Chance liga

Brno - Slavia 2:2

Velmi cennou remízu jsme v posledních sekundách vydřeli na hřišti Brna. Přesto je nezasloužená, soupeř nás přejel v mnoha směrech.

Brno - Slavia 2:2 (1:0)

Sestava:
R. černý - L. Došek, M. Latka, M. Müller, M. Zachariáš (46. M. Lukeš) - K. Piták, R. Bejbl, V. Koloušek, G. Jozsi - T. Došek, D. Kalivoda (46. T. Hašler, 84. Kratochvíl)

Branky:
6. A. Schuster, 48. M. Pacanda - 56. K. Piták, 90. T. Došek

Do zápasu překvapivě nenastoupil Pavel Kuka a jelikož nebyl ani na lavičce, bylo jasné, že má nějaké problémy. Jak vyšlo najevo, má něco s kotníkem. Při našich problémech s útočníky to byla další rána. Vedle Tomáše Doška se tak představil David Kalivoda.

Střetnutí pro nás začalo velmi špatně. Hned první rohový kop v šesté minutě zužitkoval hlavou Aleš Schuster. Velkou radost měl Petr Švancara, dokonce takovou, jako by branku dal sám. Naši hráči byli tímto gólem zaraženi, Brno hrálo naopak s lehkostí. Až velmi jednoduše se dostávalo k našemu vápnu, slávisti mu nechávali příliš prostoru. Naše akce končily daleko před šestnáctkou.

V prvním poločase jsme ani jednou nevystřelili mezi tyče. Brno bylo mnohem nebezpečnější. Mohlo přidat alespoň dvě branky, jednou z blízka hlavičkoval Křivánek, Pacanda pak z 25 metrů orazítkoval břevno. Ve 37. minutě dokonce běželi Pacanda a Švancara prakticky sami na brankáře. První přihrával ideálně na Švancaru, který se však snažil přehodit z první černého. To se mu podařilo, ale míč skončil až za brankou.

Druhý poločas jsme opět zaspali, nejdříve se ve velké šanci ocitl Pacanda, hned o chvíli si to zopakoval a byl již úspěšný. Prohrávat nula dva nebylo příjemné, zvláš? když jsme potřebovali vyhrát. Brno mělo ještě další šanci, z hranice vápna střílel Švancara. Pak jsme konečně zahrozili my. Z pravé strany nacentroval do vápna Lukeš a hlavou se prosadil nejlepší střelec na hřištích soupeřů Karel Piták. Branka nám pomohla, soupeře jsme zatlačili, často byli na jeho polovině, bohužel se nám nedařilo výrazně ohrozit domácího gólmana. Stále častěji jsme riskovali, čehož využívali domácí. Několikrát se dostali do brejku, dokonce šli sami na černého. Ten však předváděl famózní zákroky. Takto vychytal třeba Pacandu. Zákrok kola však předvedl v 78. minutě. Po rohu se k míči dostal Křivánek, černý nejdříve z blízka jeho střelu reflexivně vyrazil jednou rukou, následnou dorážku naopak druhou. Jak čas plynul, vypadalo to s námi špatně. Nakonec z posledního centru jsme se mohli radovat. Koloušek poslal míč do vápna, kde zůstal nepokryt Tomáš Došek a sám před Brezovanem nezaváhal.

Druhý poločas byl celkově z naší strany lepší, napomohlo k tomu i dvojí střídání. Do útoku šel Tomáš Hašler místo Kalivody, na pravou stranu zálohy se postavil příchozí Lukeš, nalevo Piták, na levý kraj obrany se stáhl Jozsi. Střídán byl Zachariáš. Přesto větší množství šancí jsme si nevypracovali.

O tomto zápase musím bohužel říci, že remíza má pro nás cenu zlata, přesto je to ztráta. Nyní jsme třetí, nenápadná Olomouc poskočila na druhou příčku, Sparta na nás již ztrácí pouze dva body. Na Ostravu jsme nic nestáhli.

