Chance liga

Zítra proti českým Budějovicím

Zítra nás čeká dohrávka 26. kola proti českým Budějovicím a pokud se chceme vrátit na druhé místo, musíme vyhrát. K tomu nám opět nepomůže Karel Piták, který se léčí ze svalového zranění.

Dnes to vezmu stručně, kvůli nedostatku času jsem nemohl navštívit trénink, přesto se pokusím odhadnout sestavu, i když pod novým trenérem je to zatím poměrně těžké. Určitě nám bude chybět Radek Bejbl, který pyká za osm žlutých karet. A jak už jsem řekl, k dispozici nebude ani Karel Piták. Není stále připraven se plně zapojit do hry. Snad už by mohl být k dispozici příští zápas proti Příbrami.
 
Sestava tedy dozná změn a jelikož v Brně nahrál Koloušek, tak se dá předpokládat, že tentokrát nastoupí v základní sestavě. Je více možností, jaké bude rozestavení, buď budeme hrát na jednoho útočníka či klasicky 4-4-2. Můj odhad sestavy je následující:
Kozáčik – Došek, Latka, Holeňák, Zbončák – Švec, Gedeon, Koloušek, Sedláček – Fořt, Vlček
 
V historii samostatné české ligy se Slavia s českými Budějovicemi utkala devatenáctkrát s bilancí 11–4–4 a celkovým skóre 36:14. Na Strahově se Slavia naposledy s českými Budějovicemi střetla v listopadu 2003. Jihočeši překvapivě zvítězili 1:0 brankou Martina Vozábala.
 
„Jsme druzí, ale zatím to nic neznamená. Podstatné bude, jak skončíme po třicátém kole. Nesmíme se nechat uchlácholit. Nemůžeme podcenit ani jeden zápas. Na Budějovice se musíme připravit po všech stránkách,“ řekl trenér Karel Jarolím, který věří v podporu diváků. „Byl bych moc rád, kdyby přišlo hodně slávistů. Kvůli nim se fotbal hraje. Věřím, že se jim odměníme přístupem, který jim udělá radost.“
 
Slávistický záložník či obránce Martin Latka v Budějovích dříve působil. „Hosté hrají o každý bod a i když jim ze srdce přeju záchranu, my musíme doma zvítězit.“
 
 
V karetním ohrožení je nadále plno slávistů, sedm žlutých má Martin Latka a po třech nyní Holeňák, Gedeon, Kuka a nově i Lukáš Došek. Proto doufám, že hráči budou hrát čistě, ale důrazně.
 
Zápas se hraje od 19:00, proto doufám, že se sejdeme v hojném počtu, zvláš? když velká část fanoušků si tento termín přálo. Navíc je to večer, kdy už bude tma a to je fotbal mnohem zajímavější. Takže kdo může, vyrazte na Strahov a nevymlouvejte se, že je to pozdě.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)