Chance liga

Slovácko - Slavia 0:0

Slavia odstartovala ročník 2024/25 zápasem na hřišti Slovácka. I přes velkou převahu nedokázala překonat obranný val soupeře a odnesla si pouze bezbrankovou remízu. 

Slávisté do zápasu nastoupili s kombinovanou sestavou, což se trochu očekávalo, protože reprezentanti z Eura neabsolovali přípravu, někteří nenatoupili ani v jedniném přípravném zápase. Ovšem i tak se jich do zahajovací jedenáctky vešel celý kvintet: před Kinským se seřadila trojice Holeš, Ogbu, Vlček, na pozicích defennzivních záložníků se představili Oscar a navrátilec z hostování, odchovanec Prebsl. Kraje obstarávali Douděra a Bořil, před ofenzivní dvojicí Provod - Jurásek na hrotu Chytil.

Domácí vstupují do sezóny po dlouhé době bez trenéra Svědíka, na lavičce Slovácka se objevuje trenérský debutant Roman West. Celek po dlouhých letech opustili Michal Kadlec, který ukončil kariéru a Kalabiška, přesoupivší do Pardubic. Pouze na lavičce začíná Petržela, přesto je celek Slovácka velice zkušený. 

První střelecký pokus si připsali slávisté, po vzdušném souboji Chytila si sebral míč Matěj Jurásek, navedl si jej na levou a pálil mimo branku. Jako druhý za to vzal po individuálním průniku sám Chytil, i jeho rána levou letěla nad.  Slovácko po deseti minutách pasivity vyrovnalo hru i zásluhou několika nešikovných faulů uprostřed hřiště. Hosté měli k dispozici přímý kop za faul na Provoda, ani z centru Matěje Juráska nic nebylo. Ve dvacáté minutě slávistům zatrnulo, když se k zemi po podivném došlápnutí poroučel Vlček a s bolestivou grimasou žápad ošetření. Za chvíli se do hry vrátil. Svůj první zákrok v červenobílém si po střele Trávníka připsal Kinský. Na druhé straně si Bořil po nabídca Juráska posadil na zem jednoho z beků, ale pálil nad. Krátce po občerstvovací peřestávce Kohút loktem srazil Prebsla a dostal první žlutou kartu v zápase. Tu tedy v vzápětí sudí odvolal na pokyn VARu a udělil jí Trávníkovi. VAR i nadále neskutečně dlouho něco řešil, z čehož tedy rezultovala další občerstvovací přestávka. Nakonec to tedy bylo šalamounsky vyřešeno tím, že karta zůstala Trávníkovi za zákrok na Oscara, který přišel sice ještě před odpískáním, ale až po zákroku Kohúta. Vzápětí si žlutou kartu prohlédl i Oscar po souboji s Trávníkem. První půle se tak dost rozkouskovala a místo fotbalu byly k vidění hlavně sprinty lékařských týmů s kufříky v rukách. Ve 36. minutě přetáhl Douděra centr na zadní tyč, Bořil sklapl balón na Juráska, ten se s míčem dokázal otočit a jeho ránu zpomalila obrana a Heča vyrazil. Ve čtyřicáté minutě se zažlutilo před očima Doskimu, když dojel přihrávajícího Holeše. Vzápětí se znovu složil k zemi Vlček a těď už bylo jasné, že to dál nepůjde - do hry tak ještě před přestávkou musel Zima. Právě Zima ve druhé minutě šestiminutového nastavení natáhl ke skryté ráně a pořádně protáhl Heču. V samotném závěru se ještě k zakončení protlačil zprava Provod, jeho ránu Heča dokázal vyrazit. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Na začátku druhé půle se nejprve definitivě rozklíčovala podivná situace se žlutou pro Slovácko, nakonec jí opravdu dostal Kuhút. Do druhého dějství oba týmy nastoupili beze změn. Po šesti minutách druhé půle Bořil nejprve prohrál souboj s Havlíkem a vzápětí si zchladil žáhu na Reinberkovi, což znamenalo žlutou pro slávistického kapitána. Vzhledem k tomu, že první čtvrthodina druhé půle nic zvláštního nepřinesla, došlo na velké prostřídání. Ze hry odešli Oscar, Jurásek a Douděra - tedy dva reprezentanti z Eura a jeden, co reprezentoval Libérii a přišla trojice hráčů, kteří také zažili Euro: jeden z nejlepších střelců turnaje Schranz, Ševčík a kontroverzní posila do útoku Tomáš Chorý. Prostřídali i domácí: Ciciliu nahradil na hrotu Vecheta. Slávisté okamžitě zabrali. Na Holešův centr Chorý nedosáhl, ale Bořil ano a Heča vytáh parádní zákrok. V 74. minutě to zdálky zkusil Provod míč šel těsně vedle. V 73. minutě Slavia nasposledy vystřídala, Provoda nahradil poprvé v A týmu SKS Lukáš Vorlický. V zápětí Kinského vystrašila přízemní rána Blahúta, která skončila vedla, střelec se marně dožadoval rohového kopu. Na druhé straně slávisté zavřeli Slovácko v pokutovém územ, ale centr Bořila po parádní zasekávačce k Chorému nedoletěl. Slovácky Blahút si po dokončení akce prohlédl žlutou kartu za zatažení Vorlického. Čas plynul a Slavia stále nedokázala překonat Heču. Po centru Vorlického na balón těsně nedosáhl Chorý a Vaško jen tak tak že svého gólmana nepřehodil, Heča míč před dobíhajícím Chytilem jenom tak vyškrábl. za chvilku hledal Bořil Chorého, míč před ním jeden z beků přizdvihl a ten proskákal těsně vedle. Slávisté se v posledních minutách základní části stále nemohli dostat do tlaku, naopak Slovácko dostalo k dispozici zajímavý trestný kop, ale cetr stáhl Kinský. Slávisté nakonec obranný val domácích překonat nedokázali a ze zápasu si tak odnášejí pouze bezbrankovou remízu.  

 

1. kolo - Neděle 21. 07. 2024 17:00

Chance liga, 2024/2025
0 - 0
0 - 0
1.FC Slovácko
1.FC Slovácko

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (936)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé