Chance liga

Zítra hrajeme v Mladé Boleslavi

Za pár hodin nás čeká pátý zápas v lize. Tentokrát bychom rádi konečně vyhráli na hřišti soupeře. Před televizními obrazovkami se představíme v Mladé Boleslavi.

Na dnešním odpoledním tréninku se sešlo nebývale mnoho hráčů, celkem devatenáct, z toho byli tři brankáři. Konkrétně dorazili: černý, Kozáčik, Samoel, Došek, Latka, Bejbl, Holeňák, Rychlík, Chleboun, Švec, Sedláček, Piták, Zbončák, Vlček, Gedeon, Stibůrek, Adauto, Kuka a Fořt.

Dnes trénink probíhal poněkud jinak, než jsem zvyklý, kvůli tomu nebylo vůbec zřejmé, jaká by měla být sestava, i když na několika místech jsem si jist, i podle ohlasů na hřišti.

Po úvodním rozcvičení si v několika skupinkách po čtyřech vzali míč a v rychlosti a v běhu si nahrávali asi pět minut. To vše celkem zabralo nějakých patnáct minut, dalších alespoň půl hodiny trénovali rychlý přechod do útoku. Šestnáct hrajících hráčů se rozdělilo na dva týmy po osmi lidech. Následně si v obraně přihrávali klasicky, případně naráželi na záložníky a po třetí nahrávce museli vyslat přesný pas na nabíhajícího spoluhráče do vymezeného území, které bylo dlouhé asi deset metrů, když to bylo dlouhé, bod tým nezískal, když míč chytil v daném území, měli bod. Samozřejmě tým, který neměl míč, musel důsledně napadat. Po tomto dosti náročném cvičení si stejná družstva zahrála fotbálek na dvě branky.

A jak by tedy měla vypadat sestava? Jelikož jsem to nemohl vypozorovat, zkusím trochu zatipovat. V útoku s největší pravděpodobností nastoupí Kuka s Vlčkem. Levou stranu bude hrát Rychlík a Zbončák. V záloze nebude chybět Gedeon a napravo Piták. Jelikož obrana se docela sehrála, tak je možné, že v ní nebude změna, což by znamenalo, že by nehrál Holeňák! A v záloze mladý Švec si taky vede statečně, takže asi taky nastoupí. Stop bude znamenat pro Sedláčka.
černý – Došek, Latka, Bejbl, Rychlík – Piták, Švec, Gedeon, Zbončák – Vlček, Kuka

V dosavadní historii jsme se s Boleslaví doposud nesetkali. Bude nám chybět obránce či záložník Tomáš Hrdlička, který se zotavuje ze svalového zranění. Fotbalista již zahájil individuální trénink, k utkání však zcela jistě připraven nebude. Ostatní hráči jsou zdravotně v pořádku.

Záložník Martin Zbončák věří, že slávisté sobotní televizní zápas v Boleslavi zvládnou. „Chceme zvítězit, blízko k tomu měli kluci už v Olomouci. Mužstvo máme kvalitní. Budeme si ale muset dát pozor na nováčkovský elán domácích, na to nás trenér upozorňuje neustále.“

Asistent trenéra Martin Hřídel očekává náročné střetnutí. „Mladou Boleslav jsem viděl několikrát ještě ve druhé lize. A letos i v první. V domácím prostředí je mnohem silnější než venku. Důkazem je, že na vlastním stadiónu letos ještě neprohrála. My ale posílili tým a chceme uspět.“

Zápas začíná zítra ve 14:25 v Boleslavi. Přímým přenosem vysílá TV Nova. Kdo může, vyrazte, i když asi bude problém sehnat lístek, pokud ho nemáte z předprodeje ze Strahova.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)