Chance liga

Teplice - Slavia 1:2

Slavia dnes přepsala historii, poprvé si přivezla tři body z Teplic.

góly: 2x T.Došek

sestava: Václavík - Kozel - Müller, A. Petrouš - Gedeon, Dostálek, Kuchař, Sedláček (57. Zelenka), P. Novotný (64. I. Svoboda) - Kuka, T. Došek (90. Šuškavčevič)

Po nevydařeném boji o Ligu mistrů dnes na Slavii čekala velká zkouška v Teplicích.

Domácím šlo o hodně, v letošní sezóně získali jen jeden bod a navíc nevstřelili ani branku. Na hřišti to tak vypadalo, severočeši se hodně snažili, napadali naší rozehrávku a dostávali se do šancí. Již v 8. minutě jsme po smolném gólu prohrávali /myslím, že byl dosažen rukou, ale to je již jedno/.

Slavii se moc nedařilo, hlavně záložní řada měla velké problémy. Teplice byly prostě v prvním poločase lepší a stav 1:0 byl pro nás úspěchem. Poděkovat můžeme hlavně skvělému Václavíkovi a štěstí. Domácí totiž trefili dvakrát tyč a vůbec měli hodně šancí. Na druhé straně Slavia též neproměnila několik příležítostí.

Bylo velké vedro a v první části Teplice praktikovaly náročný pressing, a tak jim ve druhém poločase začaly docházet síly. Slavia se začínala stále více prosazovat, na hřiště se dostali další ofenzivní hráčí - Zelenka se Svobodou. V 73. minutě zasadil první slávistický úder Tomáš Došek po skvělém centru Gedeona. Za několik minut se tentýž hráč prokličkoval pokutovým územím a vstřelil vítězný gól. Teplice již neměly sílu na zvrat.

Vypadá to tedy nadějně - v brance máme spolehlivého Václavíka, obraně šéfuje uzdravený Luboš Kozel, Adam Petrouš se konečně po roce začíná dostávat do formy. Stejně tak Tomáš Došek. Největší slabinou Slavie tedy zůstává záložní řada.



Josef Pešice: "Zápas jsme začali kdovíproč hrozně těžkopádně, jako bychom nebyli dostatečně rozběhaní. Do šancí se dostávali jen domácí a po naší hrubé chybě celkem zaslouženě vedli. Jenže po přestávce nám pomohla hra na tři útočníky, rozhýbali jsme se a dokázali zmobilizovat zbytek sil k otočení zápasu. Mám velkou radost, že jsme vyhráli právě v Teplicích, kde jsem strávil tři krásná léta."

Info ze Sportovních novin:Fotbalisté Slavie poprvé v historii samostatné české ligy vyhráli v Teplicích. Domácí sice dokázali po 368 minutách přerušit sérii bez vstřelené branky, ale pak si v závěru po dvou gólech Tomáše Doška během sedmi minut nechali vítězství sebrat.
Teplice v novém ročníku dosud nevstřelily gól, až dnes se stadión na Stínadlech konečně dočkal. Po 368 minutách se opřel do míče Kolomazník, jehož pokus ještě slávistická obrana zblokovala, ale jen k Diveckému, od něhož se dostal do sítě. Rázem byly tepličtí fotbalisté při chuti a především Vachoušek nedával hostům vydechnout.
Deset minut po vedoucí brance nastřelil Rampáček tyč, vzápětí se mohl trefit agilní Vachoušek. Stejný hráč byl i na konci další akce, kterou však zakončil přifilmovaným pádem v šestnáctce, po němž se Severočeši hlasitě dožadovali penalty. činila se ale i Slavia a vyrovnání byla nejblíže po akci Tomáše Doška, který však nevyužil Grličovy chyby a sám před Poštulkou poslal míč mimo. Neúspěšně dopadl i Petroušův pokus.
Pak přišly znovu chvíle domácích, kteří dvacet minut před poločasem odehráli v útlumu. V 41. minutě zahodil obrovskou šanci Kolomazník a těsně před poločasem přišel zkrat Diveckého, který z metru místo prázdné branky trefil jen levou tyč.
Po přestávce pokračovala dramatická podívaná a hráčům nevadilo ani úmorné vedro. Více šancí ke vstřelení gólu měli slávisté. Nejdříve Pavel Novotný hlavičkoval zblízka nad, poté Poštulka zneškodnil konečky prstů Kuchařovu přízemní dělovku a vzápětí domácí gólman vychytal další Doškovo sólo. Do řady šancí se mohli dostat i domácí, ale vesměs jim chyběla finální přihrávka nebo dostatečná razance a přesnost střely, jako při dvou pokusech Kolomazníka.
Nakonec na to Tepličtí doplatili. V 73. minutě utekl po pravé straně Gedeon a na jeho centr vyskočil nejvýše Tomáš Došek, který hlavou vyrovnal. Stejný hráč si po dalších sedmi minutách pohrál s domácí obranou a střelou kolem Poštulky dal vítězný gól, na který už severočeský klub nedokázal reagovat.

Pokud se Vám článek líbil, můžete nás odměnit

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Teplice - Slavia 1:2

    Zizu     před 23 lety 27.08.2001 00:28 |  
    0 0

    Mno tento zápas by se dal nazvat spíše zápasem štěstí a vydrže protože ze začatku jsme předváděli něco podobného co v aténach a trest vysel ve vzduchu...přišel a po střele Kolomazníka se od Ruky Diveckého odrazil do brány ale Slávisté pokračovali a zachvíli další tyč potom nás naštěstí podržel Václavík. ale pak jsme konečně zase začli hrát fotbal i když nutno přiznat že neschopnost Radka Diveckého když měl před sebou prázdnou branku a trefil Tyč a tak z velkým štěstím jsme šli do kabin ale v druhé poločase jsme konečně začli trochu kombinovat a střely na Poštulku se množily a hráči Teplic začali pomalu odpadat a tak Tomáš Došek vyrovnal a Teplice se opět trochu zvedly ale další gol T. Doška je položil
    ale Teplice pusobily unavenějším dojmem a tak jsme tedy nakonec vyhráli ale s tímhle svět neprorazíme je fakt že hráči se pomalu sehrávájí a dávají dohormady ale pořád to není ta Slavie na jakou jsme zvyklí.