Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

Slavia ve Francii nestačila na Lille a v domácí odvetě bude muset dohánět dvoubrankový náskok soupeře.

Lille nastavilo Slavii zrcadlo, jak vypadá fotbal Ligy mistrů. Samozřejmě se do této elitní soutěže kvalifikují každý rok i slabší týmy na Slavii podobné úrovni, zpravidla jde ale výhradně o mistry svých zemí, kteří mají výrazně jednodušší cestu do hlavní části. Za včerejší zápas nechci ani tak spílat Slavii jako spíš vyzdvihnout výbornou kvalitu soupeře. Slávisté nepropadli a makali naplno, minimálně včera ale bylo Lille o třídu nebo spíš dvě jinde, a to nejen kombinačně a individuální prací s míčem, ale bohužel i z hlediska presinku.

Prohra o dvě branky tak odpovídá dění na hřišti. Mohli jsme dostat i více branek, naštěstí nás podržel v úvodu sezony výborný mladík Kinský. Když už jsme se ale výjimečně zvládli dostat k vápnu soupeře, tak je třeba říct, že jsme byli také nebezpeční a ke vstřelenému gólu nebylo daleko (nicméně pro ruku a ofsajd nebyly obě naše branky správně uznány). To je jedna z mála nadějí pro domácí odvetu - vzadu Lille nevypadalo nijak nezranitelně.

Ač se sen o Lize mistrů po prvním zápase rozplývá v dáli, tak se na odvetu těším. Nikde není psáno, že se nemůže hrát úplně jiný zápas. Můžeme dát první gól a Lille může znervóznět, ostatně kdo by řekl, že se Unionu v předchozím kole natolik rozpadne hra po inkasované brance... Pořád jsme jen zápas od snu a je třeba o něj bojovat až do konce. Kdyby hráči možné otočce nevěřili, tak nemusí nastupovat. Ale my, s nadhledem pozorovatele, si musíme přiznat, že šance je opravdu malá a soupeř je kvalitnější. Slavia by včerejší zápas měla brát jako školu a jako důkaz toho, jakou cestou se vydat do budoucna - příznačné bylo, že dobře zahráli mladší hráči a že mezi ně patřili v podstatě všichni cizinci (Slováky pochopitelně beru za našince), zatímco zkušené české jádro, které tu je dlouho, potvrdilo, že je za zenitem.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Antonín Kinský - 7 - Za inkasované branky nemohl, několika dobrými zákroky nás podržel, byť nešlo úplně o zázračně chycené góly. Každopádně z něj čišela velká sebejistota a klid. Působí jako vyzrálý brankář, v jeho věku klobouk dolů. Rozehrávku měl na výborné úrovni.

Tomáš Holeš - 4 - Jak je z toho staršího jádra ještě nejplatnějším členem, tak v Lille narazil na svůj strop. Rychlostně nestačil a byl u obou inkasovaných gólů. Hlavně u toho druhého působil oproti soupeři velmi zpomaleným dojmem.

Igoh Ogbu - 6 - V obrovsky náročném zápase obstál a ukázal, že na této úrovni může hrát. Vybavuji si jeho skvělý návrat a zastavení přihrávky do gólovky po ztrátě Zafeirise. Nadprůměrný výkon.

David Zima - 5 - Dozadu zvládl zápas lépe než Holeš, Zima je přeci jenom rychlostně lépe vybaven. Co se ale týče rozehrávky a práce s míčem, tak oproti soupeři působil jako typický český produkt a měl v tomto směru viditelný handicap.

Lukáš Masopust - 4 - Nestačil. Hned v úvodu mu trestuhodně upláchl soupeř, při bránění si pak radši nechával fóra, čímž rušil naši ofsajdovou lajnu. Inkasoval také žlutou kartu a je otázkou, jak by to vypadalo, kdyby se nezranil už krátce po půli. Je to už jeho druhé zranění za cca první měsíc, takže jen potvrzuje, že z hlediska pevného zdraví na něj absolutně není spoleh.

Christos Zafeiris - 5 - Nezahrál špatně, snažil se kombinovat, i když třeba Oscar byl v držení míče o něco lepší. V první půli měl jednu nepříjemnou ztrátu ve středu hřiště, ze které hrozil gólový brejk hostů.

Oscar Dorley - 6 - Na začátku zápasu byl vynikající. Skoro jako jediný kromě brankáře se nebál hrát a několikrát se prosmýkl kolem soupeře. Postupem času si ale na něj dali domácí pozor a po několika ztrátách začal i Oscar raději hrát jednodušeji, čímž jsme míč drželi ještě méně.

Malick Diouf - 6 - Zápas odmakal a zanechal dobrý dojem. Po stránce nasazení byl nadprůměrný, i s míčem patřil k našim lepším hráčům, ač to byl z hlediska kvality soupeře v tomto směru jen průměr. Výborným návratem odhlavičkoval míč na roh před jasnou šancí soupeře.

Lukáš Provod - 6 - Spolu s Oscarem patří k hráčům v nejlepším fotbalovém věku a potvrzuje, že na hřišti patří k tahounům. Kombinačně sice není tak silný jako Liberijec, ale v rámci možností se i Provod snažil hrát a byl aktivní. Za zápas schytal několik tvrdých úderů do hlavy.

Tomáš Chorý - 5 - Makal, jakž takž byl platný, ale domácí ho relativně zvládli přikrýt. Škoda situace před první půlí, kdy Chorý pálil velmi pohotově a střele chyběl jen kousek!

Ivan Schranz - 4 - Po Euru není v dobré formě. A větší herní přínos v poli se od něj ani čekat nedá, v tomto směru je to úplně tuctový československý hráč. Takže patřil k horším a moc se nedostal do hry. Bohužel v úvodu sezony se nedokáže dostat do šancí, takže nemůže prodat své výborné zakončení.

Jan Bořil - 5 - Závěrečných 30 minut zvládl zkušeně a bez větších problémů, vypadal lépe než Masopust, ale je otázkou, jak by to vypadalo, kdyby musel soupeře chytat od 1. minuty.

Ostatní hráči nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

playoff - Úterý 20. 08. 2024 21:00

Liga mistrů, 2024/2025
2 - 0
0 - 0
LOSC Lille
LOSC Lille

52. David
77. Zhegrova

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (246)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    SForever1     před 29 dny 21.08.2024 14:22 |  
    11 7

    Bořil min. 6. Naskočil do zápasu a kromě jedné malé chyby zvládl vše. Jak by vypadal jeho výkon pokud by hrál v základu nevím a není to relevantní pro hodnocení jeho výkonu!

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      sicilianbrno     před 28 dny 21.08.2024 18:50 |  
      2 0

      navíc pokud si vybavuju, tak od něj skvelej, dalekej aut, po kterém Ogbu dal branku....

  2. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    japhy     před 29 dny 21.08.2024 14:34 |  
    26 5

    U Zimy se až divím, že si ho JiT tolik oblíbil, svým způsobem to je stoper starého střihu. Je teda rychlej a ochotnej se s balonem vydat nahoru a klidně si i naběhnout dál. Tím ale moderna končí, hlavu má výbornou a většinou je dozadu spolehlivej. Zarážející je ale jeho rozehrávka a především práce s míčem. I po těch letech hraje úplně stejně jako první půlrok u nás, kdy jsem to připisoval jeho věku a strachu z chyb. Pohyb má takovej Součkovsko klátivej, ale Suk jen proti němu Maradona, Zima s míčem u nohy je prostě reklama na nervozitu.

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      Votypkaj     před 29 dny 21.08.2024 14:59 |  
      25 1

      Zima byl nejlepší ve dvojici s Kúdelou, kde to poctivě odbránil a Ondra za něj obstarával rozehrávku. Navíc se tenkrát hrálo na 4 vzadu.

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      mig52     před 28 dny 21.08.2024 19:26 |  
      8 1

      Tak Zima vyletěl výkonnostně díky Kúdelovi, který si ho dirigoval, Zima v něm viděl velkou oporu a osobnost, věřil mu, tudíž měl dobře nastavenou hlavu. On vedle sebe potřebuje hráče, který si ho bude řídit a tím Holeš není, protože má na tom postu práci sám se sebou.

      • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

        martynko     před 28 dny 21.08.2024 22:18 |  
        5 0

        Z poker face introverta Holeše moc velkýho dirigenta na place neuděláš.

  3. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    buri     před 29 dny 21.08.2024 14:36 |  
    25 3

    U mě Schranz za 3...jinak souhlas, jen mě mrzí naše hra v první půli - presink a represink žádný - paradoxně jsme měli štěstí a neinkasovali...

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      _karlik_     před 28 dny 21.08.2024 16:10 |  
      9 2

      souhlasím, já mu dal dvojku - úplně zbytečný hráč: bez formy, bez chuti hrát fotbal, všechny balony ztratí nebo v lepším případě vrátí zpět přihrávajícímu, nevybojuje vůbec nic.

  4. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    Slávista 51     před 29 dny 21.08.2024 14:38 |  
    2 19

    Nějak moc vysoké hodnocení, po tom DEBAKLU !

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      rak (přítel SN)     před 28 dny 21.08.2024 15:45 |  
      9 0

      Debakl si představuji jinak než 0:2.

      • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

        Slávista 51     před 28 dny 21.08.2024 15:53 |  
        0 15

        No právě a přesto takové hodnocení, no !

  5. Jen tak na okraj

    houston (přítel SN)     před 29 dny 21.08.2024 14:47 |  
    15 13

    Pokud zůstane hráč ve Slavii déle než tři roky, je to problém jeho i klubu. Když ho za tu dobu nikdo nevezme, tak jeho plat už překročil rentabilitu a pro klub je drahý a s úrovní leda pro ligu. A to musí být pro klub hrající každoročně poháry sakra málo...

    • Re: Jen tak na okraj

      kalex     před 29 dny 21.08.2024 15:11 |  
      8 0

      Tak zase kdyby tu byl stanciu pět šest let, tak se nikdo zlobit nebude.

      • Re: Jen tak na okraj

        _karlik_     před 28 dny 21.08.2024 16:15 |  
        14 2

        jde spíše o to, ne přímo do tří let prodat, ale pokud klub i hráč do těch tří let nedostanou slušnou nabídku (a na stanciua jistě byly, když odešel za ranec), je to jasný signál, že hráč naši ligu nepřerostl. a ve slavii by měli hrát fotbalisté výborní (na českou ligu), nikoli průměr či dokonce podprůměr (jmenovat raději nebudu, byl bych umínusován k smrti).

        • Re: Jen tak na okraj

          houston (přítel SN)     před 28 dny 21.08.2024 16:45 |  
          8 1

          Díky, tys mě pochopil. A my v kádru máme jen hráče pro ligu, a to jsou navíc v letošní sezóně zatím zápasy o fous...

    • Re: Jen tak na okraj

      dalislavista     před 28 dny 21.08.2024 17:32 |  
      3 0

      Oscar je tu jak dlouho?

      • Re: Jen tak na okraj

        martynko     před 28 dny 21.08.2024 22:21 |  
        5 0

        Taky jak dlouho mu trvalo, než si (mu Trpišovský) našel vyhovujici post na hristi...

    • Re: Jen tak na okraj

      cunak     před 28 dny 21.08.2024 17:54 |  
      1 8

      Jak dlouho bylinek Slávii Bican, Puč a Plánička? A Franta Veselý? A legenda Škoda? A....

      • Re: Jen tak na okraj

        Alcapone     před 28 dny 21.08.2024 18:35 |  
        7 0

        Netuším jaké bylinky používali naše legendy. Je to mimo Škody jiný fotbal a i ten se od Škody v co byl super formě posunul... Je to jako porovnávat MS v hokeji v Praze v r 1985, OH Nagano v 98 a letošní MS v Praze...

      • Re: Jen tak na okraj

        mig52     před 28 dny 21.08.2024 19:20 |  
        7 1

        Nj, jenže jmenovaní, s výjimkou Škody, hráli ve starohorách a při vší úctě, v té době vše okolo fotbalu fungovalo jinak.

      • Re: Jen tak na okraj

        houston (přítel SN)     před 28 dny 21.08.2024 20:00 |  
        6 0

        Já o voze, ty o koze. Čao...

    • Re: Jen tak na okraj

      Ragnarok     před 28 dny 21.08.2024 20:47 |  
      10 1

      Tohle je absolutní a 100% pravda. Mnoha hráčům platíme největší gáži na světě. Nikde jinde by ji nedostali. Chorý, Ševčík, Masopust, Holeš, Kolář, Staněk, Mandous…Ti kluci nikam nechtějí. A to je špatně. Nejsme Real, Barca ani Bayern.
      Myslím, že můžeme klidně postoupit, ten rozdíl není nijak nezdolatelný.
      Horší je nastavení hráčů, kdy už nejdou vítězit, ale jdou to zkusit. Vrátili jsme se do starých dob, kdy jsme nastupovali s hnědou čárkou na trenkách. Trpišovský to zlomil, ale během tří let to úplně vyprchalo. Asi to není jeden člověk schopen udržet. A když má v okolí jen kývače a pochlebovače, tak se to celé jen dál cyklí.
      Paradoxní je, že nesmyslné nákupy Zimy, Staňka a Chorého mohly být nahrazeny příchody daleko lepších a perspektivnjších hráčů, jaké udělala Plzeň a Sparta.
      Postoupit můžeme, nejvíc bych si ale přál hlavně herní vzestup a začlenění mladých a ne jejich ignorování.

  6. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    lantsmit     před 29 dny 21.08.2024 14:53 |  
    5 17

    Oceňuji náznak sebereflexe, když je tady průměrná známka na hráče o půl stupně výš (5,25) než v rámci opět šíleného známkování ve Sportě.

    Kvalita hry našeho soupeře přesto nebyla zohledněna dostatečně, jinak by se průměrná známka pohybovala v rozmezí 6,5 až 7.

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      Slávista 51     před 29 dny 21.08.2024 15:07 |  
      0 10

      Uvidíme, co předvedou hlasující, že !

  7. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    mpik     před 29 dny 21.08.2024 15:16 |  
    15 1

    Hráč je u obou inkasovaných gólů jak i sami uvádíte a má známku 4 - těsně pod průměrem?

  8. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    ervin     před 29 dny 21.08.2024 15:17 |  
    13 3

    Mám i hráče ohodnocene 3 , jestliže chceme hrát LM hra musí vypadat jinak. My pomalu nestačíme až na výjimky ani na nasi kaprligu. Někteří borci mi připadají že jsou spokojeni s tím že to nějak dopadne. Trenér je už taky přežity, žádná změna pořád stejné chyby ,mimo Choreho ,Diufa a Kinského/ten shodou okolností/ chybí kvalitní posílení. Ale to je otázka pro majitele jestli platit kvantitu nebo kvalitu a ruku na srdce, několik hráčů už nestačí.

  9. ...

    Steevee     před 29 dny 21.08.2024 15:19 |  
    46 7

    Pro mě je symbolem tohohle zápasu a vůbec současné Slavie Masopust. Nechci ho nějak fénovat, on v podstatě nemůže za to, jak ho vnímá JiT. Ale pokud hrajeme zápas "o život" a podle JiT se to neobejde bez Masopusta, tak to prostě říká mnohé. Dva nebo tři opravdu top zápasy za rok (na základě kterých potom onen zbytek roku houfy lidí říkají, že toho Masa je hrozně dobrý mít), zbytek království (pod)průměru. Pokud chceme znova dorovnat Spartu, ideálně samozřejmě jít před ní a být znova postrachem v Evropě, musíme jít jinou cestou. Obrazně řečeno Masopust už není a nikdy nebude ten, který nám přidá procenta na to, abychom zase časem přelezli Sevillu.


    Komentář byl uživatelem upraven (21.08.2024 15:24) . Zobrazit původní komentář

    • Re: ...

      MKCZ83     před 28 dny 21.08.2024 16:14 |  
      20 0

      Masopust hrát klidě mohl, ale na postu Schranze (když už nechtěl JiT poslat Juráska od začátku), který měl sedět, protože jeho jediná přednost je zakončení. Akorát když pošleme naši jedinou alternativu na pravého obránce pryč a při problémech Douděry a dlouhodobém zranění Vlčka nemáme náhradu na tento post (i když to mohl hrát Holeš a místo něj Prebsl na stoperovi), tak to vypadalo takto.

      • Re: ...

        lantsmit     před 28 dny 21.08.2024 16:16 |  
        1 8

        Komentář byl skryt z důvodu porušení pravidel diskuse

        • Re: ...

          MKCZ83     před 28 dny 21.08.2024 16:29 |  
          19 0

          Jakože Holeš, který neuhlídal oba střelce u obou gólů, i když to byli jeho hráči, tak hrál svůj životní zápas? :-D

          • Re: ...

            lantsmit     před 28 dny 21.08.2024 16:46 |  
            4 11

            Jakože Holeš odehrál nikoli životní zápas, což jsem nikdy netvrdil, ale svůj standardní zápas. Jehož parametry, ve smyslu co je / by byl standard od Prebsla na pozici stopera na extrémně horké půdě v Lille, ty ani nikdo jiný absolutně nezná. Stoperská trojka nám funguje nejlépe ze všech řad, když pominu gólmana Kinskýho, a ty bys ji rozbil jenom proto, abys dal Holeš na místo pravého beka, kterého v takovém zápase nehrál možná celou kariéru, a to na úkor Masa, který perfektně zvládl všechny tři nejtěžší zápasy této sezóny (tzn. oba zápasy s Unionem i zápas v Liberci).

            • Re: ...

              MKCZ83     před 28 dny 21.08.2024 17:00 |  
              9 2

              Myslíš toho Masopusta, jehož pomalost a nestíhání náběhů po křídle za obranu byla vidět už proti USG? To, že z toho nic zásadního nebylo byla spíš náhoda, než dobrá obranná práce.

              Proti Lille měl pravý WB spíš hrát fullbacka... Mohli jsme hrát hybridně, tj. LWB a RB ve stoperské trojce. Stejně se často musel zatahovat minimálně jeden střední záložník mezi stopery, takže na počet lidí v obrané lajně by to vyšlo stejně a útoky z prava jsme po lajně stejně nevedli, protože všechno skončilo u Schranze.

              • Re: ...

                lantsmit     před 28 dny 21.08.2024 21:06 |  
                1 7

                To, že z toho ve dvou zápasech s Unionem nic nebylo, plus přidám jeho bezproblémový výkon v Liberci, to bylo jistě dílem náhody. Zrovna tak zanedbatelný byl i Masův přínos do výstavby / tvorby hry, xG, xA. Zkrátka průměrňák po všech stránkách. Přitom jen statistika bodů v zápasech s Masem v sestavě oproti těm bez něj za poslední dva roky je zcela vypovídající. Ale chápu, pro tebe je neokoukanost u těch neprověřených důležitější atribut.

                • Re: ...

                  MKCZ83     před 28 dny 21.08.2024 21:16 |  
                  4 0

                  A přesně kvůli jeho přínosu xG a xA má hrát vejš, a na na RB nebo RWB v zápase, kdy se primárně bráníme ;-) Což jsem psal o pár příspěvky vejš

                  • Re: ...

                    lantsmit     před 28 dny 21.08.2024 21:53 |  
                    2 3

                    Ten přínos ve hře dopředu má celý dva poslední roky z pozic v obraně. Pár zápasů zaskočil nouzově v záloze. Na křídle nehrál ani nepamatuje.

          • Re: ...

            mig52     před 28 dny 21.08.2024 19:13 |  
            9 5

            Vážení, asi půjdu proti proudu, ale za mne Holeš není stoper. Píšu to opakovaně a včerejšek mně to potvrdil. Jasně, když ho tam trenér postaví, tak jím je, navíc je jeho oblíbenec. V lize ho odkope solidně. Jenže my chceme hrát poháry a proto hráče hodnotím podle vyšších nároků, nároků, které splňují evropská měřítka. A Holeš na mezinárodní úrovni na stoperu nestačí, především rychlostnĕ, občas i pozičně. Jde prostě o jiný level ve větším fofru. Ale protože si dokázal udělat jméno, má okolo sebe jakousi auru nedotknutelnosti a to je škoda. V lize ať hraje, ale pro "Evropu" bychom potřebovali ještě jednoho Ogbua nebo jako v minulosti Deliho či Ngadea.

            • Re: ...

              Radek097 (přítel SN)     před 28 dny 21.08.2024 19:18 |  
              4 1

              Já bych zase ocenil ještě jednoho Vlčka, ať si můžeme pomoct s rozehrávkou od zadních řad. Což je za mě potřeba, když chceme hrát na tři vzadu, ale místo druhého Vlčka jsme radši sáhli po prověřeném Zimovi.

              • Re: ...

                MKCZ83     před 28 dny 21.08.2024 20:54 |  
                4 3

                Za 100M CZK jsme mohli koupit z Ostravy na zkoušku Pojezného, určitě máme vyskautovaného Spáčila, a pak ještě nějaké dva "random" levonohé stopery zvenku, co si rozumí s míčem, vybrat si z nich jednoho, a ostatní poslat na hostování a za rok někam případně prodat za pár šupů a byli bychom na tom o dost lépe, než se Zimou. Ale kdo jsem já, abych si myslel, že bez levonohého stopera se trojka ofenzivně hrát moc nedá...

            • Re: ...

              MKCZ83     před 28 dny 21.08.2024 20:56 |  
              2 0

              Pravej stoper ve trojce je dejme tomu obstojnej. To se od jeho původní profese krajního obránce zas tak neliší, jen je to náročnější takticky (s čímž on zas tak problém nemá).

    • Re: ...

      tomslavista     před 28 dny 21.08.2024 16:15 |  
      12 1

      Stavět Lukáše na beka je chyba a taky škoda. Jeho síla je výš... Má to pořád v noze a dokáže vymyslet skvělé přihrávky.

  10. Hodnocení

    červenobílý     před 28 dny 21.08.2024 15:34 |  
    27 2

    Chtěl bych poděkovat Alanorovi za věcně a jasně napsaný článek, navíc krátce po zápase. Myslím, že je to nadmíru objektivní hodnocení, aniž by někoho uráželo.

    • Re: Hodnocení

      ervin     před 28 dny 21.08.2024 15:42 |  
      4 1

      Souhlasím on byl tentokrát i hodný ale má to těžké.

  11. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    rybarmirek     před 28 dny 21.08.2024 15:40 |  
    26 2

    Zdravím,tvoje hodnocení bohužel naprosto ukazuje současný stav našich hráčů a hlavně našeho mužstva.Postup přes tohoto soupeře by byl možný jen za určitých okolností a velké dávce štěstí,někde jsme asi zaspali ve výběru hráčů a včas se nerozloučil i s těmi,co už na Slavií nemají.

  12. DUM SPIRO SPERO

    Flame     před 28 dny 21.08.2024 15:56 |  
    16 0

    Zdravím všechny,

    nejsem trenér nejvyšší třídy, ale co mě po celý zápas zaráželo, jak se frantíci dostávali snadno ke střelbě. Stačilo nahrát hráči před naší obranou (nikým neobsazenému), který to poslal "českou uličkou" nabíhajícímu útočníkovi pěkně do běhu a do ideální pozice jako přes kopírák. Obránci byli daleko od sebe a nestačili se zajišťovat. Tak jsme mohli dostat klidně dalších pár fíků, něco chytil Kinský a něco šlo vedle.

    Frantíci presovali a represovali skvěle, tam jsem čekal, že je předčíme, v technice se jim zkrátka nevyrovnáme.

    Rozhodčí nám správně neuznal dvě branky, ale ta ruka mohla být pentle jako vyšitá!

    A pan Alexandr měl jít za ta lokty už v prvním poločase na vandr.

    Dum spiro spero.


    Komentář byl uživatelem upraven (21.08.2024 15:59) . Zobrazit původní komentář

    • Re: DUM SPIRO SPERO

      Slávista 51     před 28 dny 21.08.2024 16:13 |  
      3 1

      Ano, střelba z dálky a to i z voleje, je slabina Slavie.

    • Re: DUM SPIRO SPERO

      wimpy     před 28 dny 21.08.2024 16:56 |  
      6 5

      To co píšeš, nahrát hráči uličkou do ideální pozice stačí vždy a proti každému. Potíž je, že to chce preciznost a dokonalé načasování, což je důvod, proč se to zdaří jen velmi zřídka. A té preciznosti a dokonalého načasování jsou hráči Lille proti naší úrovni celkem schopni, proto taky stojej tolik peněz.

      • Re: DUM SPIRO SPERO

        MKCZ83     před 28 dny 21.08.2024 17:09 |  
        13 4

        Tak ale oni to aji trénují a pravidelně aplikují na rozdíl od nás. My si to šmrdláme kolemdokola, abychom náhodou neztratili míč. Ještě nějakou dobu dozadu jsme se snažili hrát primárně cutbacky, ale na tohle jsme taky už z části rezignovali a hrajeme jenom tupě na centry do vápna. Ale hrají to hráči, kteří vesměs neumí moc centrovat a když už tam něco doletí, tak když tam není Chorý, tak to zase odletí a když tam je Chorý, tak je často bráněný dvěma hráči, protože moc našich hráčů do vápna nechodí, protože na vykombinování centru potřebujeme na straně obvykle tři hráče a když hrajeme zanďoura, tak to není stoper a zbytek středových hráčů musí držet prostor kvůli odraženým míčům.

        Takže ve včerejší sestavě máš vpravo Masopusta, Schranze a musí tam být Provod nebo Zafeiris. A když je Chorý ve vápně, a alespoň Oscar musí hlídat střed kvůli brejku, tak ve vápně může být už jen Provod a vzadu to zavírat Diouf. A oni tudíž mají ve vápně minimálně 3 hráče na naše 2, spíš tam mají ale 4 plus toho, kdo běží s Dioufem.

        Nemluvě o tom, že tahle taktika je víc jak 15 let stará :-)

    • Re: DUM SPIRO SPERO

      PtakKuku     před 28 dny 21.08.2024 16:58 |  
      4 0

      Já se v pravidlech o penaltách za ruce absolutně nevyznám (a asi ani nechci vyznat :D), ale předpokládal bych, že hrálo roli to, že tu střelu tečoval do ruky jeho bránící spoluhráč kousek před ním, takže neměl čas reagovat. Nebýt toho, tak bych čekal, že je to ukázková penalta (ruka od těla zablokuje střelu na branku).

      Každopádně bych byl nejradší kdyby fotbal udělal nějakou revoluci ohledně penalt za ruce ve vápně. Dával bych za každou ruku která není evidentně úmyslná "jen" nepřímý kop z místa přestupku například...

      • Re: DUM SPIRO SPERO

        Slávista 51     před 28 dny 21.08.2024 17:28 |  
        5 4

        Problém , že se v tom, co předvedli bafuňáři s pravidly, se nevyznají ani rozhodčí !

  13. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    jfunion     před 28 dny 21.08.2024 17:23 |  
    16 5

    Bohužel, Masopust, Bořil, Holeš, Schranz, je prostě špatně, takhle na tu ligu mistrů nemáme nárok...

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      Slávista 51     před 28 dny 21.08.2024 17:26 |  
      3 15

      A když Slavie za týden postoupí, právě zásluhou jmenovaných,
      budeš psát co, no !

      • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

        _karlik_     před 28 dny 22.08.2024 15:09 |  
        2 0

        ... že pámbu nebyl doma!
        ovšem obávám se, že (když se to hraje večer), pámbu se z pochůzek už vrátí.

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      žbl68     před 28 dny 21.08.2024 18:06 |  
      4 5

      vymaž schranze ...

  14. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    žbl68     před 28 dny 21.08.2024 18:05 |  
    2 4

    zafa, chory - 6
    a ty řeči na schranze ? :-(

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      obiwan     před 28 dny 21.08.2024 21:02 |  
      6 1

      Schranz ale fakt týmu nepomáhá...

      • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

        žbl68     před 26 dny 24.08.2024 12:03 |  
        1 0

        fakt ?

  15. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    kupik     před 28 dny 21.08.2024 18:17 |  
    36 1

    Dobrej podvečer,přátelé
    dlouho jsem přemejšlel jak začít aniž bych chtěl kohokoliv hanět nebo dehonestovat,ale půjčím si první větu od kolegy Alanora,kterýmu tímto děkuju za velmi rychlý hodnocení.
    Alanor píše,že máme v domácí odvetě co dohánět.Má pravdu.
    A já,nejsa ani trenér či bafuňář,pouze letitej fanda Slavie si dovoluji přidat,že budeme muset dohánět nejen dvougólovej náskok,ale i celkovej projev a nastavení mančaftu.A hledat znovu svoji fotbalovou tvář.
    Možná mě budete v hojným počtu mínusovat,co jsem to za příznivce,ale chce-li Slavia hráti LM tak určitě ne s pojetím a s tímto materiálem.
    Nikoho nechci vyhazovat,nikomu nenadávám,ale pravdou je,přísnější evropský měřítko snesou hráči Ogbu,Oscar,Diouf,věřím i Kinskýmu a Provodovi.Zafeiris má záblesky geniality,ale stabilní výkonnost a přidanou hodnotu nikoliv.Chorý možná doma při nátlakový hře když budou lítat centry.Jurásek jednou výbornej,třikrát slabota.
    Hrozně rád bych viděl v Edenu špičkový evropský mančafty,ale ruku na srdce,máme v současný době na to je porážet,nebo s nima aspoň plichtit? S tím zbytkem teamu co jsem nejmenoval patrně nikoliv.Rád bych se však mejlil.
    Před pár lety hrála Slavia fofr fotbal,presink střídal kontrapresink,střelba z dálky byla ozdobou hry,která oku lahodila.
    Tenhle styl se nám jaksi vytratil.
    Promiňte,ale mančafty jako Teplice,Slovácko,Hradec a jim podobný by měla Slavia roznýst na kopytech.
    No a ve skutečnosti se ke konci zápasu bojíme vo výsledek.A ne jednou.
    Je tenhle stav zaraženosti a nevyváženosti výkonů náhodný nebo je to důsledek něčeho,co se nechce přiznati?
    Skutečně tedy máme co dohánět.A není toho málo.
    Ale i tak věřím v zázrak a snad se příští středu uděje.

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      Slávista 51     před 28 dny 21.08.2024 18:22 |  
      6 13

      Slavia už několikrát ukázala, že umí přidat, tak věřme, že tomu bude i za týden a postoupí -
      navzdory nepřejícím !

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      kalex     před 28 dny 21.08.2024 18:52 |  
      3 2

      Já teda věřím, že tak jako loni jsme celkem propadli v Římě, tak doma to bylo naprosto opačně. Proti AC Milán to taky nějaká hrůza nebyla. A pamatuji i na odvetu proti Celta Vigo, ikdyž to samozřejmě bylo už v minulosti. Já prostě věřím, že to můžeme zvrátit.

      • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

        LukySKS     před 28 dny 22.08.2024 09:15 |  
        2 0

        Taky jsem si vzpomněl na Celtu Vigo :)

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      jfunion     před 28 dny 21.08.2024 19:09 |  
      2 1

      Já to myslel přesně tak, akorát jsem jmenoval a to se asi nenosí ???

  16. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    Pantagruel     před 28 dny 21.08.2024 18:57 |  
    7 12

    Vcelku souhlasím s hodnocením. Mám dvě výhrady:
    O jeden bod bych známku snížil Provodovi: zoufale předržuje míče - z toho rezultuje množství faulů, o které si říká, a v konečném důsledku zpomalování hry. V devadesátkách by byl o parník nejlepší hráč ligy.
    O jeden bod bych zvýšil známku Holešovi: to, že ho vykoupali při obou brankách rozhodně nebyla (jen) jeho chyba.


    Komentář byl uživatelem upraven (21.08.2024 18:58) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      Slávista 51     před 28 dny 21.08.2024 19:25 |  
      2 2

      Tak s mičudou, " si hrajou " pomalu všichni, místo přihrávek na první dotek.

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      dauby     před 28 dny 21.08.2024 20:35 |  
      12 5

      Druhý gól byl jenom Holešův. Reagoval pomalu a ještě se k útočícímu hráči nějak divně točil bokem. Známka 4 pro Holeše je ještě milosrdná.

  17. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    Radek097 (přítel SN)     před 28 dny 21.08.2024 19:07 |  
    26 1

    Po jarní části jsem si myslel, že Diouf bude následovat Dumitresca, když po ACM ztratil pozici a levou stranu postavíme na dvojici Bořil, Zmrzlý. Ač měl být dle slov Trpišovského Zmrzlý jedničkou, tak zranění Zmrzlého Dioufovi pomohlo do základu a ukazuje, že tam je právem. Má strop úplně někde jinde než Zmrzlý a ostatní krajní beci. Pokud dostane prostor, tak to splatí. Včera za mě nejlepší hráč na hřišti.
    Jeden z mála hráčů v týmu, který může být atraktivní pro západní trh.

  18. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    Kikoriki     před 28 dny 21.08.2024 19:12 |  
    12 23

    Nečekal jsem že je přejedeme jako někteří odborníci zde. Prostě tým z top5 je aktuálně jinde a my ho musíme přehrát jinými způsoby. Nemám problém to přijmout i když bych si UCL hrozně moc přál. O úplně jiném zápase příští týden jsem přesvědčen. Jako s AS Řím. Venku bída, propoustel se trenér. Doma euforie a trenérovi se stavěla socha. Už mě unavuje to tady pořád číst dokola. Já trenérům i JT věřím, každý rok je mírný progres vzhůru a letos už by to mělo vyjít. Pokud ne, tak ať JiT jde a jen doufám že dosadí ty experty z diskusí. To bude titulů....

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      Slávista 51     před 28 dny 21.08.2024 19:23 |  
      3 13

      1**

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      Kratass97     před 28 dny 21.08.2024 19:57 |  
      20 4

      Takže kritika není oprávněná ? Že s možnostmi které máme jsme absolutně neposílili hrajeme fotbal na který se většinou nedá dívat a ještě budem říkat jak je těžké vyhrávat zápasy v české lize. Ok kdyby to bylo 5 zápasu ze se nedaří tak bych s tebou souhlasil ale takhle určitě ne.

  19. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    urs (přítel SN)     před 28 dny 21.08.2024 20:02 |  
    12 3

    Děkuji za hodnocení, chybí mi tam ale Mojma Chytil, protože i za tu chvilku na hřišti ukázal daleko více, nežli Tomáš Chorý. Oproti lize to byl starý dobrý Mojmír, tak snad se blízká na lepší časy. Jo a myslím, že také Bóřa odehrál pravého beka velmi dobře, jak tu někdo zmiňoval. Nechci nijak hodnocení shazovat, jen doplňuji své postřehy.

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      Greaves     před 28 dny 22.08.2024 09:25 |  
      5 0

      blízká na lepší časy!!! Co to mu říkáš, Wulfe? To tady ještě nebylo.

      • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

        Myšák     před 28 dny 22.08.2024 12:14 |  
        2 0

        Slušná jazyková provokace. :o)

  20. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    dauby     před 28 dny 21.08.2024 20:31 |  
    17 9

    Souhlas s hodnocením. Jak jsem často k Alanorovi kritický, tak poslední dobou se mi jeho hodnocení líbí čím dál vic.

    Jinak bylo vidět, že Lille je úplně jinde než my a šance na postup je maximálně 5% (reálně tak 1%). Trpišovský prostě musí skončit. V lize máme celkem kliku a ztrácíme jen dva body, ale hrajeme nekoukatelný a špatný fotbal. Na hřišti nemůžeme mít 11 atletů, chce to taky nějaké techniky a tvůrce, jenže ty Jindra vždy okamžitě vyžene (viz Ewerton a Wallem).

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      Akuls     před 28 dny 22.08.2024 09:57 |  
      4 1

      Wallem není ani technik, ani tvůrce. Je to málo aktivní alibista, který sice nekazí, ale 95% jeho přihrávek jde dozadu nebo do strany. Dobrý výběr místa ve vápně, výborné zakončení hlavou a slušné centry do vápna na základ v sestavě nestačí. Wingback bez tahu na branku, který se navíc skoro vůbec nevrací Davida Juráska rozhodně nenahradil. Divil jsem se, že JiT to trvalo tak dlouho, než na to přišel.
      Wallem, Madsen, Baluta, Dimitrescu atd. jsou přesně ti hráči, které Slavia nemá kupovat. Hráči do základu to nejsou a na lavičku a na tribunu máme hráčů dost.
      Povidloví čerti, když si nejsou jistí, tak hráče berou nejdříve na hostování bez opce i s opcí (viz Birmančevič, v Malmö výborný, v Toulouse katastrofální) a teprve když se v týmu a v naší soubojové kaprlize osvědčí, tak za než ty desítky miliónů vydají.


      Komentář byl uživatelem upraven (22.08.2024 10:24) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      El Greco     před 27 dny 22.08.2024 19:26 |  
      0 4

      Úplně vidím Evertona proti Lille. Šmarjá, proti teamu takhle fyzicky a herně vyspělýmu jako Lille by to bylo horší, jak hrát v 10.

  21. .

    japhy     před 28 dny 21.08.2024 20:48 |  
    36 3

    Tak jsem si definoval 3 hl. problémy. Jindra a jeho nastavení. Rozestavení. Kádr. No, vlastně to jde všechno za ním, což je ale logický, když si vybudoval pozici, jakou má.
    U kádru bych se rád zastavil. Je mi to líto, ale hráči jako Maso, Ševčík a Bořil jsou prostě žábou na prameni. Je sice hezký, že si to "svoje" pořád odehrajou, ale to by nám stačit nemělo. Vždyť každý jeden z nich už je dlouho za zenitem, přesto je jejich role řekl bych nemalá. Ševa teď teda nehraje, ale loni toho odehrál spoustu. Takže tu jsou a i kvůli nim třeba nedorazí posily, protože početně to vychází. A že se specielně na Masa a Ševčíka nedá spolehnout skrze zdraví jakoby nikdo neviděl.
    Za svým zenitem je i Provod, jeden ze zákl. stavebních kamenů. Neříkám, že hraje špatně, ale prostě je to další hráč, který je horší, než před lety.
    U Schranze nevím, jestli to už má taky za sebou nebo jako spousta reprezentantů se do toho jen nemůže dostat, ale hraje hrozně, přesto jasně patří do základu.
    Do výčtu schválně nedávám Holeše, ten si výkonnost podle mě drží a hraje velmi dobře, byť teď mu to nevyšlo.
    A k tomu takový "drobnosti", jakože zálohou za střed je Prebsl s Bužkem a polozdravej Ševčík a Douděrovi kryje záda polozdravej Masopust.
    Dřív jsme neměli problém zbavit se Škoďáka s Hušbauerem, teď si tu letité kámoše skoro pěstujeme.
    Žádný propadák neočekávám, kvalitu pořád máme, ale péči o kádr a jeho růst si představuju jinak.

    • Re: .

      Andre18     před 28 dny 21.08.2024 22:56 |  
      9 2

      Vymysleme jim funkce v managementu,ale hřiště už ne...Trenér rotopedu už je?

      • Re: .

        _karlik_     před 28 dny 22.08.2024 15:18 |  
        2 1

        ale jo, on je pak ten novej (opravdickej) sportovní ředitel stejně vymete.
        na co by mu tam byli, ne?

  22. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    Vejrikus     před 28 dny 21.08.2024 21:42 |  
    6 1

    Nechci být zbytečně kritický, tak proto pod hodnocení většinou nepíší. Nyní musím udělat výjimku, s hodnocením plně souhlasím, bravo.

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      Andre18     před 28 dny 21.08.2024 22:54 |  
      4 2

      Já ne.Hodnoceni je na průměru a ten já zdaleka neviděl!

      • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

        Vejrikus     před 28 dny 21.08.2024 23:00 |  
        6 1

        Já bych řekl, že nás průměrný výkon odpovídá prohře s Lille o dva góly.

  23. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    Tacit     před 28 dny 21.08.2024 22:04 |  
    30 2

    Chybí nám rozdíloví hráči. Když se nějaký nový zázrakem objeví, většinou ho předěláme a přestane rozdílový být. Ti naši noví, (většinou čeští) hráči jsou sice dobří, ale dobří pouze na českou ligu a už vůbec ne rozdíloví. A ta naše starší parta (Bořil, Šéva, Maso, …), tak ta už na evropský fotbal typu Lille prostě nemá. Bohužel.
    Včera nám frantíci nastavili zrcadlo způsobem, který se nijak okecat nedá. Jejich hráči jsou na jiném levelu. Třeba do Manchesteru prodali Lenyho Yora za 62 mil EUR, což je cena, kterou v součtu nedosahuje celá Slávia dohromady. A tohle se nějakým naším nadšením, nebo bojovností nahradit nedá.
    Není dobré si lhát do kapsy a namlouvat si, že se současným manšaftem uděláme v Evropě (natož v LM) zázraky. Buď si to přiznejme, nebo přemluvme pana majitele, aby sáhnul do peněženky, vyzeňme tu naši současnou parodii na skauting a ty rozdílové hráče nakupme.

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      _karlik_     před 27 dny 22.08.2024 15:27 |  
      7 0

      "naši současnou parodii na skauting" - u tohoto názoru bych se chtěl trochu zastavit (a předem říkám, že se současným skautingem nemám vůbec nic společného).
      k tomu, zda je skauting úspěšný či není, nemáme, myslím si, dost informací. ono totiž abychom mohli jeho úspěšnost hodnotit, museli bychom vědět, jaké požadavky na nové hráče dostává (od trenéra, sportovního ředitele či koho jiného). vysvětlím, co tím myslím: pokud dostanu požadavek na maratonce a přivedu místo něho sprintera, je to zcela jistě kiks skautingu. pokud ale požadavku vyhovím (tj. opravdu přivedu maratonce), i když takového člověka v týmu nepotřebuji, je to kiks toho, kdo maratonce požadoval a ne toho, kdo jej našel.

      • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

        Tacit     před 27 dny 23.08.2024 11:22 |  
        3 0

        Píšu o přivádění opravdu rozdílových hráčů z ciziny tento a minulý rok.
        Taky nevím nic o tom, jak skauting ve Slavii skutečně funguje, ale vidím výsledky. A ty jsou v porovnání s domácí konkurencí bídné. Naháněli jsme Olayinku, nedostali Chama - a co dál?
        Jo pardon, ještě jsme v minulé sezóně koupili ze zahraničí Zimu!
        A modlím se, aby realizák zas nějak nezkazil Diufa.

        • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

          Hesmir (přítel SN)     před 24 dny 26.08.2024 13:02 |  
          2 0

          S tím souhlasím, ale vše co popisuješ není chyba skautingu, ale J1T/ Bílka. Tedy toho zda vytipované hráče dokázal klub podepsat (Hien, Cham, Olie,..., ..., ...) a nebo je využít/ chtít (Wallem, Ewerton, Ousou, ...).

  24. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    IJS     před 28 dny 21.08.2024 22:36 |  
    28 2

    Především bych poděkoval Alanorovi za jeho hodnocení a to jak jednotlivců, tak i průběhu zápasu. A to se den po takovém "prozřetí" nedělá moc dobře. Celý podzim hrajeme takový "neslavistický" fotbal. Na Slovácku jsem si myslel, že je to nesouhra a strach o výsledek, ale další a další zápasy ukazují, že trenéři učí toto mužstvo bránit a hrát jen na jistotu. Ofenziva se zúžila jen na nákopy do útoku, kde se prosazuje Chorý. To je dost málo na to, abychom se dostali do LM. Ale v tom PO bych to ještě pochopil, ale že budeme takto neškodní a fotbalově slabí i v lize a to proti soupeřům, které má Slavia smést z cesty, to je hodně špatná zpráva. Kdo nemá růžové brýle, tak to musí vidět! Jak to asi půjde dál. Bláhově si budeme týden namlouvat, že před vlastními fanoušky se nám daří a že je vše otevřené a o postup se popereme. Že tomu hráči dají vše - o tom nepochybuji. Jiná věc je, že na druhé straně je soupeř, který má komfortní náskok a je si vědom svých kvalit. Takže postup je prakticky bez šance a bude následovat dlouhá část sezóny liga + EL, kde budeme bránit a nakopávat a čekat, že se něco zlepší...
    Opravdu hodně jsem rozčarovaný ze způsobu hry, který teď Slavia předvádí a o to víc, že můžu sledovat, jaký fotbal předvádí Sparta. Jindra je tak zkušený a úspěšný trenér, že přece musí vidět, jak nás Lille přehrává ve středu hřiště, kde Zafi a Oscar hrají proti 3 někdy i 4 hráčům. Takže mají čas na střelbu a na průniky s narážečkou. Čekal jsem, že stáhne zbytečného Schranze a půjde tam Presbl. Ale to jsou jen taková moudra po zápase...
    Další věc je skladba kádru. Máme 5 velmi dobrých útočníků, ale všichni jsou typologicky stejní. Soubojoví, důrazní a i góloví, ale chybí rychlost a technika. Takže rozdíl může přinést jen Matěj, ale jen pokud se mu bude chtít a dařit! Čím asi tak máme přehrát soupeře jako je Lille, než nákopy na Chorého!
    Závěrem - daleko víc mě vadí způsob hry, který teď Slavia hraje, než skutečnost, že se do LM opět neprobojujeme!

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      vršek     před 28 dny 22.08.2024 12:30 |  
      6 1

      O našem "dvoučlenném" středu hřiště už sem píši dlouho - to je absolutně neskutečná záležitost Oscar se Zafeirisem jsou obětováni z 80 % na bránění a nelze využít jejich na naši ligu nadstandardní techniky. No, mají fyzičku zcela neskutečnou a jejich výkony jsou naprosto nepochopitené - s obdivem k nim! Bavit se o Ševčíkovi namísto Zafeirise už snad nemá cenu ani v lize - bohužel "skleněnka " na hřiště nepatří!
      Problém je v tom co píšete - dva hráči ve středu hřiště bez pomoci krajních , tak jak náš tým hraje, proti 3 je ve "cesta do hrobu" kupodivu už na to reagují i týmy naší ligy. To, že v lize to není až tak markantní je dáno nekvalitou českých hráčů v lize. Plně se to projevilo v úterý....
      V případě, když není na hřišti Provod, který je jim snad jako jediný vypomoci i z pozice 10 máme a budeme mít ve středu hřiště velké problémy.... A jen v reakci na zápas s Lille nechápu proč náš trenér nereagoval na špatný výkon Schranze - mého oblíbence, již po prvním poločase a zvláště v reakci na špatné bránění Masopusta či u obou "nestíhání" v tomto zápase a nedošlo ještě za příznivého stavu pro odvetu k reakci na dění na hřišti. Za mne měl být poslán do středu hřiště Prebsl a tím jsme měli eliminovat problémy středu hry dozadu...
      A jen k těm útočníkům - myslím si, že je třeba přejít na systém 4 4 2 či snad i 4 5 1 kdy by beci zajišťovali strany hřiště za wingbeky, ve středu hřiště by "operovali" tři hráči - Provod či Prebsl a Diouf s Juráskem by na stranách hlavně doplňovali Chorého či Chytila a těžili z jejich důrazu a rozehrávky. Osobně bych bez ohledu na to, co Holeš říká vrátil mezi Oscara se Zafeirisem - on je nejlepší ve středu hřiště! Místo něj bych Prebsla poslal na stopera vedle Ogbua.
      Myslím si, že snad všichni viděli jaká je skutečná kvalita Juráska pokud hraje vyloženě útočný pravý kraj hřiště.
      U Matěje opravdu nejde o chtění, ale opět ukázal jak se promění v prostoru pravé strany a při využití, které mu nejvíce vyhovuje a sedí!

  25. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    jenusp     před 28 dny 21.08.2024 22:47 |  
    18 1

    přátelé - hodnocení jsem průběžně psal už v průběhu zápasu a není důvod na něm něco měnit.
    Za mne 2 slabé výkony.
    1. Masopust - rychlostně absolutně nestíhal a bylo znát, že kdyby byl Douděra, tak udrží vzádu krok, tam zkušenost nestačila. Zjevně škoda, že Trpišovský nevyslyšel volání fandů na foru a nestáhl ho o poločase. V důsledku jsem hráli o 10 a dostali gol a navíc je Maso zraněnej a nepomůže tedy ani v zápasech v lize, kde by rychlostně stačil-
    2 Ivan Schranz - mám ho jako hráče moc rád, ale zatím se mu vůbec nedaří - dle pozápasového rozhovoru hrál se zraněním, ale opravdu se mu zápas nepovedl.

    A teď nalejme čistého vína - hráli jsme proti soupeři, který nás předčil rychlostně i technicky - za mne bude podávat v lize mistrů výborné výkony a dostane se i do jarní fáze (tím říkám, že prohra o 2 goly) je za mne bohužel moc. Kdyby je kdyby, ale skončit o to gól, tak bych viděl prodloužení v odvetě reálněji, takto si myslím, že bohužel LM nyní nebude. Ale hrajeme proti přednímu týmu z TOP 5 lig - představoval si někdo, že je přejedeme? Klukům nejde upřít snaha, ale v takových zápasech rozhodují detaily a ten 1 za první inkasovaný gol jde bohužel za Trpišovským - měl Masa vystřídat o přestávce. Hořel jak papír a hrál se žlutou kartou - na co čekal, kdyby nepřišlo zranění, tak až dostane druhou? Nebo se ji bude bát dostat a půjde přes něho gól?

    Klukům budu ve středu fandit! Možná příjde zázrak..., ale kvalitativně prostě máme mnohem těžšího soupeře!

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      vršek     před 28 dny 22.08.2024 12:40 |  
      5 0

      Já jsem jeho slova po zápase také pochopil tak, že je zřejmě limitován nějakým zdravotním problémem. Pokud to tak je nechápu proč byl na hřišti...
      Stejně nechápu i to co píšete o Masopustovi...
      Není těch fotbalových "podivností" či nejasností v podání našeho trenéra nějak stále více a více?
      Za mne se mu v letošní sezóně skutečně vydařilo jen nasazení Zafeirise na Puertase v zápasech s Unionem, které nás dovedlo společně s výkonem Chorého k postupu. Jenže týmů, které mají hru postavenou na jako dříve na jednom špílmachrovi už moc v dnešním fotbale nenajdete...

  26. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    mirda     před 28 dny 21.08.2024 22:56 |  
    31 2

    Nechápu, co to vlastně poslední zápasy hraje Schranz. Jako bychom včera hráli o deseti a přitom je ponechán na hřišti 75 minut. Hodnocení čistá 2.

  27. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    urs (přítel SN)     před 28 dny 22.08.2024 07:46 |  
    17 9

    OT: Rudí a jejich posluhovači včerejší naddimenzionální výkon samozřejmě vyzdvihují do nebe. Co na tom, že soupeř byl o třídu níže, nežli borci z Lille. Ach jo, ty maj fakt šílenou kliku a nám nezbejvá, než doufat v zázrak, ve který ovšem osobně nedoufám. Stačí mi důstojná hra, fakt si myslím, že na ně v současné formě neformě nemáme a nebojím se to přiznat a schovávat se za plitké fráze našeho asi už vyhořelého lodivoda. To není výtka, vyhoří kde kdo.

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      Slávista 51     před 28 dny 22.08.2024 07:56 |  
      1 6

      To vychvalování se od médií dalo přece čekat.
      Potvrdit postup, musí však doma, že !
      Slavia bude vědět výsledek a podle toho, musí doma bojovat o postup.

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      rfslavia     před 28 dny 22.08.2024 08:13 |  
      21 0

      kliku maj, ale sli ji naproti tim, ze vyhrali titul...

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      weetek     před 28 dny 22.08.2024 08:52 |  
      42 4

      Bylo by fajn ve světle včerejšího výsledku rudých nefantazírovat o tom, že "mají kliku". Dostali výrazně lehčího soupeře jednoduše proto, že vloni vyhráli ligu. Taky jsme měli možnost vyhrát ligu a dostat lehčího soupeře, ale namísto toho jsme podělali už třetí jaro v řadě, přestože se za neskutečný peníz přivedl "rozdílový hráč v boji o titul". Který mimochodem dokonale zapadl do průměru a působí úplně stejně vyjukaným dojmem, jako když odcházel...

      • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

        DKNL     před 28 dny 22.08.2024 09:55 |  
        9 9

        Při Trpišovského nynější filozofie hry bychom jeli do Malmö se stejně bojázlivou taktikou jako do Francie. O tom jsem přesvědčen. Sparta nekouká na soupeře, ale na sebe. Je to smutný.

        • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

          rak (přítel SN)     před 28 dny 22.08.2024 10:01 |  
          6 4

          Nemyslím si to. Ani jedno.

        • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

          Mesiaš     před 28 dny 22.08.2024 11:01 |  
          4 8

          Doufám, že se Trpišovský včera díval, jak se má hrát o LM. I když myslím, že stejně si pojede tu svoji linii kamaráčoftů

        • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

          IJS     před 28 dny 22.08.2024 11:57 |  
          10 3

          Přesný názor! Určitě bychom jeli do Malmo se stejnou taktikou jako do Lille ( jako do Bruselu, jako do Liberce ), protože Slavia nemá variantu B, protože všichni jsou stejní. Někde jsem četl, Jindra prohlásil, že do odvety nastoupí dynamičtější hráči. Ale kdo? Napadá mě jedině Douděra, ale ten by stejně musel na plac místo Masopusta. Všichni ostatní hráči jsou soubojoví a siloví. Žádného sprintera a technika nemáme ( možná v Béčko, ale to já ještě neviděl ). Logicky musíme hrát na centry na Chorého. Jde jen o to jak kvalitní to centry budou!

      • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

        rak (přítel SN)     před 28 dny 22.08.2024 10:00 |  
        5 2

        Kliku mají nejen v soupeři, ale i v tom jejich smolném vlastenci. Malmo je na Ligu mistrů opravdu vysloveně slabé, ale pár takových mužstev se tam možná také dostane. Lille bych v LM viděl jako lepší průměr. Málokdo hraje tak rychle. Já myslím, že každý věděl, že nemistrovská část je o dost složitější. Nicméně i v těch obou větvích byla různá mužstva. Já moc nechtěl podruhé Fenerbahce ještě s Mourinhem, ale teď vidím, že hráči i trenér měli pravdu, když hned říkali, že by nám vyhovovali víc.
        Lille ale mělo v odvetě v Turecku velkou kliku. Nakonec teď také při těch našich dvou gólech, obojí bylo těsné. Už by také mohli mít trochu smůly. Jasně nás přehráli, ale klidně to mohlo být i 2:2 a vypadalo by to o dost jinak.

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      Steve2924 (přítel SN)     před 27 dny 23.08.2024 12:44 |  
      1 0

      To je fotbal. Slavia dostala silného soupeře, kterého od vlastního golu podržel golman a ještě ji dva goly sebraly drobné prohřešky. A tak prohrála 2:0

      Sparta měla hratelnějšího soupeře, který si dal na začátku luxusního vlastence a ke konci jim ještě vyšla skákavá šmudla s xG asi tak 0,05 a 2:0 vyhráli. Ano dá se říct, že měli štěstí. Ale zase hráli mnohem aktivněji a šli mu naproti.


      A nikdo neříká, že odvety můžou dopadnou uplně jinak. Slavii se podaří z první akce dát na 1:0 přidat na aktivitě a bude to uplně jiný zápas. Lille ukázalo sice super kvalitu dopředu ale dozadu docela velkou nekvalitu (1 skoro vlastňák po nepodařeném odkopu, pak ještě jeden šílený odkop, 2 góly byť neuznané kvůli nějaké lehké teči ruky a decimetrovému ofside) to dává naději, že když budeme hrát a aktivně napadat tak šance budou.

      • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

        záplata     před 27 dny 23.08.2024 13:21 |  
        4 0

        Já nevím s tou nekvalitou dozadu, koukal jsem na ně s Turkem, Fene na ně vlítlo od první minuty, hráli fakt dobře ale nic moc si nevypracovali, jenom takový pološance a situace, ale všechno hráli po zemi. Naše šance je asi ze vzduchu, tam se ukázalo, že mohou být zranitelní, problém vidím také v tom, že na naše čisté konto bych si nevsadil.

      • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

        edenian     před 26 dny 23.08.2024 16:18 |  
        2 0

        No, drobne prohresky….

  28. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    Akuls     před 28 dny 22.08.2024 09:25 |  
    11 0

    V hodnocení mi chybí zásadní pokárání Chytila za to, že v poslední akci zápasu ignoroval na levé straně zcela volného Oscara, nepřihrál mu do vyložené pozice a raději sám vystřelil z 20ti metru svojí slabší levačkou.


    Komentář byl uživatelem upraven (22.08.2024 12:51) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      kostelnivlajka     před 28 dny 22.08.2024 09:39 |  
      3 3

      Třeba postrádá periferní vidění, to má málo kdo

      • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

        dalislavista     před 27 dny 23.08.2024 08:33 |  
        1 0

        A nebo přehlédl ten náš mentolový dres.

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      quelhar (admin)     před 28 dny 22.08.2024 10:02 |  
      30 0

      Chvíli předtím mohl poslat Provod na polovině hřiště do tutovky Dioufa, ale míč předržel (to je obecný problém téměř všech hráčů Slavie - nemají dostatečně rychlé myšlení) a místo do brejku poslal míč Dioufovi do strany a z šance, která mohla být tutovkou, nebylo vůbec nic.

      • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

        IJS     před 28 dny 22.08.2024 12:01 |  
        13 0

        Také jsem si všimnul! Obecně naši hráči hrají většinou na jistotu, aby náhodou něco nezkazili. Přihrávky do pohybu a před běžícího hráče u nás nevidíš. Jen do do nohy a na stojící spoluhráče nebo nejlépe dozadu.

      • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

        Steve2924 (přítel SN)     před 27 dny 23.08.2024 12:39 |  
        2 0

        nemají dostatečně rychlé myšlení i proto, že z nich dělá trenér univerzály a jim pak trvá se na tom hřišti rozhlédnou kde se zrovna nachází jejich spoluhráči (kteří jsou na tom stejně) místo toho aby prostě měl v hlavě teď to pošlu sem, protože vím, že tam někdo je a máme to tak naučený na tréninku. To neni FIFA, kde na to koukám ze 3 osoby mám přehled 360 kde kdo je.

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      vršek     před 28 dny 22.08.2024 12:46 |  
      3 1

      Za mne zcela nepochopitelné - na mne to působí jakoby naši útočníci s ohledem na konkurenci v týmu chtěli sami rozhodovat zápasy i v situacích kdy je nejlepším řešením nahrát... Pokud by Chytil vstřelil branku nebylo by o čem, podobně jako Oscar v lize....

      • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

        wimpy     před 28 dny 22.08.2024 12:56 |  
        2 0

        Co ty vidíš v tv nebo ještě lépe na tribuně nemusí v tu chvíli vidět on na hřišti. Navíc tedy určitá sobeckost byla vždycky útočníkům vštěpována.

        • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

          vršek     před 28 dny 22.08.2024 13:44 |  
          4 1

          Jistě, avšak ať byla za nepovedenou střelou a přehlédnutím zcela volného Dioufa ve vápně sobeckost či špatné periferní vidění je z obojího pohledu již nepodstatné - nejvíc mne mrzí, že při současné střelecké kvalitě Dioufa by zápas asi skončil jen 2 : 1 pro Lille.
          A s tím co píšu o té "sobeckosti" - v několika zápasech je to již zcela jistě po třetí kdy vidíme podobnou situaci v našem podání - Jurečka snad i několikrát , Jurásek a nyní Chytil.... Jistě , útočník je tam od toho aby střílel branky, ale hráči, kteří i v tom neskutečném fofru a důrazu na hřišti jsou schopni předložit spoluhráči balón "na zlatém podnose" ..... sakra , to je něco!!! A mohu zmínit jednu situaci z ME, kdy Ronaldo, který potřeboval vstřelit gól v pátém šampionátu za sebou i přesto přenechal tutovku a gól nabíhajícímu spoluhráči .... no, Ronaldo "sobec nejsobečtější"..... a jen pro pořádek - i já uznávám, že jej Chytil nemusel vidět však chyba jako hrom to byla...

          • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

            wimpy     před 27 dny 22.08.2024 16:31 |  
            2 0

            Pokud útočník v dobré střelecké pozici přihraje třeba Oscarovi v ještě lepší a ten to nepromění, zjebou víc toho útočníka, než Oscara. :-)

            • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

              dalislavista     před 27 dny 23.08.2024 08:30 |  
              1 0

              Kdysi jsem četl o Bicanovi, že když dal jeho spoluhráč gól, ale Bican byl v ještě lepší pozici, stejně mu vysvětlil, že i když gól dal, měl správně přihrát.
              Prostě Oscar měl lepší pozici, měl dostat přihrávku!

              • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

                wimpy     před 27 dny 23.08.2024 10:35 |  
                1 0

                Tak Bicanovi se dalo přihrát i do horší pozice a dal gól. :-)
                Já jsem zase četl, že tam panovala hierarchie, aspoň tedy v těch pouťácích, první musel dát gól Bican, pak Kopecký no a pak se teprve mohli pokoušet ostatní. :-)

        • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

          Steve2924 (přítel SN)     před 27 dny 23.08.2024 12:37 |  
          2 0

          no ale ve vápně ne 25m od branky střílet do nesmyslu...

  29. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    Monarchie     před 28 dny 22.08.2024 09:50 |  
    11 0

    Kvalitu jsme viděli, je fajn, že má mančaft fajn partu, ale Evropa je jiný fofr. Náskok na Spartu už dávno nemáme a je to vidět v přestupech. Těch 30 tníků máme už moc a nejsou moc hladový. Evropská liga je soutěž pro naše možnosti.

  30. Jen tak k zamyšlení

    quelhar (admin)     před 28 dny 22.08.2024 09:58 |  
    48 5

    Trenér Trpišovský staví kádr z univerzálů, což je samo o sobě zcela validní filozofie a dlouhodobě si myslím, že tam leží budoucnost fotbalu - všichni hráči na hřišti budou umět solidně zahrát jakýkoli post, protože se na ten post v rámci rotace pozic při hře můžou na nějakou část hry dostat a nesmí tam vyhořet.

    To má za důsledek, že na začátku sezóny jsme měli dost možná až šest hráčů, kteří by byli schopní hrát post pravého wingbacka v rozestavení 3-5-2. Po měsíci nové sezóny přichází klíčový zápas v boji o splnění předsezónního cíle a jaký je stav těchto hráčů?
    - Vlček je zraněný do konce sezóny
    - Tomič je prodaný pár dní před zápasem
    - Douděra je z osobních důvodu mimo
    - Wallem není na soupisce, jak to s ním je ve skutečnosti se můžeme jen domýšlet, každopádně trenéři jej tu očividně nechtějí a on tu nejspíš taky nechce být
    - Schranz hraje se sebezapřením v základní sestavě na jiném postu
    - Masopust hraje v základu jako téměř jediná volba a když se zraní, musí jej nahradit Bořil, který na tom postu roky nehrál.

    Něco z toho jsou samozřejmě nešťastné záležitosti, ale nemůžu si pomoci, klub by prostě měl být na takový zápas připravený lépe.

    • Re: Jen tak k zamyšlení

      rak (přítel SN)     před 28 dny 22.08.2024 10:21 |  
      9 5

      Já si také myslím, že ta filozofie je správná. Stejně i to, že se hra musí trochu uzpůsobovat soupeři. To nemusí dělat jen několik málo top týmů. K těm hráčům - u Vlčka velká smůla, Tomič mně nikdy nepřesvědčil, u Douděry nevím, rychlost má, s technikou je to trochu horší. Wallem - někdy výborný, jindy špatný. Pokud chce přijmout nabídku, jak se říká, tak těžko ho držet. Schranz už ukázal, že dovede zahrát dobře na více postech, možná ho teď limituje zranění, ale je z formy. Jsem zvědav, kdo teď ze zahraničí přijde. Snad je to vyhlédnuté dobře.
      Měli bychom být lépe připraveni. Na druhou stranu se někdy kritizuje, že máme moc široký kádr.
      Všichni chtějí do LM, ale já si nejsem jist, jestli je to pro nás v tento okamžik ta nejvyšší priorita, abychom za každou cenu přiváděli okamžité posily pro tuto kvalifikaci. Za jiných podmínek se buduje trochu nové mužstvo. Někdo tady ironizoval, že JT říkal, že třeba Vorlický nebo Bužek by se pak nedostali moc na hřiště, ale to je pravda. Potřebují také hrát. Pro tyto zápasy se hodí zkušenost (viz Bužek vlastenec), ale zase třeba na Masopusta to bylo rychlostně moc.

      • Re: Jen tak k zamyšlení

        Steve2924 (přítel SN)     před 27 dny 23.08.2024 12:36 |  
        2 0

        přizpůsobovat soupeři jistě. Ale převážně v tom, že udělíš několika hráčům trochu jiné úkoly. Kudy vést útoky přes jeho slabiny, kde se víc zajišťovat protože tam soupeř má větší kvalitu. Případně třeba říct DZ ať se tolik nevytahuje, protože soupeř hraje na 3 vepředu a je potřeba pomoc těm 2 CB.

        Ale ne, že na každého soupeře volíš uplně jiné rozestavení a jinou sestavu.

    • Re: Jen tak k zamyšlení

      rfslavia     před 28 dny 22.08.2024 10:22 |  
      13 5

      takhle se ale zadny top muzstvo v evrope nestavi, nevynikat v nicem a ve vsem by prumernej je cesta k prumernosti
      naopak vsechny uspesny muzstva maj hrace, ktery jsou v necem vyjimecny na svojem postu

      utocny hraci musej umet zabrat dozadu, ale to neni tak, ze bude pravy kridlo umet dobre wingbacka nebo hrat vlevo

    • Re: Jen tak k zamyšlení

      vršek     před 28 dny 22.08.2024 13:09 |  
      13 1

      Sakra, proč mají všichni hráči umět na hřišti všechno?????
      Tohle není tenis tohle je fotbal a ten hraje 10 hráčů v poli a tým má byt sestaven z hráčů, kteří mají své úkoly a univerzál by měl hrát jen v případě, že je výborný na svém postu a až poté využit v případě obsazené chybějící alternativě vzhledem ke zranění, kartám či nedobré kvalitě kádru - současní Slavia a její finanční možnosti však zajišťují, že na každý post v sestavě bude hráč se schopnostmi takovými aby chybějícího hráče nahradil a podal lepší výkon než zmiňovaný univrzál.
      To, že to není validní ukazuje právě stav našeho týmu. Tým musí být sestaven dle toho jakým stylem chce trenér hrát či podle toho jaké hráče má k dispozici. Univerzál jen zcela výjimečně bude lepší než vynikající hráč, který je využíván na postu, který je mu vlastní a má na něm herní praxi!
      Už vidím jak se v budoucnosti budou Barcelony , Bayerny, Chelsea, Juventusy či Paris St. Gremain shánět po univerzálech, aby s nimi mohli v tak na taktiku náročném sportu jakým fotbal je, přehrávat týmy složené s individualit na tom kterém postu.... no a jak asi bude vypadat výchova takových univerzálů??? od mala budou hráči měnit každý týden svůj post a herní naturel, aby se z nich stali univerzálové??? Snad i brankáři budou jednou využíváni jako útočníci, byť to lze poměrně často vidět v žákovských kategoriích u "malých" klubů, ale aby útočník byl i výborným brankářem je zcela výjimečné. To aby ti kluci trénovali místo dvou hodin čtyřikrát týdně měli dvoufázovou přípravu už v žácích či hráli zápasy v sobotu i v neděli....
      Tohle blábolení o tom, že největší předností hráče je jeho univerzálnost mne u Vás zaráží - u našeho trenérského štábu mne však přivádí do stavu naprosté deprese či nasranosti! Výsledky takového pohledu na fotbal a hráče sledujeme již třetí rok! Jeden z největších nesmyslů a omylů Trpišovského!!!


      Komentář byl uživatelem upraven (22.08.2024 13:30) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Jen tak k zamyšlení

        rak (přítel SN)     před 28 dny 22.08.2024 14:49 |  
        3 7

        Je nesmysl to dovádět do absurdit jako útočník brankářem a podobně, ale k té větší univerzalitě moderní fotbal směřuje, ať se to někomu líbí nebo ne.

        • Re: Jen tak k zamyšlení

          rfslavia     před 27 dny 22.08.2024 15:48 |  
          2 0

          konkretne to vidis u jakyho muzstva? to ze obranci nebo defenzivni zaloznik musi bejt konstruktivni a ofenzivni hraci umet tahat dozadu neznamena univerzalitu v tom smyslu, ze kridlo bude hrat v obrane nebo defenzivni zaloznik podhrotem...

        • Re: Jen tak k zamyšlení

          Steve2924 (přítel SN)     před 27 dny 23.08.2024 12:33 |  
          3 0

          fotbal se hraje na dost velkém hřišti ve velkém počtu hráčů a ve velké rychlosti. Ne k tomuhle nesměřuje. Protože na velkém hřišti je důležitá orientace na slepo a automatismy. A to si zajižeš praxí. Když hráč hraje jeden zápas jako levý forward a další jako pravý WB tak má hráče uplně jinde, musí víc přemýšlet kde kdo je, kam má nahrávat, kam má nabíhat a tím ztráci cenné desetinny při rozhodování. Na to prostě není čas. Nejlepší fotbal v rychlosti hrají týmy, které takovéhle experimenty nepraktikují a kostra týmu hraje většinu zápasů a na svém postu.

          To je taky hlavní rozdíl mezi hrou Slavie z počátku angažmá JT a teď. Nebylo tolik experimentů ve středu pole hrál pořád mozek Souček, a obrana prakticky ve stejném složení celou sezónu. A hrálo se jedním stylem v různých variantách tak aby hráči využívali automatismy. Takže hra byla rychlejší a dávali jsme více gólů. Teď se střídají 2 rozestavení, na každý zápas prorotuje 1/3 až 1/2 sestavy a hráči ty automatismy nemají, takže jim všechno trvá déle.

    • Re: Jen tak k zamyšlení

      cunak     před 28 dny 22.08.2024 13:54 |  
      7 2

      Umí Messi zahrát stopera?

    • Re: Jen tak k zamyšlení

      pcitron     před 27 dny 22.08.2024 15:40 |  
      5 1

      Takto se proměnila NBA, "klasického" pivota tam v současné člověk vidí zřídka, na palubovce jsou v podstatě téměř vždy "univerzálové". Ve fotbale to fungovat dle mého nemůže a nebude.

    • Re: Jen tak k zamyšlení

      dauby     před 27 dny 23.08.2024 10:18 |  
      2 1

      Absolutní nesouhlas. tudy naopak cesta nevede. A výsledky vidíme právě ve Slavii. Polovina hráčů nehraje na svém ideálním postu a je to jeden z mnoha důvodů, proč naše hra nefunguje.

    • Re: Jen tak k zamyšlení

      Steve2924 (přítel SN)     před 27 dny 23.08.2024 12:23 |  
      4 1

      Ano filozofie to není špatná. Ale! nesmí se hnát do extrémů. Píšeš, že jsme měli 6 hráčů na wingbacka. Ale z toho pro 3 z nich to není jejich post. A dva na odchodu. To se taky nestalo ze dne na den. Zbyl 1 a příchod žádný.
      Vlček není v 3-5-2 WB ale RCB to fakt není hráč na pilování lajny
      Masopust sice může pilovat lajnu ale už má věk a tak proti rychlým hráčům prostě nebude stíhat bránit. A není to pro něj přirozený pozice. Je to hráč do 4-4-2 (4-2-3-1) na RM/RWF
      Schranz není obránce. Fakt ne. Určitě splňuje definici toho, že se tam v nějaké fázi zápasu může dostat a nevyhořet. Může hrát RM, RWF, nebo zaskakovat kdekoli v útoku. Ale mít ho jako WB znamená, že jeho největší přednost nevyužijeme.
      Wallem je levý záložník a ještě patří mezi ty na odchodu.
      Douděra sice hraje RWB ale jeho centry jsou příšerný. Spíš by mu taky sedělo 4-4-2 a RB

      Taky nejde mít na hřišti 10 univerzálů. Protože univerzání znamená, průměrný na všech postech. A pak má trenér pocti, že může hrát 3-5-2 i když na to nemá hráče. Nemáme dost stoperů na rotaci. A hlavně nemáme ty WB univerzály, kteří zvládnout odběhat 90 minut nahoru dolů a při tom mít kvalitní centry a obranu.

      A protože ze všech hráčů děláme univerzály tak pak nemáme v týmu hráče (krom Oscara a Chorého) který dokáže kvalitou na svém postu soupeře přehrát. Potřebuješ v týmu 2 superkvalitní stopery i za cenu toho, že nedokážou hrát na kraji. Potřebuješ 2 fakt kvalitní střeďáky (ať alespoň jeden hraje) co dají hře myšlenku i za cenu toho, že nenaběhají 12km za zápas a nezvládnou se přesouvat na kraj. A potebuješ mít alespoň jednoho zabijáka do útoku i když nebude umět bránit.
      Pokud to nemáš, nikdy nebudeš víc než lepší nadprůměr.


      Komentář byl uživatelem upraven (23.08.2024 12:27) . Zobrazit původní komentář

  31. Masopust

    lachpresak     před 28 dny 22.08.2024 10:02 |  
    26 9

    Musím ještě reagovat na Masa, jednak si myslím, že jeho známka by měla být tak 2, protože bylo vidět, že absolutně nestíhá, nicméně jemu bych nic nevyčítal, jeho nasazení je ale obžaloba realizáku, že nevidí hráče bez formy. To samé viz Ševčík.

    • Re: Masopust

      Markus     před 28 dny 22.08.2024 12:09 |  
      9 0

      Je těžké hodnotit (přínos) hráče, pokud je soupeř o hodně silnější a nebo také o hodně slabší než my. Nefunguje tam ani běžná metrika, výsledkem je ryze subjektivní hodnocení. S tím, že to jde především za realizákem souhlas a tady chci už dlouho něco nadhodit. Poháry hrajeme pravidelně, máme vždy pár hráčů co vyčnívá a pak mnoho hráčů, které potřebujeme hrát, aby tak rostli, s tím vším jsem ok. S čím ok nejsem je, že do období opravdu důležitých zápasů jdeme s tím, že na nějaké pozice vyloženě hledáme nouzová řešení a hráče, které pardon za to slovo, ale považuji spíše za rezervní opakovaně hrajeme v základu. Plně chápu, že těžko přivedeme na takové pozice hotové hráče na přestup, ale proč se nám nedaří oslovit hráče na hostování?

      • Re: Masopust

        Kikoriki     před 28 dny 22.08.2024 13:20 |  
        1 3

        Ještě je tam jedna věc. To je zkušenost s velkými zápasy. Na to se nesmí zapomenout. Pamatuji doby, kdy jsme měli o třídu lepší tým než soupeř, ale neuhráli jsme to. Trochu mě to vždy irituje, ale zkušenosti dělají třeba i 40% výkonu. U Holeše a Masopusta na to trenér sází. Ale ne každý zápas se povede. Já má taky někdy v práci mizernej den.
        Takže se skládá mix zkušených, těch mladých nadějných, těch co potřebujeme rozvíjet, ty co se tipologicky hodí na soupeře. Máme z čeho vybírat, někdy je tam asi blbý mix. Tady to bilo do očí.

