Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 12. kolo

Slavia dokázala v pohledném zápase přetlačit rozjetý Jablonec na jeho půdě a zaznamenala 10. ligovou výhru v řadě.

V zápase proti Jablonci se dala čekat těžká šichta, protože nám hned několik okolností nehrálo dvakrát do karet. V prvé řadě jsme jeli na půdu soupeře, který se dostal do své nejlepší formy za posledních několik let (respekt trenéru Kozlovi), dále šlo o zápas po reprezentační pauze, kdy jsme neměli mužstvo pohromadě, většina našich hráčů odehrála anglický týden, mnohdy i s cestováním po světě. A nakonec jsme se museli obejít bez klíčového hráče Oscara, který neudržel nervy v závěru derby.

Byl jsem tak velmi mile překvapen, že repre pauza naše skvělé výkony nijak nepoznamenala a že jsme v Jablonci pokračovali ve stejném duchu jako před ní. Slavia odehrála další výborný zápas, což je třeba vyzdvihnout i v kontextu toho, že domácí Jablonec naplno potvrdil svou formu a postavení v tabulce - hrál výborně a na hranici svých možností. I díky kvalitně připravenému trávníku a přesnému rozhodčímu Roučkovi se tak hrál dost možná nejkvalitnější zápas v dosavadním průběhu Chance ligy (pro zajímavost, den předtím jsem viděl další šlágr Baník - Plzeň a ten rozdíl bil do očí). A sešívaní v něm přes hodinu hry dominovali. Ne opticky, protože Jablonec byl schopný výborně kombinovat od vlastní branky a ve středu pole sváděl vyrovnaný boj. Ale na to hlavní, tedy šance, byla Slavia jednoznačně lepší. Zatímco snahy Jablonce se tříštily o naši pevnou obranu, tak červenobílí si šance vytvářeli a vedení 2:0 po hodině hry bylo zcela zasloužené.

V 66. minutě ale došlo k dílčímu zvratu, když se fantastickou ranou do šibenice trefil Vakho (který tohle umí, což nám kdysi ukázal už ve Zlíně). To vlilo domácím krev do žil a v závěrečné pasáži zápasu vystupňovali svůj tlak. Ať už Slavii trochu došly síly, nebo šlo spíš o záležitost psychiky, kdy můžete ztratit výborně rozehraný zápas, výsledkem bylo, že hlavně v posledních 10-15 minutách hráli domácí prim a mohli vyrovnat. Kiks střídajícího Wallema a přečíslení 4 na 2 naštěstí nevyužili a při hlavičce Cedidly nás podržel jistý Kinský.

S vypětím všech sil jsme tak udrželi těsnou výhru, kterou považuji za nesmírně cennou - v takových zápasech se klidně láme titul. V souhrnu byl i celkový výkon Slavie velmi, velmi dobrý a 3 body zasloužené - 65 minut jsme na hřišti hráli prim. Jablonec si pak za svůj gradovaný výkon zaslouží respekt a jsem opravdu překvapen, jak skvěle si dosud sedlo spojení v Liberci nechtěného trenéra Kozla a klubu, který několik let hraje hluboko pod své možnosti. Pro všechny fotbalové fanoušky pak muselo jít o velmi příjemně strávený čas a plně souhlasím s naším trenérem, že šlo o zápas evropských parametrů.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Antonín Kinský - 7 - S míčem ve své síti nemohl nic dělat, Vakhova střela byla výstavní. V první půli pokryl nadvakrát nepříjemný Nebylův volej a hlavně v závěru nás podržel při hlavičce Cedidly. Nohama hrál tradičně špičkově, byť jednou (nejen) mně hodně zabrnkal na nervy, když s menšími problémy zpracovával malou domů až těsně před brankovou čárou. Takové riziko by určitě nemělo být na běžném pořadu dne, protože pak hrozí drn jako u Koláře v Maďarsku a může z toho být průšvih.

Tomáš Holeš - 7 - Klidný, přesný a jistý výkon. Jde sice o jiné rozestavení, ale v podobných zápasech mi Holeš připomíná Kúdelu - není na první pohled dominantní jako třeba Ogbu, Deli, Ngadeu apod., ale je vždy přesně tam, kde má být a hraje naprosto precizně.

David Zima - 8 - Jsem z jeho nynějších výkonů nadšený. Svou roli jistě oproti jaru, kdy se vracel nerozehraný z Itálie, hraje zápasové praxe, ale nebál bych se tvrdit, že Zimovi vyloženě sedla pozice středového obránce ve stoperské trojce. Rozhodně mu tento post vyhovuje lépe než krajní stoper v tomtéž rozestavení a sám jsem zvědavý, jak se bude řešit rozložení sil, až se uzdraví Ogbu, který byl v úvodu sezony také na tomto místě vynikající. Každopádně David včera vyhrával hlavičky a dozadu působil velmi jistě, k tomu pak přidal skvělou druhou asistenci, kterou rozjel akci před naším prvním gólem.

