Chance liga

Zítra proti Liberci

Překvapivá slávistická sestava možná zítra vyběhne v prvním domácím utkání Gambrinus ligy proti Liberci …

Dnešní trénink byl překvapivě na stadionu Přátelství a nikoliv na hlavním. Sešlo se zde sedmnáct hráčů, ale chyběl Matúš Kozáčik a samozřejmě i všichni marodi, Tomáš Hrdlička, Miroslav Holeňák a Patrik Gedeon. Všichni mají stále svalové zranění, ale Holeňák by snad už příští týden mohl začít plně trénovat.

A kdo tady tedy byl? Radek černý, Lukáš Došek, Radek Bejbl, Jakub Chleboun, Karel Kratochvíl, Martin Latka, Lumír Sedláček, Michal Švec, David Kalivoda, Karel Piták, Martin Lukeš, Filip Stibůrek, Pavel Fořt, Pavel Kuka, Adauto a Ivo Táborský. Byl zde ještě jeden brankář, ale toho jsem jaksi nepoznal, kdo to je.

Trénink probíhal tradičně, rozcvičení, pak různé herní kombinace a v závěru na malém území neustálé centrování, tedy trénování hry po stranách. To už ale většinou znáte, pokud čtete moje články. Na co však Josef Csaplár upozorňoval? Tak třeba na to, že Liberec je ještě více defenzivnější tým než Tbilisi, budou hrát nejspíš na brejky, naopak Gruzínci chtěli hrát fotbal. V tom to bude těžší. Hráče vybízel, aby hráli hlavně po stranách a co nejrychleji, nenechávat si míč dlouho na kopačkách. Dále pak případně hledat v prostoru Adauta. To je však jen zlomek pokynů, navíc takto se snažíme hrát i normálně.

Trenérská čtveřice Slavie – kouč Josef Csaplár a asistenti Martin Hřídel, Milan Veselý a Luděk Klusáček – dříve v Liberci působila. „Bude to prestižní zápas s pikantní příchutí, ale stále půjde o normální ligové střetnutí. Máme co Liberci vracet, na jaře jsme s ním prohráli,“ řekl Martin Hřídel. „Slovan dobře známe, citelnou ztrátou pro něj bude absence Hološka. Myslím, že soupeř bude stejně jako posledně vycházet ze zajištěné obrany a protiútoků. Rozhodne proměňování šancí,“ dodal slávistický asistent.

Nejlepší muž zápasu Slavia – Dinamo Tbilisi Karel Piták chce tři body. „Vítězství nad Dinamem nás povzbudilo. Chceme výhru potvrdit i proti Liberci. Hosté mají dobrý tým, bude to těžké. Ale my podlehli v prvním kole ve Zlíně a musíme neúspěch napravit.“

„Liberec je kvalitní soupeř, bude to hodně těžké, hlavně budou hrát zezadu a dostat se přes jejich obranu nebude jednoduché,“ prozradil jeden z nejlepších hráčů čtvrtečního utkání proti Dinamo Tbilisi Michal Švec.

S Libercem máme aktivní bilanci 10-6-6 a skóre 25:20. V posledním střetnutí jsme v domácím prostředí v 29. kole prohráli 1:2, když jsme snižovali až čtvrt hodiny před koncem.

A na závěr asi to nejdůležitější – předpokládaná sestava. Jak už jsem v úvodu naznačil, mohla by nastat změna a dosti překvapivá. V sestavě možná bude chybět Pavel Kuka, ale v útoku bude i nadále Pavel Fořt!
černý – Došek, Latka, Bejbl, Kratochvíl – Piták, Švec, Sedláček, Kalivoda – Fořt, Adauto

Jestli se tam sestava potvrdí, uvidíme až zítra. Každopádně utkání začíná v 16:40 a všichni fanoušci jsou zváni na tribunu, a? už na západní, jižní či východní. Přímým přenosem vysílá TV Prima, ale osobně to bude určitě lepší.

Komentáře (7)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Zítra proti Liberci

    bojler     před 20 lety 15.08.2004 23:01 |  
    0 0

    bojler udělal před Tbiblisi lepší rozbor. :))

    • Re: Zítra proti Liberci

      Richi (admin)     před 20 lety 15.08.2004 23:05 |  
      0 0

      Nebudu preci opakovat to same. Kazdopadne jedna pikantnost se stala po treninku, kdyz jsem cekal na Michala Svece, abych s nim udelal rozhovor. Ale to jaksi nebudu rikat, protoze by asi dotycny nebyl rad, kdyby si to precetl :-)))).

      • Re: Zítra proti Liberci

        bojler     před 20 lety 15.08.2004 23:15 |  
        0 0

        jasne a strucne: Bojler napsal tak vynikajici clanek, ze z neho bude redakce SN paf este hodne dlouho a kdyz zjisti, ze tak dobry nenapise ani za sto let, pak mu nabidne dlouholety milionovy kontrakt :))

  2. Re: Zítra proti Liberci

    (host)     před 20 lety 16.08.2004 11:09 |  
    0 0

    pokud ten druhej golman byl takovej velkej,silnej a nakratko ostrihanej,tak to byl Martin Slavik

    • Re: Zítra proti Liberci

      Richi (admin)     před 20 lety 16.08.2004 12:09 |  
      0 0

      Ano, je to jedna z moznosti. A asi to tak bude.

      • Re: Zítra proti Liberci

        ortevor     před 20 lety 16.08.2004 12:51 |  
        0 0

        Ne asi, ale urcite - byl to na 100% Slavik...

        • Re: Zítra proti Liberci

          ortevor     před 20 lety 16.08.2004 13:08 |  
          0 0

          dyt sem to psal...