Chance liga

Derby je za dveřmi

Již jen pár hodin zbývá do derby. Zápas, ve kterém půjde o tři důležité body, zápas, při jehož příležitosti bude představena nová hymna, zápas, kdy vyjde Poločas s novým obsahem. A mimo to, slávistický kotel chystá zajímavou choreografii. A kdo u toho bude zítra na hřišti? To se dozvíte v článku, kde najdete i pár fotek.

Poslední trénink před atraktivním utkáním se konal od pěti hodin na Strahově. Po zhlédnutí videa se po půl hodině na hřiště vydalo sedmnáct hráčů – černý, Kozáčik, Kratochvíl, Müller, L.Došek, Latka, Zachariáš, Bejbl, Koloušek, Lukeš, Piták, Jozsi, Jefferson, Švec, Kalivoda, Kuka a Hašler.

Jak jste si jistě mohli všimnout, chyběl útočník Tomáš Došek. Dopoledne se pokoušel rozcvičovat, ale nešlo to. Nevypadá to s ním vůbec dobře a šance, že nastoupí, je minimální. Teoreticky by mohl hrát od začátku, jenže to by bylo velké riziko, mohlo by se stát, že se mu po deseti minutách urve sval a může se zranit na mnohem delší dobu. A mít na hřišti zraněného hráče také není nejlepší, takže jestli bude moci, zůstane na lavičce, aby případně pomohl na pár minut v závěru. Naopak brankář Radek černý je naprosto fit, nebyly na něm znát následky čtvrtečního slabého otřesu.

Dnes se na trénink přišel podívat i generální ředitel Slavie ing. Vladimír Leška. K mému překvapení jsem zde zahlédl i komentátora TV Nova Václava Titelbacha. Pár fanoušků se objevilo na protější tribuně.

V úvodu se hráči rozdělili na dva týmy, v jednom byl i asistent Luděk Klusáček. Všichni byli v poměrně malém čtverci a pomocí rukou si nahrávali mezi sebou za účelem udržet míč co nejdéle ve své moci. V další fázi byli opět rozděleni, ale už se hrálo na brány. Z malého úzkého pruhu se museli dostat do přečíslení a poté dobře nacentrovat a zakončit. Šířka toho pole se stále rozšiřovala, až byla tak dostatečně rozšířena, že se již hrálo pouze nohama.

Když měl trenér proslov, zdůrazňoval, že Spartu musíme přehrát rychlostí, jsme na tom lépe, zvláště po stranách bychom je měli přečíslovat. Dále například Latkovi zdůrazňoval, jak má správně rozehrávat z obrany, aby to nebyl pouze bezmyšlenkovitý odkop. Zvláš? nesmíme nakopávat míče na útočníky, protože tam vládnou bezkonkurenčně Hübschman s Johanou. Když bychom chtěli nakopávat, tak pouze za obranu.

Když jsem tak pozoroval, v jakých týmech hrají hráči, postupně mi začalo docházet, v jaké sestavě bychom mohli nastoupit. Otazník byl hlavně nad druhým útočníkem a levou stranou. Nakonec bychom měli hrát pouze na jednoho útočníka s tím, že David Kalivoda bude plnit roli podhrotového útočníka. Dnes se mu velmi dařilo, dobře si nabíhal do šancí a prakticky každou proměnil. Na levé obraně bude hrát opět György Jozsi, na levé záloze bude překvapivě hrát mladíček Michal Švec.

Sestava:
černý – L.Došek, Latka, Müller, Jozsi – Piták, Bejbl, Koloušek, Švec – Kalivoda – Kuka

V samostatné české lize nemáme se Spartou lichotivou bilanci, pouze dvakrát jsme je dokázali porazit, vždy na vlastním hřišti, desetkrát jsme remizovali, devětkrát prohráli. Skóre je také pasivní – 16:32. Je tedy načase, abychom poupravili statistiky. V karetním ohrožení je nadále Radek Bejbl, ostatní hráči mohou nastoupit.

Na zápase se očekává zhruba 15 000 lidí. Kdo nebude moci dorazit, může sledovat přímý přenos na televizi Nova. Samotné utkání začíná v 17:20.

Na závěr takové zpestření. Když končil trénink, tak hokejové utkání Pardubice - Plzeň zakončilo druhou třetinu. Karel Piták, velký fanoušek pardubických, mimochodem v úterý se byl dokonce podívat na utkání, chtěl ihned vědět aktuální stav, když se dozvěděl, že jeho tým prohrává 1:4, byl hodně zklamán, dost to prožívá. Jinak to vypadá, že brankář Blažek by opravdu zítra nemusel chytat!


Komentáře (14)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Derby je za dveřmi

    Serf     před 21 lety 13.03.2004 21:14 |  
    0 0

    Richi, diky moc za super informace. Jen tak dal. Jeste jednou diky.

    • Re: Derby je za dveřmi

      Richi (admin)     před 21 lety 13.03.2004 21:18 |  
      0 0

      Neni zac, rad chodim na tyto treninky a zjistuji info. Uz me tam holt ted znaji, hlavne maseri apod :-).

      • Re: Derby je za dveřmi

        (host)     před 21 lety 14.03.2004 14:53 |  
        0 0

        Taky dik za info, ale asi se vloudila chybicka... Kalivoda na treninku urcite dvakrat nebyl... Kdo je potom ten sedmnactej? Csaplar mluvil neco o Haslerovi...

        • Re: Derby je za dveřmi

          Richi (admin)     před 21 lety 14.03.2004 15:17 |  
          0 0

          Jo, udelal jsem tam chybu. Samozrejme ze to mel byt Hasler. Ted uz je vse ok.

    • Re: Derby je za dveřmi

      (host)     před 21 lety 14.03.2004 08:29 |  
      0 0

      no jestli umi nekdo na Sparte s Internetem a je dost inteligentni, aby tyhle informace nasel, tak ma naprosto dokonalej servis. Jako kdyby na tom treninku byl. To je celkem jedno, co slysel Trottelbach.

  2. Re: Derby je za dveřmi

    (host)     před 21 lety 13.03.2004 21:45 |  
    0 0

    Richi,to byl ten Csaplaruv proslov slyset az na tribunu,kde sedel Spartasnky speh Vaclav "Kostalovilezdoprdelka" Tittelbach,ktery to vsechno rudochym rekne ???

    • Re: Derby je za dveřmi

      Richi (admin)     před 21 lety 13.03.2004 21:51 |  
      0 0

      No Tittelbach vsak nebyl na tribune, ale v me blizkosti, tedy u stridacek. A kamaradsky si povidal s asistentem Veselym, dale se Zlamalem a dalsimi. Proste mi to prislo, jako by to vsichni byli kamaradi, tedy mi neprislo, ze by to byl zas extra spartan, nevim.

      • Re: Derby je za dveřmi

        (host)     před 21 lety 14.03.2004 07:24 |  
        0 0

        Aha,tak moc dik...Kdyz on se verejne vyznava k rudym barvam,asi jako Standa Gross,tak nevim

        • Re: Derby je za dveřmi

          Richi (admin)     před 21 lety 14.03.2004 09:12 |  
          0 0

          Mozna se sel podivat na trenink, aby se pripravil na svuj excelentni moderatorsky vykon :-).

          • Re: Derby je za dveřmi

            (host)     před 21 lety 14.03.2004 10:25 |  
            0 0

            :-)))))

  3. Re: Derby je za dveřmi

    Richi (admin)     před 21 lety 13.03.2004 21:57 |  
    0 0

    Tak jsem prave na zaver clanku pridal jeste takove male zpestreni, na ktere jsem uplne zapomnel :-).

  4. Re: Derby je za dveřmi

    mpik     před 21 lety 14.03.2004 01:04 |  
    0 0

    Upozorňuji všechny fanoušky co zvažují sledování utkání z pohodlného gauče u TV, že nejspíš budou mít fotbal servírovaný s omáčkou ala Tittelbach a to už je dost pádný důvod raději vyrazit na Strahov a nenechat si jedinečný zážitek pokazit.

  5. Re: Derby je za dveřmi

    (host)     před 21 lety 14.03.2004 09:47 |  
    0 0

    Skoda, ze nechyta Blazek, nesplaskne ta umela bublina okolo nej:(( Ale Kuka proti Koubicovi zni spis pametnicky:))

  6. Re: Derby je za dveřmi

    cindy     před 21 lety 14.03.2004 14:20 |  
    0 0

    Doufam,ze narudly spion Tittelbach dorazi na Strahov v patricne cepicce ozdobene rolnickami a bude alespon pro srandu,kdyz pri prenosu ho poslouchat dost dobre nejde!!!Cudaci ti,kdo nemuzou na stadion a jsou odkazani na Novu...
    Slavia gooooooooooooooooooooooo!!!