Chance liga

Zítra Slavia proti Synotu

Zítra nás čeká další důležité utkání v Uherském Hradišti proti Synotu. Po výhře Sparty nad Zlínem nesmíme prohrát, jinak se druhé místo hodně vzdálí.

Na dnešní trénink dorazilo pouze patnáct hráčů, což není mnoho. Byli to černý, L.Došek, Zachariáš, Kratochvíl, Jozsi, Latka, Müller, Lukeš, Švec, Kalivoda, Bejbl, Koloušek, Piták, T.Došek a Hašler. Jak si můžete všimnout, chyběl Matúš Kozáčik, který hrál dnes za béčko, ale zítra bude připraven na lavičce, a Pavel Kuka, který do zítřejšího utkání nastoupí v základní sestavě. Dnes jsem poprvé na předzápasovém tréninku viděl nový typ části tréninku. Dva týmy na menším hřišti hráli skoro klasický fotbal, snažili se dát branku a být lepší než ten druhý mančaft, jenže museli hrát hlavou, nohy nesměli použít, výjimkou byla situace, kdy se míč dostal na zem, tak v ten moment centrovali na spoluhráče ze země. Docela sranda, trenér dost hecoval, ale i vytýkal případné menší nasazení u některých jedinců. V závěru na dvacet minut hráli klasicky fotbálek na dva týmy. Zde již Csaplár udával pokyny k zítřejšímu zápasu, upozorňoval na silné stránky soupeře, třeba na hráče Polácha, kterému bychom neměli nechat mnoho volného prostoru, umí totiž dobře rozdávat míče. Dále hráče nutil, aby hýřili pohybem, protože Synot na nás vyrukuje aktivním presinkem. Nesmí se také stát, jak vždy upozorňuje, aby hráč stál nad míčem, jakoby si dával šlofíka. V ten moment totiž soupeř má možnost se zformovat a oddechnout si, naopak, jestliže míč bude neustále v pohybu ze strany na stranu, jejich rozestavení nebude uspořádané, čehož bychom měli využít. Trenér Csaplár všechny překvapil, když na minutku přerušil trénink a řekl hráčům, aby se podívali k nebi, kde právě v blízkosti Strahova prolétala vzducholoď, která prezentovala auto BMW. Kouč, jako správný průvodce, ihned řekl o tomto létajícím gigantovi několik zajímavostí, jako údaje o rychlosti, množství možných pasažérů apod. Slavia na Synotu doposud neprohrála, hráli jsme u nich tři zápasy a získali pět bodů. Jediná výhra je více než dva roky stará, kdy jsme vyhráli 3:1. Synot od podzimu hraje na novém stadionu v Uherském Hradišti, Slavia se zde představí úplně poprvé a nebude to jednoduché. „Naším cílem je podat maximální výkon a vyhrát. Střetnutí by mohlo značně napovědět o konečném umístění,“ říká kouč Josef Csaplár. „Soupeř je silný ve hře hlavou, má silné mužstvo,“ poznamenává útočník Pavel Kuka. „Bude to výborné utkání. Věřím, že se nám povede udělat dobrý výsledek a vyhrajeme,“ přeje si obránce Martin Müller. Stále nám budou scházet marodové Fořt s Gedeonem, ale i Adauto, jehož návrat se očekává velmi brzy. Opět musím upozornit na nebezpečí čtvrté žluté karty u šesti hráčů! Jsou jimi Latka, Bejbl, Jozsi, Kratochvíl, L.Došek a Koloušek. Na závěr asi to nejdůležitější. Sestava by asi měla dostát jedné změny a to v obraně. Do základní sestavy se nevrátí Zachariáš, ale možná Jozsi. černý – L.Došek, Latka, Müller, Jozsi (Kratochvíl) – Piták, Bejbl, Koloušek, Kalivoda – Kuka, T.Došek Zápas začíná zítra v 16:40 a přímým přenosem vysílá televize Prima.

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Zítra Slavia proti Synotu

    vizzir     před 20 lety 03.05.2004 10:32 |  
    0 0

    to nebezpeci zlutych karet je opravdu neprijemne..staci kdyby ji dostali Kolousek a Bejbl a pak by to pro nas bylo v pristim zapase opravdu velmi neprijemne...