Chance liga

Olomouc - Slavia 2:1

Slávisté si v dalším ligovém utkání nepřivezou z Olomouce ani bod. Podali kvalitní bojovný výkon, ale výsledkem byly jen dvě červené karty....

Sestava: R. černý - L. Došek, R. Bejbl, M. Latka, K. Kratochvíl - K. Piták, P. Kuka, M. Švec (30. F. Stibůrek), L. Sedláček - E. Adauto da Silva (79. J. Chleboun), P. Fořt (52. D. Kalivoda)

Gól: Piták

Lavička: M. Kozáčik, M. Lukeš, I. Táborský

Slavii dnes čekal těžký soupeř z Olomouce. Na její půdě měla šanci ukázat, že loňská čtvrtá příčka právě za domácími se nebude opakovat. Do boje byla vyslána stejná sestava, jako v prvním ligovém kole ve Zlíně, tedy s Pavlem Kukou opět v záloze.

Utkání se pro sešívané vyvíjelo velice nadějně. Již v osmé minutě nám udělal radost Piták, který se prosadil po závaru ve vápně a následné přesné přihrávce Adauta. I nadále byla Slavia lepší a několikrát mohla svůj náskok zvýšit. Své šance však zahodili jak Sedláček, tak hlavně Fořt. Vše tedy vypadalo překvapivě optimisticky.

Prvním bodem k pádu bylo zbytečné vyloučení Pitáka, který dostal druhou žlutou kartu již ve 49. minutě. Zbytečné hlavně proto, že první kartu dostal za odkopnutí míče po vlastní ruce v první části hry. Trenér Csaplár reagoval stažením Fořta a nasazením Kalivody. Hosté se od té doby logicky soustředili hlavně na defensivu a dařilo se. Tlak Olomouce ale postupně rostl a výsledkem bylo bohužel neš?astné vyrovnání. I tak by možná mohli být slávisté spokojeni, ale ani kousek radosti nám nenechal soupeř. Již se zdálo, že utkání spěje k remíze, když v 89. minutě zvrátili vítězství na svou stranu.

V té době již nějakou chvíli pobíhal na hrotu mladý Chleboun, který ještě málem ve spolupráci s Kukou zařídil alespoň bod. Bohužel se nepodařilo, navíc nervozita vyvrcholila a vyloučit se nechal i dobře hrající stoper Latka, který následoval vzoru Pitáka a obdržel druhou žlutou kartu.

Výsledek tedy katastrofální – nula bodů, dva vyloučení hráči základní sestavy a navíc v prvním poločase střídán pro zranění i Švec. V dalším utkání proti Brnu se ukáže schopnost našeho úzkého kádru. Snad se vrátí alespoň někdo z doposavad zraněné trojice Hrdlička, Gedeon a Holeňák.

Komentáře (18)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Olomouc - Slavia 2:1

    (host)     před 20 lety 22.08.2004 10:22 |  
    0 0

    po prvnim polocase jsem myslel ze uz to vedeni nepustime..budou moci Pitak s Latkou v pristim kole hrat??nebo dostanou nejaky trest??

    • Re: Olomouc - Slavia 2:1

      Richi (admin)     před 20 lety 22.08.2004 10:42 |  
      0 0

      O tom, zda dostanou trest ci jenom podminku se rozhodne ve ctvrtek na zasedani disciplinarni komise. Doufam, ze vyvaznou jen s podminkou. Uz tak mame problemy s poctem hracu.

    • Re: Olomouc - Slavia 2:1

      PetCC     před 20 lety 22.08.2004 12:42 |  
      0 0

      Nepamatuju si, že by někdo dostal po dvou žlutých trest, vždycky to je jednozápasová podmínka. Vidšl někdo, že by pri první žlutý hrál Piták rukou? Já teda nic takovýho neviděl.

      • Re: Olomouc - Slavia 2:1

        (host)     před 20 lety 22.08.2004 13:22 |  
        0 0

        bylo to za nesporotvni chovani,protoze po ty "ruce" zakopl mic...

        • Re: Olomouc - Slavia 2:1

          Richi (admin)     před 20 lety 22.08.2004 13:28 |  
          0 0

          Tak za prve, nemelo byt piskano kvuli ruce, protoze jak bylo videt ze zaznamu, tak to ruka nebyla. A pak ta karta za odkopnuti? Vzdyt to nebylo poradny odkopnuti, proste to byla neuveritelne prisna zluta karta.

          • Re: Olomouc - Slavia 2:1

            Jirkku (přítel SN)     před 20 lety 22.08.2004 13:54 |  
            0 0

            ruka to asi byla (mozna trochu sporna, ale byla). navic uprostred pole mi to pisknuti nevadilo, ale to zakopnuti tam bylo jasny, takze si myslim, ze ji dostal Karel spravne. Bohuzel....

            • Re: Olomouc - Slavia 2:1

              PetCC     před 20 lety 22.08.2004 16:37 |  
              0 0

              Rozumnej rozhodčí by tohle první lehký zakopnutí řešil domluvou. Beneš bohužel ne, ten musí vždycky dokazovat svojí důležitost vytahováním karet. A to že ten zápas byl tak nervózní byla hlavně vinou jeho nepřesnýho rozhodování. To už je lepší Puček, ten alespoň nepíská nic.

