Chance liga

Slavia - Olomouc 3:1

Slavia dokázala porazit Olomouc 3:1 a mají nyní stejně bodů jako soupeř. Další dvě branky vstřelil útočník Tomáš Došek.

Slavia - Olomouc 3:1 (2:0)

Sestava:
R. černý - L. Došek, M. Latka, M. Müller, K. Kratochvíl - K. Piták, R. Bejbl, V. Koloušek, D. Kalivoda (64. M. Švec) - T. Došek (90. T. Hašler), P. Kuka

Lavička: Jozsi, Lukeš, Kozáčik

Branky:
13. T. Došek, 22. D. Kalivoda, 59. T. Došek - 58. L. Reiter

Slavii čekalo na Strahově veledůležité utkání, přímý souboj o druhé místo s Olomoucí, v případě prohry jsme se pomalu mohli loučit s Ligou mistrů a možná i s pohárovou Evropou. Slávisté před zápasem slibovali fanouškům, že dnes už určitě vyhrají.

Domácí nastoupili s jednou změnou oproti očekávané sestavě. Na levý kraj zálohy se postavil David Kalivoda, který nahradil v minulém kole brzy střídaného Jozsiho. Slavia začala aktivně, ale i soupeř nebyl úplně bezradný. Klid do hry přinesl gól T. Doška po Kolouškem zahrávané standardní situaci. Gólový účet mohl zvýšit Latka, ale skóre se měnilo až po spolupráci bratří Došků, kterou do branky zakončil Kalivoda. Vstřelil tak svůj první prvoligový gól. Po chvíli se ve vápně dostal k míči Kuka, ale přestřelil. Olomouc se však nevzdával a několikrát nebezpečně zahrozil.

Ve druhém poločase se až příliš často dostávali hosté k zakončení a vzpomínky na Teplice obnovili v 58. minutě, kdy snížili na rozdíl jedné branky. Naštěstí nás všechny na chvíli uklidnil T. Došek, který o minutu později vstřelil svůj druhý dnešní gól. Přesto klid nenastal do konce utkání, Olomouc byla aktivní a asi ne náhodou se pohybuje na špici tabulky. Zle nám zatápěla, štěstí tentokrát ale stálo na naší straně. Latka málem přehlavičkoval Radka, T. Došek měl blízko k hattricku, Koloušek svou šanci před gólmanem neproměnil…

Každopádně dnes se hrálo nadprůměrné ligové utkání a je dobře, že tento boj o druhou příčku mohli vidět i televizní diváci. Bylo na co koukat.

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Olomouc 3:1

    Marrak     před 20 lety 24.04.2004 23:36 |  
    0 0

    No fotbal to byl pekny, jedine co me zklamalo, byla obrana. Takovych sanci co Radek chytil, to se priste nesmi stat! A ta navsteva, radsi bez komentare...jel jsem kvuli tomu zapasu 100 km a oni neprijdou ani 3 tisice. Opravdu des!