Jan Bořil - 7 - V posledních týdnech se mu zcela zaslouženě dostává uznání ze všech stran, že se po těžkých zdravotních problémech dokázal dostat zpět do reprezentace i základní sestavy Slavie. Bořil oslavil svůj 300. zápas nejen výhrou, ale i velmi dobrým výkonem. Celá obrana pracovala na výbornou, v první půli měl sám Honza hezkou akci, kdy si navedl míč do středu a nebezpečně vystřelil. U inkasované branky měl sice Vakha dostoupit, ale mnohem spíše šlo o skvělou trefu než větší chybu obrany.

Simion Michez - 7 - V úvodu ztratil jeden míč a vypadal lehce nervózně, ale brzy se do toho dostal, když v 18. minutě skvělým náběhem využil Diofovu pobídku. V souhrnu pak podal mírně nadstandardní výkon a ukázal potenciál, byť je vidět, že si ještě potřebuje zvyknout a zažít principy naší hry.

Filip Prebsl - 6 - Naplno nahradit Oscara je takřka nemožné, nicméně Prebsl svůj záskok zvládl alespoň dobře. Nebyla i Beran hráli velmi dobře, takže střed naší zálohy měl těžkou práci. U Prebsla se mi líbilo několik nealibistických dlouhých (i přesných) přenesení hry. Naopak v závěru se náš střed zálohy až příliš vytratil a soupeře jsme zadarmo pouštěli až k našemu vápnu.

Christos Zafeiris - 6 - Stejně jako Prebsl si dokázal celkem dobře poradit s aktivním jabloneckým středem zálohy, byť v závěru zápasu jsme až příliš vyklidili pozice, kvůli čemuž byl asi na závěr nasazen čerstvý Ševčík. Zafeiris výborně doplňoval vápno a dostal se ke 3 velmi nadějným hlavičkovým pokusům. Zakončení se mu ale vůbec nedařilo, protože být tam zkušený hlavičkář, tak pravděpodobně gól vstřelí.

Lukáš Provod - 9 - Nejlepší hráč zápasu, jen tím potvrdil skvělou formu. Jeho "trademark" je typické obtočení dlouhým krokem kolem protihráčů, které nejsou schopni zachytit. Provod v zápase vytvořil spoluhráčům snad 4-5 dobrých šancí, pohříchu byla využita jediná, když skóroval Lingr. V hektickém závěru byli s Chorým jedinými ofenzivními hráči, kteří podrželi míč a ulevili obraně.

Malick Diouf - 7 - Začal skvěle, když svou typickou rychlostní akcí po křídle připravil gól Michezovi. Směrem dopředu byl celý zápas velmi aktivní, nicméně ve druhé půli měl několik povážlivých oken směrem dozadu. I tak šlo vzhledem k velmi náročnému programu a cestování o velmi slušný výkon. Střídání v 82. minutě dávalo smysl, Dioufovi docházely síly.

Ondřej Lingr - 7 - Velmi poctivý výkon. Dostával se relativně často do hry, ale občas mužstvo spíš zpomaloval, viz situace, kdy jsme získali míč do nadějného brejku, ale Lingr začal přes 2 protihráče kličkovat k vlastní brance, čímž možnost pohřbil. V první půli pak neproměnil velkou šanci, což už byla jeho několikátá po návratu. Ale byl mírně z úhlu a podle mě ji neřešil špatně, jen Hanuš vše přečetl a vystál. Každopádně Ondrova velká chvíle přišla v 61. minutě, kdy uklidil Provodovu pobídku k tyči. Šlo o výborné zakončení - z takové pozice stačí uklidit míč k tyči a není třeba zavřít oči a dát bombu, která mnohdy letí naprosto mimo. Nakonec to byla branka vítězná a věřím, že Ondrovi pomůže k ještě lepším výkonům.

Tomáš Chorý - 7 - Tentokrát byl do značné míry ustrážen, ale potvrdilo se, že když je zdvojován apod., tak se o to více otevírá prostor pro další spoluhráče, viz několikrát volný hlavičkující Zafeiris. Hlavně ke konci zápasu, kdy jsme byli pod tlakem, se o něj mužstvo mohlo opřít, kdy se jediný s Provodem nezbavoval získaných míčů. Velmi cenná práce pro tým.

Mojmír Chytil - 4 - Střídání mu nesedlo a nedostal se do hry. Když jsme byli pod tlakem a potřebovali, aby útočníci podrželi míč, tak to na rozdíl od Chorého vůbec nedokázal. Vrcholem byla situace v čase 94:30, kdy špatným zpracováním nabídl soupeři možnost ještě jednoho útočného nákopu...

Ostatní hráči nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

12. kolo - Neděle 20. 10. 2024 18:30

Chance liga, 2024/2025
1 - 2
0 - 1
FK Jablonec
FK Jablonec

66. Čanturišvili

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

18. Simion Michez
61. Ondřej Lingr

Komentáře (47)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

    slavista23     před 18 hodinami 22.10.2024 11:48 |  
    12 1

    Byl to nádherný zápas. A s bodováním souhlasím.

