Chance liga

Jablonec - Slavia 0:0

Slávistům se ani tentokrát nepodařilo Jablonec porazit, odvážejí si tak pouze jeden bod, ačkoliv soupeř dohrával o desíti. V článku si můžete též prohlédnout fotografie.

Sestava:
R. černý - L. Došek, M. Latka, M. Müller, M. Zachariáš - M. Švec, R. Bejbl, V. Koloušek, M. Lukeš (37. G. Jozsi) - T. Došek (88. T.S. Jefferson Luis), P. Kuka

Lavička:
M. Kozáčik, K. Kratochvíl, D. Kalivoda, T. Hašler

čK: 64. Smíšek (Jablonec)

Jablonec, soupeř, proti kterému neumíme hrát. Na jejich hřišti jsme v samostatné české lize dokázali vyhrát pouze dvakrát. Dnes by se tři body hodně hodily, ale měli jsme k nim velmi daleko. Remíza je proto i cenná, ale v boji o titul a snahou uniknout Spartě nikoliv.

Sestava doznala několika trochu překvapivých změn. Místo Jozsiho nastoupil na levé straně obrany Milan Zachariáš, potrestaného Pitáka nahradil kupodivu na pravé straně zálohy mladíček Michal Švec.

Již od úvodních minut začali mít domácí územní převahu, my jsme se snažili pouze nakopávat balony na útočníky, kteří většinou hlavičkové souboje prohrávali. K většímu tlaku Jablonce napomáhaly někdy až zbytečně špatné nahrávky našich obránců i kapitána Bejbla. V prvním poločase jsme si žádnou šanci nevytvořili, náš soupeř byl v tomto ohlednu lepší, několikrát nebezpečně zahrozil při rohových kopech, jednou šel domácí hráč sám na černého, při další pohledné akci z hranice vápna střílel do brankáře další jablonecký hráč.

Velmi trestuhodný výkon předvedl Martin Lukeš, hrál bez nasazení, dělal školácké chyby při bránění, kdy se nechával lehce obehrávat, nevracel se, nechodil do soubojů. Nebylo tedy divu, že v závěru přišel na hřiště György Jozsi. S ním se hra o něco zlepšila. Nakonec jsme za bezbrankový poločas mohli být rádi.

Druhý poločas byl ovlivněn vyloučením domácího Smíška. Do té doby hrál Jablonec o něco lépe než my, ale už to nebyla tak znatelná převaha. Jednou nám však hodně zatrnulo, po rohu se do velké šance dostal Hochmeister, ale se štěstím se vše podařilo zažehnat.

V úvodu také naši fanoušci zaměstnali pořadatelskou službu a policejní složky. Nejdříve trochu zakouřili okolí, pak použili i nějakou pyrotechniku. Proti strážcům zákona zaútočili velmi zajímavými zbraněmi – sněhovými koulemi. Policajti si to chvíli nechali líbit, jenže pak až brutálně zaútočili na naše fandy. Kromě tohoto incidentu kotel předvedl pěknou výzdobu, kdy nad sebou ukázal papírové červenobílé srdce.

Zpět k zápasu. Po vyloučení Smíška jsme převzali otěže zápasu, soupeř se většinou jen bránil s výjimkou několika brejků. Obrannou tvrz se nám nepodařilo překonat. Největší šanci v druhé půli měl Tomáš Došek, ale z osmi metrů trestuhodně přestřelil bránu, kdyby letěl míč níže, byl by to gól.

Celkově jsme ani podruhé nepředvedli venku dobrý výkon, dnes navíc bez výrazných šancí. Bod není příliš špatný, když si uvědomíme, jakou bilanci máme s Jabloncem a kdo tady vše prohrál, taková Sparta by za remízu byla ráda. Přílišný optimismus v řadách fanoušků byl tedy přehnaný, hodnotit můžeme až po zápase v Ostravě, v té době se uvidí, jaké doopravdy máme ambice.

Fotogalerie:




Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Jablonec - Slavia 0:0

    EdCable     před 21 lety 08.03.2004 21:44 |  
    0 0

    Dva poznatky: Snehovymi ,,koulemi" (spise metrovymi kusy) se castovala skupina nejaktivnejsich (tez bohuzel i nejopilejsich) slavistu mezi sebou, policajti tam prisli pro jednoho cloveka, co hazel petardy, ze ho odvedou, ale on se jim schoval mezi stejne pocetnou skupinu fans a tak na sebe koukali a obcas na sebe vzajemne nabehli. Byli tam uplne zbytecne a bezduvodne, taky je zbytek sektoru vyprovazel prilehavym pokrikem gestapo.
    A nebyly to dresy, ale cervenobila srdce:)

    • Re: Jablonec - Slavia 0:0

      Richi (admin)     před 21 lety 08.03.2004 21:48 |  
      0 0

      Jo, srdce, to uz vim taky :-). Sem holt spatne koukal :-). Jinak me hodne zarazilo radeni techto individui na benzince u Mlade Boleslavi. Melo by se s tim neco udelat, nepatri ke Slavii, jen nam skodi!

      • Re: Jablonec - Slavia 0:0

        EdCable     před 21 lety 08.03.2004 22:02 |  
        0 0

        To me taky dost nastvalo, na stadionu to bylo (obzvlast vzhledem k nasi hre) hodne dobry, tak po polovinu zapasu skutecne dokazali rozkricet cely sektor.