      • Re: Masopust

        lantsmit     před 28 dny 22.08.2024 13:26 |  
        0 9

        Hodnotit je potřeba z hlediska stropu každého hráče (potažmo celého týmu) vzhledem ke kvalitě soupeře a dalším důležitým okolnostem panujícím v daném zápase. I JiT viděl, že jsme se při zápase v Lille dotkli svého výkonnostního stropu, vzhledem k objektivním podmínkám, a proto nemůže být průměrná známka na hráče v oblasti průměru. Z hlediska toho výkonnostního stropu. Alanor naše výkony hodnotí, jako bychom měli ten strop na úrovni Lille.

  32. Masopust

    mis3     před 28 dny 22.08.2024 12:27 |  
    4 5

    Jak může být vše zrádné. Nebýt hloupého zvednutí rukou do obličeje v podání Schranze v první půli, šel by Masopust sám na brankáře a mohl být hrdinu. Teď je pod palbou kritiky. Ano, ukázalo se, že Maso není pravý obránce pro takové zápasy a je otázka proč jsme žádného nepřivedli. Odchod Tomiče neberu, protože se mu za nás povedlo pár zápasů a zlepšení u něho nevidím.

    • Re: Masopust

      lantsmit     před 28 dny 22.08.2024 13:21 |  
      4 7

      Ano, ale nejen tahle akce. Maso byl směrem dopředu jedním z našich nejlepších hráčů, než se zkraje druhé půle zranil. Hrál wingbeka, a proto mělo minimálně 50% jeho hodnocení tvořit právě to, jak si plnil své úkoly dopředu. Dozadu párkrát propadl, ale ani jedna z těch situací nevyústila v gólovou šanci soupeře. Jinak si obranné úkoly plnil relativně v klidu a ze hřiště odcházel za stavu 0:0. To znamená, že za obrannou hru si ode mě zasloužil průměrnou či lehce nadprůměrnou pětku až šestku... za podporu ofenzivy, samozřejmě v rámci těch hodně limitovaných možností kvůli kvalitní hře Lille, si zaslouží sedmičku až osmičku. Takže celkově ode mě lepší šestka.

      • Re: Masopust

        wimpy     před 28 dny 22.08.2024 13:22 |  
        3 0

        V zásadě s tebou souhlasím, ale to první propadnutí, jak střílel z úhlu, bych už asi gólovou šancí nazval.

        • Re: Masopust

          lantsmit     před 28 dny 22.08.2024 13:29 |  
          1 4

          xG bylo maximálně 0,15, počítám. Byl to těžký úhel, ze kterého může padnout maximálně 10-15% gólů. Navíc tam bylo prvotřdní zajištění od Holeše. Plus se nesmí při hodnocení zapomenout, že by jako Maso v té situaci vypadalo 90% hráčů. Perfektní balón za obranu, útočící hráč měl na Masa náskok. Oceňuji rozhodnutí Masa, že to vyhodnotil správně tak, že nemá smysl žlutě faulovat. Že je tam ten úhel a ostatní hráči, že jsou v dobrém postavení.

    • Re: Masopust

      wimpy     před 28 dny 22.08.2024 13:24 |  
      25 3

      Historická zkušenost praví, že když jde Masopust sám na brankáře, za hrdinu nebude. :-)

      • Re: Masopust

        lantsmit     před 28 dny 22.08.2024 13:32 |  
        3 8

        To je jisté na 100%. Tady zase musím souhlasit já. Říkali jsme to s kamarády hned po tom přerušení po faulu Schranze. Že to vlastně z hlediska výsledku vůbec nic neřešilo.

        Ostatně právě tohle je jeden z hlavních důvodů, proč už Maso hraje všechno odzadu. Na útočném křídle je totiž tahle vlastnost obrovský nedostatek. Teoretik MKCZ nechť toto považuje za poslední příspěvek k nesmyslné diskusi, že měl hrát Maso ve Francii útočné křídlo a na beku za ním měl být Holeš.

        • Re: Masopust

          johnynz     před 28 dny 22.08.2024 13:55 |  
          3 1

          Takze Maso bezi sam na brankare a xG je z toho nula jo? To i kdybys tam bezel ty, tak je aspon 0.05.
          Musim rict, ze tady si me jako odbornik trosku zklamal :(

          • Re: Masopust

            lantsmit     před 28 dny 22.08.2024 13:59 |  
            4 4

            xG bude skoro 1, pokud poběží sám na bránu kterýkoli hráč. Ale my zkušení Slávisti víme, že v realitě Maso z deseti takových šancí dá NULA gólů.

            • Re: Masopust

              johnynz     před 28 dny 22.08.2024 14:11 |  
              3 1

              Takova realita neexistuje, to i Standa Tecl by jich ze 100 promenil aspon 20.

            • Re: Masopust

              wimpy     před 27 dny 22.08.2024 16:44 |  
              3 2

              Tohle je právě ukázka toho, proč se s tebou věčně přu o důležitosti sledování fotbalu skrze data. To číslo je stejné, když půjde sám na bránu Ronaldo nebo Masopust a všichni víme, že tím pádem je vyloženě nevypovídající. :-)

              • Re: Masopust

                lantsmit     před 27 dny 22.08.2024 18:40 |  
                1 3

                Ale já to přece vím, viz i ten příspěvek o Masovi samotnému na bránu. Ale data jako vodítko / pomocný parametr mohou sloužit dobře. Nikdy jsem na datech nestavěl primárně. To bylo vždy oko… A pak data, kde byla dostupná, jako potvrzení. Nedávno jsem tady lukasovi6 argumentoval, že rozdíl xG u nás oproti reálným gólům nebyl vysvětlitelný tím, že je to smůla a začne nám to padat. Ale naopak tím, že jsme prostě měli špatné hráče do finále

            • Re: Masopust

              Lunaris     před 27 dny 22.08.2024 18:08 |  
              3 3

              Hoši, někdy se fakt podívejte na ta jeho zakončení a zjistíte, že většina z nich mu vyšla na slabší nohu. Tohle je hrozně nefér hodnocení vůči Masovi.

              • Re: Masopust

                lantsmit     před 27 dny 22.08.2024 18:35 |  
                1 5

                To není o nohách, ale o hlavě. Masa miluju, ale tady si nemůžu pomoci

                • Re: Masopust

                  Lunaris     před 25 dny 25.08.2024 11:34 |  
                  1 1

                  Můžeš mít sebelepší hlavu, ale když ti vyjde zakončení na levou nohu, hlava ti nepomůže.

                  • Re: Masopust

                    wimpy     před 25 dny 25.08.2024 11:43 |  
                    6 0

                    Na druhou stranu, když jdeš sám na bránu a zakončení ti vyjde na horší nohu, čí je to chyba?

                  • Re: Masopust

                    lantsmit     před 25 dny 25.08.2024 13:12 |  
                    1 1

                    Když to uděláš 10 z 10, třeba že ti vyjde horší noha, tak to není smůla nebo náhoda

      • Re: Masopust

        Steve2924 (přítel SN)     před 27 dny 23.08.2024 12:07 |  
        2 1

        jojo tady bych spíš řekl, že ušetřil Masopusta ještě většího hejtu :D

    • Re: Masopust

      vršek     před 28 dny 22.08.2024 13:25 |  
      31 7

      Takže za to, že onen skvělý Marciniak zapískal faul ve chvíli, kdy hráč upadl a Masopust již běžel sám na bránu může Scranz o faul se nejednalo ani u Chorého ani tedy Schranze - "polák" jen přerušil naši akci...
      Podle našeho trenéra skvělý rozhodčí měl mimo cca tří neodpískaných a jednoznačných faulů na Chorého v první půli - jednoznačné stažení za ruku ještě skvělou pasáž kdy nevidí loket ve tváři Provoda u rohu vápna - bez faulu, bez karty a hlavně bez trestňáku u vápna..... A při Ogbuově brance - píská hned v průběhu souboje bez možnosti uznat branku viz reakce Ogbua hned po gólu.... Ze záznamu je patrné, že onu asi ruku nemohl vidět,,,,
      Nemluvte o hloupém zvednutí ruky - rozhodčí si jen vybral co se mu hodilo - ani zvednutá ruka ani rameno do , kterého "francouz" narazil není faulem.
      Rozhodčí byl špatný a pískal ve prospěch Lille a to v důležitých situacích a bez ohledu na náš výkon. Asi to není špatný rozhodčí však Francie a ČR a jejich účast v LM - docela jiné kafe.....!

      • Re: Masopust

        dalislavista     před 27 dny 23.08.2024 07:46 |  
        3 1

        Ještě bych přidal ruku ve vápně, kdy nevím proč, nepískl penaltu. Ta byla úplně jasná.
        Marciniaka jsem dříve měl za špičkového rozhodčího s hlavně férového, ale zde bych to klidně označil nakloněnou rovinou.
        Několikrát ruka v obličeji Provoda, fauly na Chorého, nepisknutá penalta, ale ruka při našem gólu okamžitě.
        70:30 pro domácí.

      • Re: Masopust

        mis3     před 27 dny 23.08.2024 09:00 |  
        4 0

        a) nebreč, rozhodčí nám to neprohrál b) tu ruku ověřoval VAR, takže asi těžko pískal předtím, než padla branka, to by nebylo co ověřovat...

      • Re: Masopust

        Steve2924 (přítel SN)     před 27 dny 23.08.2024 12:05 |  
        16 3

        Však on ukázal, že je skvělý rozhodčí. Byl to od něj ukázkově tendenčně vedený zápas, kdy jednu stranu prostě nepustil nikam. A druhou pískal podle pravidel. Moc dobře věděl, že při kvalitě obou soupeřů tím jen zabrání nějakému překvapení. Osobně si myslím, že bychom prohráli tak jako tak. Takže na sudího nic svádět nehodlám. Ale zase nebudu dělat, že něco nevidím. To byl od něj profi výkon.

        Jak píšeš, gól Slavie zkušeně písknul i když si nemohl být 100% jistý jestli tam nějaká ruka byla nebo ne. Drobný "faul" Schranze písknul jakmile se míč dostal k Masopustovi a ten se rozběhl sám na bránu. Prostě si zkušeně tu sekundu počkal jestli je potřeba pískat nebo ne. Ruku do Provoda zkušeně neviděl i když na to měl čistý výhled jak on tak pomezní. Ale dát SKS nebezpečnou standartku se nehodilo. Ke konci ještě ruka ve vápně. Tam by mě taky moc zajímalo proč se nepískala. A pokud by někomu tohle nestačilo jako evidentní nepískání roviny. Tak všechny ale opravdu všechny jen trochu sporné auty(rohy) vždycky odpískali kluci ve žlutém pro domácí. Každý kdo někdy pískal, tak musí za tu chirurgii pana Marciniaka obdivovat.

        Smutný je, že to není o tom jednom zápase a o Slavii. Uplně stejně se takhle píská kdykoli, kdy český klub hraje proti někomu z velkých lig (VB, DE, FR, IT, SP) a uplně stejně to vypadalo na EURU.

        Spousta fanoušků vidí jen velké zářezy, které jsou často opravdu dílem nekvality rozhodčího. Takovéhle drobné konzistentní připískávání od začátku do konce je naopak přehlíženo ale je to přesně to jak se pomáhá větším klubům proti slabším. Jestli je to v režii UEFA(FIFA) nebo sázkovek nebo kombinace obojího, těžko říct. Ale mě to třeba už nebaví.


        Komentář byl uživatelem upraven (23.08.2024 12:06) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Masopust

          p!erreCORE     před 27 dny 23.08.2024 13:00 |  
          1 0

          Zajímavý pohled. Já to utrpení snad zkouknu znovu.

  33. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    cedar55     před 28 dny 22.08.2024 14:23 |  
    12 1

    Ono se to strašně těžce známkuje, kdyby člověk známkoval podle toho, jestli tam hráč nechal všechno, tak by musely být známky o dost vyšší a jestli podle toho jaké ukázal schopnosti, tak bych tam viděl i nižší.

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      Slávista 51     před 27 dny 22.08.2024 16:55 |  
      2 6

      Známkuji podle toho, zda tam nechali všechno.

      • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

        JS (přítel SN)     před 27 dny 22.08.2024 17:19 |  
        9 2

        Jak známkuješ hráče, který na hřišti nechá všechno, takzvaně „jezdí po prdeli“ a „žere trávu“ a „potí krev“, ale jdou přes něj dva góly, dá si vlastňáka a zazdí 1000% šanci před brankou soupeře?

        • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

          kostelnivlajka     před 27 dny 22.08.2024 17:23 |  
          5 1

          Pokud by ten soupeř byla Sparta a nedal vítěznéj gól, tak bych ho nakopal do prdele...

        • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

          cedar55     před 27 dny 22.08.2024 17:26 |  
          2 0

          Ano přesně o tom píši, musí se v objektivním hodnocení brát oboje, ale jakým poměrem netuším.

        • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

          Slávista 51     před 27 dny 22.08.2024 18:05 |  
          2 5

          Tak k tomu samozřejmě nutné přihlédnout. Ale že by se to jmenované, stávalo všem hráčů i pravidelně, je nepravděpodobné i když občas něco z toho, se může stát z přemíry snahy.
          Nikdo není dokonalý.

        • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

          donford     před 27 dny 22.08.2024 19:28 |  
          2 0

          To jsi tady napsal šílený extrém, spíše z roviny teorie. Ale pokud je takový hráč od trenéra po zvážení zařazen a skutečně "žere trávu a potí krev", pak dosahuje svého hráčského maxima. Pokud je tak nedobrý a jdou přes něj dva góly, pak je opět na úvaze trenéra, zda ho měl proti zřejmě velmi dobrému soupeři postavit, či zda mu dal odpovídající roli na hřišti v zápase. Vlastňák se stát v kopané může, podařilo se to nedávno našemu a včera i hráči Malmö. A i ti naši nejlepší zazdí velmi často svou šanci. Ne každá se zdaří. každopádně taky vidím, že Schranz je z formy a Masopust ji už hledá moc dlouho a obávám se , že pro mezinárodní utkání ji už nenajde. Celá pravá strana je momentálně v loji. (Schranz, Maso, Tomič je pryč, ale byl i tak slabší, Vlček a Chaloupek zraněni, Holeš obětavý, ale pomalý) Nějak se nám to sype.


          Komentář byl uživatelem upraven (22.08.2024 19:33) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      Steve2924 (přítel SN)     před 27 dny 23.08.2024 11:53 |  
      1 0

      Tak výkon hráče se skládá z
      jeho nasazení
      z řešení jaká volí
      kvalita provedení těch řešení.
      poziční hra
      pak si můžeš zvolit váhu jednotlivých oblastí třeba 20-20-30-30
      oznámkovat hráče, který jezdil po prdeli, měl dobré myšlenky ale provedení stálo obvykle za ho... ale pozičně byl kde měl. třeba známky 8-6-3-7 no a z toho ti vyjde známka 6 (5,8).

  34. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    Hepi     před 27 dny 22.08.2024 16:29 |  
    16 2

    Mně se Maso promítl do JiT - stále nadprůměrný v lize, ale pomalu upadá, v Evropě už úplně nestíhá a je přečtený. Snaha a zápal se mu nedá vytknout, ale prostě to není ten hladovej Maso před lety v lize a LM, kdy jsme proháněli top týmy...

