Chance liga

Zítra derby Sparta - Slavia

Již zítra nás čeká další slavné derby, tentokrát s pořadovým číslem 260. Na Letné se dá očekávat velká divácká kulisa, o napětí nebude nouze.

Na dnešní trénink dorazilo osmnáct hráčů, chyběl však zraněný Michal Švec, který má asi natažené vazy v kotníku a bude odpočívat přibližně do úterý. Dnes tu tedy byli tito hráči: černý, Kozáčik, Došek, Latka, Bejbl, Holeňák, Rychlík, Stibůrek, Hrdlička, Chleboun, Sedláček, Piták, Gedeon, Zbončák, Fořt, Vlček, Kuka a Adauto.

Na spoluhráče se přišel podívat taky Václav Koloušek. Vypadá dobře, párkrát si zkusil i kopnout do míče či nožičky. Ve včerejším článku jsme informovali o možné absenci kapitána Radka Bejbla, jeho stav se však zlepšil, bolesti zad ustoupily, takže zítra bude připraven.

Trénink probíhal podobně, jen v některých fázích se zdůrazňovala síla Sparty. Budeme si třeba muset dát pozor na nebezpečného Zelenku a Sivoka. V posledních zápasech se nám také stávalo, že jsme zbytečně ztráceli autová vhazování na polovině soupeře, proto se tomu dnes také věnovali.

Sestava by se neměla příliš měnit od předchozích zápasů, samozřejmě bude chybět distancovaný Gedeon. A v jaké sestavě bychom mohli nastoupit?
černý – Došek, Holeňák, Bejbl, Rychlík – Piták, Latka, Sedláček, Zbončák – Kuka, Adauto

V české historii jsme se Spartou sehráli 22 utkání, ale jen dvakrát se radovali. Na Letné jsme prozatím nevyhráli. Celková bilance taky není dobrá – 80-60-119. Jen náš soupeř je jediný soupeř, se kterým máme dlouhodobě pasivní bilanci.

Slavia naposledy porazila Spartu ve finále Poháru čMFS, které se hrálo 13.5. 2002 na Strahově. Všechny tři góly padly v prvním poločase. Obě branky slávistů zaznamenal Tomáš Došek, za Spartu jen snížil Jiří Novotný.

Z aktivních slávistů nastřílel nejvíc gólů v ligových derby útočník Pavel Kuka. Do sítě letenského mužstva se trefil celkem šestkrát. Poprvé 23.8. 1990 (Slavia – Sparta 3:3), naposledy 16.3. 2001, kdy konto Sparty zatížil třemi brankami (Sparta – Slavia 4:4).

Zápas začíná v sobotu ve 14:25. Přímým přenosem vysílá TV Nova. Slávistický sektor snad bude snad zaplněn. Věřme, že si nějaký bod odvezeme.

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Zítra derby Sparta - Slavia

    slaviaman     před 20 lety 16.10.2004 11:28 |  
    0 0

    - sestava asi tak nějak sedí. to nejlepší, co můžeme vyslat. Bejbl v obraně, aby se nezmatkovalo. Latka, neb lepší defenzívní štít není k dispozici (škoda Švece). a útok - klasika bez překvapení.
    -chlapci, pochlapte se a napravte dojem. s trochou štěstí není nic nemožné. natož porazit nějakou spartu...