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      Slávista 51     před 17 hodinami 22.10.2024 12:28 |  
      5 2

      Jo dobrý, pár hráčů by sneslo o bod více.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

    Ivan     před 17 hodinami 22.10.2024 12:10 |  
    3 0

    Díky. Tentokrát nemám výhrad, protože jsem zápas neviděl :-) A jsem rád že si alespoň můžu přečíst něco detailněji o jednotlivých hráčích!

  3. Hodnocení slávistů

    Myšák     před 17 hodinami 22.10.2024 12:43 |  
    5 1

    Hodnocení perfektní, byla to krásná podívaná evropské úrovně.

  4. Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

    žbl68     před 17 hodinami 22.10.2024 12:43 |  
    1 0

    Zima - 9 jako Provod ... Michez - 8 , Prebsl - 7 (jako Lingr...) a mimo interval tentokrát bohužel - Konrad W. - 3 ... ale on půjde nahoru ...
    k Prebslovi a Zafovi - střídání je od toho aby přišlyčerstvé síly třeba už v 70.minutě .... ale JTVCD asnad mu to vydrží ...

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      lantsmit     před 16 hodinami 22.10.2024 13:03 |  
      3 5

      Mám to stejně, ale ke Konradovi jsi podle mě zbytečně dost přísný. Stejně jako byl Alanor k Chytilovi. Naskakovat z pozice někoho, kdo ztrácí nebo ztratil dříve dost pevné místo v základu, a to v takhle nepříjemné situaci, co se týká vývoje utkání, je objektivně strašně těžký. Tím myslím to vědomí, že jsme měli zápas pod kontrolou, soupeř se chytil náhodným gólem, teď zle dotírá a my zároveň máme celej mančaft totálně vyždímanej, to prostě nechceš.

      • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

        žbl68     před 16 hodinami 22.10.2024 13:18 |  
        2 0

        hele ja ho mám hodně fotbalově rád .... občas jsem ho tu i chránil před hate boys .... ale tohle bylo fakt špatně (1.vyloženě nepovedený zápas od jeho revivalu nebo returnu ) , to píšu i s vědomím toho že střídal
        chápu jak to může v hlavě mít ale taky věřím že se bud v EL nebo CZ lize nastartuje nahoru :-)
        každopadně to byl hodně těžký zápas, 3 ultradůležité body a Kozel ... pan trener se srovnanou hlavou co jednou bude navazovat na Jindru ... :-) nevidím v CZ lize kdo jiný by mohl bud on nebo varianta b) :-) ale to je SNAD ještě daleko ...

        • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

          lantsmit     před 16 hodinami 22.10.2024 13:25 |  
          4 3

          Za mě hrál třeba na Ludogorci perfektně. Vzhledem k tomu, že předtím nějakou dobu takový zápas s plnou minutáží neabsolvoval. Takže v "nastartování" bych problém neviděl. Co ale potřebuje k tomu, aby se naplno vrátil v úplné pohodě je to, aby hrál víc zápasů nebo jejich větší pasáže s maximálně silnou sestavou kolem sebe. Není (zatím) na mentální úrovni, aby buď nesehranej a/nebo vyždímanej mančaft táhnul.

          • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

            žbl68     před 16 hodinami 22.10.2024 13:39 |  
            1 0

            souhlas :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

        obiwan     před 10 hodinami 22.10.2024 19:12 |  
        0 1

        Já s tím souhlasím, bohužel ale udělal chybu, která by, pokud by ji Polidar řešil tak, jak se má, skoncila gólem. Já jen doufám, že se chytí a pomůže nám, budeme potřebovat každou nohu...

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      Ivan     před 16 hodinami 22.10.2024 13:03 |  
      8 0

      ..Ale zase riskuješ že střídanej hráč nezachytí tempo zápasu. Střídání je podle mě dost alchymie, pokud tam teda nedáváš Lingra, ten se chytne vždycky.

      • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

        žbl68     před 16 hodinami 22.10.2024 13:12 |  
        1 0

        skoro bych s Tebou i souhlasil :-)

  5. Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

    Qope     před 16 hodinami 22.10.2024 13:18 |  
    6 0

    S hodnocením žádný problém, i hezky vše popsáno. Jen pokud je zmíněná u Micheze chyba ve formě ztráty míče, nutno též zmínit, že Honza Boril měl podobnou kanku, kdy mu utekl Kanamikana a následně nebezpečne centroval. Ale to je jen něco, ceho jsem si také vsimnul a naštěstí nešlo o nic zásadního nebo co se dělo častěji v průběhu zápasu.

  6. Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

    Pedro50     před 16 hodinami 22.10.2024 13:59 |  
    5 17

    No obranná činnost našich hráčů proti Čanturišvilimu byla tristní.... Z opakovačky to vypadá že se před ním normálně rozestoupili a vytvořili několikametrový koridor aby si mohl vystřelit ve stylu kdo brání nevěří gólmanovi....

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      Qope     před 15 hodinami 22.10.2024 14:20 |  
      12 1

      Jasně to sám přiznal, že slyšel od Boři "prava" neb ho měli nastudováno z videa, že jeho silnější je pravá noha a navíc mu i na tu stranu zabíhal jablonecký spoluhráč. k tomu to byla Čanturišviliho i "životní rána" slabší nohou, kterou fakt velice těžko zopakuje. Jasně, Bořil mohl být k němu o krok blíže, ale tristním bych to nenazval ...


      Komentář byl uživatelem upraven (22.10.2024 14:22) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      lantsmit     před 15 hodinami 22.10.2024 14:32 |  
      7 6

      Jako tristní lze daleko spíše hodnotit tvoje opakované projevy tady na fóru, které od reality dělí mnohem větší vzdálenost, než jaká byla v té situaci mezi Béřou a nečekaně střílejícím Vakhem (Chanturishvilim)

      • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

        Pedro50     před 8 hodinami 22.10.2024 21:15 |  
        0 0

        Od odborníka tvého kalibru mě to zdrtilo ještě víc než slovní spojení nečekaně střílející Čanturišvili.

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      habroš     před 15 hodinami 22.10.2024 14:57 |  
      8 4

      Musím se Pedra zastat. Už v reálu jsem si v duchu říkal, kam ten chlap letí (to jsem ještě netušil, že to je Bořil). Místo aby si naši obránci křižující protihráče přebrali, tak Bóřa jednak ukazoval rukou doleva, jako by chtěl, aby se Diuf posunul (byl to Diuf?), ale sám tam běžel. No a Jablonečák to zasekl, posunul si doleva a měl tam díru jak vrata. Z mého pohledu Bořilo chybka... Ale trefil to úžasně.

      • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

        donford     před 12 hodinami 22.10.2024 17:10 |  
        5 1

        Vážení, když to někdo trefí tak, jako se to zdařilo Čanturišvilimu, (a podívejte se na záznam zblízka, nejen že střílel levou nohou, kterou prý jinak střílí vše pánubohu do oken, ale on se ani nepodíval na bránu, střílel naprosto poslepu, možná si ani sám nevěřil, či nestačil ani věřit), tak brankáři opravdu nepomůže nic a nikdo. Proto se opravdu pak mluví o gólu roku a o jeho střelci, jako o jeho životním gólu. I Bořil říkal, že volal, pusťte ho doleva, střílí pravačkou.
        Pravdu má ten, kdo tvrdí, že teď jsou už fyzicky +- hráči v naší lize připraveni stejně, nebo hodně podobně. Proto se nedivím, když třeba Beran uběhá zápas srovnatelně jako naši. Pak rozhoduje větší kvalita a bojovné srdce a tu jsme měli my. Naše záložní řada je fyzicky a herně opravdu momentálně skvělá a na velmi vysoké úrovni, neváhám napsat nejvyšší v celé lize. Diouf, Zafeiris, Prebsl, Michez provedli skvělou práci. A když je doplním Oscarem, případně Douděrou (Michez ještě nevydrží celý zápas), můžeme se jen těšit. A to vůbec nemluvím o Provodovi, to je samostatná kapitola, sama pro sebe. Tomu jsem dal v hodnocení jedinou desítku. To byl až nadlidský výkon.

      • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

        obiwan     před 10 hodinami 22.10.2024 19:07 |  
        3 1

        Já myslím, že Boril ukazoval Diufovi, že tam nabíhá hráč do tandemu a snažil se hlídat Gruzincovu pravačku, či jeho průnik tam...no a ten ho prevez...ano, jde to za Borilem, ale myslím, že i kdyby to řešil líp, té střele by nezabránil...

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      SLAVIESTA     před 13 hodinami 22.10.2024 16:28 |  
      3 3

      Přesněji to říct nejde. Tady ovšem většina, co nechce vidět, nevidí.

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      donford     před 12 hodinami 22.10.2024 17:17 |  
      6 1

      Tristní dle mého soudu nebyla, byl to částečně záměr s vědomím, že Čanturišvili je ortodoxní pravák a levou střelbu neumí. No, vyšlo mu to levou na gól roku. Ale daleko víc jsem trnul, když tam běželi jablonečáci 4 na 2 naše. To jsem považoval za hotové. Prakticky přihrávkou na Chramostu doleva do prázdné brány. To byl fotbalový pánbůh při nás, že to Polidar zazdil. I v tom je krásný fotbal.

      • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

        Flame     před 11 hodinami 22.10.2024 18:11 |  
        4 0

        Zdravím všechny,

        každý dal alespoň jednou gól jaksi omylem a byl to gól roku. Jednou jsem se utrhl mezi beky, běžel sám na brankáře a chtěl ho prostřelit. Balon nějak jinak skočil a místo bomby nártem jsem ho jenom přizvedl špičkou kopačky, balon přeloboval vyběhnutého brankáře a padnul jako sněhová vločka do brány. Gólman mě chvíli honil po hřišti, že jsem ho zesměšnil a jenom já věděl , že jsem tak nechtěl :-)

  7. Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

    belmis (přítel SN)     před 14 hodinami 22.10.2024 15:09 |  
    14 1

    Ještě jedna věc. Nakonec se možná ukazuje, že je vlastně dobře, že nehrajeme jen na jednoho typického playmakera, po kterém jsme tady mnozí na začátku sezóny toužili a nedovedli si bez něj vůbec představit možné zlepšení výkonů Slavie. Byl to takový v tu chvíli nezpochybnitelný narativ a zaklínadlo nás laiků...

    Derby a severočeské derby pak ukázalo, jak je tento systém zranitelný. Beran uhrál osobku na Hlavatého a Liberec byl neškodný, Zafeiris v derby na Kairinena a sparta do svého gólu (po kterém nastupuje vždycky psychika i v zápasech, kde je větší kvalitativní rozdíl - jeden se začne bát o srovnání, druhý dá vše do útoku, aby vyrovnal) tahala za mnohem kratší konec. Teď byl Beranem pokrytý Zafeiris, ale mohli vynikat Provod a další.

    Než jednoho skvělého playmakera je lepší mít v záloze více hbitých běhavých atletů - hlavně bez míče - a bránění našich hráčů je pak nepoměrně složitější.

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      mig52     před 14 hodinami 22.10.2024 15:25 |  
      7 2

      Ale to se přece nevylučuje. Proč by nešlo mít playmakera a okolo něj mít tebou zmiňované běhavé atlety. Byť já se raději dívám na hochy se špunty pod podrážkou kopaček než s hřebíky pod atletickými tretrami. :-)))). Ale v poho, je to věc toho, co se nám na fotbale líbí a je dobře, že to nevidíme všichni stejně. To by byla nuda.

      • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

        belmis (přítel SN)     před 14 hodinami 22.10.2024 15:34 |  
        4 0

        No pokud by to byl běhavý playmaker, tak paráda. Pokud takový ten méně běhavý, méně soubojový, tak je vždycky problém ve středu se silnějšími soupeři.

        • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

          mig52     před 13 hodinami 22.10.2024 16:13 |  
          4 1

          Jasně, souhlas, lážo-plážo kreativec, okolo kterého by se to "točilo", nemá v JiT systému místo a myslím, že ani u fans. Jsme navyklí na to, že pod kopačkami kluků musí hořet trávník. A to i pod playmakerem. U nás tu roli má trochu Zafi a dře jak námořník.

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      Alanor (admin)     před 14 hodinami 22.10.2024 15:25 |  
      12 0

      Vždy je lepší, když nositelem podstatné části výkonu týmu není jediný hráč. Zase mít Chama, tak by to byla další alternativa a nemyslím si, že by využití nenašel, ale je pravda, že to v létě aspoň tady v diskusi připomínalo čekání na spasitele (mně teda taky přišel jako sakra zajímavej hráč a kdybych si měl vybrat jednu posilu z těch uvažovaných, tak beru jeho).

      Co si budeme povídat, ono v tom létě taky málokdo mohl dát ruku do ohně za to, že nejen Provod (u toho se to dalo čekat spíš, hrál dobře už loni), ale i Zafeiris se dostanou do top formy... Tím jsme spolu se skvělým Oscarem získali silný střed, strašně nám pomohla ta změna rozestavení, ve které dvojnásob vynikli Provod a Chorý. K tomu se totálně chytli mladíci Diouf a Kinský a je z toho válec jako během toho nejlepšího období nejen za Trpišovského, ale v podstatě i v poválečné éře. A to jsem ještě zapomněl zmínit fantastickou obranu - viz příběhy Zimy a hlavně Bořila.

      Snad to vydrží, Sparta je v současnosti mnohem těžší konkurence než před těmi cca 5 lety.


      Komentář byl uživatelem upraven (22.10.2024 15:26) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

        belmis (přítel SN)     před 14 hodinami 22.10.2024 15:31 |  
        2 1

        Já jsem taky Chama chtěl, jinak se vším ostatním naprosto souhlasím.

      • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

        kjandourek (admin)     před 14 hodinami 22.10.2024 15:56 |  
        9 6

        Tak ruku do ohně asi ne.... ale mohli jsme věřit trenérskému štábu, že dokáže hráče dotrénovat a nasadit takový herní styl, ve kterém to půjde.... vždyť už nám to několikrát v minulosti předvedli....

        A nebo jsme mohli panikařit a házet tady jeden komentář za druhým ve stylu "nejhorší přestupové období v historii"... což se tu tedy opravdu dělo....

        Ano, Chama jsme chtěli, byli jsme přesvědčeni, že by se k nám hodil a ofenzivu zkvalitnil... ale na druhou stranu jsme si vyhodnotili, že peníze, které za něj jeho zaměstnavatel chce nejsou adekvátní a stejně tak jeho mzdové požadavky.... podobné to bylo s Rrahmanim - prostě jako ano, zajímal nás, ale za pět mega éček ne...

        Teď když se koukneme, tak Cham v Turecku má šest odehraných zápasů bez gólu, či asistence... jeho Trabzonspor je po osmi kolech s dvanácti body osmý... alespoň že poslední čtyři kola už hrál v základu...
        Rrahmani relativně v té Spartě nějakou kvalitu v zakončení ukázal, ale jestli to bude opravdu trefa, která se v naší lize dokáže prosazovat pravidelně (a jestli tedy hodnotu pět mega éček pravdu má), je ještě těžké říct....

        • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

          Alanor (admin)     před 13 hodinami 22.10.2024 16:28 |  
          12 14

          A loni jsme trenérskému štábu věřili špatně? Nebo proč byl u Zafeirise problém? Aha, zranění. A ty máš věšteckou kouli, že jsi věděl, že letos nás zranění nepostihnou?

          Za nepřestup Olayinky si Tvrdík kritiku prostě zasloužil, zvlášť při jeho zkušenostech, kdy ve fotbale už není nováčkem. Kdyby nechtěl dělat lidem radost a neprozrazoval by nepodepsané věci, tak tu Olayinka teď velmi pravděpodobně je. V dalších věcech si protiřečil, když mluvil o 3 rozdílových příchodech a pak to shazoval ze stolu, že jeden z nich je přece Vorlický. Který pak dopadl tím bohužel nejpravděpodobnějším výsledkem, tedy další vážné zranění. :(

          Plus specifický případ Chorý, u kterého bylo jasné, že kvůli minulosti nad ním drtivá většina fanoušků skákat radostí do vzduchu nebude.

          Fakt si nemyslím, že je správnou cestou pro diskusní fórum držet hubu a krok a jen slepě podporovat jakékoliv vedení, ať už nás vlastní třeba Sisák, Řebíček nebo si KJ rozjede své šílené nákupy (z té doby známé heslo KJVCD). Samozřejmě opačným a stejně špatným extrémem jsou notoričtí nadávači, pro které je vždy všechno špatně, ale těch také není moc, jak se teď můžeme přesvědčit v období, kdy se nám daří.


          Komentář byl uživatelem upraven (22.10.2024 16:30) . Zobrazit původní komentář

          • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

            rak (přítel SN)     před 12 hodinami 22.10.2024 17:43 |  
            12 2

            Určitě by bylo špatně potlačovat kritické hlasy. Zvláště na fórum patří. Ale mně už ten tady dost převládající negativismus v začátku sezóny také poměrně hodně iritoval. Kdy už někteří pak jen papouškovali podobné věci a vyhazovali toho či onoho. Přenášelo se to už i na redakci. Podle mně to nebylo ani v té době adekvátní. Řekl bych, že teď ti největší vyhazovači vůbec nepřispívají. Jejich čas možná zase přijde. Jen si přeji, aby to minimálně trvalo hodně dlouho.
            Měl jsem obavy ze zápasu v Jablonci. Dopadlo to ale výborně. Teď už jsem zvědav na čtvrtek. Já si pořád myslím, že soutěž, kde můžeme někdy dosáhnout největšího třeba až historického úspěchu klubu je právě Evropská liga. V Lize mistrů maximálně jen něco dílčího. Takže by bylo špatně dávat EL na druhou kolej.

          • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

            Cygnus     před 11 hodinami 22.10.2024 18:11 |  
            12 2

            Podle mě používáš úplně zbytečně dost konfrontační tón. Nemá smysl se tady opět dohadovat ohledně Olayinky – vážně netuším, v čem podle tebe JT selhal – nebo ohledně Tomáše Chorého.
            Podle mě tady na fóru padly daleko horší výroky na vlastního hráče, který se nijak proti Slavii neprovinil – a to bez jakékoliv podstatné sebereflexe.

            Jen bych chtěl poprosit o upřesnění, kde a kdy se JT následujícího dopustil: 'V dalších věcech si protiřečil, když mluvil o třech rozdílových posilách a pak to shazoval ze stolu, že jedním z nich je přece Vorlický.'"

      • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

        slaviator     před 8 hodinami 22.10.2024 21:20 |  
        0 0

        Provodinho hlavně hraje dost často ještě více nahoře než Choras...

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      Slavistat     před 12 hodinami 22.10.2024 17:51 |  
      6 0

      Belmisi, to je přeci blbost čekat, že by Slávie hrála na jednoho nějakého playmakera. Ten tým je stavěný, že i kdyby tu takový byl, tak musí tahat do obrany i dopředu. Tak to prostě je a nehraje se tu na jednoho (i Stanciu byl na některé zápasy v pohárech posazený, protože by nestíhal tempo a zvolila se jiná taktika a to u nás jezdil jak nikde jinde).
      Já taky chtěl velmi kvalitního středního záložníka, aby se mohli v kvalitě prostřídat, protože těch hráčů do středu máme málo (a nebo chybí kvalitní levé křídlo (a to při formě Walema zvlášť), aby Provod mohl hrát některé zápasy přímo středního záložníka a ne ten posunutý střed a tím se mohli líp středoví hráči vyrotovat).
      Koukal jsem na rozpis zápasů do konce roku a to je sakra jízda a mazec. Každý týden 2 zápasy. Tak mě napadá, když v pohárech zvýšili počet zápasů ve skupině o 2, jestli by se nemělo něco udělat s tou nadstavbou = zrušit. Takhle je těch zápasů opravdu hodně.

      • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

        belmis (přítel SN)     před 11 hodinami 22.10.2024 18:02 |  
        4 0

        Máš pravdu.

  8. Sestava na Bilbao

    Mike     před 14 hodinami 22.10.2024 15:49 |  
    4 0

    Tak jak to postavit? Psal jsem už opakovaně, že přednost má letos liga, ale vzhledem k tomu,že o víkendu čeká asi nejlehčí zápas v lize do konce podzimu, tak nevím, co zamýšlíme. Když se vrátím k hodnocení, tak třeba Chorý, Bořil a Zafeiris mi přišli ve 2.půli už dost vyčpělí, třeba Borilovi bych snížil známku o stupeň. Dost mu tam utíkal ten tmavý na pravém křídle. Já myslím, že v té nejsilnější sestavě v Bilbau nenastoupíme, asi rozhodnou pocity hráčů a ,,únavová" data.

    • Re: Sestava na Bilbao

      mig52     před 13 hodinami 22.10.2024 16:04 |  
      2 1

      Tebou zmírňovaní hráči se ti zdáli vycpĕlí, ale měli 5 dnů na přípravu. Po Bilbau budou dva, to bude jiné terno + cestování. Ale to je krásná daň za úroveň, kterou hrajeme a fans si to můžou užívat. Věřím, že Duklu dáme a pak začne superfofr. Jsem zvědavý, jak to kluci zvládnou, a věřím jim.

      • Re: Sestava na Bilbao

        Mike     před 13 hodinami 22.10.2024 16:36 |  
        5 0

        Logicky byli vyčpělí po tom, co odehráli. Ta mužstva jsou v lize plus mínus fyzicky nastejno, naše zátěž se s jablonecké nedá srovnávat, navíc oni měli 14 dnů na přípravu. Ke konci nás tlačili i díky tomu, hráči nejsou roboti.

  9. Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 13 hodinami 22.10.2024 16:27 |  
    27 4

    Dobrý podvečer Vám všem přeji a dokonce i s kávou jsem počkal, až bude článek s hodnocením hotov:-)).
    Nejprve chci pochválit přítele Alanora, že zdůraznil a upozornil na skutečnost, že na rozdíl od nás (popsané reprezentační povinnosti a nemožnost plné přípravy), měl Jablonec možnost se na nás připravit velmi cíleně a bez jakýchkoliv komplikací.
    Je to faktor, který nevzal v potaz nikdo z komentátorů a sportovních pisálků. Takže díky Alanore.
    Hodnocení vidím podobně a to i u Tomáše Chorého, kde Alanor myslím přesně popsal, jaký byl jeho význam pro mužstvo. A navíc jeho střela v závěru zápasu, to bylo o fous. A byl by to krásný gól. Bohužel, Čanturišvili měl o fous štěstí víc:-))
    Také se mi líbí hodnocení Filipa Prebsla, který odvedl velké pemzum práce a dostal několikrát naloženo docela fest. Všem je jasné, že Oscara nahradit nelze, ale Filip se vydal na maximum a nemusí se za svůj výkon stydět.
    Rád bych asi zdůraznil, že v mnoha hodnoceních našich tzv. sportovních žurnalistů se vyzdvihuje, že nás ve druhém poločase dostal Jablonec pod tlak a dokonce snad byl Jablonec lepší.
    Ptám se tedy , on se nehrál první poločas??
    To samé bylo až směšně vytahováno, že měla být penalta za Chorého ruku???
    Jak správně napsal někdo na sociálních sítích, aby byly znovu ukázány penalty, které kopala rudá bída po návštěvě kabelkáře u rozhodčích v jejich kabině a na VARu. Proto také jejich první titul z roku 2021-22 neberu.
    Já jsem za ty body z Jablonce moc rád a musím i vyzdvihnout i korektní hodnocení Luboše Kozla.
    A také velmi dobrý výkon rozhodčího pana Roučka, který to měl navíc usnadněné tím, že hráči hráli fotbal, nikdo nikoho neprovokoval a proto bylo utkání velmi fotbalové.
    Čeká nás Bilbao, kde věřím, že půjdeme v plné palbě i s Oscarem a na Duklu pomouhou další hráči, kteří by měli ukázat, proč nocí červenobílý dres.
    Tak se opatrujte a držme klukům palce.
    S úctou k Vám
    Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      Alanor (admin)     před 13 hodinami 22.10.2024 16:39 |  
      18 0

      Jen doplním tu "ruku" Chorého - tu žádný relevantní zdroj neřešil. Maximálně to psali hlupáci v komentářích a Mareš v tom svém blogu, který si může založit kdokoliv a který z těch komentářů na sítích mnohdy čerpá.

