Chance liga

Zítra proti Příbrami

Zítra nás čeká předposlední domácí utkání v letošním roce. Na Strahov přijede Příbram, která doposud dostala nejvíce branek z celé ligy.

Trénink jsem tentokrát bohužel nemohl absolvovat kvůli kolizi s jiným programem, takže nebudu bohužel moci přesně odhadnout sestavu. Variant je asi více, ale nepředpokládám, že bychom v domácím utkání hráli na jednoho útočníka. Otázkou je, zda se do základní sestavy vrátí Brazilec Adauto, který v minulém kole dal důležitý první gól na hřišti českých Budějovic. Obrana by měla zůstat stejná, jen v záloze bude o jednoho hráče méně. Na lavičku si zřejmě sedne Martin Latka. Sestava by mohla mít nakonec takovouto podobu:
černý – Došek, Holeňák, Bejbl, Rychlík – Piták, Gedeon, Sedláček, Zbončák – Vlček, Adauto 

S Příbramí máme celkem dobrou bilanci, na našem hřišti ze šesti zápasů získali pouze dva body. V posledním utkání na Strahově, které se hrálo koncem března, jsme vyhráli celkem s přehledem. Tři branky tehdy dával Václav Koloušek, který se nyní pomalu vrací do tréninkového procesu. Prozatím se připravuje individuálně.

„Dělá nám problémy koncovka. V Budějovicích jsme dvě šance proměnili, věřím, že v tom budeme pokračovat. Hodně spoléhám i na standardní situace,“ řekl trenér Josef Csaplár.

Proti „svým“ nastoupí obránce Jiří Rychlík, který na Slavii hostuje právě z Marily. „Na utkání se moc těším, v Příbrami jsem prožil skoro celý fotbalový život. Budu hrát proti klukům, které znám. Chci zvítězit,“ říká. „Hosté asi budou spoléhat na zabezpečenou obranu. Musíme dát brzo gól, aby otevřeli hru,“ dodal.

Na základní sestavu ještě nebude připraven útočník Pavel Kuka, který měl problémy s třísly. „Jeho stav se ale zlepšuje. Možná už bude připraven na lavičce,“ věří asistent trenéra Martin Hřídel. Předpokládám, že by se mohl na hřišti alespoň v závěru utkání objevit. Snad je jeho stav opravdu lepší, před týdnem na tréninku pouze vyklusával.

Zítra na Strahově asi nebude příliš velká návštěva, ale snad těch pár jedinců utvoří důstojnou atmosféru, která bude podpořena kvalitním a hlavně tříbodovým výkonem sešívaných. Kdo může, a? je v 17:00 na místě.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)