              • Re: Olomouc - Slavia 2:1

                (host)     před 20 lety 23.08.2004 08:17 |  
                0 0

                No já si myslím, že Karel ty karty dostal oprávněně. Hráč s jeho zkušenostmi by neměl po odpískání hrát vůbec balon (pokud tedy není rozeběhnutý a nemůže ten pohyb zastavit, což v tomto případě určitě nebylo). Navíc můžeme být rádi, že druhou žlutou nedostal za to samé (ještě horší zakopnutí) Radek Bejbl po Latkově "žlutém" faulu. Takovýto hráči by měli udržet "nervy na uzdě" a nenechat se rozhodit maličkostmi. Navíc jsem absolutně nepochopil zákrok do té doby skvěle hrajícího Latky, který po prohrané hlavičce zjevně úmyslně zajel do protihráče. To byl faul rovnou na črvenou. Proto si myslím, že s Latkou bohužel počítat v příštím zápase nemůžeme a s Pitákem to taky nevidím moc dobře:-/.

                • Re: Olomouc - Slavia 2:1

                  PetCC     před 20 lety 23.08.2004 09:54 |  
                  0 0

                  Ten Pitákův odkopale přesně odpovídá nervozitě hráčů vyvolaný podivnejma výrokama rozhodčího. A Latkův "faul". Tohohle bych si já, kdyby se mi to stalo při fotbale ani nevšim, ten hráč Olomouce to hezky přifilmoval, vždy? bylo vidět jak mu potom Vaniak řiká "dobře si to udělal". Já rozhodně vidím v lize faulů skoro na červenou dost, někdy za ně neni ani žlutá, ale tenhle k nim nepatřil.

                  • Re: Olomouc - Slavia 2:1

                    (host)     před 20 lety 23.08.2004 10:54 |  
                    0 0

                    me spis prislo,ze Karel tim mensim odkopnutim chtel zastavit zbrdit brejk,ktery by vzniknul rychlym rozehranim..uz tak k tomu prece jeden Olomoucak pribihal a uz chtel rychle rozehravat..po nasi prohre uz to je ale stejne jedno

                  • Re: Olomouc - Slavia 2:1

                    (host)     před 20 lety 23.08.2004 12:11 |  
                    0 0

                    No nevím, jestli ten Latkův faul byl jen tak nějakej "normální". On totiž moc dobře věděl, že když tou nohou kopne za sebe (tak jak to udělal), tak že protihráče zasáhne. Kdyby to bylo nechtěný, tak by se alespoň šel omluvit. Jinak souhlasím s tím, že nervozitu mohly vyvolat některé výroky rozhodčích. Ale proč vypěnili jen zkušení hráči a takoví mladíčci (u kterých bych to čekal spíš) to brali celkem klidně?? Právě u těch zkušených hráčů je předpoklad, že se nenechají vyvést z míry a naopak budou uklidňovat mladší spoluhráče.
                    Tomáš.

            • Re: Olomouc - Slavia 2:1

              (host)     před 20 lety 23.08.2004 00:33 |  
              0 0

              Je zajimavy, ze rudej Karel za hlavicku vyvazl bez cerveny a nikoho to ani poradne nezajimalo... Ono, dostal on vubec za svoje prasarny po navratu(loni dve, letos uz jedna)nekdy cervenou?

    • Re: Olomouc - Slavia 2:1

      (host)     před 20 lety 22.08.2004 16:41 |  
      0 0

      Já myslím, že Piták dostane jen podmínku, ale u Latky jsem si téměř jistý, že to bude distanc na min. 1 zápas.Avšak pokud budou moct hrát Hrdlička s Holeňákem, tak to bude myslím OK.Jinak s Brnem prý hrajeme v pondělí od 20:00-takže všichni na strahov!!!Konrad

  2. Re: Olomouc - Slavia 2:1

    (host)     před 20 lety 22.08.2004 13:23 |  
    0 0

    Nevi nekdo,jestli uz s nama trenuje Zboncak (do konce sprna u nas bude-viz Denik Sport) a jestli budou do zapasu s Brnem schopni nastoupit Gedeon a Holenak ?

    • Re: Olomouc - Slavia 2:1

      Richi (admin)     před 20 lety 22.08.2004 13:30 |  
      0 0

      Tohle je otazka, na kterou bych take rad znal odpoved. Snad uz se marodi daji dohromady, nas tym potrebuji konkurenci, vzdyt neni skoro moznost nejak menit sestavu.

    • Re: Olomouc - Slavia 2:1

      (host)     před 20 lety 23.08.2004 00:30 |  
      0 0

      Sport? Myslis TEN Sport, podle ktereho jsme zbankrotovali? Jedinym faktem momentalne je, ze Dynamo Zboncaka nechce pustit, co pise Sport je v 9 z 10 pripadu bulvarni nesmysl...

  3. Re: Olomouc - Slavia 2:1

    (host)     před 20 lety 22.08.2004 13:56 |  
    0 0

    a propos,v nekterych pripadech muze nastat situace,ze hrac,ktery dostane cervenou v domaci soutezi nemuze hrat i v evropskych poharech (jako napriklad Mihajlovic z Lazia)...muze by tohle pripad Latyho a Pitaka ?

  4. Re: Olomouc - Slavia 2:1

    Markus     před 20 lety 23.08.2004 08:41 |  
    0 1

    Kdyby, kdyby, kdyby, kdyby ... kdybychom před sezonou o malinko více posílili kádr, se Zlínem i Olomoucí bychom vyhráli. Chybělo hrozně málo, oba duely byly vyrovnané ... škoda ... snad alespoň ten stadion bude když už ne boj o poháry který jsme vzdali už takhle přes sezonou.