výkon a velké množství šancí jsme získali pouze bod, který zajistil ve druhém poločase Karel Piták. Jihlava si vytvořila minimum šancí. Štěstí se k nám snad přikloní ve středu.

Dnešek měl být velkým dnem pro slávisty a těžkým pádem na zem pro ligového nováčka. Domácí si měli v pohodě zvýšit sebevědomí před bojem o Ligu mistrů, Jihlava měla odjet s respektem domů. Tak takhle si páteční podvečer představovala většina fanoušků sešívaných, začala přeci opět liga, začínáme opět od začátku, minulé nezdary na chvíli zapomenuty. Bylo to znát i na naše poměry slušně zaplněném Strahově, skoro sedm tisíc diváků se tam jen tak nesejde.
 
V základní sestavě, kterou dnes poslal trenér Karel Jarolím na hřiště, se objevil i pravý obránce Ivan Kováč, který teprve dnes podepsal smlouvu ve Slavii. Slavia však dnes praktikovala hru na tři obránce, takže Kováč se posunul na pravý kraj pětičlenné zálohy. Premiéru ve slávistickém dresu si odbylo šest posil, brankářskou dvojkou byl překvapivě Aleksander Šeliga, který přestoupil do Slavie teprve před týdnem. Těžko říct, zda se za týden natolik zdokonalil v češtině, aby v případě Matúšovy indispozice dokázal řídit obranu.
 
Počáteční optimismus podpořili slávisté několika šancemi na začátku utkání, bohužel Vlček s Pitákem zklamali. Taktikou Jihlavanů byla důrazná defensiva, proti které se naši hráči těžko prosazovali. Když už se slávisté před bránu dostali, zazmatkovali a nedokázali dostat balón do branky. Optimismus pomaličku začal vyprchávat a dostavovala se lehká nervozita. Tu patřičně podpořil bývalý slávista Vladyka v dresu soupeře, jímž kopnutý míč ze standardní situace záhadně doplachtil až do naší branky. Jihlavané si evidentně uvědomili, že přehnaný respekt není potřeba a hrát se dá s každým.
 
Do druhé půle vstoupila Slavia o něco aktivněji, výsledkem však byla dvě orazítkovaná břevna v rozmezí několika minut, smůlu měl Fořt se Zábojníkem. Vyrovnání stále nepřicházelo, nervozita stoupala. Jarolím vystřídal postupně oba útočníky, na levou stranu zálohy šel místo Šventa Hrdlička. Až dvacet dva minut před koncem zápasu, kdy na světelné tabuli stále svítila na straně domácích nula, se trefil Piták po rohu Jarolíma a Latkově hlavičce, kterou gólman Vorel vyrazil jen k našemu záložníkovi. Za chvíli měli slávisté štěstí, po Kozáčikově vyběhnutí z brány zachraňoval střelu Pacholíka na brankové čáře Latka. Další šanci měl chvíli před koncem Štohanzl, jehož střelu kryl Kozáčik. Jelikož náznaky šancí slávistů končily na nepřesnostech, můžeme být za remízu a zisk jednoho bodu ještě rádi.
 
Doufejme, že hráči byli myšlenkami už u dalšího souboje s belgickým týmem a že právě v tomto utkání se projeví kvality našeho týmu a poznáme novou silnou Slavii.

Slavia - Jihlava 1:1 (0:1)
Sestava Slavie:
M. Kozáčik - P. Zábojník, M. Latka, M. Zbončák - I. Kováč, P. Gedeon, K. Piták, L. Jarolím, D. Švento (56. T. Hrdlička) - P. Fořt (56. T. Pešír), S. Vlček (79. M. černoch)
Branky: 68. K. Piták - 35. P. Vladyka
 

Jeden z fanoušků, který chytl míč a může se radovat ze zájezdu do Bruselu. Málem jsem ho získal já, Richi :-).

Další fotografie od Richiho si můžete prohlédnout na www.slaviafoto.net - ZDE.

Komentáře (13)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Jihlava 1:1

    vlada     před 19 lety 05.08.2005 21:28 |  
    0 0

    Dobrý výkon,spousta šancí, 2xbřevno a po dlouhé době pěkná atmosféra. Škoda,ale nic se neděje!! V Bruselu to bude úplně jiný zápas.