Komentáře (5)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Brno - Slavia 2:2

    PETR7     před 20 lety 06.04.2004 12:05 |  
    0 0

    Ahoj Slávisti,
    tak jsme vydřeli bodík, hra hrůza, nikdo z hráču nepodal ani průměrnej výkon.Když si uvědomim, koho máme v záloze, tak tomu nerozumim...
    Nejhorší byl Radek Bejbl, ztrácel tolik balonů, pořádně nepřihrál.Už aby byl zdravej Gedeon.
    Naštěstí brněnskej mercedes nezacílil, a tak nám to jeho nevydařený angažmá ani nemusí bejt líto.Když nedá ze tří tutovejch šancí gól...Takovej nám stačí jeden, viď Pavle?
    Přemejšlel jsem, jestli ta přestupová bomba, jak říká Csapli, nebude Pacanda, ten by se mi líbil.No jo, ale aby z něj pak nebyl druhej Lukeš, i když včera pěkně nacentroval Karlovi na hlavu...
    Snad už začne konečně ukazovat, co v něm je, jinak budeme mít v garáži místo mercedesa bavorák.Autosalon Slavia.
    Ale bod je dobrej, v konečnym účtování ho ještě doceníme.
    Jinak Tomáš Došek na to jde od lesa.Neví ani, kolikátý sme v tabulce, takže ani nevnímá nějaký tlaky.A jestli hraje v útoku s Petrem nebo Pavlem, vždy? je to jedno.A Tomáši, kdy si naposled dal v lize góla v nastavení? "Nevim, někdy v lize."
    Ale dal ho, a to se vyplatí.

    • Re: Brno - Slavia 2:2

      PETR7     před 20 lety 06.04.2004 12:14 |  
      0 0

      Nemyslim si, Petře, že pro tým, který chce útočit na titul je bod z Brna dobrej. Nic totiž neřeší. Včera to sice mohlo skončit 5:2, ale Slavisti si určitě mysleli, že přivezou 3 body. Trenér Csaplár určitě měl 3 giga informací o Brnu, ale jaksi hráče (především obránce) nepřipravil na to, co dokáže Pacanda, kterej si tam dělal co chtěl.Takže stihačka pokračuje, víš jak.....

      • Re: Brno - Slavia 2:2

        (host)     před 20 lety 06.04.2004 12:51 |  
        0 0

        Souhlas - bod nic neřeší, ale při tý hrůze co naši hráli, (vždy? někteří brněnským nestačili ani v běhu), a že to ještě v 90. minutě bylo 2:1 ve prospěch Brna, jsme myslím rádi i za ten bodík.

        • Re: Brno - Slavia 2:2

          (host)     před 20 lety 06.04.2004 14:06 |  
          0 0

          Letos máme neuvěřitelnou kliku. Mužstvo až na pár výjimek hraje blbě, ale tu kliku máme neuvěřitelnou. To nepamatuju. Kolikrát jsme byli v minulosti lepší a něco se nám přihodilo. Letos? Jen na jaře jsme díky štěstí získali 3 body ve Zlíně a bod v Jablonci a v Brně. Na podzim jme pak měli štěstí v Teplicích (3 body), na Spartě ale i v zápasech s Viktorkou (po trápení padnul první gól když Viktorka trefila odkop přímo do nohy myslím Karla Pitáka) a proti Blšanům (1. gól vlastenec). Smůlu jsme neměli ani v jednom zápase. Když jsme body ztratili, tak jsme si to vždycky zasloužili (Plzeň, Příbram, Olomouc, doma s Ostravou a Budějovicemi, na jaře se Spartou). Rozhodčí soupeřům taky nepomáhají, to spíš naopak. Dobře jsme hráli na podzim jen proti Brnu a v Liberci a na jaře proti Plzni, Ostravě a Příbrami. Za téhle situace je i třetí místo úspěchem. Držme palce, třeba nám ta klika vydrží až do konce a to druhé místo nějak upatláme. Ale moc tomu nevěřím. Ono ani to štěstí není věčné. A přiznejme si, že Ostrava, Sparta i Olomouc mají lepší hráče i zázemí. třeba ale zapůsobí kouzlo Czapllára a Kolouška.

  2. Re: Brno - Slavia 2:2

    gary     před 20 lety 06.04.2004 16:32 |  
    0 0

    Radek Bejbl byl nejhorší......hmmm názor hodný blba.
    Jinak souhlas s tím a? už se uzdraví Gedeon. Z prava Piták z leva Gedeon střed Bejbl s Kolouškem konečně záloha co má grády.
    Jo Lukeš byl dobrej ,ale asi jen patnáct minut ,to možná stačí v Ostravě ale ne ve Slávii .
    Peter nebudeš ty cyp ?? :-)