Chance liga

Liberec - Slavia 0:1

Slavia porazila Liberec 1:0 díky pumelici Dioufa zpoza vápna, která zamířila od břevna do sítě. Také ve třetím zápase obrana Slavie neinkasovala, v první půli však musel Slavii podržet Antonín Kinský.

Trenér Trpišovský postavil do základní sestavy ve třetím soutěžním zápase třetího hrotového útočníka, po Chytilovi na Slovácku a Filovi proti Českým Budějovicím nastoupil v Liberci Tomáš Chorý. Kromě něj hrál na pravé straně zálohy poprvé v sezóně Lukáš Masopust, na postu levého stopera hrál opět Bořil a na levé straně zálohy Diouf. Za domácí nastoupili tři bývalí slávisté - Mikula, Višinský a Icha. V první zajímavé situaci zápasu se ocitl Masopust po odvráceném centru Dioufa, jeho křížný pokus byl ale zablokován na roh. Na druhé straně hned několik slávistů nechalo projít před vápno Nyarka, po jehož akci střílel Tupta nad bránu. V desáté minutě pak slávisté lehce přišli o míč na útočné polovině, nechali jít soupeře tři na tři, což vyústilo v tutovku Nyarka, kterého skvěle vychytal Kinský, následně vyražený míč uklidil do autu Holeš. Slávisté pohybově nestíhali své protivníky, kteří vypadali daleko čerstvěji a nabuzeněji, další akci domácích pět na tři naštěstí uhasil Oscar. Po dlouhém odkopu vyběhl skoro na půlku hřiště Bačkovský a odhlavičkoval před Chorým, míč se pokusil z první vrátit na bránu Oscar, ale vůbec jej netrefil. Po delším období bez větších šancí Nyarko přesprintoval Ogbua, Kinský sice nevyběhl pro míč, ale byl poměrně daleko od brankové čáry, Nyarko jej zkusil přelobovat z velké dálky, ale bránu daleko minul. Na druhé straně se dostal do vyložené šance Provod, místo nahrávky dělal kličku Bačkovskému, ten mu míč ukradl od nohy. Když měli slávisté možnost jít pět na tři, Oscar se rozhodl do akce ani nezapojit, takže to bylo čtyři na tři. Provod přihrál do strany Prebslovi pozdě a ten tak střílel z úhlu v pozici, která ani nebyla pořádnou šancí. Byl z toho alespoň roh, po kterém míč propadl na hranici vápna k Dioufovi, který se do něj neskutečně opřel a poslal míč o břevno půl metru za brankovou čáru - 0:1! Dioufa se pokusil napodobit na druhé straně Icha, jeho pumelici ale vyrazil Kinský, navíc zřejmě šla kousek nad břevno. V poločase tak šťastně vedla Slavia, přestože nebyla lepším týmem na hřišti.

V poločase žádný z trenérů nestřídal. K první střele druhé půle se po pěti minutách dostal Hlavatý, zamířil však slabě mimo. Slavia se zatáhla do obranného bloku a hrálo se téměř výhradně na její polovině hřiště. Po dlouhém vhazování se k zakončení dostal z otočky Ševinský, bránu také minul. Po deseti minutách se Slavia osmělila a začalo se hrát také na soupeřově polovině, k zakončením ale nedocházelo ani na jedné straně. Když se po rohu dostal k hlavičce Chorý, namířil ji zpět k rohovému praporku místo na bránu. V 61. minutě střílel Masopust zpoza vápna vysoko nad bránu. Na druhé straně to zkusil Mikula, ale Kinský s jeho slabou střelou neměl sebemenší potíže. V dobré pozici pak byl Diouf, místo střely ale přihrával a míč byl zablokovaný. Po této akci přišli na hřiště Zafeiris s Filou místo Provoda s Chorým a na poslední čtvrthodinu také Zima místo Masopusta. Čas ubíhal a na hřišti se nic zásadního nedělo, Slavia byla především velmi pozorná směrem vzad, v ofenzivě její akce končily nepřesnostmi. V 85. minutě slávisté ale nepokryli ve vápně Ševinského, který hlavičkoval úplně sám, míč mu naštěstí jen sklouzl po hlavě a zamířil k rohovému praporku. O čtyři minuty později odvrátili slávisté přihrávku na Frýdka jen na roh, po něm střílel sám Frýdek vysoko nad. Nastavený čas přišli odehrát Chytil s Wallemem místo Schranze s Dioufem. Právě Chytil šel spolu s Filou na dva obránce, akce skončila jen rohem. V poslední minutě propadl centrovaný míč z levé strany celým vápnem, nikdo jej nezasáhl. Krátce nato zápas skončil, Slavia tak zvítězila a sebrala cenné tři body za nejtěsnější výhru 1:0.

3. kolo - Pátek 02. 08. 2024 17:30

Chance liga, 2024/2025
0 - 1
0 - 1
FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

39. El Hadji Malick Diouf

Komentáře (535)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé