Chance liga

Žižkov - Slavia 0:0

Jen bod si slávisté přivezli ze Žižkova. Vzhledem k průběhu velice zvláštního a nefotbalového utkání můžeme být jen rádi. Trenér Beránek a rozhodčí Vidlák dnes předvedli svá kouzla...

sestava: R. černý - K. Kratochvíl, M. Müller, M. Latka, T. Hrdlička - D. Kalivoda (46. P. Fořt), T. Hašler, R. Bejbl, K. Piták - P. Kuka, E. Adauto da Silva (59. M. Otočka)

lavička: M. Kozáčik, M. Krajčík, M. Švec, M. Lukeš

Dnes jsme měli velkou šanci posunout se na druhou příčku ligové tabulky před Spartu, a tak jsme šli na utkání s velkým očekáváním. Vždy? přeci domácí Viktorka se letos velice trápí a zatím jde jistě za sestupem do druhé ligy.

Slavia nastoupila v hodně improvizované sestavě, překvapením bylo zvláště nasazení mladíka Latky do obrany místo Petrouše, který se při rozcvičování před utkáním zranil. Dalším překvapením byl start mladého a doposavad vcelku nevýrazného mladíka Hašlera do středu záložní řady.

Již od začátku bylo vidět, že se bude hrát tradiční bojový nefotbal, na který jsou domácí diváci Žižkova zvyklí. Byl to boj, který se místy hodně přiostřoval a bohužel i grupa rozhodčích v čele s Vidlákem dokázala své kvality. Situaci tak samozřejmě uklidnit nepomohli a jen štvali převážně slávistické fanoušky a hráče. Začínalo být jasné, že někdo dnešní utkání nedohraje. I přes tvrdou hru domácích se první nuceně podíval do kabiny Latka po druhé žluté kartě, kterou obdržel krátce před koncem prvního poločasu.

Díky tomu dostal příležitost Beránek ke svým překvapujícím kouzlům. Do druhé půle přišel na hřiště Fořt, vtipkovali jsme, že se postaví do obrany. Jenže po chvíli bylo jasné, že se do obrany skutečně postaví místo vyloučeného Latky. Navíc vystřídal Kalivodu, který byl v první půli možná náš nejlepší hráč. Přitom na hřišti zůstal nevýrazný Hašler. Celou tu dobu seděl na lavičce Martin Lukeš, kterého se nejspíš rozhodl trenér zničit, jelikož i v dalším střídání se na hřiště dostal místo Adauta Otočka. To byl naštěstí konec dnešních trenérských kouzel.

Nic zajímavého se ve druhém poločase nestalo, obraz hry byl stále stejný, ani jedno mužstvo se do žádné vyložené šance nedostalo, takže remíza je zasloužená. Nic víc jsme si nezasloužili, svou šanci na tříbodový náskok před Spartou jsme tradičně zahodili, nic nového.

Komentáře (7)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Žižkov - Slavia 0:0

    jane (admin)     před 21 lety 16.11.2003 17:46 |  
    0 0

    Už jsem jenom čekala, kdy tam Beránek pošle i šestnáctiletého Švece - sice nehraje ani za béčko, ale proč si neodbýt prvoligovou premiéru, že.

    • Re: Žižkov - Slavia 0:0

      (host)     před 21 lety 17.11.2003 15:48 |  
      0 0

      Jestli nehodou neni omezeny pocet hracu, kteri muzou byt nominovani na utkani z B-tymu nad 18 let, aspon ve futsale to tak plati, pak je Svec na lavicce naprosto logicky. Fort do obrany nebyla vubec zadna hloupost, byl tam mnohem platnejsi nez by byval Lukes, ten prece jenom neni takovej tank.

      • Re: Žižkov - Slavia 0:0

        jacko (přítel SN)     před 21 lety 17.11.2003 17:10 |  
        0 0

        Nikdo nerikal, ze by mel jit Lukes do obrany. Moje idea byla takovato - stahnout Bejbla do obrany a misto Haslera poslat do zalohy Lukese. Forta pak behem hry poslat do utoku.

  2. Re: Žižkov - Slavia 0:0

    (host)     před 21 lety 17.11.2003 00:31 |  
    0 0

    Kouzla dělaly i televize - jak se zdá, nejen Vidlák pískal pro Viktorku, ale i Nova a Prima zase chtěly pomoct Vidlákovi.
    Scénu asi ve 20 minutě, kdy strhli na zem Pitáka a seběhli se kolem něj tři hráči Viktorky a kopali ho, když ležel na zemi, odvysílala celou jenom čT. Nova to sestřihla tak, aby to vypadalo jako faul Pitáka a Prima z toho dala jen dvě vteřinky, aby se nic nedalo poznat. Evidentně Horníkovy peníze dosáhnou daleko.
    Tantalos

    • Re: Žižkov - Slavia 0:0

      Richi (admin)     před 21 lety 17.11.2003 16:26 |  
      0 0

      Jo, jen čT to odvisílala, i když tomu taky nevěnovala moc pozornost. A ještě bych se zastavil u jednoho momentu - kravatu, kterou dostal Otočka. Za to byl měl ten Viktorián dostat kartu!! To bylo nehorázné, jak s ním praštil! A on se ještě rozčiloval na našeho hráče, kterén.

      Ještě se tedy vrátím k Pitákovi. Když jsem to několikrát viděl, tak nechápu, proč kartu dostal on, měli ji dostat jen Viktoriáni, vždy? on prakticky nic neudělal a to jak do něho kopali jaksi rozhodčí neviděl, kretén

  3. Re: Žižkov - Slavia 0:0

    (host)     před 21 lety 18.11.2003 10:49 |  
    0 0

    Jacko, je to přesný článek o dění na hřišti a i komentáře jsou zajímavé. Já byl také natěšený, že uvidím výhru Slavie, protože slabší celek snad v lize v současné době není. Opravdu trenér Beránek dělal kouzla a dovolil bych si poznamenat, že to co předváděl Hašler, nepatří vůbec na prvoligovou scénu, takže jsme nehráli o deseti, ale přímo o devíti lidech. Snadi já ve svém věku bych alespoň bojoval, ale tento hráč se doslova "bál" balonu. I když marodka je velká, tak pan Beránek vyloženě tento zápas prokoučoval. Nejlepšího hráče Kalivodu stáhnul a místo Hašlera zahříval lavičku Martin Lukeš.
    Dávám si otázku, co vůbec vedení i trenéři chtějí? Určitě ne vyhrát ligu a jako fandu Slavie mě to tedy pěkně štve.
    Papol

  4. Jacko, vystihl jsi to přesně

    (host)     před 21 lety 18.11.2003 10:52 |  
    0 0

    Ani já nepochopil, proč v půli Beránek vystřídal velmi aktivního a tvořivého Kalivodu. Fořt v obraně myslím nezklamal, ale měl tam jít jednoznačně za neviditelného Hašlera. Beránek zápas prokaučoval. Mile mě překvapil snad jen Otočka. A rozhodčí? Hrůza. Nejen hlavní, který likvidační žižkovácké zákroky přehlížel, zatímco slávisté dostávali jednu kartu za druhou, ale i jeden čárový. Ten ve druhé půli vůbec nepískal Žižkovu ofsajdy.