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      Mates204     před 27 dny 22.08.2024 20:33 |  
      11 3

      V lize fakt nejsme nadprůměr relativně ke kádru. V lize jsou tři týmy, co mají reálnou šanci na titul a máme za sebou 3 druhá místa, to je čistej průměr a to ještě s přihmouřením obou očí, protože plíseň má rozpočet násobně nižší.


      Komentář byl uživatelem upraven (22.08.2024 20:35) . Zobrazit původní komentář

  35. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    Sokrates55 (přítel SN)     před 27 dny 22.08.2024 19:15 |  
    73 5

    Dobrý podvečer přeji Vám všem.
    Už od zápasu s Teplicemi se sám se sebou hádám a nějak se to nelepší.
    Vlastně jen bych měl začít tím, že Alanorovi děkuji za hodnocení a nemám nic tak zásadního ani proti známkám hráčů.
    Já si jen v sobě teď hledám odpovědi na otázky, které bych rád položil jak panu Tvrdíkovi, tak i trenéru Trpišovskému.
    1.
    Chceme zvedat kapacitu stadionu až někam ke cca 27 tisícům fanoušků. A bude opravdu tolik lidí chodit na Slavii, pokud bude hrát takový fotbal, jaký teď hrajeme? To je otázka pro pana Tvrdíka.
    Je sice hezké, že jsme vylepšili obranu (to ano, hlavně do ligy), ale chybí nám provázanost zálohy a útočné fáze. Jsem sice trpělivý a chápu, že vše nejde hned, ale!!!
    Vždyť už máme odehráno pět ligových utkání a tři pohárové. A zatím, krom zápasu s belgičany, jsem progres v útočné hře neviděl. Jurásek je někde hlavou asi přinejmenším v Realu Madrid, Ševčík prostě už opravdu nestačí( navíc mu ME nic nedalo a chybí mu příprava), Bořil už lepší také nebude a Ivan Schranz je teď bez formy a opravdu potřebuje vypnout. Prostě se hledáme a trenér Trpišovský asi sám hledá směr a způsob, jak naši Slavii opět dostat do potřebného tempa a formy. To patří zase trenérovi Trpišovskému.
    2.
    Přivedli jsme Chorého, protože ho trenéři chtěli. Ale já se domníval, že budeme vědět, jak s ním hrát. Bylo by dobré, aby se koukli na zápasy Plzně, kde hrál Chorý se Šulcem a jaké dostával balony od Kalvacha. To naši kluci zatím nehrají. Je těžké hrát do plných, když na hřišti podají tři naši hráči podprůměrný výkon a hrajeme v 7 lidech. Ano nemohli jsme čekat, že se zraní Vlček, Zmrzlý a Chaloupek. Je mi smutno z toho, co potkalo Davida Douděru a nezlobte se, psát o tom nebudu. Ale vždy bychom měli vidět za kopec a to tak teď nějak necítím.
    3.
    Souhlasím, že francouzský soupeř byl lepší. Hráli jsme zataženě se snahou o organizovanou obranu, ale nějak se nám ta hra rozpadala. Je náročné hrát jeden na jednoho a honit se po hřišti. Jenže Ogbu vyleze se svým hráčem až na půlku soupeře, no a na jeho místě má v tu chvíli zaskočit Zafeiris??? Rozumím tomu, hráli jsem na půdě soupeře, ale začínáme tuhle hru hrát i doma a rovnou s Teplicemi.
    Navíc je tu ústup od daleko většího ataku rozehrávky už od golmana soupeře, napadání na jeho vápně atd atd.
    4.
    Vím, že pan Tykač je srdcař a slávista. Určitě už se taky ptal obou pánů, jak dlouho bude sedět na tribuně a spolu s plným stadionem slávistů bude koukat na tuhle hru. Asi bych byl pane Tykači už přísnější a dal najevo, že tudy cesta k dobré hře a úspěchu nevede.

    Fakt jsem z toho smutný. Nestavěl jsem si vzdušné zámky s Ligou mistrů a věděl jsem, že máme v play off asi nejtěžšího soupeře. Ale nějak zatím hrajeme i v lize tak trochu "betla". A to je prostě špatně.

    Kávu si dám až zítra.
    Vím, příliš optimismu teď v sobě nemám a rozpaky přibývají. Přesto věřím.

    S úctou ke všem slávistům
    Sokrates55


    Komentář byl uživatelem upraven (22.08.2024 19:18) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      mirda     před 27 dny 22.08.2024 19:59 |  
      9 0

      Mám úplně stejné pocity.

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      IJS     před 27 dny 22.08.2024 23:23 |  
      25 2

      Věcný a pravdivý příspěvek od Sokrata, který vždy vystupuje optimisticky a s pokorou ke Slavii. Tentokrát to je realita! A bohužel hodně smutné. Sám jsem překvapen, že podobné otázky se neobjevují na tiskovkách, i když Jindra by měl určitě připravenou nějakou okecávací odpověď. Pokud se něco ( a nevím co ) nezmění, bude muset zasáhnout majitel a změnit zásadně sportovní úsek!

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      wimpy     před 27 dny 22.08.2024 23:27 |  
      5 17

      Koukám, že sis nedal kávu. Jestli v tom nebude ten zakopanej pes, že od zápasu na Slovácku nevidíš progres. On kofein přeci jen umí dělat divy. :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

        mig52     před 24 dny 26.08.2024 12:02 |  
        4 3

        Progres od Slovácka?! Jo, zakopávali jsme o kliky. Jen, aby je na té naší cestě za titulem někdo nevysbíral.

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      Pedro50     před 27 dny 22.08.2024 23:47 |  
      14 0

      Není co dodat snad jenom že kapacita má být cca 35 tisíc...


      Komentář byl uživatelem upraven (22.08.2024 23:47) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      Hubicka     před 27 dny 23.08.2024 07:24 |  
      24 0

      Tak i většinou korektní a chápající Sokrates je nespokojen. Tak snad svoji nespokojenost projeví i ten, který může něco změnit.

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      Kikoriki     před 27 dny 23.08.2024 10:00 |  
      7 19

      Já si myslím, že se ten náš stroj rozjede. Rozjíždí se pomalu, občas trochu couvne ale rozjede. Pořád jsem přesvědčen že to všem kritikům JiT ukáže. Rivalové jsou na tom podobně. Vítězství na náhody, nepresvedcive výkony. Bude líp už za pár týdnů.

      • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

        SLAVIESTA     před 27 dny 23.08.2024 10:06 |  
        26 6

        Čemu říkáš podobně? Náš největší rival je úřadující mistr, vede ligu, je prakticky v LM, stále posiluje.
        Stroj, když se zadře, už se nerozjede a potřebuje generálku, ten náš k tomu opravdu nemá daleko.

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      popin     před 27 dny 23.08.2024 11:19 |  
      14 0

      Souhlas ve všech bodech.
      K tomu b.2 - Chorý. Minulé sezony jsme hráli naprosto jalové obehrávání vápna s minimem centrů, navíc v situaci, kdy nikdo z útoku neumí pořádně hrát hlavou (Jurečka ani Chytil, u Tijanyho to při jeho nákupu asi nikdo nezjistil !?). Logicky tedy nákup TCH dává smysl. Ale nechat ho tam plácat bez podpory ze zálohy, bez využití sklepávaných míčů, bez kvalitních centrů mi přijde jako úlet. Řeči JiT, že si na něj musí mužstvo zvyknout, už jsou úplně mimo. To nevěděl, koho kupuje ? Místo blábolů o "mikropohybech na offside lajně" měl jasně dát pokyn - sypte to tam, ono se něco ujme. I ten Šmicer to popsal jasně - měli ve Francii podobného útočníka, létalo to z obou stran a fungovalo to.

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      mig52     před 24 dny 26.08.2024 11:58 |  
      1 2

      Sokrate, tvůj koment jsem přečetl až dnes. Klobouček, hodně dobře napsáno!!

  36. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    1zippo1     před 27 dny 22.08.2024 21:05 |  
    24 4

    Je hodně špatně se tady otírat o Masopusta. Že nebude rychlostně vítězně bojovat se soupeřem mělo být jasné zejména tréňovi Trpišovskému.

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      záplata     před 27 dny 22.08.2024 21:15 |  
      34 3

      Je hodně špatně se otírat o jakéhokoliv našeho hráče, oni k nám nevlezli přes plot ani podzemním tunelem, někdo je musel chtít, koupit, dát jim smlouvu, prodloužit smlouvu, poslat na hřiště, nechat na hřišti. Ti hráči hrajou na co mají.

      • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

        japoko     před 27 dny 23.08.2024 07:57 |  
        19 6

        O Ševčíka dovoleno, ten je vysmátej a má to silně na háku!

      • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

        IJS     před 27 dny 23.08.2024 08:00 |  
        26 3

        Ti hráči jsou vesměs nadstandardní, ale jsou postupně "předělávaní" na pozice, která jim není vlastní a nebo na systém, který jim herně nevyhovuje - nemůžou v něm uplatnit svoje přednosti. Bohužel takových hráčů je v týmu většina. Ani se mi to nechce jmenovat. Jen jako perličku - když v zimě přicházel Zmrzlý ( kovaný levák, krajový hráč ) tak Jindra snil, že z něho uděláme výborného defenzivního záložníka... Tak asi tak!

  37. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    Virgil1956     před 27 dny 23.08.2024 08:06 |  
    14 1

    Edon Zhegrova byl minulý rok Mezinárodním centrem sportovních studií (CIES) posouzen jako nejlepší driblér v top evropských ligách, to jen jako drobná omluva pro Holešovo "pocem kam deš" :)

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      MUDRa     před 27 dny 23.08.2024 13:20 |  
      3 3

      Toho bych chtel u nas. Jinak me se zdali docela dobry i nekteri hraci Malmo.

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      lantsmit     před 27 dny 23.08.2024 14:41 |  
      7 11

      Je to přesně, jak píšeš... Ale my na základě těch dvou gólů budeme znovu omílat, že "Holeš není stoper". Přitom do doby, než došlo k přetížení naší obrany v důsledku neustále se zvyšujícího tlaku domácích, jsme si s nimi v defenzivě (včetně právě nezaslouženě kritizovaného Holeše) věděli rady relativně bez větších problémů.

      • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

        mig52     před 24 dny 26.08.2024 11:42 |  
        5 2

        Ano, Holeš, měřeno evropskými měřítky, není stoper. Ono ta Evropa je jiný level než naše liga. A chceme-li uspět v pohárech a lize, měli bychom měřit přísnejšími měřítky.

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      KarJal68     před 27 dny 23.08.2024 15:03 |  
      3 6

      Asi to Trpišovský nezmínil, jinak by si na to naši dali pozor.

  38. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    KarJal68     před 27 dny 23.08.2024 15:00 |  
    12 13

    Zdravím vespolek, zápas jsem neviděl, protože jsem byl v Bulharsku. Chtěl bych napsal jako obvykle něco na obhajobu zejména realizáku, ale nejde to. Takže se zmohu jen na konstatování, že bubenečská bída nám asi snad jen momentálně ujela. Proti Malmo to bylo sice s 8/11 cizinci, ale klub je klub a fanoušci fandí tak jak tak. Věřil jsem že s Lille ukážeme posměváčkům. Opak byl realitou a někde jsem si přečetl sarkastickou poznámku o tom, jak se bojuje ve SKS o CHL. Na pravém wingbacku duo Masopust/Bořil, když Douděra nehraje a Tomič se pustil.... No smutek, co říci jiného. I u mne platí, že úspěchy a neúspěchy chca-nechca měřím i částečně dle konkurence.


    Komentář byl uživatelem upraven (23.08.2024 15:02) . Zobrazit původní komentář

  39. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    George (přítel SN)     před 24 dny 26.08.2024 09:28 |  
    11 9

    Každý slávista si přeje zítra postup, i já, ale když se nad tím zamyslím, tak za mě letos prostě lepší EL, než si sice zahrát několik zápasů v CHL, ale dostávat příděly a nemít šanci na postup, získávat body do koeficientu klubového a českého fotbalu, tak raději vyhrát titul, a postoupit přímo do CHL. a raději tedy hrát EL letos a získat nějaký bod a body do koeficientu...takže závěrem, když zítra vyhrajeme a postoupíme bude to euforie, a budu šťastný, ale když ne, svět se nezboří, budeme mít reálnou šanci na body.

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      SLAVIESTA     před 24 dny 26.08.2024 10:59 |  
      6 2

      Úvaha o bodech, koeficientu atd. dále jistě správná, chybí pouze maličkost, ztráta nejméně půl miliardy....
      Titul v lize jsou zatím hrozny velmi vysoko.

      • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

        wimpy     před 24 dny 26.08.2024 11:48 |  
        4 2

        Pokud bys v té LM nesbíral úspěchy, je ten rozdíl proti tomu, když něco uhraješ v El, celkem výrazně nižší.

        • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

          SLAVIESTA     před 24 dny 26.08.2024 12:23 |  
          5 1

          Nechci se přít, ale není tomu tak. Aspoň občasný úspěch v LM by rozdíl ještě zvýšil, pokud nebudeme v EL kráčet od úspěchu k úspěchu(o čemž mám důvodné pochybnosti) Těch půl miliardy Je rozdíl na startovní čáře obou soutěží.

          • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

            wimpy     před 24 dny 26.08.2024 12:30 |  
            3 1

            Za minulou sezonu v EL jsme vydělali přes třista mega. Mimochodem mýlíš se i v té starovní čáře, zapomněl jsi odečíst odměnu za start ve skupině EL, ten rozdíl je asi 350 mega. A když v EL vyhraješ pár zápasů proti LM, dostaneš se k rozdílu dejme tomu 250 mega.

            • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

              MUDRa     před 24 dny 26.08.2024 12:40 |  
              4 0

              250mega jsou, ale dva rozdilovi hraci

              • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

                wimpy     před 24 dny 26.08.2024 12:46 |  
                1 1

                No já samozřejmě vůbec nesporuju, že z LM je výrazně nejvyšší příjem. Jen jsem říkal, že to nebude těch půl miliardy a víc rozdílu. Samozřejmě se může stát, že v EL neuhrajeme skoro nic, případně že v LM nějaké úspěchy uděláme a to by s tím číslem zatočilo.

                • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

                  MUDRa     před 24 dny 26.08.2024 13:19 |  
                  1 0

                  No jasne na vycisleni by si musel zacit rikat, kolik ceho uhrajes. Ale p. Tvrdik take rikal ze jen postup je pro nas diky koeficientu 30M jestli jsou prava dalsich 12M tak se na tu pul miliardu mozna dostanes.

                    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

                      MUDRa     před 24 dny 26.08.2024 13:31 |  
                      1 0

                      Nepricita, to je pro ty co vypadnou, takze bychom to meli vlastne pricist k te EL. Pak se ten rozdil pro nas jeste snizi protoze razem je ligova faze EL 4.3+4.29 = cca 8.6 vs 18.5, ale ani tak se na 18.5 v EL podle me nikdo z CR nedostane. Na link mrknu.

                    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

                      MUDRa     před 24 dny 26.08.2024 13:33 |  
                      1 0

                      V tom clanku ale take neni jak se deli ten pilir hodnoty = prava. To by me docela zajimalo, ale prijde mi to na strankach Uefy dost komplikovane popsane.

            • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

              slaviator     před 24 dny 26.08.2024 15:11 |  
              1 0

              300 mega, protože jsme nešli přes playoff předkolo LM... to by bylo cca o sto mega více, ale i tak by to bylo méně než jen pouhá účast v LM

          • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

            Slávista 51     před 24 dny 26.08.2024 12:31 |  
            1 4

            Příjmy budou v obou případech,
            když bude Slavia hrát tak, aby obhajovala svoji prestiž - bojovat.

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      MUDRa     před 24 dny 26.08.2024 12:37 |  
      8 0

      Vse zavisi na financni fair play, udajne Rosicky rikal, ze to RB ted brzdi. Penize v EL nikdy neudelas. Postup do CHL vs EL: 18.5M vs 4.3M rozdil 14.2M to jen tak nedozenes. cca 0.5M za vitezstvi v EL, kdyby si byl prvni v ligove fazi 2.7M, top16 = 1.75M, ctvrtfinale 2.5, semifinale 4.2M

      Kdyz vsechno vyhrajes mas 4M+2.7 + 4.3 za ligovou fazi = 11M.

      Koeficient je samozrejme jine kafe, ale v LM je bonus 6 bodu = 3 vitezstvi v EL. Jsem si jist, ze bychom neprohrali vsech 8 zapasu.


      Komentář byl uživatelem upraven (26.08.2024 12:42) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

        slaviator     před 24 dny 26.08.2024 15:10 |  
        1 0

        v EL je bonus 4 body, takže rozdíl v koeficientu mezi LM a EL je jeden vítězný zápas (v podstatě)

        • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

          Joeker44     před 23 dny 26.08.2024 16:16 |  
          2 0

          To není tak úplně pravdivé tvrzení...

        • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

          MUDRa     před 23 dny 26.08.2024 18:45 |  
          1 0

          Podle me tam zadny bonus neni, jen garantovane minimum.

          • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

            slaviator     před 23 dny 26.08.2024 21:16 |  
            1 1

            pravda... ale to je i těch 6 bodů v LM, jako garantované minimum... ne?

            • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

              záplata     před 23 dny 26.08.2024 21:42 |  
              2 0

              Bohužel, těch šest bodů je bonus který se započítává jak do národního tak klubového koeficientu, jako dříve ty čtyři body.

              • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

                MUDRa     před 23 dny 27.08.2024 09:19 |  
                1 0

                Proc bohuzel? Podle me to je dobre, ze je budeme dostavat. Preci jen LM bude jine kafe. Pokud tam RB postoupi, tak at je dostanou taky. Ja osobne mam takovy sen, ze jednou bude mit Ceska liga dva primo postupujici do LM. To by ligu hrozne zvedlo, 5 tymu bude hrat zakladni skupiny, zahranicni hrace budou kupovat vsichni a konecne se dostavi poradne stadiony.

                • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

                  Slávista 51     před 23 dny 27.08.2024 10:40 |  
                  1 1

                  K TOMU BY VŠAK,
                  mělo předcházet snížení počtu mužstev v 1.lize,
                  na maximálně 12 - 36zápasů bez nadstavby.

                  • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

                    MUDRa     před 23 dny 27.08.2024 11:12 |  
                    1 0

                    To by se mi sice libilo, ale myslim, ze to neni nutne. Jsem si jist, ze k silne trojce pribyde ctyrka Liberec. Snad i Banik zacne neco poradneho delat. Pokud bychom fakt meli 5 tymu v evrope dve v KL, tak dosahnout prumeru 12-13 bodu za sezonu by nemelo byt nerealne. Pujde to postupne a penez v ceskem fotbale bude pribyvat. Skoda, ze Olmik nezmenil majitele, snad se to podari alespon v hradci a teplicich. Podle me je realne aby se 5-7 tymu utrhlo od zbytku kvalitou. Cimz zvednou i ten zbytek nebot tam pujde vic penez.

                    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

                      Slávista 51     před 23 dny 27.08.2024 11:30 |  
                      1 0

                      Nejenom Baník, ale i Zbrojovka Brno, by měly být v popředí tabulky 1.ligy.

                      • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

                        MUDRa     před 23 dny 27.08.2024 14:50 |  
                        1 0

                        ok, ale banik je realny treba za rok za dva, zbrojovka za dekady. Jde o to najit 4. a 5. rychle. Verim Liberci, pokud zmeni majitele tak Hradci, a Baniku kdyz zacne hledat poradneho trenera a ten zetak majitele se v tom prestane vrtat.

                        • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

                          Slávista 51     před 23 dny 27.08.2024 15:20 |  
                          2 0

                          Baník za Severní Moravu + Slezsko, Zbrojovka za Jižní Moravu, mají být v 1.lize, samozřejmě si to musí vybojovat za pomoci svých regiónů, sponzorů a potřebují k tomu i stadiony na 30tisíc diváků - konkurence Praze je potřebná.

                          • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

                            MUDRa     před 22 dny 28.08.2024 10:09 |  
                            1 0

                            Fotbal v cr neni az tak o zazemi, ale o majiteli. Viz Liberec. Na polovinu ligy skoro nikdo nechodi. A atmosferu jako mas u nas stejne ve vetsine klubu neudelas.

                      • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

                        wimpy     před 22 dny 27.08.2024 17:33 |  
                        1 1

                        Prosímtě a proč? Že je z druhého největšího města? Vždyť fotbalově i divácky je to jen jeden obrovskej průser.

                  • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

                    jirkag5     před 23 dny 27.08.2024 13:25 |  
                    1 1

                    Jakým systémem při dvanácti týmech dosáhnete 36 zápasů ?

                    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

                      Slávista 51     před 23 dny 27.08.2024 13:54 |  
                      1 0

                      Vše se dá naplánovat, že.
                      Tak 33.

                      • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

                        jirkag5     před 23 dny 27.08.2024 14:03 |  
                        1 0

                        Tak to už beru :)

                      • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

                        wimpy     před 22 dny 27.08.2024 17:32 |  
                        1 1

                        A jak bys to chtěl hrát? Jeden zápas doma, jeden venku a třetí na neutrálním hřišti? :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      slaviator     před 24 dny 26.08.2024 15:09 |  
      11 1

      Nehraje se ve středu, to znamená pozítří?

      Jinak občasná účast v LM nám zvyšuje šance přitáhnout hráče typu Chaim...

      • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

        Hrochus     před 22 dny 28.08.2024 12:31 |  
        1 0

        ... a tím se zas dostat občas/častěji do LM...

        • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

          slaviator     před 22 dny 28.08.2024 13:02 |  
          2 1

          Je to začarovaný kruh...

          navíc dnes už "není problém" pro Spartu a Slavii klíčové hráče udržet a neprodávat je hned při první nabídce za 4-5 milionů eur ven, jako bylo ještě opravdu 3-4 roky zpátky, ale prodáváme je za více a relativně pravidelná účast v LM může znamenat i to, že bychom ty hráče prodávali celkem pravidelně za 12-15 mil eur...

          To by byl ten ideální případ - i vzhledem k relativně pravidelné účasti v LM mít možnost přivádět pravidelně za 4-6 mil hráče typu Cham, v LM jen za účast vydělat 18 mil eur a tyhle hráče po dvou sezonách u nás pustit dál za 12-15 mil...

  40. Možná posila

    Joeker44     před 23 dny 26.08.2024 16:15 |  
    3 16

    Možná to tu někde zaznělo... Omlouvám se, ale nepročítám to...

    Možnost oslovit Lingra už je pryč? Pořád si myslím, že by byl posila... Pod Priskem nula nula nic a nevypadá to zatím na základ...

    • Re: Možná posila

      polpik     před 23 dny 26.08.2024 20:32 |  
      16 4

      Pokud o něm v klubu doopravdy uvažují měl by pan Tykač Müllera a JiT hnát až do Bubenče!!!

  41. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    Joeker44     před 22 dny 27.08.2024 22:52 |  
    3 1

    Tak kdo nám zítra věří v postup?

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      Slávista 51     před 22 dny 27.08.2024 22:57 |  
      2 6

      ZDE !
      Když Sparta -
      tak Slavia též.

      • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

        Veny     před 22 dny 27.08.2024 23:05 |  
        6 10

        Jste velkej optimista tedy. Kdyby se ve Slavii více věnovali sportovní stránce než politice tak by to vypadalo jinak.

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      Veny     před 22 dny 27.08.2024 23:02 |  
      5 7

      Tak rumuni jsou tam. Zítra bude zázrak? Chce se to věnovat spíše sportovním výkonům než politice. Viz. moralizování Slovanu Bratislava

  42. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    Joeker44     před 22 dny 28.08.2024 07:02 |  
    8 2

    Dnešní zápas není jen o lize mistrů... Pokud se postoupí, tak bude obří euforie a vše se v týmu dělá dobře.
    Pokud se však nepostoupí, což je pravděpodobnější, tak začne kolotoč sebemrskačství a jak se všechno dělá špatně... Sparta včera nastavila laťku, ať chceme nebo ne. Naše pozice středoevropského hegemona je v ohrožení.

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      Slávista 51     před 22 dny 28.08.2024 09:34 |  
      1 5

      ANO -
      postup musí být povinností !

      • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

        ctute     před 22 dny 28.08.2024 10:04 |  
        5 4

        a jak si přišel na to, že máme pověst středoevropského hegemona ..možná tak bývalo, nyní už třetím rokem hrajeme doslova druhé housle..

  43. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    MUDRa     před 22 dny 28.08.2024 10:11 |  
    7 2

    Ja nevim proc, ale jsem dnes fakt optimista. Vim, ze vsichni experti rikaj, ze nemame sanci, ale ja myslim, ze tyto zapasy nam sedi vic nez treba Ferencvaros.

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      Joeker44     před 22 dny 28.08.2024 12:15 |  
      2 1

      Tak jako tak musíme dát dva góly, respektive 3... Takže i kdybychom dostali první gól tak ty tři prostě dát musíme. Tak moc je to jednoduché... Akorát je blbý, že je to francouzskému týmu ze špičky tabulky.

      • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

        martynko     před 21 dny 28.08.2024 17:53 |  
        0 0

        2 góly za 90 minut + 1 gól v prodloužení je určitě lepší pozice než muset dát 3 góly za 90 minut.

    • Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

      martynko     před 22 dny 28.08.2024 14:38 |  
      2 3

      Podle mě v aktuální situaci nám více prospěje EL. V zápasech s rovnějšími soupeři může Jindřich pokračovat v transformaci herního stylu z takřka legendárního pojetí hry s vysokým postavením a agresivním re/presingem už od golmana soupeře na tradičnější pojetí s dominantím držením míče a postupným útokem, resp. pracovat na VÝRAZNÉM zeefektivňování nového stylu. Mělo by nám to výrazně prospět i pro ligové zápasy. Na LM momentálně nemáme hru ani hráče a nakonec bychom tam dost reálně mohli přijít i o zbytky sebevědomí.


      Komentář byl uživatelem upraven (28.08.2024 15:36) . Zobrazit původní komentář

  44. UŽ SE TADY ZASE

    Slávista 51     před 22 dny 28.08.2024 12:23 |  
    3 8

    rojej ti, co si nepřejí postup Slavie !

    • Re: UŽ SE TADY ZASE

      slaviator     před 22 dny 28.08.2024 13:02 |  
      9 1

      protože to nedávají na České televizi

      • Re: UŽ SE TADY ZASE

        Slávista 51     před 22 dny 28.08.2024 13:30 |  
        1 7

        Jo, to je přímo s a b o t á ž !
        Včera tak měli dávat Spartu.

        • Re: UŽ SE TADY ZASE

          slaviator     před 22 dny 28.08.2024 14:02 |  
          3 1

          A chceš pak platit koncesionářský poplatek třeba o 150 korun měsíčně více?

          • Re: UŽ SE TADY ZASE

            Slávista 51     před 22 dny 28.08.2024 14:08 |  
            2 4

            Stačí zrušit v ČT některé pořady/masáže, funkce, mluvící hlavy a bude i na fotbal EP,1.ligy !

            • Re: UŽ SE TADY ZASE

              wimpy     před 22 dny 28.08.2024 14:10 |  
              1 2

              To by museli zrušit tak polovinu produkce, ne-li víc.

            • Re: UŽ SE TADY ZASE

              slaviator     před 22 dny 28.08.2024 14:17 |  
              3 1

              Takže takhle:
              - TV práva na českou ligu 300.000.000 Kč/rok
              - TV práva na stream české ligy 120.000.000 Kč/rok
              - TV práva na evropské poháry (LM, EL, KL) - 180.000.000 Kč/rok

              Celkem 600 mil/rok jen toto - rozpočet CELÉ ČT je 5,7 mld. Takže 1/10 by měli dát jen na toto?

              • Re: UŽ SE TADY ZASE

                wimpy     před 22 dny 28.08.2024 14:19 |  
                3 1

                Ovšem to jsou jen práva, ještě v tom máš pořizovací náklady, aspoň tedy těch zápasů, kam musej s kamerama.

                • Re: UŽ SE TADY ZASE

                  slaviator     před 21 dny 28.08.2024 15:43 |  
                  1 1

                  Počítám, že pořizovací náklady by byly pokryté +/- za ty reklamy během vysílání, ale jinak ano, ty náklady by byly o to vyšší... takže 600 mil za sezonu je jenom "základ" nákladů

              • Re: UŽ SE TADY ZASE

                Slávista 51     před 22 dny 28.08.2024 14:35 |  
                1 3

                U sportovních pořadů, má ČT povolené reklamy a ty by to vše bohatě zaplatily !

                • Re: UŽ SE TADY ZASE

                  slaviator     před 21 dny 28.08.2024 15:42 |  
                  1 1

                  Nezaplatily.

                  • Re: UŽ SE TADY ZASE

                    SLAVIESTA     před 21 dny 28.08.2024 19:16 |  
                    2 2

                    Prostě je nutno se smířit s tím, že ČT je slušně řečeno v řiti, nejen se sportem ale i s dalšími pořady. Teď sahá ještě do publicistických pořadů. Takže už brzo uspokojí jen milovníky golfu a ani to nemusí vydržet.

  45. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    R1200     před 22 dny 28.08.2024 14:06 |  
    2 0

    Uvolnil se mi 1 lupen sektor 206,nákup 690,-

  46. Re: Hodnocení slávistů - Lille - Slavia 2:0

    mis3     před 21 dny 29.08.2024 08:53 |  
    2 0

    Pár postřehů ke včerejšku

    Holeš na pravém beku posledních 15 minut skvělý, sypal tam i parádní centry – možná varianta návratu na původní pozici?

    Douděra v útoku ještě lepší, jeho presink je jak z jiného světa, nechápu.

    Zima potřebuje nabrat sebevědomí jaké má třeba Ogbu.

    Bořil mimo komentář…

    Včera paradoxně Oscar druhý nejhorší, přitom nehrál špatně. Skvělý výkon od všech.

    I přes nepostup jsem odcházel spokojený, protože tým ukázal, že potenciál v něm je velký, hlavně to promítnout do ligy. Od rudých ještě určitě někdo odejde a řada dalších bude hrát v LM o nové angažmá, což by pro nás měla být výhoda.