Chance liga

Zítra proti Blšanům

Zítra nás čeká venkovní zápas v téměř domácí kulise. Blšany totiž hrají na Žižkově. Kdo tedy může, přijďte podpořit naše hráče, a? získáme další tři body.

Na dnešní trénink přišlo celkem dvacet hráčů, chyběl jen Lukáš Došek, který se v posledním domácím zápase zranil. Zúčastnil se i Václav Koloušek. Byli zde tedy černý, Kozáčik, Samoel, Latka, Holeňák, Bejbl, Chleboun, Rychlík, Hrdlička, Švec, Piták, Gedeon, Zbončák, Sedláček, Koloušek, Fořt, Adauto, Kuka, Munster a Vlček.

Když už začal trénink a trenér Csaplár si všechny svolal, tak teprve vyběhl opozdilec. A byl to kdo jiný než Pavel Kuka. Nakonec z útrob Strahova vyšla ještě jedna osoba – Václav Koloušek. Ve zcela sportovním oblečení se hned chopil míče a začal si kopat s maséry. Bylo vidět, že techniku neztratil. Dokonce má velkou chu?, nejraději by určitě hned nastoupil do zápasu. Po zbytek tréninku pak asistoval u rozcvičování brankářů. často oplýval i humorem.

Hráči se velkou část tréninku zabývali herními prvky, například postupná kombinace či rychlý přechod do útoku. I díky tomu vykrystalizovala sestava. Opět by neměl hrát Rychlík, zraněného Doška nahradí mladík Švec. Zbytek bude stejný jako proti Příbrami. Sestava tedy bude následovná:
černý – Švec, Holeňák, Bejbl, Zbončák – Piták, Gedeon, Latka, Sedláček – Adauto, Vlček

Naposledy se Slavia s Blšany střetla v 17. kole minulého ligového ročníku na Strahově. V sobotu 14. února zvítězili červenobílí 2:0, branky vstřelili ještě v první půli útočník Pavel Fořt a záložník Václav Koloušek. Trenér Josef Csaplár si tehdy odbyl svou premiéru na lavičce Slavie. Vzájemná bilance je velmi aktivní, z dvanácti zápasů jsme pouze dvakrát prohráli a jen jednou remizovali.

„čeká nás hodně těžký zápas, velkou roli sehraje terén. Nicméně chceme potvrdit poslední bodové zisky. Blšany ani přes porážku v Budějovicích nepodceňujeme,“ říká kouč Josef Csaplár, který by rád v ochozech žižkovského stadiónu viděl co nejvíce diváků: „Jsme v Praze, zveme všechny naše fandy. Rádi bychom se i s jejich pomocí dotáhli na špičku ligové tabulky,“ prohlásil.

Podobně mluvil i záložník Karel Piták. „Určitě budeme rádi, když přijde hodně fanoušků. Utkání nebude snadné, musíme se vyrovnat s terénem a přidat fotbalovost.“

V týmu Blšan je i několik bývalých slávistů – obránce Martin Müller či útočník Luděk Zelenka. Do utkání určitě nenastoupí Tomáš Pešír, který má stop za čtyři žluté karty. Na hostování sem odešel v létě i Milan Zachariáš.

Sobotní utkání začíná ve 14:25 a přímým přenosem vysílá televize Nova. Každý, kdo má čas, by na Žižkově neměl chybět. Musíme vytvořit domácí prostředí.

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Kousek od ráje!!!

    jarmakarma (host)     před 20 lety 19.11.2004 19:27 |  
    0 0

    Zítra se ocitneme jen kousek od ráje (EDENU) a tak bychom měli dokázat, že do nížiny chodíme rádi! Jinak ten staďák nebude nikdy!