Chance liga

Proti Olomouci vyběhne i Latka

Již za pár hodin nás čeká velice důležité utkání proti Olomouci. Musíme vyhrát, jinak se prakticky vyřadíme z boje o druhé místo. Titul je po výhře Ostravy nad Teplicemi prakticky nedostižitelný. Do zápasu může také nastoupit Martin Latka!

Tréninku se zúčastnilo celkem sedmnáct hráčů včetně mladého Jakuba Chlebouna, o kterém se uvažovalo, že by mohl nastoupit v základní sestavě kvůli očekávané absenci stoperů. Přítomni tedy byli černý, Kozáčik, Chleboun, L.Došek, Kratochvíl, Latka, Müller, Jozsi, Piták, Švec, Bejbl, Koloušek, Lukeš, Kalivoda, T.Došek, Kuka a Hašler.

Martin Latka podle mnoha zdrojů včetně našeho a oficiální webu dostal v zápase proti Opavě čtvrtou žlutou kartu. Trenéři si to též mysleli, proto v tiskové zprávě k zápasu s Olomoucí Josef Csaplár říká: „Absence dvou obránců je nepříjemná, ale poradíme si.“ Tím druhým je Milan Zachariáš, jenž jich má osm a ještě v tomto zápase bude stát. Avšak během dneška trenéři po pátrání a ověřování u svazu zjistili, že Latka má jen tři! Co se tedy stalo? Vysvětlení je následující: „Latka dostal dvě žluté karty v 16. kole na podzim na Žižkově a následně byl vyloučen. Podle pravidel se mu však započítává žlutá karta jen jedna. Zbylé dvě karty viděl ve 20. kole v Jablonci a minulý týden ve 26. kole v Opavě,“ píše se v tiskové zprávě dnes večer vydané.

Po klasickém rozcvičení začali hráči trénovat přihrávky na jeden dotek v rychlém sledu s několika hráči. V poslední době se nám právě toto nedařilo, nebyli jsme schopni si dát více přesných nahrávek za sebou a právě proti Olomouci se nám přihrávky musí dařit, proti kvalitní obraně je to dobrý způsob, jak se dostat do šancí.

Ostatní části tréninku byly prakticky totožné, jen pokyny byly jiné. Csaplár upozorňoval, že musíme hrát na co nejméně doteků, být aktivní jako proti Teplicím a míč nesmí stát, hlavně v obraně, hráč musí hledat prvního spoluhráče, kterého uvidí. Takto jsme právě s Teplicemi hráli, míč neustále koloval ze strany na stranu, hráči se nabízeli, vše probíhalo rychle. I proto první poločas byl tak vynikající. Tak musíme hrát zítra, na minimum doteků, s plno nahrávkami.

Hráči byli upozorněni na dvě věci. Za prvé, když útočník se pro míč stáhne do středu pole, tak obránce s ním musí běžet, jinak tím vznikne mezera, což je nebezpečné. To přesně dělal Pacanda při zápase s Brnem. Dále si hráči musí dát pozor na naše standardní situace. Jakmile vycítí, že je nevydařená, musí se okamžitě vracet, protože Olomouc má velmi dobře zažitý rychlý přechod do útoku a právě třeba z nevydařených standardních situací těží.

V boji o druhé místo je nepříjemné, že Olomouc nás na podzim doma porazila 2:0 a jestli chceme mít lepší vzájemné zápasy, což může hrát velkou roli v závěrečném zúčtování, musíme je porazit alespoň o tři branky. To nebude jednoduché. V posledním domácím zápase jsme je porazili pouze 1:0 gólem střídajícího Tomáše Doška.

Trenér Csaplár k zítřejšímu zápasu říká: „Známe defenzivní bilanci Olomouce. Soupeře respektujeme, ale chceme zvítězit.“ Hráči si také uvědomují důležitost utkání „Pokud nevyhrajeme, budeme prakticky mimo hru o Ligu mistrů,“ prohlásil záložník Karel Piták. „Dobře si uvědomuje důležitost zápasu, pro vítězství uděláme maximum,“ dodává nejlepší střelec Slavie v tomto ligovém ročníku.

A jak by měla vypadat sestava? Podle všeho by se neměla lišit od posledního zápasu, přeci jen není zas tak z čeho vybírat.
černý – L.Došek, Latka, Müller, Kratochvíl – Piták, Bejbl, Koloušek, Jozsi – T.Došek, Kuka

Vstup na zápas s Olomoucí mají zdarma ti fanoušci, kteří dorazí ve slávistickém dresu, s červenobílou šálou, čepicí nebo vlajkou. Vyhrazen je pro ně jižní sektor strahovského stadiónu.

V karetním ohrožení je docela dost hráčů – Latka, Bejbl, Jozsi, Kratochvíl, L.Došek, Koloušek. Při představě, že by aspoň polovina dostala další kartu, se mi dělá blbě. Hráči si i na toto musí dávat velký pozor! A? se při nejhorším vykartují jeden po druhým, ale více jak jeden už je špatné.

Zítřejší zápas začíná ve 14:25, přímým přenosem vysílá televize Nova. Přijďte hráče povzbudit v důležitém utkání v boji o druhé místo.

Komentáře (5)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Proti Olomouci vyběhne i Latka

    Lisaj     před 20 lety 23.04.2004 23:06 |  
    0 0

    Je super ze delate tydle clanky pred kazdym zapasem. Jen tak dal! Diky
    Skoda ze nebude hrat Jefferson dys mu to v becku tak de... Moh by zkusit aspon 20 minut, ale esi nebyl na treninku, tak asi nebude ani zejtra na lavce, skoda...

    • Re: Proti Olomouci vyběhne i Latka

      Richi (admin)     před 20 lety 23.04.2004 23:10 |  
      0 0

      No Jefferson je ted hracem becka, pokud se nepletu. On se tam nejdrive musi rozehrat a preci neni mozna na zaklade jednoho vydareneho zapasu delat unahlene zavery. Vzdyt zapas pred tim byl naprosto tregickej co sem slysel. Ted ma sanci v becku dokazat, ze je dobrej hrac a myslim, ze pak se zase vrati do acka, jestli to bude letos, to fakt nevim.

      Jinak ten, kdo je na tomto treninku, bude na lavicku, kdyby tam byl nekdy dalsi, tak to jen v pripade, ze by se nekdo neplanovane zranil na posledni chvili.

      Jsem rad, ze se clanky libi. Uz je to takova tradice, ze chodim na posledni trenink. Bohuzel ne vzdy mi zbyde cas :-(

      • Re: Proti Olomouci vyběhne i Latka

        (host)     před 20 lety 24.04.2004 00:00 |  
        0 0

        Jak by se nám nemohli líbit, já pak před začátkem zápasu udivuju známý znalostí sestavy :-)
        PetCC

      • Re: Proti Olomouci vyběhne i Latka

        cindy     před 20 lety 24.04.2004 08:03 |  
        0 0

        Myslim,ze i tak delas pro nas Slavisty i samotnou Slavii dost a dost.Diky!

  2. 2.misto, cha cha....

    (host)     před 20 lety 24.04.2004 10:39 |  
    0 0

    já se nenervuju, protože vim, že 2. misto jsme uz pustili před dvěma tejdnama -jediny o co bojujem, je ještě ten třeti plac...

    +BUCK+