Chance liga

Do Brna jedeme pro výhru

Za pár hodin nás čeká další důležitý zápas o ligové body. V dohrávce 18. kola zajíždíme do Brna a v případě výhry se posuneme na druhé místo.

V historii novodobé české ligy sehrála Slavia s Brnem dosud 23 utkání s celkovou bilancí 14-6-3 a vysoce aktivním skóre 45:16. Poslední vzájemný duel v Brně skončil nerozhodně. V dubnu minulý rok remizovala Slavia v dohrávce 24. kola v Brně 2:2, kdy bod pro červenobílé zachraňoval v poslední minutě útočník Tomáš Došek. Na Strahově se oba týmy utkaly naposledy minulý rok v srpnu. Ve čtvrtém ligovém kole zvítězila Slavia vysoko 3:0. Branky dávali Gedeon, Latka a Fořt.

Jak už jsem o víkendu říkal, stav Karla Pitáka je natolik nepříjemný, že start v tomto utkání je vyloučen. Na lavičku se zřejmě nedostane ani Paul Munster. Připraven bude konečně Lumír Sedláček, který si odpykal jednozápasový trest za čtyři žluté karty.

„Zápas nebude jednoduchý. Brno bojuje o udržení v lize. Navíc mužstvo jistě povzbudilo vítězství v Příbrami. Ale i my víme, o co hrajeme. A nezbývá nám než uspět,“ řekl kouč Karel Jarolím.

Střelec dvou branek proti Teplicím Pavel Fořt si přeje vítězství. „Bude to těžké, hrají o záchranu. Ale my potřebujeme zvítězit. Věřím, že uspějeme. Pondělní góly mi pomohly, doufám, že to potvrdím i v Brně,“ říká jednadvacetiletý útočník. „Brno bude určitě hrát dopředu, Zelenka i Švancara jsou kvalitní. Máme ale dost silný tým na to, abychom utkání zvládli,“ dodal

Slavia bude v bráně spoléhat na gólmana Matúše Kozáčika, který proti Teplicím udržel první čisté konto v jarní části sezóny. „Zvládli jsme Teplice, bylo by skvělé zvládnout i zápas v Brně. Víme, že když vyhrajeme, posuneme se na druhou příčku. Psychiku to asi ovlivnit může, ale věřím, že k dobrému.

V karetním ohrožení je nadále plno hráčů –Latka a Bejbl (sedm karet), Adauto, Holeňák, Gedeon a Kuka (tři karty)

A jak by mohla vypadat sestava? Těžko odhadovat, tréninku jsem se nemohl zúčastnit a navíc pokaždé hrajeme v jiném rozestavení. Bude zajímavé, zda se vedle sebe postaví Koloušek se Sedláčkem. Je také možné, že Koloušek tentokrát nenastoupí od začátku a pomůže týmu v průběhu střetnutí. No dnes v 19 hodin uvidíme. Snad získáme důležité tři body.

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Do Brna jedeme pro výhru

    (host)     před 19 lety 05.05.2005 09:12 |  
    0 0

    vyhtrajem 1:0! slaviator

    • Re: Do Brna jedeme pro výhru

      Djedek     před 19 lety 05.05.2005 20:58 |  
      0 0

      Vidíš to, měl by jsi prorokovat stále takovéhle výsledky..:-) Když to vychází..:-)

      • Re: Do Brna jedeme pro výhru

        (host)     před 19 lety 06.05.2005 10:15 |  
        0 0

        No to bych měl:o) Jenže třeba derby mi nevyšlo... :o/ 2:1 hodl, no:o// :D Ale tak Teplice... Teplice jsem tipoval taky 1:0 že vyhraje,... A vyhrali jsme.... Sice jsme dali vic golu, ale co:o))) slaviator