Chance liga

Ostrava - Slavia 0:2

Slavia napravila zaváháni z minulého týdne a z Ostravy si zaslouženě odváží plný bodový zisk....

sestava: R. černý - L. Došek, M. Latka, M. Müller, M. Zachariáš - K. Piták, R. Bejbl, V. Koloušek, G. Jozsi (76. M. Lukeš) - P. Kuka (77. T. Došek), D. Kalivoda (84. T. Hašler)

góly: 17. K. Piták, 93. T. Hašler

lavička: M. Kozáčik, K. Kratochvíl, M. Švec

Velice důležité utkání čekalo dnes slávisty v Ostravě. V případě prohry by se šance na titul ještě více zmenšila a tamní ligový lídr by byl na koni. Kluci ale zabojovali a liga je zas o něco zajímavější.

Slavia nastoupila v očekávané sestavě až na útok, kam se překvapivě postavil Kalivoda, ačkoliv jsme čekali návrat uzdraveného T. Doška.

Již v prvních minutách jsem začínal mít obavy o výsledek, domácí se do nás pustili a již ve druhé minutě poprvé nebezpečně zahrozili, ale naštěstí těsně vedle. Stejně se Ličkovi vedlo i ve čtrnácté minutě a tak přišla na řadu Slavia. Reprezentant Bolf při odkopu odevzdal míč Jozsimu, ten přesně našel Pitáka a celý stadion najednou ztichnul, Karel nezaváhal.

Domácí i nadále drželi míč více na svých kopačkách a snažili se o vyrovnání, ale červenobílá obrana pracovala spolehlivě, a tak nebezpečnější byli naopak slávisté. Vrním spalovačem se stal Pavel Kuka, který za poločas stihl zahodit dvě jasné tutovky, kdy se ocitl sám před brankářem.

Do druhého poločasu opět vlítli domácí s jasným cílem a slávistická branka byla v obležení, přesto se do stoprocentních šancí nedostávali. Snad jen hlavička nehlídaného Matušoviče do břevna nás pořádně vystrašila. A když nás několikrát podržel i brankář černý, tak byly tři body na nejlepší cestě.

Baník hrál v závěru spíše v křeči a definitivně rozhodl střídající mladík Hašler v nastaveném čase, který vstřelil první ligovou branku.

Zase můžeme být týden klidnější a těšit se na domácí utkání s Příbramí. A kdyby Sparta v pondělí zaváhala s Libercem, tak by to vůbec nebylo špatné...

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Ostrava - Slavia 0:2

    (host)     před 21 lety 22.03.2004 13:11 |  
    0 0

    Je to perfektní, ale stejně bych 3 body vyměnil za vítězství v derby se Spartou - a? si každý myslí co chce.

  2. Re: Ostrava - Slavia 0:2

    (host)     před 21 lety 22.03.2004 16:46 |  
    0 0

    Autobus, autobus, Ziková rozbila autobus!
    :-)