  2. Re: Slavia - Jihlava 1:1

    (host)     před 19 lety 05.08.2005 21:44 |  
    0 0

    Fotky ze zápasu najdete na www.slavie.aktualne.cz

  3. Re: Slavia - Jihlava 1:1

    (host)     před 19 lety 05.08.2005 21:49 |  
    0 0

    Zdravim vsechny.Je to sport a neda se nic delat.Hra se mi libila,muzstvo fungovalo dobre,nikdo se neflakal a vsichni bojovali.To ze to tam nepadlo a skoncili jsme dvakrat na brevne to je proste osud.Priste (a to treba hned v Bruselu)to tam muze znicehonic zacit padat a bude dobre...
    P.S. Posily se myslim ukazaly v dobrem svetle a prejme si,aby Slavie i dale hrala alespon tak dobre jako dnes...
    A ty goly,ty prijdou to mi verte!!! Slavia 4ever

    Cindy z vychodni

  4. Re: Slavia - Jihlava 1:1

    (host)     před 19 lety 05.08.2005 21:55 |  
    0 0

    Vůbec nesouhlasím, že šlo o dobrý výkon. Zvláš? první poločas byl přímo otřesný. Jediné pozitivum vidím v tom, že jestli tohle sledovali zvědové Anderlechtu, tak proti nám postaví teď béčko nebo dorost.
    Zbončák a Gedeon nedali v první půli snad jednu dobrou přihrávku, Jarolím byl málo nápaditý, Pitákovi nová role neseděla. O Jarolímovi starším jsem měl lepší mínění. Mužstvo postavil nesehrané, hráči si nerozumějí, Zábojník a Kováč byli lepší dozadu než dopředu. Chudák Švento - bude dobrý jako brejkový hráč na hřiště soupeřů, ale na základ doma nemá - evidentně poprvé v životě vyzkoušel útočení proti mužstvu, které hrálo totálního zanďoura. Postavit Kováče den po přestupu do sestavy, která má rozbourat manšaft bránící v deseti, byla neodpovědnost. Fořt bloumal po hřišti a neměl tušení, kam mu kdo přihraje. V druhé půli už to bylo lepší, ale hlavně díky tomu, že se Jihlava začala bát vítězství. Je to hodně slabý nováček a na Strahově zřejmě udělal první a poslední bod venku. Tantalos.

    • Re: Slavia - Jihlava 1:1

      PetCC     před 19 lety 06.08.2005 00:22 |  
      0 0

      Ona ta sestava byla postavená spíš jako příprava na Brusel. Druhá věc je, že v přípravě jsme nehráli zápas proti takhle bránícímu soupeři. To je pak potřeba perfektní souhra a přesný přihrávky.

  5. Flandry nejsou Vysočina aneb první kolo nové sezony očima EXPERTA.

    gary     před 19 lety 06.08.2005 01:19 |  
    0 0

    Před začátkem sezony by někteří neználkové mohli nabýt dojmu ,že se ve Slávii něco změní. Ale jako každoročně pod novým nátěrem zůstalo vše při starém Již ve čtvrtek byly naplněny NEčEKANě DVA autobusy a bylo padla a mohlo se jet na chatu podívat se na tatu. V dvacáté minutě došly klobásky a mohlo se jít sledovat fotbal. Ale proč taky ne. Před velice solidní návštěvou se bylo totiž na co dívat.
    Ještě jsem nestačil ani usednout a rozhodčí Puček pískl do píš?alky. Jen zevrubně jsem sjel sestavu v útoku Kuka s Adautem v záloze Koloušek v zadu Klusáček …..pěkná se to sestava sešla na tribuně. Na hřiště sice vyběhla o třídu nižší garnitura , ale musím uznat, že například Zábojník mne mile překvapil a Jarolím se Šventem by se neztratil ani ve společnosti hráčů sedících na tribuně. Ale což , o osudu zápasu stejně nakonec rozhodují různí čuříňové, Myslivečkové nebo Peltové. V první půli stála za pozornost hlavně 40 minuta. To si Jane odbyla premiéru ve svých nových květovaných šatičkách a ……..
    Ve druhé půli toho bylo k vidění daleko více. Slávia hru zrychlila a kdyby Zbončák neustále nevolil přihrávku do stran nebo dozadu ,mohla Jihlava zažívat daleko parnější podvečer.. Suma sumárum ,při současné kvalitě kádru můžeme být velmi spokojeni. Až se Slávia trochu sehraje , určitě by mohla čeřit vodu v horních patrech ligové tabulky. Bohužel si myslím ,že ačkoli jsme si proti týmu z Vysočiny vytvořili dostatek šancí a chybělo málo a Jihlava si mohla odvézt pěknej nášup ,na vyplenění Flander to bude zatraceně málo. Ale nezoufejme i na ne postupu do LM se dá najít něco pozitivního. Za takových okolností dávám Enicu rok maximálně rok s opcí. A pak se snad už konečně vydáme pod křídlem čedoku za hranice všedních dnů.

    • Re: Flandry nejsou Vysočina aneb první kolo nové sezony očima EXPERTA.

