Reprezentace

Reprezentační nominace

Komentář k nominaci české reprezentace pro utkání s Islandem a Maltou...

V úterý 21.8. trenér reprezentace oznámil nominaci, která jako vždy vyvolá debaty fanoušků jednotlivých klubů. Proberme si teda volbu trenéra Chovance, která byla jistě ovlivněna mnoha zraněními reprezentačních adeptů.
Vezměme to první z pohledu slávistického. Ten není vůbec dobrý. Přední český klub má v naší reprezentaci pouze jediného zástupce a to Pavla Kuku. Buďme ale sebekritičtí. Který jiný hráč Slavie by si zasloužil hrát za repre? Včerejší zápas v Aténách mě utvrdil, že momentálně jediný hráč hodný reprezentačního dresu je jen Pavel. Přejme ale našim klukům, aby se konečně probrali a po dobrých výkonech se dostali i do českého fotbalového výběru.
U nominovaných brankářů není žádné překvapení. Maier a Srníček jsou reprezentační stálice a Vaniak je v poslední době nejlepším brankářem naší ligy. To u obránců už to není tak jednoznačné. Jestli má naši defenzívu řídit Novotný, tak to jsme na tom s obranou hodně špatně. Tento hráč momentálně sotva stačí na naši ligu, tak moc je z formy. Grygera patří do mladší generace a v repre ještě musí sbírat zkušenosti. Jako obranná jistota mi zatím nepřipadá ani Týce, jeho výkony se mi zdají hodně nevyrovnané. Doufám, že 1. a 4. září pro něho budou dobré dny. Proti tvrdé Islandské hře se nám bude opravdu hodit Johana. Nevím, co mám čekat od Jankulovského, ale v Neapoli se dostal do základní sestavy, tak snad můžeme čekat zlepšení. Velice se těším, jak se uvede Velkoborský. Netajím se tím, že bych ho rád vyděl v obraně Slavie. Záložní řada je taky hodně prořídlá zraněními, ale už, když se podíváme na kluby, v kterých hrají naši záložníci a v kterých obránci, je jasné, že záložní řadu máme podstatně kvalitnější. Tahouny budou určitě Nedvěd a Poborský. Především Poborského agilní hra se mi velice líbí. Pořádný výkon by ze sebe mohl konečně vymačkat i Rosický, zatím to bylo takové nahorů-dolů. Hodně čekám taky od Ulicha, v Německu musí bojovat o základní sestavu, což ve Slavii nemusel, a určitě ze sebe vymačká ještě víc fotbalového umění. Opravdu nemůžu hodnotit nominaci Horvátha, protože jsem ho pěkně dlouho neviděl hrát, tak se nechme překvapit. Hattrickem proti Koreji si zajistil vstupenku do reprezentace taky Míra Baránek. Prý ho začátek sezóny zastihl ve velké formě, teď musí potvrdit, že tři góly za utkání nebyla náhoda. Nominovaný byl i Jarošík, ale ten dá pravděpodobně přednost léčení vazů v koleni. Myslím, že to velké oslabení nebude, protože jeho výkony v nároďáku byli mírně řečeno matné. V útoku je to taky relativně jasné. O Kukovi není třeba debatovat, v minulém zápase proti Severnímu Irsku dal dva góly, je tahoun Slavie a snad největší osobnost ligy… Další velkou osobností ligy je i Milan Baroš, který má ohromnou formu. Posledním zástupcem české ligy je Luděk Stracený, toho už ale za velkou oporu nepovažuji a asi bude vyhřívat lavičku. No a pak tu máme dva dlouhány, Kollera a Lokvence. Doufám, že prvně jmenovaný dostane v základní sestavě přednost. Lokvenc, to je stará kapitola, jeho kolébavý běh po hřišti na repre prostě nestačí. Nejraději bych v útoku viděl duo Kuka-Baroš, ale o tom si můžu nechat jenom zdát. My přece musíme hrát na vysokého útočníka, že pane Chovanec?

Pokud se Vám článek líbil, můžete nás odměnit

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. vYděl????

    domous (host)     před 23 lety 24.08.2001 00:27 |  
    0 0

    Prosim vás, anonymní vyděl mě opravdu dostává...

    • Re: vYděl????

      (host)     před 23 lety 26.08.2001 15:33 |  
      0 0

      A kde jsi viděl to vyděl?