Chance liga

Zítra proti Liberci

Před pár dny bychom o zápase s Libercem říkali, že je velmi důležitý, po posledních událostech jde však vše stranou. Každopádně vyhrát chtějí i tak, hlavně kvůli Václavu Kolouškovi.

Pro mě to byl poněkud zvláštní trénink, chyběl mi tam jeden hráč, ostatním taky. Zítra budou všichni bojovat za Václava Kolouška.

Dnes bylo trénovat docela dost lidí – černý, Kozáčik, L.Došek, Kratochvíl, Zachariáš, Latka, Chleboun, Müller, Piták, Bejbl, Lukeš, Jozsi, Kalivoda, Švec, Gedeon, Kuka, T.Došek, Hašler a Adauto.

Jak jste si jistě všimli, trénoval také Patrik Gedeon. Absolvoval kompletně celý trénink, nic nevypustil. Jen v závěru bylo vidět, že mu docházejí síly. Podle všeho už by byl schopen nastoupit, celý zápas by však nezvládl, není tedy vyloučeno, že by si symbolicky mohl sednout na lavičku.

Tréninku se zúčastnil také Adauto. Do plné zátěže se nezapojil, spíše vyklusával, na lavičce snad bude také připraven. „Jsme rádi, že je tady, ale ještě není stoprocentně připraven, zatím ho budeme šetřit,“ řekl kouč Josef Csaplár.

Hráči trénovali prakticky stejně jako vždy, jen navíc zkoušeli standardní situace. Asi každého zajímá, kdo by je mohl zahrávat. Několikrát to zkoušel György Jozsi, v závěru také Martin Müller. Je tedy možné, že Maďar by mohl nastoupit v základní sestavě.

Klíčová otázka je, kdo nahradí dirigentské schopnosti Václava Kolouška. Odpověď je jasná, příležitost uprostřed zálohy dostane Martin Lukeš. Má tedy velkou šanci prokázat, že je skvělý hráč, a získat stabilní místo v sestavě.

Každého asi také zajímá, jak by mohla sestava vypadat. V poslední době mi moje prognóza nevychází, trenér hráče na tréninku různě střídá a vždy pro mě připraví překvapení, které bych podle trénovaní nevypozoroval. Uvidíme, jak to bude nyní. Předpokládám, že nastoupíme následovně:
černý – L.Došek, Latka, Müller, Kratochvíl – Piták, Bejbl, Lukeš, Kalivoda (Jozsi) – T.Došek, Kuka

V historii novodobé české ligy sehrála Slavia s Libercem doposud 21 zápasů s aktivní bilancí 10-6-5 a skóre 24:18. V poslední době se Slavii na Liberec daří, se Slovanem neprohrála dva roky. Naposledy odešla poražena 14. dubna 2002, kdy Severočeši zvítězili na Strahově 3:1. V posledním vzájemném zápase zvítězila Slavia v Liberci 10. listopadu minulého roku 1:0, jedinou branku zaznamenal nejlepší letošní střelec Slavie Karel Piták. V posledním vzájemném zápase na Strahově zvítězili slávisté stejným poměrem. V zápase hraném 7. října 2002 se trefil Štěpán Vachoušek.

„Naším cílem je zápas vyhrát. I když si samozřejmě uvědomujeme, že Liberci se v posledních dvou kolech střelecky daří,“ řekl gólman Slavie Radek černý.

V karetním ohrožení je nadále pět slávistů – Bejbl, Jozsi, Kratochvíl, L.Došek, Latka. Chybět dnes bude kromě Václava Kolouška také Pavel Fořt. Otazník je u Gedeona, zda se neposadí na lavičku.

Zápas začíná zítra ve 14:25. Vyzývám všechny slávisty, aby vyrazili na Strahov. Podpořme kromě Slavie také nemocného Václava Kolouška, a? ví, že jsme všichni při něm a držíme mu palce.

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Zítra proti Liberci

    (host)     před 20 lety 08.05.2004 11:41 |  
    0 0

    Richi. Nezlob se, ale trochu s Tebou budu polemizovat. Vím, že to myslíš dobře, ale. Ten zápas je důležitý a hlavně po posledních událostech nejde nic stranou. Věř mi, že vím, co říkám, má podobnou zkušenost. Když člověk onemocní, na chvíli mu všechno spadne na hlavu, sesype se mu svět. Důležité je, aby si včas uvědomil, že má šanci a bojoval. Doktoři dnes uměj neuvěřitelný věci. Abys mohl bojovat, potřebuješ, aby svět šel dál, jak jsi byl doteď zvyklej. Je dobrý, když si na Tebe někdo vzpomene, ale to pokračování všeho tak, jak bylo před nemocí, je strašně důležitý. Proto je potřeba, aby Tys dál psal články, hráči hráli, protože je to jejich zaměstnání, a my abychom přišli na Slavii, protože ji rádi. Tím nechci říct, že by naše Slavia nemohla zapomenout na své letošní převážné výkony a pro změnu zahrát parádně. Ale hlavně a? jinak jede všechno dál v co nejnormálnějším rytmu. Tím Václavovi pomůžeme nejvíc.

    • Re: Zítra proti Liberci

      Richi (admin)     před 20 lety 08.05.2004 18:14 |  
      0 0

      Ano, mas naprostou pravdu. Neni co dodat. Musi se jit dal.