      I Sport označil výkon Roučka za vynikající, ani ostatní novináři nevznesli dotaz na tento moment ke komisi rozhodčích. Podle současných pravidel, které se před cca 3 lety výrazně změnily v tom smyslu, že se za nepovolené hraní rukou počítá mnohem méně situací než dříve, to byla naprosto jednoduchá ruka k posouzení - tohle se za poslední roky nikde ani náznakem nepískalo a nebylo na tom co řešit (kromě pár antislávistických frustrátů a lidem snažícím se získat trochu popularity na kontroverzi).

      • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

        Sokrates55 (přítel SN)     před 11 hodinami 22.10.2024 18:05 |  
        9 1

        Zdravím příteli,
        tak dobře, asi jsem se nechal těmi hlupáky a frustráty unést:-)). Mea culpa.
        S úctou
        Sokrates55

  10. Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

    kupik     před 12 hodinami 22.10.2024 17:25 |  
    9 0

    Dobrý odpoledne,přátelé
    začnu radostně.3X radost.
    1. Radost ze třech bodíků po repre pauze a ze hříště rozjetýho soupeře,kterej moc gólů zatím nedostal.
    2. Radost z fotbalový podívaný zásluhou obou mančaftů.
    3. Radost z koukání na fotbal v podání Lukáše Provodů. Ten chlapec má snad troje plíce a s mičudou fakt umí.A ten přehled s hlavou nahoře je nevídanej.Říká se klobouk dolů,já už před ním ani nesmekám,mám tu hučku pořád smeknutou.
    Za mě hráč podzimu,bez debat.Dokázal hrát nejenom svůj flek,ale bylo ho plný hřiště.
    Ostatně pochvalu si zaslouží celej team,je vidět,že chemie funguje.
    Pravda,byly tam pasáže kdy jsme museli řešit dost ošemetný situace,ale hoši to zvládli jako celek a proto pouze 1 obdrženej gól.Tam to prostě Bóřa tomu Čanturišvilimu sežral.No stane se.Ten jeho fík byl nádhernej,vo tom žádná,ale taky asi na dlouhou dobu poslední.Kdyby tohle dával v každým zápase tak není v Jablonci,ale třeba v Leverkusenu místo Schicka.
    Byla i velice dobře stanovená taktika,prostě tenhle fotbal bavil.Taktéž hrací plocha na Jablonec překvapivě dobrá.
    Přispěl k tomu i sudí,pravda někdy trochu odvážný až benevolentní,kdyby padly 4 žlutky nikdo by se nedivil.Ale ze strany hráčů obou stran toho nebylo zneužito.
    A možná eště jedna radost nakonec.Nikdo se nezranil a Oskárkovi chybí do návratu už jen jeden ligovej zápas.Dukla.
    A věřím,že naše radost bude míti pokračování.

  11. Hodnocení slávistů

    Myšák     před 12 hodinami 22.10.2024 17:49 |  
    8 0

    Ještě nikdy na těchto stránkách jsem nezažil takovou shodu při kladném hodnocení rozhodčího!

  12. Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

    vlk30 (přítel SN)     před 11 hodinami 22.10.2024 18:18 |  
    4 7

    Jak poslední dobou chválím Chorase tak tentokrát mě nějak přišlo že ne úplně mu to sedlo. Za mě jasná šestka, když ji teda má treba Zafi.

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      Slávista 51     před 10 hodinami 22.10.2024 19:41 |  
      0 4

      6nemá v tomto hodnocení co dělat.

  13. Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

    IJS     před 6 hodinami 22.10.2024 23:39 |  
    1 1

    Zdravím, úplně přesný komentář a i bodové hodnocení. Děkujeme Alanore a k tomu není co dodat!
    Viděl jsem to téměř stejně a proto mě včera ve Sportu překvapila 4 pro Chorého. To jako když nedá 2 branky, tak už hraje podprůměrně?! Myslím, že o hodnotil Radek Špryňar a ten má většinou dobrý oko na hráče. Tohle se mu ale moc nepovedlo. Aby toho jásání nebylo příliš, tak mě opět nepříjemně překvapilo, že všechna střídání byla oslabením. Například u Wallema mě to nepřekvapuje, ale Mojma v neděli skutečně hrál na 4. Trocho měřítko překvapivě snesl Ševčík, který udržel míč a snažil se rozdělovat balóny, ale v té době už nebylo skoro komu. Provod a Chorý "mleli z posledního" a nikdo jiný do náběhu nešel. Ale Slavia už hlavně jen bránila. Ještě bych chtěl zmínit Micheze. Mně hodně příjemně překvapil a to hlavně tím, jak plnil obranné povinnosti. To jsem od, původně klasického křídla, nečekal. Na Douděru asi nemá, ale Wallem je výkonnostně za ním.
    Chtělo by to pokračovat a sérii výher, protože všichni víme jaké má Slavia jaro a jak se hraje v nadstavbě!