      (host)     před 19 lety 06.08.2005 09:41 |  
      0 0

      Gary jako obvykle rádoby květnatě, v alegoriích a ironicky okomentoval první zápas slávistů.Nutno říci, komentář to je hloupý a nic neřešící, bez jakéhokoli odborného postřehu.Třeba, že sestava vzhledem k soupeři strachujícího se opravdu už v Průhonicích, či v souvislosti s blížícím se zápasem o účast v CHL,nebyla zvolena vhodně. Že tím trpěl paradoxně nejvíc Lukáš Jarolím, že Pitákovo místo je na kraji zálohy atd.To bych Gary čekal od experta takového formátu jaký si léta buduješ.Ale kde nic, tu nic. Odvárek bez nasazení. Jako včerejší Slavia.

      • Re: Flandry nejsou Vysočina aneb první kolo nové sezony očima EXPERTA.

        gary     před 19 lety 06.08.2005 23:45 |  
        0 0

        Budeš se divit ,ale docela s tebou souhlasím. Ten článek samozřejmě není hloupý ,on tak trochu předběhl dobu ,proto jsi ho nepochopil.Ale máš naprostou pravdu v tom ,že jsem nechtěl komentovat hru. Jen bych se opakoval ,že mužstvo nebylo sehrané a je slabé .Poslední dobou mi řeklo pár lidí ,na jejichž názoru mi záleží, že jsem příliš negativní. A tak jsem si našel na tomto zápase to pozitivní…Parádní návštěva ,Jane to seklo, ze Šventa jednou něco bude. Stejný přístup zvolte i vy, Slávia toho v letošním ročníku o moc více nenabídne. Ale podstatné je ,že já ti seru na nějakou Jihlavu .Pro mne začíná letošní sezona až ve Středu desátého srpna v půl deváté večer na Constant Vanden Stock Stadium. Tam se bude hrát o to jak bude úspěšná ta loňská a vlastně i letošní sezona.

        • Re: Flandry nejsou Vysočina aneb první kolo nové sezony očima EXPERTA.

          (host)     před 19 lety 07.08.2005 11:45 |  
          0 0

          Gary, ten článek hloupý je,nebo? i Ty jsi pěkný hlupák.Měl bys být spar?an,myslíš jako oni. Pravděpodobně jsi zhrzený slávista a Slavii prostě nebudeš mít rád nikdy. Ne až se něco změní, jak budeš neustále zdůrazňovat,ale nikdy. Opravdový expert z Tebe nikdy nebude a to Tě hochu štve. Ale nezměníš to a proto budeš na všechno jen nadávat,ale Tvé nářky nebude brát nikdo na zřetel. A víš proč ? Protože jsi nula , lidově řečeno vůl. Slawek.

          • Re: Flandry nejsou Vysočina aneb první kolo nové sezony očima EXPERTA.

            gary     před 19 lety 07.08.2005 18:23 |  
            0 0

            Slaweku opět musím souhlasit .....jen se tam vloudila malinká chyba to naprosto sedí na ty tvoje hovna co si ptal do knihy návštěv. Myslím ,že to spíš někdo říká o tobě a má pravdu.

  6. Re: Slavia - Jihlava 1:1

    vikingzlipy (přítel SN)     před 19 lety 06.08.2005 08:15 |  
    0 0

    Asi jsem měli trochu pech, ale Jihlava taky se zase nezalekla, no nic snad příště..

  7. Re: Slavia - Jihlava 1:1

    (host)     před 19 lety 06.08.2005 10:25 |  
    0 0

    Kluci jezdili jako o život, někdy v tom byl i kus smůly. Jedna jasná a neodpískaná penalta, dvě břevna, jeden nepovedený lob a koníček, který přeskočil branku..... Na druhé straně neustálé zdržování hry a beton, kdy všichni hráči Jihlavy jen bránili. I když jsme přišli o 2 body, mělo se klukům zatleskat, nikoliv pískat.... Jinak moc se mi líbil Švento, moc jsem nerozuměl proč byl střídán. A klasicky - góly zas dává jen Karel Piták! Ještě že ho máme!!!

  8. Re: Slavia - Jihlava 1:1

    mart     před 19 lety 06.08.2005 13:59 |  
    0 0

    ...nemohl sem se dostavit, tak sem trpel v praci - na internetu. Nevyhralo se, nevadi. I tak jsme prinejmensim do dneska do pul paty prvni az druhy :-).
    Z komentaru tech kteri byli, je mozno vycitit, ze vsichni dale veri. ( pochopitelne nepocitam malomyslny komentar jisteho experta na oci) To je dobre. Taky verim. Jen pockej, Anderlechte!!! Slavie ti ukaze! zdravi mart.