Chance liga

Slavia se připravuje na Teplice

Již za pár hodin nás čeká další utkání Gambrinus ligy, na Strahově se představí Teplice. Do základní sestavy se vrací opět Pavel Kuka.

Na dnešní trénink se dnes dostavilo šestnáct hráčů – černý, Kozáčik, Latka, Müller, Kratochvíl, Zachariáš, L.Došek, Jozsi, Koloušek, Bejbl, Piták, Lukeš, Švec, T.Došek, Hašler a Kuka. Chyběl David Kalivoda, který má svalové problémy, takže nebude připraven nastoupit. Nepřítomen byl i Jefferson, podle všeho by měl být již fit, ale je možné, že se šel připravit s béčkem na sobotní zápas v Břevnově.

Trénink probíhal prakticky podobně jako vždy, jen hráči dostávali jiné pokyny. Trenér Csaplár zvláš? v úvodu nebyl příliš vtipný, mluvil dost vážně, což není u něho zvykem. Všechny upozorňoval, že trénovat se musí tak, jak chceme hrát následný den, proto hráče nutil, aby dodržovali různé taktické pokyny apod.

Když se hráči rozdělili na tři skupinky, kdy dva si měli nahrávat a třetí se snažit získat míč, vyzýval je k agresivní hře. Dále hráči museli dávat míč rychle od nohy, vše muselo probíhat v rychlosti. Jakmile se někdo zastavil a jen koukal, už ho trenér napomenul.

V sestavě budou dvě změny oproti poslednímu utkání v Brně. Vrací se Pavel Kuka a místo Lukáše Doška dostane tentokrát příležitost Karel Kratochvíl. Rozestavení bude následující:
černý – Kratochvíl, Latka, Müller, Zachariáš – Piták, Bejbl, Koloušek, Jozsi – T.Došek, Kuka

V posledních šesti ligových zápasech jsme Teplice vždy porazili. Na podzim jsme u nich vyhráli 1:0 brankou Karla Pitáka, přestože od třicáté minuty jsme hráli v oslabení. Domácí bilanci máme dobrou. Ze sedmi zápasů jsme pětkrát vyhráli, jednou remizovali a jednou prohráli.

„Víme, co Teplice dokázaly v Evropě, mají zvuk,“ říká kouč Josef Csaplár. „Chceme podat maximální výkon a vyhrát. Hraje se od dvaceti hodin, osobně to vítám, doufám, že posunutý výkop přiláká fanoušky,“ přeje si trenér.

Do utkání proti Teplicím povede slávisty s kapitánskou páskou Radek Bejbl. „Zápas v Brně jsme si rozebrali, je za námi. Plně se soustředíme na Teplice,“ podotýká. „Příznivá bilance s Teplicemi? To je historie, nevnímáme ji. Musíme ukázat, že jsme lepší než soupeř,“ říká jednatřicetiletý záložník.

Za Teplice hraje řada bývalých slávistů: Tomáš Hunal, Karel Rada, Pavel Horváth, Jiří Skála a Tomáš Kuchař.

V karetním ohrožení jsou již čtyři slávisté. Tři žluté mají Bejbl, Jozsi a Koloušek, sedm má Zachariáš.

Utkání začíná v sobotu ve 20:00. Všichni přijďte, večerní utkání bude rozhodně zajímavé.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)